Приучване към гърне

• 107 367
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А махането на памперса не е непременно обвързано с това, да си казва сама.
Много майки правят точно обратното - първо махат памперса и разчитат, че детето, усещайки мокро и неприятно ще ускори научаването къде какво се прави  Peace

Хм, наистина ли така се действа масово?  Thinking Не се бях сещала за това. А каква е успеваемостта при този метод? Thinking Mr. Green

100 % рано или късно  Simple Smile. То друг начин няма, нали не очакваш едно дете на 2 години например да се откаже само от удобството на памперса и да поиска да стиска и да пишка в гърне? Какво остава за дете на година и половина... Въпреки, че може би има и такива деца, но май са рядкост.

Относно втората част - разликата е в мокрото на дупето Peace

# 76
Хм, ясно..  Thinking

# 77
такаам... ако трябва да обобщя... вчера махнах памперса, сложих гащи, слагах го често на гърне... резултатите са разгромяващи: опика цялата къща, даже не му направи впечатление, че чак пантофите му са прогизнали  ooooh! така че днес дадох на заден по вчерашните смели кроежи и пак е с памперс... засега ще го слагам често на гърнето... единствено ми хрумва да заменя памперса с памперс-гащи... поне на мен да ми е по-лесно непрекъснато да вдигам и свалям...

# 78
ray, има едни непромокаеми гащички за приучване към гърне, аз ги слагах над слипчето и така хем му е мокро хем не се мокрят панталони, чорапи и пантофи. И като се заредиш с 10 чифта долни гащи, сменяш, сменяш....  Hug

# 79
Хмм, наистина това с някакъв вид непромокаеми гащи никак не ми се струва лоша идея  Thinking А не бях се сетила в момента.
Макар че аz никак не съм  "zа" оставянето на детето мокро zа като наzидание, но..  така поне ще си поспестя пикаенето навсякъде, zащото това наистина си е неприятно. Защото и аz съм пробвала и положението е общо вzето като при ray  Wink Е, последният път, когато пишкаше, гледаше малко странно надолу, но все пак..
Дали някой може да даде линк, моля? Ако има де.. Аz не съм в БГ, но така поне ще се ориентирам, пък и може да има същите тук, де да zнам...  Crazy

# 80
Аз съм ползвала тези. Но има и на бамбино мио.
Сова, и аз не съм го оставяла мокър. Но като види, че като пишка и гащите му се мокрят + обяснение от моя страна и почва нещо да му светва, че не е както трябва и работата трябва да се върши в гърнето.  Mr. Green

# 81
Много благодаря  DzVer, zадължително ще потърся.. Направо много ще ми помогнат.
Иначе точно по същия начин процедирам и аz, говоря раzни като "ето виж zащо не се пишка в гащите, мокро ти е сега.." и т.н., покаzвам... Ама....
  bouquet

# 82
Dzver и аз благодаря за идеята. След още някой месец няма да забравя та търся такива гащи.   bouquet

Сова и на мен нещо този метод с оставянето детето мокро напикано ми е малко кофти. Не знам, може и да е правилен и да действа, но просто ми звучи кофти. Точно назидаделно и наказателно.  Confused

# 83
  • София
Сова и на мен нещо този метод с оставянето детето мокро напикано ми е малко кофти. Не знам, може и да е правилен и да действа, но просто ми звучи кофти. Точно назидаделно и наказателно.  Confused
Не, просто звучи практично - щерка ми си пишкаше в къщи на гърне, но на вън задължително в гащите. Сменях моментално до момента в който не ми писна. Последният път като се напишка и изприпка за нови гащи й казах, че съм ги забравила в къщи и трябва да отидем до нас, за да я преоблека (беше лято). Повече не се е напишквала на вън  Peace

# 84

Бърборанка,това е най-изпитаният метод.Стар-колкото света.

# 85
  • в матрицата
На вас ви е лесно с напишкването..... ние бързо минахме " на 2ро ниво" - да си казва и да нямаме мокри гащи... но акането ... Crazy неще и неще да ака на гърне или дъска..... Изчерпах се от идеи да я накарам да ака на дъската.. питам я, защо пишка без проблем, а не иска да ака, а тя ми отговаря " така"...  какво да правя.. незнам...

# 86
И моето диване не иска, а я виж колко по-дърто е.
Аз ще чакам, все в един момент ще благоволи.

# 87
  • в матрицата
Не е толкова по-дърто  Mr. Green Решила съм, ако до 3.4 месеца няма напоредък, да търся психолог, че със схигурност има нещо, за да не иска, ама какво е....

# 88
  • Варна
И днес при нас пореден неуспех. Слагам го на гърнето, а той скача като ужилен. И тича с голо дупе да се изпишка в някой ъгъл  Rolling Eyes Когато аз съм в тоалетната идва при мен и казва "пии", "ау", значи разбира за какво служи, обаче ако го сложа на дъската пищи все едно го колят Tired.

# 89
И аз бях решила. Отказах се, напълно.
Просто ще дойде един момент и това ще приключи.
Според мен е просто още една влудяваща фаза от развитието и порастването на чадата ни.

Общи условия

Активация на акаунт