Приучване към гърне

• 107 371
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И днес при нас пореден неуспех. Слагам го на гърнето, а той скача като ужилен. И тича с голо дупе да се изпишка в някой ъгъл  Rolling Eyes Когато аз съм в тоалетната идва при мен и казва "пии", "ау", значи разбира за какво служи, обаче ако го сложа на дъската пищи все едно го колят Tired.
Защо не пробваш да го изпишкваш прав например в душ кабината?

# 91
  • Варна
Знам, че е тъпо  Embarassed, но как?

# 92
При моето дете помогна да се изпишква прав в нещо - например кофичка от кисело мляко  Crazy
Приема го на игра и му е забавно, дори да не му се пиша, се напъва и си сочи пишката, че очаква да пусне нещо  hahaha Joy
Друго, което може да го притеснява като го сложиш на гърнето за възрастни е, че краката му не стигат пода и да го е страх. Може да пробваш с някакво столче да стъпва на него  Peace

# 93
Знам, че е тъпо  Embarassed, но как?

Прав, с насочена пишка към сифона (канала).

# 94
  • Пловдив
Ето едни готини клипчета, на нас ни бяха от полза Simple Smile
От японци всичко може да се очаква Simple Smile
Japanese Potty Training

# 95
Japanese Potty Training

Ох, смях се с глас, щото двамата с мъжа ми приличахме точно на тия родители дето скачат и пляскат около тигърчето на клипчето, такава радост когато малкия се изака в гърнето ...

# 96
Последният път като се напишка и изприпка за нови гащи й казах, че съм ги забравила в къщи и трябва да отидем до нас, за да я преоблека (беше лято). Повече не се е напишквала на вън  Peace

Ееех, друго е все пак детето ти да е достатъчно голямо, че да припка за нови гащи и ти да му кажеш, че няма, и то да те разбере. Колкото и да разбира дъщеря ми, все пак не сме толкова напред.

Бърборанка,това е най-изпитаният метод.Стар-колкото света.

Абе то като се замисля друг метод/начин има ли??  newsm78 То така или иначе махаме пампата, те се напишкват, мокро им е в определен момент... В смисъл май няма друг начин да се махне памперсът, или?

# 97
  • В заешката дупка
Ами не е задължително. Малкият ми син никога не е минавал през фаза "мокри гащи". Аз започнах да го слагам на гърне от много малък - 6-7 месечен и в един момент той сам започна да си дърпа памперса когато му се ака/пишка, после и да си казва, и чак когато се посъбраха повечко дни със сухи памперси махнах памперса окончателно. Никога не се е напикавал в гащите си.

# 98
аз се пробвах днес с памперс-гащи... лесно е, сваляш, вдигаш... успях да го слагам почти на половин час на гърне... но само веднъж имаше попадение... всичко си върши в пампата, а хем много добре разбира... и като му соча гърнето, гледа гузно в пода... знае той... ама... иначе памперс-гащите от една страна са лесни за маньоври, обаче от друга такова мазало стана като да ги махам пълни... докато се светна, че трябва да се разкъсат отстрани  ooooh!

искам и аз така да протече при нас, както е написала ЧеКа  Peace дано да ме огрее...

с баткото махнах памперса за една седмица, точно на същата възраст като мъника сега... обаче този е див петел... баткото повече слушаше...

# 99
Никога не се е напикавал в гащите си.

Това ми звучи нправо невероятно!  newsm78 А 6 мес. на гърне е доста раничко, та все още не седят стабилно.  newsm78 Но пък всички са различни, а и всеки си преценява кое е най-добро за детето му.

# 100
Japanese Potty Training

Клипчето е уникално!

# 101
  • В заешката дупка
Никога не се е напикавал, наистина. Освен един път като беше болен и през нощта се събуди и се напишка прав в леглото. Беше съвсем скоро - година и отгоре след като свали памперса. Основната ми мисъл обаче е, че фази на "мокри гащи" като етап към махането на памперса не е имало. А че може някой ден инцидентно пак да се напишка като е болен, от стрес някакъв не го изключвам като възможност.

На 6 месеца аз го изпишквах над гърнето или тоалетната. Като стана по-стабилен го слагах сам да седи. Предвид проблемите, които имах с големия си син, отчетох като голяма грешка късното слагане на гърне - след годинката. Така процедирах с големия и ми беше много трудно да се преборя с липсата на навици да ползва гърне/тоалетна и психологическата бариера, която трябваше да преодолее. Писала съм по-горе как и по какъв начин големият ми син за първи път успя да седна на тоалетната. Смятам, че е много по-лесно и естествено да се премине към изцяло ползване на гърне/тоалетна ако на детето отрано му се покаже, че има и друго място за пишкане и акане освен в памперса, а не да се чака до етап, в който вече детето е свикнало и има изградени навици, които тепърва трябва да се преодоляват. Някои деца се справят по-лесно, за други обаче тази промяна е голям стрес.

Така или иначе ми се струва, че при доста деца, които късно се слагат на гърне/тоалетна се прилага някаква форма на "принуда"  - най-често точно оставянето на детето да е мокро, т.е. фазата "мокри гащи". Забелязала съм, че когато детето се запознае  доста отрано с алтернативата тоалетна/гърне, преди да е придобило твърд навик за изхождане в памперса, нещата се случват много по-естествено и по-рано - детето само започва да си казва и да иска да му бъде свален памперса, за да се изпишка/изака в гърне/тоалетна, така че през фаза "мокри гащи" не се преминава. Това са си лично мои наблюдения и разсъждения, които имам и от моя опит, и от темите за приучване към гърне. Ако един ден имам трето дете пак ще започна с гърнето/тоалетната рано.

# 102
  • Пловдив
Ние също нямахме фаза "мокри гащи" Simple Smile
Но не съм я слагала от няколко месечна на гърне.
В един момент установих, че памперсите са и сухи и през деня и през нощта.
Само първият ден като беше по гащи по мъничко пишваше и чак тогава сядаше на гърнето, но мокри дивани, легла и локви по паркета нямаше. 

# 103
  • София
Ние също нямахме фаза "мокри гащи" Simple Smile
Но не съм я слагала от няколко месечна на гърне.
В един момент установих, че памперсите са и сухи и през деня и през нощта.
Само първият ден като беше по гащи по мъничко пишваше и чак тогава сядаше на гърнето, но мокри дивани, легла и локви по паркета нямаше. 

Не разбирам newsm78
Започнали сте от рано и сте придобили навици, или сте започнали по-късно, в по-съзнателна възраст и нещата са станали от раз или как? Как така изведнъж памперсите са били сухи по цял ден и цяла нощ?

# 104
  • Пловдив
На 7-8 месеца не искаше да сяда на гърне. На 1г и 6м сядаше, нищо не правеше и прибрах пак гърнето. На 1г и 10м я слагах сутрин задължително и вечер преди сън с успехи вече Simple Smile
После в яслата са я слагали и през деня, и в един момент видях, че с памперса с който я пращах сутринта я прибирах следобяд. С акането имаше проблем известно време (криеше се някъде да си свърши работата) но отмина.
Около 2г и 2м нощния памперс беше сух, а и често се случваше през деня да си взима гърнето, да си сваля памперса и да пишка.
С една дума махнах памперса когато си казваше какво иска да прави, затова нямахме мокър период. 

Общи условия

Активация на акаунт