Приучване към гърне

• 107 386
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 105
Хана, аз те разбрах. На 1г 10м вече си е достатъчно голямо детенцето, че да махне по-лесно памперса. Не казвам, че при всички се случва или че е лесно, но е по-лесно, отколкото с детенце на възрастта на моето. Както се казва най-малкото твоето разбира повече като му кажеш 'тук се ака и пишка, тук не'. Преди това също разбират, но не чак толкова и е основно въпрос на навик кое къде вършат. Та над 2 г си е абсолютно нормално вече памперсът да е сух, да махнете гърнето и да нямате 'мокри гащи'.  Hug

Чека, като цяло съм съгласна с поста ти.  Hug

# 106
  • София
Бърборанка, за да махнеш памперса на детето си трябва първо ти да си убедена, че му е времето и според мен второ - детето да е готово. Като те чета, оставам с впечатлението, че ти не си готова, затова не мисля, че му е времето  Peace

горното го казвам с най-добри чувства, още повече че аз като един отявлен мързел избрах лесния вариант и махнах памперса около две години и половина  Peace

# 107
  • Варна
Хм, то и моето разбира какво му говоря, но гърне неще и да види. Още по-малко тоалетна. Пробвахме прав, в банята - пълен провал. Той почва да си дърпа пишката, да си играе и на ум не му идва да се изпиша  Confused. Освен да изачам още малко newsm78 и тогава да съм по-настоятелна?

# 108
Тони, не бъди настоятелна.
Явно не е готов. Момченцата често свалят пелените по-късно.
Аз бих изчакала късната пролет, тогава е по-лесно.

# 109
А ние цяло лято се учихме да пишка и нищо не постигнах.Почнах да слагам пак памперс и до преди 1 мес когато ми писна вече да сменям памперси като на бебе,просто го махнах и само като спи го слагам.През деня без памперс ходиме дори на пазар,на всякъде.За 1 месец тя почна като усеща, че й се пишка или ака да отива сама в банята или да се хваща долуПрез лятото тя беше по-малка и не осъзнаваше какво е това,но сега вече разбира.

# 110
  • Пловдив
Бърборанка, не сме махнали памперса на 1г и 10м. Тогава започнахме да се учим, сравнително късно, но на мен наистина не ми беше цел да я уча по-отрано.
Просто исках да кажа, че в по-осъзната възраст също може да няма мокър период.... т.е. може да се научи да ползва гърне докато е с памперс, а не да я оставя мокрите гащи да я научат.

Успех на всички дечица и мами  Hug

# 111
  • Варна
Sourcherry, сигурно така ще направя. Сега ще опитваме, ако стане стане. Ако не - на пролет, двамата с братчето ги нареждам на гърнетата  Mr. Green. Проблем ми е, че многото изхвърлени памперси бързо пълнят кофата за боклук  Laughing/шегичка/

# 112
Добре, че намерих тази тема, че да се поуспокоя малко, не че това ще реши проблема ни де.
И моята дъщеря е от тези, които акат само в гащите. От началото на септември е без памперс. Като тогава бяхме на морето и реших да и го махна и да е само по гащи. Имаше разбирасе напикавания, но на морето не беше голям проблем, с времето нещата се пооправиха и почна да си казва. Но с акането не вървят нещата така добре. Имахем на морето 2-3 успеха в гърнето след като я хващахме в момента, но като цяло ходеше зад някой храст и си свършваше работата в гащите  Confused И така до днес.
Всеки път и казвам, че се ака в тоалетната. Тя говори много добре и разбира и като я питам къде се ака си казва в тоалетната, ама само на думи  Confused Иначе като се нааква почва един рев, че има ако в гащите и иска веднага да я измия, не иска да седне на тоалетната докато не съм и изчистила дупето.
Тази вечер реших да пробвам с метода тя да показва на куклата как се ака и я пратих до тоалетната да покаже на бебето как се ака и след 1 мин чувам рев и "Мамо имам ако в гащите"  ooooh!
Опитвам се и аз да разбера кое точно я смущава, но съм все в задънена улица. Но съм решила, че памперс няма да и слагам заради акането, пера си гащите и си мръкам.  Crossing Arms
Та ще с еопитвам да събирам идеи от вас.

Иначе не съм я слагала от малка на гърне, поради простат причина, че тя само скачаше от там. По принцип е от тези деца, дето не могат да се застояват не едно място. Ама по едно време реши да седи на грънето и бепе август и не беше на ясал и реших, че е моментът да махна гащите. Не съм я оставяла да стой никога мокра.
Според мен идеята с махането на памперса и обуване на гащи е да усетят, че като пишат се намокрят, защото в памперса колкото и да пишкат си е сух.
По принцип си мислех, че и с акането така трябва да действа, ама нъцки.

# 113
И аз като Чека беше на 5мес. когато започнах да го издържам над гърнето. На 1г.3м. ходеше без памперс. Още е с нощен, повечето са сухи, започна да се усеща и понякога се буди в 2-3ч. и ходим до тоалетната, но има случай(много рядко) да се напикава и затова не махам нощния, но той пие много течности преди сън.
Преди седмица пожела да спи с гащи, без памперс, няколко нощи сух, но се напишка, събуди се започна много да плаче, не ми да ваше да го преоблека, са му сменя чаршафите много му се спеше. Сам пожела да му сложа памперс и сега преди сън винаги ми го носи.

# 114
  • Германия
Sourcherry, сигурно така ще направя. Сега ще опитваме, ако стане стане. Ако не - на пролет, двамата с братчето ги нареждам на гърнетата  Mr. Green. Проблем ми е, че многото изхвърлени памперси бързо пълнят кофата за боклук  Laughing/шегичка/

Колко познато! Абсолютно същата ситуация и при нас! Гледам,децата ти са с малка разлика като моите. Аз от няколко седмици ги водя заедно в тоалетната-големият на тоалетната,малкият на гърнето. Като ги сложа,вършат си работата,но сами да си кажат-не. Сигурно аз съм нетърпелива.
А че кофата с памперсите бързо се пълни-така е!Кой какво прави,аз все торби с памперси изхвърлям Laughing

# 115
първо-да-ви-се-извиня-за-тиретата-но-интервала-ми-се-развали

моята-дъщеря-беше-на-2-годинки-когато-отвикна-от-памперса.пробвах-как-ли-не.това-е-не-и-не.в-моменто-в-който-стане-от-гърнето-пика-и-ака-в-гащите.веднъж-сложих-гърнето-в-хола-пред-любимото-й-детско.за-мое-щастие-даваха-няколко-епизода-и-така-понеже-преди-това-беше-пила-много-сок-без-да-се-усети-пишка-веднъж.след-това-нямах-никакъв-проблем.пикаше-и-акаше-само-там-и-то-по-нейно-желание

# 116
  • в матрицата
Момичета, от вчера си акаме на тоалетната  Mr. Green . Госпожицата сама си пожела да свърши работата там, без да я уговярям, без  натиск, ей така от никъде. Може и да е повлияло, че цял ден бяхме на детска градина - 2 те, аз и тя, и там гледаше децата как сами си ходят  до тоалетна,  важното е, че ми мина и тоя дерт  Peace

# 117
  • софия
 Peace Peaceние сме на моменти да отказваме всичко newsm78 #2gunfire

# 118
  • София
Суза, честито   bouquet

# 119
Суза, браво на детето!
Моето инатче не ще и не ще Tired.

Общи условия

Активация на акаунт