Приучване към гърне

• 107 401
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 120
запис да ви следя.
и при нас е подобна ситуация - пишка си сам, дори ако е с памперс - памперса се сваля /като гащички/ но през нощта си се напишква и акането е само в памперс.
Уви, всичко говори, спори с мен, разбира ... и не желае...
като чета и се успокоявам
но и аз спрях да настоявам напоследък --- явно не му е времето още ... на 2 и 3 месеца е..

# 121
  • София
Записвам се и аз при борещите се с гърнето. Едва преди няколко дни започнах да го слагам, засега разбира се нищо съществено не се случва. Единственият напредък е, че в началото ревеше като го сложа, сега поне кротува Crazy
Честно казано отчитам си като грешка, че не започнах да го слагам още като стана на 6-7 месеца, ама тогава мързелът ми надделя Embarassed

# 122
  • София
При нас също има някакъв пробив с акото.
Преди няколко дни реших пак да го сложа на гърнето като започне да се напъва, с надеждата, че е забравил предишните си страхове, обаче йок - пак се стисна и нищо не пусна.
Но 2 дни по-късно (общо взето случайно май стана) след като се нахрани го сложих на гърнето, за да излизаме навън. Някакво детско имаше пуснато, аз излязох от стаята за малко и като се връщам - о, чудо! Похвалих го детето, но не задълбочих много, защото го видях, че си гледаше творението с известна погнуса като преди Simple Smile На следващия ден същатата работа - салгам го след следобедната закуска преди излизане, пуснато детското за помощ с концентрацията Wink , аз излизам от стаята и като се връщам - пак чудо Simple Smile

Не съм убедена, че е съзнателно като с пишкането, но факта, че се престраши и все пак направи нещо (пък дори и случайно да е), 2 поредни дни ме прави доволна Simple Smile

# 123
  • в матрицата
Момичета, благодаря ви  Hug. Разбира се, не сме казали "чао " на памперсите окончателно, спим в памперси и за сега няма изглед да ги махнем. Всяка седмица по 1 нощ я оставям без памперс ( тя няма нищо на против), но след 3 часа е мокра, аз не мога да спа, постоянно ставам да видя дали е мокра, явно за сега ще си спим с памперс, но за сега ми стига , че акото е в тоалетната, ч е напоследък ми ставаше доста гадно, докато я миех  Embarassed

# 124
  • Пловдив
Stelfy, вие кога се запознахте с гърнето?
А приблизително на каква възраст децата започват да се усещат, да използват думичките за аки и пиш? И ние имаме напредък с гърненцето, но направо ме е страх да се похваля. Един ден спря да подскача като ужилен щом го сложа и малко след това кротичко се напъна и свърши работа. И така в продължение на няколко дни. Слагам го почти веднага след като се събуди. Даже си позволих да го сложа след дневен сън и се изпишка. Дори ми направи впечатление, че съвсем съзнателно се напъва (чух го че пръцка).

# 125
Здравейте, мами   bouquet
Моето дете е на 1г.2м. и от 1 седмица отказва да седне на гърнето. Иначе ака на гърне от 8-я месец и не е имало никакви проблеми, лесно се научи и всеки ден на обяд като го сложех си свършваше работата. Не знам какъв е проблема, сега като се опитам да го сложа и се извива и пищи, а ако успея - веднага става и започва да обикаля стаята и да се хили, все едно си играем  Rolling Eyes Той осъзнава за какво служи гърнето и просто не иска да го ползва. Сега съм решила няколко дена да не го слагам да видим какво ще стане. Моля помагайте с идеи  Thinking

# 126
Правилно си решила. Не го карай и не го натискай.
Възможно е не да не иска гърне, а просто да не иска да ака, защото примерно е усетил, че ще бъде по-болезнено.
Не показвай, че този въпрос те вълнува кой знае колко и просто изчакай.

# 127
Ами и аz официално да си кажа, не е никаква драма да се иzчака, когато виждаш, че не става. Аz също се бях вече шашнала, мислех, че мойта ще е от теzи деца, които са до/ и в детската драдина с памперс.. Нищо не ставаше, пробвах спорадично, опикаваше всичко в къщи zа броени часове, не вдяваше какво се иска от нея и все се откаzвах.. Така до преди 2 седмици, на 2г и 2м. Даже на почти и 3м.. Раzбра всичко, научи се zа 3 дни, буквално. На третия вече беше достатъчно само да я подсещаш, zащото все пак й е ново и просто понякога си каzва късно, ако я чака човек... Толкова елементарно и абсолютно осъzнато не съм вярвала, че може да е.. Чела съм, но честно да си приzная, не го вярвах  Blush
Синът ми е преминал преz истинско обучение, което включваше салагане на гърнета (той седеше де, та поzволяваше, не беше като сестра си) или тоалетна преz десет - петнайсет минути в началото, абе един вид, доста дълго време само това правех. Направо си беше и трудо и времеемко доста.. Да, научи се, на 2г беше беz памперс вече окончателно... А zапочнах на 1г и 6м точно.. един вид, 6 месеца съм правила почти само това, което с малката се раzви в рамките на въпросните 3 дни.
Вече zнам и никога не бих се притеснявала...
Раzбира се, въпроса е и да се опитваш понякога, но не на всяка цена, просто опитваш.. и обясняваш.. и чакаш... Просто опитвах, zащото пък не ми се искаше да я оставя докато наистина сама се сети, zащото това можеше да е доста късно. Чак толкова не мога да чакам...

# 128
Ескарина, благодаря за отговора   bouquet

Аз в никакъв случай не се опитвам да го насилвам или да го натискам на гърнето. Просто търся някакво обяснение защо така се получи  Peace

# 129
Има ли запек? Или някаква промяна в режима/ежедневието?

# 130
Има ли запек? Или някаква промяна в режима/ежедневието?

Няма запек, а режимът ни не е променен като изключим, че излизаме по-малко заради времето. Ще изчакам малко и ще видим какво ще стане, ако се наложи ще вземем ново гърне. Само ме е страх да не свикне пак да ака в памперса  Thinking

# 131
  • София
Miraluba, чак сега виждам, че си ме питала нещо, съжалявам Embarassed

Ако все още има значение - на година и 4 месеца го "запознах" с гърнето. Много бързо се светна за какво се ползва. На година и 6 месеца вече и сам имаше желание да ходи и да пишка. Някакси обаче и до момента не е достатъчно мотивиран да върши работата само там...

# 132
  • Варна
Урааа!  newsm44 Днес имаме невероятен напредък. След като се бях отчаяла,че моя хубустник до 1 клас ще ходи с памперса,заради ужаса, който изпитваше от гърнета. Днес, О Чудо, след няколко седмична пауза, реших да пробваме пак и той взе че седна. Сам!!! Shocked Толкова бях учудена, че го оставих да седи на гърнето и отидох да донеса чист пампес и нашия се беше изпишкал. Малко извън гърнето беше свършил работата, но като цяло беше схванал идеята. Сега чакам да се събуди и пак да опитаме.

# 133
  • в матрицата
Поздравление  antonia   :action033 Явно всичко с времето си, и децата са тези които трябва да решат кога....

# 134
Дойде време и аз да се запиша в тази тема Laughing

накратко: на гърне пробвах да слагам детето след 10-ти месец, като в началото пишкаше когато го сложа, но бързо загуби интерес. Рядко се е изаквал вътре. Не съм била настоятелна въобще. От месец насам държа гърнето долу на земята, за да има детето достъп до него. Обяснявам че в гърнето се ака и пишка, отскоро при наакване в памперса задавам въпроса: Ивче, има ли ако в памперса? При което върти глава за "да" и тича към мястото, където сменяме памперса. При наакване, обяснявам, че това се върши в гърнето, а не в гащите, а той отива и си взима гърнето, сяда на него и почва да си ръкопляска Crazy Понякога взима гънрето сам, сяда си с дрехите, ей така, май за забавление. Мислех да изчакам пролетта за да започна да правя целенасочени опити за махане на памперс, но: от известно време насам се случва да се изака в гащите и да не дава никакви сигнали за това, съответно прекарва доста време с ако на дупето и реззултатите са плачевни...Аз от своя страна, не успявам да надуша нищо, просто не мирише Rolling Eyes Днес кулминацията беше, че (според мен) е заспал наакан Sick като се събуди от следобеден сън, плачеше и беше кисел, веднага тръгнах да сменям памперса, както след всеки сън, и като видях вътре засъхналото ако, и силно зачервеното (до кръв направо) дупе, ми се дорева и на мен Tired Последният път когато беше стоял така, такъв проблем имахме с кожата на дупето, че седмица и повече не можеше да се оправи...И сега пак наново...
В 90 процента от случаите усещам че ака, или помирисвам, но в останалите 10...трябва да се стигне до рев от болка и парене, че да разбера Rolling Eyes

Въпросът ми е: има ли смисъл, и би ли било уместно да започна отучване от памперса или просто да го следя много често какво е свършил в гащите? Притеснявам се че това става системно, а последиците трудно се лекуват...

Общи условия

Активация на акаунт