Приучване към гърне

• 107 407
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 135
  • Кърджали
И аз да се включа, дано намеря нещо, дето ще излъже дребната да се запознае с гърнето.
Какъв е този ужас към гърнето не знам. Пробвах първо да я сложа като беше на 7-8 месеца майй, вече пълзеше. С рев се измъкна от там. Прибрах го, няма да я мъча я.Извадих го по едно време, пак не стана. Като ми трябваше на 13 месеца да и взимам урина, пак пробвах на гърнето, пак кански рев.
Не знам, самото гърне ли я плаши така, като го види, го взима, играе си с него, ама решиш ли я сложиш... ooooh! Явно ще чакаме сама да реши да седне на него, иначе няма да стане този филм.... А искам, защото като се наака, ако не и сменя памперса на минутата, така се зачервява ....
Сигурно още несхваща идеята, защото може да постои доста време наакана, ако не я усетя.То и да я усетя, понякога бяга и не иска да я преобличам.От друга трана пък на няколко пъти я хващам, че като ще ака, гледа да го прави далеч от мен.Сякаш да не я видя какво прави...

# 136
При на с приучването към гърне беше голям кошмар- по моя вина. След 10 м. започнах да го слагам на гърнето сутрин- то беше рев то беше чудо. Изчаках месец и пак така. На третия месец се отказах. Вече към 1,5 год. реших че съм много лоша майка щом не мога да науча детето си да ходи в гърне изобщо и пак започнах опитите. Една аптекарка дори ми направи забележка , че купувам памперси- знаела ли съм аз колко е вредно за момченце да бъде с памперс   Sad  Понякога успявах да го задържа на гърнето 10 мин., но без резултат. Явно че детето ми не беше готово, но натиска на бабите и всякакви чужди хора- " Ама вие още ли сте с памперс" ме побъркваше   #2gunfire  и аз настоявах ли настоявах, а той плачеше ли плачеше. Най- накрая реших да прекратя този кошмар и спрях. През лятото го държах без памперс и се напикаваше и изведнъж реши, че е готов каза "Имам ако", седна си на гърнето и край- от тогава нито веднъж не сме имали инциденти.  

# 137
  • София
В 90 процента от случаите усещам че ака, или помирисвам, но в останалите 10...трябва да се стигне до рев от болка и парене, че да разбера Rolling Eyes
А той няма ли си някакъв "режим" на акане? Ако има, можеш така да го хванеш кога се е наакал. Моят син например винаги ака след ядене (около 10 мин. след като се е наял пълни памперса). Макар че пък като го сложа на гърне започва да се стиска и отказва да свърши каквото и да било.

# 138
Няма никакъв режим на акане, зависи кога какво яде...
Единствено забелязвам, че ако яде круша, до 20мин, след това се изаква. Но това е от седмица насам (имаме доста круши вкъщи, хихи).

# 139
  • София
Няма никакъв режим на акане, зависи кога какво яде...
Единствено забелязвам, че ако яде круша, до 20мин, след това се изаква. Но това е от седмица насам (имаме доста круши вкъщи, хихи).
Моята щерка много се подсичаше от акото едно време - имахме детегледачка, която се оказа, че няма обоняние и беше кошмарно. Какво направих - минах на памперс-гащи, махнах бодитата и започнах да я държа с блузки и инструктирах жената на 10 минути да я проверява - с памперс-гащите и без боди е лесно - само надникваш отгоре...

# 140
Мога и аз да се включа като се похваля!
 Grinning
Отказваше да се научи.... и аз не настоявах много, защото не обичам да насилвам нещата .. мисля, че  всеки си има свой ритъм и време ... но така или иначе - след като стана на 2 години вече започнах да си мисля... че това никога няма да се случи... Simple Smile
И ето - че точно на деня, в който стана на 2 год и 4 месеца ...просто стана сутринта, каза "ака ми се" седна на гърненцето и това беше ....!!!!
Но... за сега продъбжаваме с "нощния памперс"- уви, за него явно още не му е дошло времето... newsm78

# 141
Моята щерка, стои на гърнето по 2 минути максимум и то когато е сънена, иначе и за две трудно се задържа. Стиска се и не прави нищо в гърнето. Случи се няколко пъти да стане и тогава да се изпишка права. Незнам дали да продължавам със слагането след сън и хранене или да спра да я слагам за известно време и после да пробвам пак?

# 142
Рано й е още.
Опитай по-натам.

# 143
Това с казването под някаква форма е най-перфектният вариант. Но докато се стигне дотогава.. Ние имаме изестен напредък специално за акането, тъй като от месе дъщеря ми осъзнато казва 'ако, аки'. НО е огроооомна хитруша и разбра, че така ни привлича вниманието и го превърна в игра. Тоест симулира, че ще има аки и като я сложиш не върши нищо, като й сложиш памперса след известно време свършва работа.  ooooh! Напоследък пък започна да го казва СЛЕД като се е наакала.  ooooh! Та все още се учим. А с казването на 'пиш' все още сме назад, но и аз не бързам. Лятото тамън ще е на 2г и ще може повече да говори, ще е перфектният момент да се занимаем по-сериозно с махането на 'памата'.  Grinning

# 144
  • Варна
Аз започнах да държа дъщеря си над леген още на 6 месеца. На 7 месеца вече си вършеше работата в гърнето, но аз спрях да усещам кога да я сложа. Ако преди имаше признаци че ще върши работа, сега си я върши доста незебележимо. А не може и да си каже още. Притеснявам се да не забрави и да трябва да се учим отначало.

# 145
Аз започнах да държа дъщеря си над леген още на 6 месеца. На 7 месеца вече си вършеше работата в гърнето, но аз спрях да усещам кога да я сложа. Ако преди имаше признаци че ще върши работа, сега си я върши доста незебележимо. А не може и да си каже още. Притеснявам се да не забрави и да трябва да се учим отначало.
Според мен нищо не е запомняла, просто ти си я усещала кога ще ака един вид си практикувала ЕБХ, няма нищо общо с осъзнато сядане на гърне, когато на детето му се прави нещо. Моя бръмбар съшщо не показва по някакъв начин че ака, казва" ъ- ъ", ама вече като се е наакала в памперса и си дърпа гащите да сяда на гърнето, вече сербез Laughing

# 146
  • USA
Записвам се в темата.
От 2-3 дни съм махнала дневния памперс и е по гащички, но досега само веднъж ми каза. Ще се постарая да съм търпелива, няма да й се карам и се надявам да имаме успех. Започнах да слагам дъщеря си на гърне от 7 месечна възраст и до годинката когато и да я сложех си вършеше работата, но сега не винаги иска. Но каквото такова. Може пък да разбере, че не трябва да се пишка и ака в гащичките и да вземе да си казва . Дъщеря ми е на 19 месеца.

# 147
  • софия
ние сме на 2г и 4м много опити сме правили но като реши че не иска да сяда на гърнето дърпа панталоните нагоре и това е........но ще дойде момента и ще почне да бъде и без памперс.казва като е свършил "нещото " и иска да миееме дупето. Peace

# 148
Здравейте,
да изкажа и моя скромен опит.
Започнах да я слагам на 6м на гърне. Имаше една статия в списание Моето бебе и аз. Та там имаше снимка на детенце на гърне, същото като нашето.
Мойто гарче схваща бързо и  горе долу след 5-6 пъти сядане за по 5-10 пин. започна да си пишка. После последва целенасочено сядане- след сън, след папкана и така до ноември 2010, когато махнахме и памперса.
Казва си и за пиш и за аки.

Имам наблюдения и от други дечица. Майката на едното ( вече на 2 и 6м) се притесняваше, че ще са с памперс до 1 клас (не искаше гърне). За няма и една седмица се научи и сега е само с гащи.

До дете си е и до намиране на правилния подход, което означава да не се насилва.

# 149
  • софия
аз го слагам на гърне от 5-6 месечен. знае какво се прави и не е отказвал.при всяко подканяне прави нещото в гърнето.имаше момент на 1.10 мес., за една седмица отпуска, бяхме стигнали момента да вахнем памперса, но се върна в яслата и там лелките не му обръщаха внимание - все пак не е само той и си продължи с памперса. знае какво е . но мисля че той когато прецени ще почне да му е неприятно и ще се откаже.... Peaceтърпение само да имам малко.

Общи условия

Активация на акаунт