Приучване към гърне

• 107 424
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз не съм писала от лятото в темата.
Отново ще се оплача - малката няма никакъв проблем с пишкането в гърне или тоалетната, но продължава да ака единствено в памперс. Че даже има и претенции относно картинката  Whistling Докога момичета, докога ще продължи това чудо???

Да уточня - тя вече разбира и си водим що-годе прилични диалози. Знае, че приятелчетата й акат в гърнета. Казва, че тя е бебе и затова си върши работата в памперс. Иначе за други неща е голяма! Пробвах с подкуп - обещах да й купя най-големия самолет-играчка. Тя се впечатли, но дотам. Последно й заявих, че повече няма да купувам играчки, тъй като паричките ми се свършват заради памперсите. Не й пука. Ама хич. Е какво да правя? Изчерпах се на идеи. Аз не я действам, карам спокойно, не й говоря постоянно за акане в гърнето, просто от време на време подхвърлям идеята... Тоест не я пришпорвам, не я насилвам, защото знам, че с лошо нищо няма да се получи. Ще оценя всеки ваш съвет. Пък ако има и резултат - купон ще вдигна  Grinning

# 151
  • в матрицата
tonkabonka , абсолютно същия случай бяхме и ние. Като вас имаше претенции за картинката на памперса, всичко разбираше, но си държеше да ака в памперс, и нищо не можеше да я убеди да ака на тоалетната. С пишкането никакъв проблем. Почти сме преодолели този проблем, казвам почти, защото от време на време, като стане сутрин си ака в нощния памперс. Не мога да си обясня причината поради която го прави, но факт. Миля, че лека по лека и това ще мине  Peace

# 152
  • София
Suzza, това чудо продължава вече 8 месеца  Rolling Eyes
Последният път в магазина продавачката изкоментира, че сме големи за памперси и определено ми стана конфузно и неприятно.

# 153
  • в матрицата
Изобщо не ми пука от хорското мнение. Трябва да се научим да слушаме и наблюдаваме децата си,. На сила няма как да стане, всеки път си длъжна да и предлагаш гърне или тоалетна, но не бива да се отчайваш, като не приеме. Лека по лека ще стане, няма да е в 1ви клас с памперс я!!  Laughing Децата са по умни и хитри, отколкото  предполагаме, и със сигурност знаят какво правят. Успех, и не се води от хорското мнение!!  Hug

# 154
  • Букурещ
ах, изпитах изведнъж носталгия като прочетох заглавието  Mr. Green

# 155
Боже,боже 4ета и немога да повярвам.Защо не нау4ихте децата в съвсем ранна възраст.Трябвало е да помислите за това когато са били на месеци.Тогава трудното е как да обясниш на малкото 4ове4е,4е в гърнето се пишка и ака. На такава малка възраст няма инати,тръшкане и изтерии.Незнам,искам да помогна на вси4ки майки с малки де4ица.Запо4нете с у4енето на гърне преди годинката.Тогава е много лесно и няма да имате проблеми,нооооо трябва много постоянство.

# 156
  • София
Боже,боже 4ета и немога да повярвам.Защо не нау4ихте децата в съвсем ранна възраст.Трябвало е да помислите за това когато са били на месеци.Тогава трудното е как да обясниш на малкото 4ове4е,4е в гърнето се пишка и ака. На такава малка възраст няма инати,тръшкане и изтерии.Незнам,искам да помогна на вси4ки майки с малки де4ица.Запо4нете с у4енето на гърне преди годинката.Тогава е много лесно и няма да имате проблеми,нооооо трябва много постоянство.
Би ли ми дала според кои източници детето трябва да се приучва на гърне преди годинката, преди така да се божикаш  Grinning
Аз съм с претенции да съм прочела поне няколко книги за възпитанието на децата и за навиците, които им се създават, съотвено и за възрастта, на която се приучват на гърне. Ти би ли ми посочила кои книги си прочела, където е упоменато, че детето трябва да е на месеци, както си изразяваш, за да бъде сложено на гърне? Благодаря ти предварително  Peace

# 157
  • Букурещ
Моето дете ходеше до 7 годишна възраст с памперс, като стана на 7 години разбра само, че е по-добре да ползва тоалетна.
Така, че до 7 години е съвсем нормално детето да бъде с памперс. Вече след 7 годишна възраст е добре да ползва тоалетна. Че и цените на памперсите са доста високи. Ама понеже мъжът ми е шеф на фабрика за памперси и не съм плащала, та сигурно и затова до 7 годишна възраст можехме да си позволим памперси.

# 158
Liorena, как ти zавиждам, ако zнаеш...  Confused
Аz в момента отучвам големия...

# 159
  • Букурещ
Liorena, как ти zавиждам, ако zнаеш...  Confused
Аz в момента отучвам големия...

Няма страшно, малко по малко ще се приучи на тоалетна. Аз не бързах, защото можех да си го позволя, сега, сигурно има родители, които не могат да си позволят памперси толкова години и мъчат децата за да не дават пари, те не са никак евтини. Ама това е страхотна травма за детето, поне до 6-7 годишна възраст е добре да не се тормозят с тоалетна. Радвам се, че и други мислят като мен, ето Сова, ти имаш голямо дете също и чак сега се опитваш да го приучиш на тоалетна, но съм сигурна, че нямаш никакви притеснения.

# 160
Аз да ви поуспокоя с моя пост - главно Ани Confused.
Моето диване още ака само и единствено в памперс.
Пробвах хиляди прийоми - подкуп, обяснения - тц.!
Чакам, говоря, обяснявам. Ефектът е нула.

# 161
  • София
Аз да ви поуспокоя с моя пост - главно Ани Confused.
Sourcherry, когато пожънете успех, искам непременно да се похвалиш  Hug
Май и ние натам сме се запътили, но мен друго ме притеснява. Ако примат малката на градина (въпреки ниския шанс) и ако още ака в памперс, май ще се окажем пред сериозен проблем  Confused

# 162
Първо - пожелавам от сърце да ви приемат от раз в ДГ!

Ани, дребосъците са много, много хитри. Когато Тео беше приет (цяло чудо е, че това се случи на първо класиране/първо желание, но това е друга тема), умрях от притеснение какво ще правим с акането. Доскоро ме гризеше кошмарът. Докато един ден не разбрах случайно, че той ака в градината на тоалетна. Но - така си е изработил режимът на стомаха, че предпочита да върши това вкъщи, в памперс. Т.е. ако има зор, ще се изака в градината, в тоалетната, но ако няма, ще стиска, за да се издриска у дома в пелена Crazy.
Нищо чудно и Кати така да направи. А и по-важното е да я приемат на градина, пък акането е бял кахър. Все ще се нагоди Simple Smile.

# 163
  • София
Sourcherry, това важно уточнение, че малкият ака в градината, трябваше да го направиш още в началото  Wink  Grinning Това ме разби просто! Дааа, много са хитри и изобретателни. Значи ще имам едно наум.
Аз съм убедена, че приемат ли Кати в градина, много бързо ще се преориентира да ака там, защото много следи какво правят другите деца и все гледа да подражава... Дано пък акането да се пренесе и вкъщи на даден етап  Praynig (то първо да я приемат, пък после ще му мислим!)

# 164
Леле,мале!Мъка...и аз се тюхкам,че акаме в памперса.
 Ние знаем къде трябва да акаме и показваме,но си акаме в памперса и напъвайки се си вика "Не,не,не"... Joy

Общи условия

Активация на акаунт