Приучване към гърне

• 107 356
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Изненадващо за мен днес дъщеря ми е с гастроентерит и има разстройство - няма акане в гащите, задължително ползва гърнето вече 4 пъти, при това с разстройство /знаете, как напъва/, а вчера се беше наакала в градината. Странно нещо са това децата  newsm78

# 61
Бързо оздравяване  Peace

# 62
Детето ми е на две години и половина, от поне половин година ползва гърнето, но само докато е буден. Все още му слагам памперс и през деня, докато спи и нощем. Понякога си е пишкал, понякога не. Чудя се да предприема ли нещо, за да го махам или той сам ще привикне да се контролира?

# 63
Дъщеря ми е на 1г и 5мес.,както се вижда от линийката Simple Smile и вече мога да се похваля,че се научи да си иска сама гърнето.Казва ли "куку",значи че има работа за вършене  Laughing.Не съм я насилвала да седи в гърнето както ме съветваха и сега тя има голяма желание да седи там,даже когато я вдигам от него става с нежелание и ми се "кара"(бая е гръмогласничка), а като види,че го нося чак пищи от радост.
   Като съвет,мога да кажа,че към 8-9мес. взех да я запознавам с гърнето.Слагах я да сяда и и давах разни книжки и играчки,да се забавлява,но ако искаше да стане не я насилвах да седи.Не бях постоянна...през ден-през два,че и през седмица...когато се сетя.Вярвам,че докато детето не намери начин да казва за нуждите си(било с думи,било с жестове)няма смисъл да се настоява да стои редовно на гърнето.
   Все още съм далеч от мисълта да и махна пелените за еднократна употреба.Това ще стане,живот и здраве като видя,че цял ден не е намокрила памперса и това да се случи няколко дни поред,но все пак ми се струва,че няма да чакам колкото съфорумката от предния пост.DzVeR,ти си с по-голям опит,но ми се струва,че ако на детето не му махнеш памперса,та да види,че не е хубаво да стои мокро и мръсно така може де си изкарате и до 1-ви клас. Peace Grinning.Пробвай,махни го,но ако видиш,че пак се изпуска си прецени сама.Всяка майка най-добре усеща детето си.Нормално е на 2г и половина все още да не може да се контролира,но пробвай да му махнеш пампреса,може и да има ефект.

# 64
При нас акането също само в памперс се случва. Не настоявам за обратното на този етап, но и аз имам чувството, че вечно ще е така Tired
Иначе честотата на пишкане в гърнето се е увеличила значително - преди го слагах само след сън, а сега вече и преди спането пишка (по собствена инициатива), преди и след всяка разходка + още 1-2 пъти привечер пак по негова инициатива.

Би ли споделила на тази възраст как показва 'по своя инициатива', че му с епишка на гърне? Носи ли го или казва нещо?

Иначе и аз като Христа започнах да я запознавам с гърнето към 8м. Няколко седмици не искаше да седи ихич не я насилвах. Пробвах периодично през 2 седмици и така докато го пожела на около 10 месеца. Сега редовно пишкаме и акаме на гърне (даже вече сме на WC седалка), но определено сме далеч о махането на пампата. Чудя се какво трябва да се случи, че да махнем пампата и за това зададох горния си въпрос. В смисъл трябва детето да се научи по някакъв начи да казва, че му се прави нещо ли?  newsm78

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 22:01 от Бърборанка

# 65
  • София
При нас акането също само в памперс се случва. Не настоявам за обратното на този етап, но и аз имам чувството, че вечно ще е така Tired
Иначе честотата на пишкане в гърнето се е увеличила значително - преди го слагах само след сън, а сега вече и преди спането пишка (по собствена инициатива), преди и след всяка разходка + още 1-2 пъти привечер пак по негова инициатива.

Би ли споделила на тази възраст как показва 'по своя инициатива', че му с епишка на гърне? Носи ли го или казва нещо?

Отива и сяда върху него с все дрехите ако е през деня, а ако е преди приспиване се опитва да ме прескача трупешката и драпа към гърнето, което е сложено до леглото.

# 66
Аха. Моята щерка напоследък си го взима и го носи. Май по-често е игра, но понякога издава звук сякаш се напъва. Съответно слагам я, но не винаги върши нещо. Та тепърва май ще се учим на индикации и сигнали...  Laughing

# 67
  • София
А махането на памперса не е непременно обвързано с това, да си казва сама.
Много майки правят точно обратното - първо махат памперса и разчитат, че детето, усещайки мокро и неприятно ще ускори научаването къде какво се прави  Peace

# 68
един блиц-въпрос: с колко чифта гащета и панталончета да се запася, решила съм да махна през деня памперса на малкия разбойник, точно както Stelfy е написала, да усети мокрото  Rolling Eyes

# 69
  • в матрицата
един блиц-въпрос: с колко чифта гащета и панталончета да се запася, решила съм да махна през деня памперса на малкия разбойник, точно както Stelfy е написала, да усети мокрото  Rolling Eyes

Най-малко с 10 на ден  Mr. Green

# 70
леле... дано свикне за 4-5 дни  Laughing

така е, като съм решила зимата да махам памперс...

благодаря за отговора  Peace

# 71
Аз имах 20 чифта, но не ги прахосвах всички за един ден. Не съм броила по колко са заминавали, но не беше кой знае какво.
За да не купувам сто панталона, взех един поларен, който трудно се мокри, после двайсет памучни пелени, които сгъвах на няколко ката да попиват и сменях само тях. Така избегнах и локви по пода, мокрене на столове, дивани, килими и т.н.

Отне доста повече от 4-5 дни (да не те отчайвам), но моята беше по-малка и може затова по-бавно да е загрявала.

Зимата е екстра за махане на памперс (макар сега да не е точно зима). Пелените, дето ги ползвах, съхнеха за точно два часа на парното.

# 72
ей, това с поларения панталон е хитро   bouquet  откъде мога да снабдя малчо с такъв? има ли ги навсякъде? че нещо не се сещам в момента точно коя материя беше това  Embarassed

според мен е готов, не е малък вече, стоплил е за какво иде реч, не искам да отлагам... така че съб-неделя сега набавям всичко и от понеделник почвам...

# 73
  • Варна
А как обеснявате защо се седи на гърнето и  какво се прави там? По съвет от една мама тук започнах да го слагам веднага след сън първо, после след 2 часа пак и т.н. Често свалям сух памперс поседи на гърнето 2-3 мин и после иска да става, слагам памперса и се изпишва веднага. Обеснявам, че на гърнрто се пиша и ака, обаче или не иска или неможе да ме разбере. newsm78

# 74
А махането на памперса не е непременно обвързано с това, да си казва сама.
Много майки правят точно обратното - първо махат памперса и разчитат, че детето, усещайки мокро и неприятно ще ускори научаването къде какво се прави  Peace

Хм, наистина ли така се действа масово?  Thinking Не се бях сещала за това. А каква е успеваемостта при този метод? Thinking Mr. Green

после двайсет памучни пелени, които сгъвах на няколко ката да попиват и сменях само тях. Така избегнах и локви по пода, мокрене на столове, дивани, килими и т.н.

А... искаш да кажеш, че реално си повивала детето си както едно време, вместо да ползваш памперс ли?  newsm78 Ако правилно разбирам, това не е ли общо взето същото като да слагаш памперс, в смисъл как прави разлика между двете, че да се откаже от каквото и да е повиване???  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт