Приучване към гърне

• 107 397
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 1 440
  • Добрич
 Момичета пак съм аз, нещо съвсем се притесних относно акането, ака й се, днес се стиска и докато е права и реве, пищи, не е запечена, но не иска да се изходи, какво да правя, ако продължи така и другите дни, не знам и днес как ще се оправям с нея, не мога да си го обясня на какво се дължи това поведение  Confused

# 1 441
Момичета пак съм аз, нещо съвсем се притесних относно акането, ака й се, днес се стиска и докато е права и реве, пищи, не е запечена, но не иска да се изходи, какво да правя, ако продължи така и другите дни, не знам и днес как ще се оправям с нея, не мога да си го обясня на какво се дължи това поведение  Confused

А пробвали ли сте с друг човек да ходи в тоалетната, защо не включите и баткото? При средния батко голям ефект имаше слагането на гърне на играчките......При дребното сега - примера на семейството - кой ли не бе с него в тоалетната, по няколко пъти.......

# 1 442
Весси, влезте в банята и я подкани да се изака и без наличието на гърнето. Явно е разбрала, че не трябва да ака, където й падне, но не знае какво да направи и затова пищи.
При нас един път това проработи ( за съжаление, нямам повече опит веднъж, за да споделя), надявам се, че малко по малко ще схванат, само да не се стресират своевременно... Но и на мен ми става напрегнато като си помисля за тоя момент. А си нямаме и батко или кака, които да покажат...

# 1 443
А си нямаме и батко или кака, които да покажат...

Мама и тати.......

# 1 444
  • Добрич
Благодаря на бързо откликналите, досега си връщах спомените какво може да е провокирало това, преди 2 дена пак така ги беше струпала на терасата и чух писъци, отивам и какво да гледам беше настъпала а... (извинявам се за тези обяснения) дали нещо се е погнусила, но не е гнуслива по принцип или нещо се е уплашила, но от тогава прави така, като й се ака пищи, реве, стиска се, и сякаш не иска да излиза акото ли не знам вече, снощи пак така пищя и казваше "мий, мий" да я мия, вкарах я в банята пуснах душа и докато й мих дупето започна ака и реве  ooooh!, помислих си в първия момент, че нещо я боли коремчето, защото доста изходи, а й изяде доста кайсии вчера. Днес пак така като й се приходи пак започна да вика "мий, мий" тогава ми светна лампичката, че сигурно иска пак така да се изходи  ooooh! и че снощи въобще не я е болял корема, не посмях да я вкарам пак под душа, за да не й стане навик така да се изхожда, греша ли  newsm78 слагах я на тоалетната чиния, пред нея сложих долу гърнето и мечо върху него и обяснявам какво прави мечо там, после им размених местата на двамата ,е не и не  #Cussing out От много малка е все по петите ми и в тоалетната също, вратата никога не съм я затваряла, винаги съм обяснявала какво правя там, това с примера на възрастните как да го разбирам, когато на нея й се приходи и възрастния да симулира, или обратното, когато възрастния е в тоалетната, да слага и нея на гърне, извинявам се отново за "описанията ми"  Crazy

# 1 445
  • у дома
Покажи и твоето ако... Малкият ми син, когато се изходи за пръв път в гърнето не спря да крещи, аз бях в другата стая, помислих, че е паднал в банята  ooooh! Мисля, че децата се страхуват от това ... Заедно измихме гърнето и го изпратихме при моето ако и при тези на тати и кака  Crazy До там стигнахме, че сега като влизам в тоалетната, той идва и иска да ме избърше ooooh! ooooh!  Бая усилия ми струва, за да му секна ентусиазма... И аз се извинявам, за миризливото описание.
Сега дописвам, виждам, че дъщеричката ти е по-малка от моя син... Аз бих и пуснала душа да се изака, като през цялото време бих обяснявала, че ние това го вършим в тоалетната, че е нормално, че няма нищо страшно и т.н. Общо взето плямпам през цялото време, даже понякога и глупости и детето се заслушва и спира да мисли за това, което го притеснява. Например обяснявам, да не вика, че в банята живее паяче, то ще се уплаши и ще се скрие, започвам да викам паячето, то ей сега ще дойде и така...

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 16:43 от Проста Мария

# 1 446
  • Пловдив
Мария много хубав съвет си дала.   bouquet
Дано детенцето на Веси приеме нещата по-леко.

И не се извинявайте за миризливите обяснения, то темата е такава. И колкото по-описателно толкова по-добре.

# 1 447
  • Добрич
Благодаря ви момичета за подкрепата, Проста Мария, много ми допадна и твоята идея, дано скоро се похваля с успех  Hug

# 1 448
Весси, стискам палци и чакам и аз положителен опит.
И моят не може да разбере как се очаква от него да се справи с въпроса. Не иска да сяда на гърнето, дърпа се като му кажа да ака там. Казах му преди малко като му се ака да дойде да ми каже, за да отидем в банята, дойде при мен след малко, обаче си свърши работата преди да сме стигнали до банята. Според мен най-големият проблем е в навика да е прав - иначе от малък го взимам с мен в банята, обясняваме, но с това сядане в чудо се виждам. Дори съм го оставяла, обича да си играе с таблета, седнал на гърнето. Като му се доака обаче - става. ooooh!

# 1 449
Здравейте
От 3-4 дни и махам памперса и обувам гащички , напишква се , но не плаче Grinning сега бяхме в банята на плочките и пишнахме малко , аз и викам "пиш-пиш" да напишкаме дупката и тя пуска по-малко , но не се изпишка хубаво ,поне подава на"пиш-пиш" нали не греша някъде с събуването и пишкането в банята.тя иска да сяда на нашето гърне и мисля сега да изляза и да и купя детските седалки за гърне , какво ще кажете това удачно ли е научаване...
п.с.ако памперса ,с който е била преди да обуем гащите е сух , да го хвърлям ли ими мога да го обуя като излизаме навън

# 1 450
Вие до сега не сте ли показвали геройството в гърнето на вашите малчугани??? Още от самото начало, за да се види за какво аджеба е цялата дандания с гърнето, най-старателно се показва и малката, и голямата работа.......Така де - детето трябва да си види резултата.......И когато има нещо вътре - се пляска и казва браво, а когато няма нищо - няма и браво. Да знае,че браво се казва при свършена работа......

Друго - направи ни впечатление,че той се успокоява и си върши работата около компютъра. Щом отиде там - и веднага се слага на гърне. И да, при нас бе същото - седи, седи и в един момент стане и....до 5 мин. резултата е в гащите........И щом искаше да стане - това бе явна индикация,че ще прави нещо......Започнахме да сменяме мястото - в тоалетната, на другото гърне......Лека-полека, с упорство работата стана.......

Преди малко и двамата бяхме до тоалетна. Като кажа - хайде с мама на гърне, отиваме, и двамата сядаме на местата си и.......резултата е налице........

Грубо до сега има 2 часа за голямата работа - малко след като закуси - около 10,30ч. и около 20,30ч. Тогава гледам да съм по-настоятелна, а и той ми дава сигнал като се пипа за дупето или си сваля гащите. За това в този период - твърдо гащи само на ластик - без копчета. Да може сам да се справи.

За детските седалки - всяко дете е сигурно различно. Моите не са искали и не са сядали на детска. Нямам опит с тях.

# 1 451
  • Добрич
Да, разбира се, че съм показвала какво е свършила в гърнето, всеки път я поздравявам щом се изпиша, първите два-три дни акаше на гърнето и също й показах геройството и я поздравих, но след това започна обрата  Thinking Днес пак отказа да ходи по голяма нужда, стиска се, усещам я , че й се ходи, става сяда на гърнето, но нищо  ooooh! А преди да махнем памперса имаше средно по 3 изхождания на ден, откакто сме с гащи по 1 или пък прескача един ден, притеснява ме това стискане  Confused Добре, че поне не се напишва докато спи, досега издържаше до сутринта, но снощи се събуди, защото й се пишаше, беше пишнала леко, и се доизпиша после в гърнето, но се разсъни и заспа след час, но съм доволна, че не се напиша на сън, а се събуди, остана само да оправим работата със  smile3550

# 1 452
  • ВАРНА
Привет от нас  Simple Smile

От вторник имам, така да се каже, яснота я тунела. След нощния и следобедния сън Ева сяда на гърнето и се изпишва (памперсът и след двете спанета е сух от може би около седмица). След това се разхожда по голо дупе. Гърнето й е пред очите, сяда от време на време, пишва. Вчера, докато беше права и по голо дупе, свърши и акото. Нямаше никаква реакция - само малко учудена  Simple Smile Обясних й, че и акото се прави на гърнето. Ще видим днес колко ме е разбрала. Днес преди обяд като излязат малко с дядо си на площадката пред блока може и да се престраша да я пусна без памперс, с гащи.
Общо взето мисля, че добре й се получава. Спокойна е.

След няколко дена ще дам отново отчет  Simple Smile

# 1 453
На няколко пъти ви четях и после се отказвах. Докато се наканя да споделям как върви при нас, то детето се отказа само. Та да споделя резултата. По принцип не уча и не отучвам от нищо децата, та и с памперса така стана. Една сутрин просто пита дали може да поседи малко без памперс, обясних, че тогава трябва да каже, ако й се допишка. Така на другия ден останаха сухи и нощния и следобедния памперс. След около 2-3 седмици дори спря да ми казва, а си се събува и сяда сама на гърнето. Определено и с малката ще процедирам така.  Grinning

# 1 454
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Simple Smile
ние сме с нощен и следобеден памперс гащи от 2 месеца. Вече си казва за пиш, че до преди месец не винаги. Все пак е на 3г. и един месец почти.
Все отлагам махането на следобедния и нощния, защото на 3-4-5 вечери или следобеди имаме пълен. Следя го и забелязвам, че се случва когато е пил нещо малко преди лягане, или другия вариант да се излежава и да си го пусне, ако не го подканя веднага щом отвори очи.
Чудя се колок ли дълго ще продължи и това, и дали ще започне като се събуди да търси гъренето newsm78
Сега го прави от време на време, както преди с казването че има пиш.....Дано и това е въпрос на узряване и осмисляне от негова страна, кое къде се прави.
И дали това, че не махам памперсите за сън го отпуска и го демотивира да си казва след сън?
Какво ли си мисли,  -  Ами, щом съм с памперс, да си го пусна пиша hahaha

Общи условия

Активация на акаунт