Лондон - 2

• 73 529
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Лана, мерси! Честита и на вас (както и на всички фенове на Лондон!) и много пътешествия през годината!  bouquet

# 451
  • UK
Мери, това с магазините е навсякъде-аз знам, защото ставам рано и искам да чета вестник, а няма откъде да си го купя  Laughing както и да е, с времето установих, че корнър магазинчетата отварят и по-рано. освен това навремето имаше една тема за английските магазини дето затварят в 4 и потребителката не беше могла да си купи мляко за бебето. оттогава знам, че е добра идея да пазаруваме в петък или събота  Grinning
За тези, които ще посещават скоро Лондон и ще са в района на Виктория и Албърт-препоръчвам ви да пробвайте Afternoon Tea там- http://www.vam.ac.uk/content/visit-us/eating-and-drinking-at-the-vanda/
Чая е хубав и сладкишите са винаги топли. Обикновено има много народ, може би резервация (ако взимат) е добра идея.
Ние ходихме до морето на 1 Октомври, времето беше супер  Laughing
Поне от това, което съм видяла-хубави пясъчни плажове има в Норфолк. Водата не знам става ли за плуване обаче.

# 452
Sunday Shopping regulations не важат за малките магазини - засягат такива над определена квадратура, но не помня каква беше границата точно и не засяга магазините за хранителни стоки. Ако corner shop-a не е отворил рано в неделя - сигурно местното ви паки не е от ранобудните Simple Smile А иначе ми е чудно това за млякото за бебето, защото магазините за хранителни стоки работят до по-късно, а има и много денонощни Азда, Теско и т.н. Виж - живяла съм в някои други европейски държави, където в дадени дни на седмицата можеш да си умреш гладен, жаден и без бензин в колата ( освен ако случайно нямаш вътрешна информация къде е единствената колонка работеща с карти в района) ...

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 23:05 от Pip88

# 453
Здравейте, някой ползвал ли е Лондон пасс има ли полза от него за престой от 5 дни?

# 454
а има и много денонощни Азда, Теско и т.н.

Ааа моля да вметна - тук когато магазинът е денонощен, то той е денонощен от понеделник до петък. В събота работят до към 22, в неделя отварят около 11 до към 17  Peace И аз не разбирам що ми поставят табели 24 часа, при положение, че не е баш така  Crossing Arms

# 455
  • София
Здравейте, някой ползвал ли е Лондон пасс има ли полза от него за престой от 5 дни?

Зависи какво и колко ще обикаляш. За нас беше от полза. Спести ни по около 20-25 лири на човек. Освен това попаднах на купон и го купих с намаление, което беше супер.

Моят съвет: сядаш и правиш списък с нещата, които искаш да видите. Проверяваш колко е входът за тях и ако ти се връзва сметката с цената на паса го взимаш. За5 дни може доста да се види, ако това ви е целта.

ПП Този код "MVC10" даде 10% отстъпка на https://www.londonpass.com. Валидене е до 12 януари. Действа само върху цената на Пас-а, но не и върху цената на Travel card, ако решите да си вземемте комбинирано.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 13:00 от Lana

# 456
A този пас за какво се ползва за пътуване или за входове по забележителности?
Ако е за путуване за кой вид транспорт се ползва и аз от Бг мога ли да си го взема с този код и да го платя с карта или трябва нашите хора от Лондон да ни го вземат?

# 457
  • София
Има пас, който е само за забележителностите. Има и комбиниран с карта за транспорт - за всички видове транспорт - метро, автобуси, жп, DLR, всичко http://www.londonpass.com/london-transport/index.html.

Можеш да си избереш как да си го получиш http://www.londonpass.com/shipping-collection-for-london-pass/index.html. Може на място в Лондон, тогава е без пари. Нашите си ги получихме в София (за да ги ползваме от Гетуик, доплатихме малко за влака до Виктория), но на едни приятели така и не пристигнаха на адреса в Бг. Отидохме в офиса в Лондон и им дадоха нови.

# 458
  • Казанлък of all places
Момичета, оказах се в Лондон един ден повече *ура!) и с колега, кйто общо взето не обича да ходи пеша, та трябва да го возя на метро. Ние сме в хотел на Тотнъм Корт Роуд, най-близката метростанция е Юстън. уестминстър Аби на коя станция на метрото е?
(ои-бързо ми е да питам вас, докато пия кафе, отколкото да си размърдам заспалия мозък Laughing, благодаря!)

# 459
angelina.bgk  ,

От Euston station хващаш метрото  по Northern line и слизаш на Embankmen station,от там вече малко пеша и си на Уестминстър Аби.
Ако не му се върви наистина на твоят познат,от Embankmen station само хващате Circle line за 1 станция и сте на Westminster station.От там вече е съвсем наблизо.

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 13:16 от h_o_p_e

# 460
Искам да попитам за Ковънт гардън, знам че има улични артисти отпред които си  правят представленията с участници от публиката, можете ли да ми кажете по кое време може да се гледа такова представление - само уикендите по светло или има по всяко време newsm78

# 461
minion4е, виж в официалния сайт има предстоящи събития

# 462
minion4е, виж в официалния сайт има предстоящи събития

Hug Много полезен линк, благодарности  bowuu

# 463
Препоръчайте ми нещо интересно за 14-ти февруари в Лондон.Мерси.

# 464
  • София
И аз да се запиша Simple Smile Ще пътуваме до Лондон на 14-ти декември за 4 дни. много малко време, но няма как за повече. Единия ден сме купили билети за Eurostar до Париж, че и него да разгледаме, ще се разходим по Шанз з"Елизе и ще видим Айфеловата кула. За Лондон взехме билети за мюзикъла Цар Лъв. Това е всичко, което сме организирали за момента. Окото според мен е доста тъпо, няма да го посетим. Само ресторантите ми куцат, хотела ни е до Ковънт гарден, препоръчайте ми хубави и не много скъпи ресторанти, моля Simple Smile

Здравейте,дали може да споделите впечатлениа от пътуването под Ламанша,освен това на какви цени ви бяха билетите,зашото тези,които намирам аз са доста скъпи - цената на два билета отиване и връщане Лондон Парив е като двата ни билета за самолет Лондон София Лондон и това бяха най-евтините има и по-скъпи:(

Общи условия

Активация на акаунт