Лондон - 2

• 73 515
  • 741
  •   2
Отговори
# 555
4та зона  Peace

# 556
 "туровете, атракциите и входовете на музеи... - и там е ужас! плащам си като поп в момента"

Поздравления ! Значи не си като много други дето заради едните пари пропускат толкова важни неща.
Хубавото е, че следващия път може да ти се стори много по-евтино като си отметнала основните забележителности.
Не знам дали стигнахте вече до Уиндзор , Хемптън Корт  и Кю Гардънс , но в никакъв случай не ги пропускайте ако имате време  !!!

# 557
Момичета, може ли някой да даде съвет - Уиндзор или Хемптон Корт?
Не знам дали и Гринуич си заслужава, но той е 2 или 3 зона, тоест по-близо като път.
Между другото Кю палас е затворен до 2.04.2012 http://www.hrp.org.uk/KewPalace
а Кенсингтън до 26.03.2012, а за съжаление ние ще сме там от 16 до 20.

# 558
"туровете, атракциите и входовете на музеи... - и там е ужас! плащам си като поп в момента"

Поздравления ! Значи не си като много други дето заради едните пари пропускат толкова важни неща.
Хубавото е, че следващия път може да ти се стори много по-евтино като си отметнала основните забележителности.
Не знам дали стигнахте вече до Уиндзор , Хемптън Корт  и Кю Гардънс , но в никакъв случай не ги пропускайте ако имате време  !!!

Зависи за кой път си там - ако си за първи (пък и не само), има предостатъчно качествени забележителности/музеи, които са безплатни.  Когато си обиколил Британския Музей (което с едно ходене е абсурдно да стане) и още много други галерии и т.н., тогава има как и да плащаш. А и в крайна сметка това, което за един е "важно", за друг не  е - така, че не смятам, че на този принцип може да се съди кой колко е видял  Peace

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 20:23 от Old Sport

# 559
  • София
Има нещо вярно в горното изказване,ни далеч не сме видяли всичко,но определено 2-рият път ни излезе по евтина екскурзията:)За мен,Лондон е прекрасен град и възнамерявам да отида отново:)

# 560
Ето един доста съдържателен сайт за безплатни, но далеч не за подминаване атракции, сред които са:

9 must-visit free museums:

British Library
British Museum
National Gallery
Natural History Museum
National Portrait Gallery
Science Museum
Tate Modern
The Tate Britain
Victoria and Albert Museum

Казвам всичко това, не за да се правя на интересна или да споря, а защото голяма част от отиващите за първи път (а те са основните питащи в темата) много често даже и не допускат, че в скъп град като Лондон съществува подобно нещо. За мен това е една от най-уникалните страни на този невероятен град  Peace

# 561
poporopo, искам да ти благодаря за информацията на по-предните страници, която ми даде   bouquet Нямах време по-рано да го нарпавя. Embarassed
Сега да се похваля, че имам вече резервиран билет за 17-22 април и хотелчето ми е Марбъл Арч. Набелязах от безплатните музеи, разбира се колкото се може повече и от лейт-найт също. Много ми се иска зоологическата градина да посетя. Оксфорд стриийт ми е на една крачка разстояние. Имам питане от Марбъл арч трябва да се придвижа до Канари Уорф, като на Канари трябва да съм 8:30 на линия сутринта. С какво и в колко часа ще ме посъветвате да тръгна, за да стигна навреме?  Praynig

http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2?languag … lculateDistance=1 това добро решение ли е? макар нищо да не ми говори все още)))

# 562
poporopo, искам да ти благодаря за информацията на по-предните страници, която ми даде   bouquet Нямах време по-рано да го нарпавя. Embarassed
Сега да се похваля, че имам вече резервиран билет за 17-22 април и хотелчето ми е Марбъл Арч. ...

Може ли линк за хотела и от кой сайт го резервира.

# 563
  • Пловдив
Може да повървиш до Бонд стрийт и от там хващаш джубили лайн посока Стратфорд.В 8 ако тръгнеш ще си навреме.

# 564
 мими.иваhttp://www.galahotels.com/detail.aspx?HotelId=163497 това е хотела, но не е от най-евтините.

hris80, записвам да проуча маршрута, благодаря!

# 565
ina.gg благодаря!   bouquet

# 566
ina.gg - както вече са ти казали с Jubilee Line ( Eastbound  в посока към Канари Уорф) от Bond Street  ще ти е най-бързия вариянт макар да имаш малко ходене до станциятя на метрото. Другия вариянт е от Marble Arch да вземеш Central Line до Bank. Там излизаш от метрото и се върви малко за да отидеш до началната станция на DLR и с него до Канари Уорф. Вторият вариянт ще ти отнеме може би малко повече време, но не е голяма разликата. Моят съвет обаче е да изпробваш и вторият вариант когато разполагаш с време защото имаш по-добра гледка към Канари Уорф и района от DLR, а не си само под земята. Ако трябва да си там преди 08.30 сутринта за жалост ще плащаш повече за транспорт ( off-peak е след 9.30) а и мелето в метрото по тези линии е голямо - абе общо взето си е кеч от класа, ама си е част от тръпката, когато не ти се налага да го правиш ежедневно Simple Smile

# 567
Pip88 много ти благодаря! За съжаление три дена плътно сутрин трябва да го правя, но все пак това ми е повода за визитата - на курс съм и няма как. Но пък ще имам два пълни дена, в които ще мога да се оттдам на максимално забележителности Heart Eyes

# 568
Здравейте  Simple Smile
записвам се да ви следя.
Била съм няколко пъти в Лондон, но съм планирала тази година едно пътуване със сестра ми.

Олди, много ми хареса мнението ти за музеите.
Аз знаех за някои и са ми в програмата този път. Simple Smile

# 569
ИвеPeace Кога ще ходите? Там сме след 30.април. Дай знак, ако има надежда да се засечем   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт