Лондон - 2

• 71 419
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Smallville
Не знам за какви разпоредби говорите, ние нощуваме двама възрастни с дъщеря ни,която е на 15 и винаги сме били в тройна стая Rolling Eyes
А относно Premier In, не пропускайте закуската-превъзходна е Peace

# 676
Не знам за какви разпоредби говорите, ние нощуваме двама възрастни с дъщеря ни,която е на 15 и винаги сме били в тройна стая Rolling Eyes

Peace

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 21:49 от Old Sport

# 677
  • София
За посещаващите Хемптън Корт от април нова изложба. На мен би ми била много интересна - ако някой я посети, нека сподели с няколко думи Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 22:20 от Lana

# 678
Който се реши да отиде на Хамптън корт палас , има корабче което ходи до там и е много приятно пътуване. Лошото е че е извън Лондон и отнема един ден , иначе си заслужава.
Премиер инн имат фамилни стаи където можете да отсядате с деца под 16 години!

# 679
  • Smallville
Два пъти в два Premier In-а,които не намирам за малки хотели, веднъж в един апарт-хотел, наехме студио и веднъж в по-малък хотел.
А корабчето до Хемптън Корт не пътува през зимата в тя посока.Ние искахме да отидем сега през март,но разбрахме,че корабчето не пътува и не ни се сменяше сто вида транспорт до там и се отказахме Crossing Arms

# 680
  • Бургас
Да се върнем на темата. Аз искам да попитам . Яна . това ли е хотела, в който са били: London Covent Garden Travelodge?
Как са стаите, че прочетох много негативни отзиви за него? В tripadvisor има и доста ужасяващи снимки.
Да, това е адреса, но има два хотела, които ги дели една улица. Картинката струва ми се не е от нашия  Rolling Eyes Този в който нощувахме ние е нов на около 5 години  Rolling Eyes Прилича на соц блок. Стаите са големи /поне нашата беше/. Съвсем е приличен като за хотел в центъра на голям европейски град - и по-лоши съм виждала. Леееееки забележки имам към хигиената, но не е потресаващо мръсен. Не зная какво споделят хората в коментарите си, не съм видяла и снимките, но за мен основно изискване бе локацията и да има самостоятелна баня  Peace Просто място на което да си оставим багажа и да нощуваме. Който тъси комфортен хотел с всякакви ексти и удобства би могъл да ги намери доста по на близо - Турция, Гърция, а зашо не и тук  Peace

# 681
  • София
Здравейте всички,

Предстои ми кратко пътуване до Лондон по работа и търся приличен хотел в района на London Bridge, Baker Street или King's Cross  Rolling Eyes Започвам да чета темата назад, но ако някой има прясно инфо ще съм много благодарна на всякакви препоръки  Hug

Също някой скоро ходил с информация за цени на карти за транспорта на метрото в момента  newsm78
Благодаря предварително и запис  Peace

# 682
Имам един малко лаишки въпрос, но...
Ако си купя от сайта на easyBus билети от/за Лутън - Лондон, трябва ли да ги заверявам някъде, или просто ги отпечатвам? И после показвам разпечатката на шофьора, или...?

# 683
Отпечатваш и после ги показваш на шофьора. Има вариант да вземеш и влак, но цената на билета е пак същата- 10 паунда. Ако закъснееш с полета и ти "изгори" часа за автобусчето можеш да го пререгистрираш на гишето за изибъс без да плащаш каквито и да било такси....кофтито е в натоварени часове, ако няма места и трябва да чакаш следващият  Rolling Eyes иначче на място като излезеш от летището има много автобуси наспряли на различни фирми, напаркинга пред летището, на една и съща цена, така че ако не ти е за няколко паунда, може да вземеш на място билет и да се качиш веднага.  

Ако си за по-малко време от седем дни и не пътуваш много е хубаво да си вземеш ойстер кард, зареждаш я и си цъкаш из целият градски транспорт, но пък ако си за седмица или имаш много смени на транспорт, по добра оферта е седмична или дневна транспортна карта.

Аз лично бях доволна от разходката, много гостоприемна страна, много шарена, много народи, много туристи, малко местни  Laughing Laughing, много българи и като цяло хората са много подредени и отзивчиви. Винаги като се объркаме нещо питахме и много успешно ни насочваха...били сме в испания и италия и там нарочно ни лъжеха за посоката  #2gunfire #2gunfire тук така ни обасняваха, че и най сложният маршрут след обясненията, нямаше как да го сбъркаме.

Определено освен типичните забележителности, символ на Лондон, не пропускайте музеите ние ходихме до историческият и на науките...те са на една линия всичките и има спирка на метрото, в ценръра са и са заобиколени от най големите паркове, но отнема по половин за да разгледаш единият- оргомни са и за мен бяха интересни. Не пропускайте също да наемете колело и да карате и в никакъв случай не пропускайте да обядвате, ако е хубаво време в парка. Незабравимо беше за мен. Катеричките са много дружелюбни и дават да бъдат хранени, за мен беше уникално  Blush парка, който води до гринуич го извървяхме пеша и открихме в самият парк отделена местност за сърнички и елени, а целият парк епъленосвен скатички с папагали. Още много има да пиша, незнам от къде да почна дори, но определено ще се върна пак там  Crazy

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 17:03 от Звезден^Прах

# 684
Още много има да пиша, незнам от къде да почна дори, но определено ще се върна пак там  Crazy
Ако не е прекалено нахално, може ли да помоля написаното да е в хронология по дни - да се възползвам /а може би и други пътуващи/ от програмата ви.

Момичета, някъде ми изкочи следната онформация за Лондон:
  "Работни часове - Магазините във Великобритания обикновенно са отворени 6 или 7 дни в седмицата. Понеделник до Събота от 9:00 до 17:30 е нормално и много магазини търгуват в неделя обичайно от 10:00 до 16:00. Много, но не всички, затварят на официалните празници.
Работните часове на банките обикновенно са Понделник до Петък от 9:30 до 15:30, но някои клонове работят до 17:30 и през Събота сутринта.
Някои магазини и пъбове не приемат банкноти от 50 лири поради тяхната рядкост и опасност за измама."  -   дали е актуална?

# 685
Зависи в кой квартал си и какъв е магазина. Има магазини, особено за хранителни стоки, които работят до полунощ. На Oxford Street работят до 20-21 през седмицата. В четвъртък работят 1 час повече.
Не знам за банките и банкнотите от 50 лири - аз плащах предимно с карта.

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 22:36 от Stryper

# 686
  • Бургас
В НЕДЕЛЯ всички магазини дори и хранителните /а до колкото разбрах и денонощните  Thinking/ работят най-много до 6 часа следобед

# 687
Ох сякаш в Бг всички магазини и банки  работят денонощно и то 7 дена в седмицата Simple Smile
В Англия магазините работят 7 дена в седмицата като неделя отварят към 11 и затварят към 6 . Има доста хранителни магазини (офлайсънс) които работят денонощно или поне до полунощ.
Някои клонове на банки работят събота до обед и до сега никога не съм имала проблем с банкноти от 50 паунда .И изобщо за работното време много лесно може да се провери по интернет. Wink

# 688
Ох сякаш в Бг всички магазини и банки  работят денонощно и то 7 дена в седмицата Simple Smile
........
И изобщо за работното време много лесно може да се провери по интернет. Wink

Информацията е точно от интернет - от туристически сайт с много полезни неща и понеже ми се видя невероятно, а пък никога не съм била на острова, си позволих да попитам.
Troy, не се обиждай на "рабонто време на магазините в Англия".

Stryper, Яна, Troy, благодаря!

# 689
Като написах може да се провери в нета ,нямах предвид разни туристически сайтове , а сайта на самия магазин  Wink Всички големи магазини си имат сайтове където можеш да провериш кой кога отваря и затваря, същото се отнася и за банките  Wink

Общи условия

Активация на акаунт