Бавно идва баба Зима, АПРИЛчето лудее за двамина!

• 40 764
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Честити сини гащи на Ивче и тук!Сладко бебче да се роди живо и здраво и лесно да не мъчи мама Heart Eyes Hug
Страхотна новина за Алекс! Чакаме мама Еми с подробностите! Hug Само добри новини през новата 2011г!
Олче да оздравяват джуджетата в къщи пък и снимки от партитата чакаме Wink Peace
Хайде за мен последен работен ден тази седмица Mr. Green
Ще ви пожелая в адвенс весело изкарване на коледа! Бъдете здрави, щастливи и много обичани!

# 496
Стрaхотна новинка  Hug Еми, Алексче !
Миме , леко мързелуване предпразнично  Hug
Ивче,честити сини гащи. Много мама свекърва ще да си ЖЗ  Laughing.
ОлчеHug горе главата и аз съм в твоят отбор само че с едно болно дете от преди 15 дене вече и ми идва  нанагорно  ooooh!.
 Момичета какво мислите да поднесете на коледната трапеза?

# 497
Ние всяка година на Бъдни вечер сме в свекърва ми, а на Коледа- в майка ми. И трапеза аз не слагам.  Blush  Но пък за НГ се заформя здрав купон с 4 семейства с деца,  Crazy и за тогава организацията е яка. Mr. Green Всичко е разпределено вече, кой какво ще пазарува, кой какво ще готви, кога... щото 1 ден няма да стигне за всичко, готвене, шетане, та и разкрасяване, че и с деца из краката... Нямам търпение. Половинката ми реши тази година по-рано да украсяваме елха, чакам ги всеки момент да се приберат с дръвчето, и запрятаме дружно ръкави. Party

# 498
В тази връзка ако знаете бързи, лесни и вкусни коледни сладки няма да ви се разсърдя ако споделите.

И ние на Коледа сме в едните баба и дядо, след Коледа в другите, на Бъди вечер си правиме нещо като постен курбан и задължително сме вкъщи /тогава Дани се измъчи с инвагинацията и на косъм беше от операция/. За НГ все още нямаме планове, ама с цокащата нощем Каинка няма как и да си правя, освен бабата да го отнесе... Thinking Но той не иска АМ, а търси цица, може би защото съм до него. Тези дни от детокса много ми намаля кърмата, но пак ме търси и не се отказва, нищо, че понякога суче на празен ход. Поне не протестира, освен да спра да ям и ще не ще...

Олче, имате два дни да оздравявате, на Коледа никакви болести, само здрави усмивки. Hug
Деси, определено у вас ще бъде весело. Simple Smile

# 499
Деска, благородно ти завиждам за купона Wink.Тук при нас няма друг освен мен които да натъкми трапезата за тези ни празници/ нали сме смесено семейство  Laughing/
  Нани, аз днес правих меденки.Бързо и лесно станаха/ като за начинаещ кулинаркато мен   Mr. Green/
ето ти линк към рецептата която ползвах : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824
- макс. време около 1,5час с печенето  Peace

# 500
Ивка, честита синя новина!

Браво на Еми за хубавите предколедни новини!

Миме, хубаво изкарване на почивката с половинката.

Нани, аз днес правих тези http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg8820.html#msg8820

Много хубави се получиха.

# 501
A, belbey, меденките на Джема и аз ги правих, наистина стават чудни. Ето как изглеждат в готов вид:

Ей, много се зарадвах на новините за малката Алекс! Оттук насетне само хубавини!
При нас какво, какво....ами на Зузу тъкмо й минаха сополите дето ги влачи 1 месец и след няколко дена спокойствие, след едно гости в събота, където температурата в стаята беше 22 градуса и аз щях да колабирам от жега (че слънцето допълнително напичаше), дреба пак се разсополиви и разкашля. Сега ми е едно ядно и мъчно, като я гледам пак как почна да се мъчи миличката ми.  Confused  А петия и шестия зъб така и не искат да избият, проклетниците, само я мъчат. Бебето рита здраво, в януарската ни тема почнаха да раждат ежедневно и на мен както ми беше далечно изведнъж ми се приближи и взех да се депресирам как ще се оправям с малката и с бебо едновременно,като я гледам как все иска да се гуши в мен, спи при нас в леглото, изобщо...и галимацията откъм водене и взимане от градина, как ще го правим с бебо вкъщи не знам много-много, че таткото тръгва по-рано за работа и се прибира много след края на работното време на градината. Та явно с нея в едната ръка (защото отказва да ходи като я водя на градина) и с коша за кола с новороденото в другата ще я карам  Twisted Evil Хайде, първия месец майка ми ще е тук, ама после  newsm78 ПОчнаха ми едни контракцийки напоследък вечер, ама ми е мноооооого рано, та се запасих с Но-шпа, не ми се иска бебо да излиза преди 22-ри януари (рождения ми ден  Mr. Green )

# 502
Как далеко ми се стува всичко това.....описано от  brilliantine  и как пак ми се иска   Embarassed
Стискай краци още малко и не го мисли толкова! Гледай положително и всичко ще се нареди в един момент! Simple Smile))
Момичета за срещата, мерси за милите думи, ама то от мен си беше само теренът. Получи се хубаво благодарение на всички, защото бяхме с нужното настроение и децата си играха много хубаво! Simple Smile))  Скоро пак! Simple Smile))
Нани, аз правих тези (Вики също участва в оформянето им с формички за сладки). Стават супер бързо и лесно! А тестото е идеално за моделиране и забавление за децата - формички, кръгчета, охлювчета.... какво ли не правихме.
Продукти  
600 гр  брашно тип 500 (но при мен пое доста повече.... почти килограм
400 гр  масло
400 гр  захар
300 гр  лешници (аз не слагах, за да си ги хапват децата)
3 бр.  яйца
1 пак.  канела на прах

Приготвяне
1.Вечерта разбъркайте добре маслото и към него прибавете захарта, смлените ядки, 3 яйца и канелата
2.Добавете брашното. Направете от сместа една топка меко тесто и я оставете на хладно
3.На следващия ден разстелете тестото с дебелина 5 сантиметра и го нарежете с метални формички
4.Намажете сладките с масло
5.Изпечете ги в тавичка на 210 градуса 10 минути
Подредете сладките в метална кутия, където ще се запазят за по-дълго време.

Вери, какво става с Вики?

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 23:49 от snesh

# 503
Вики заспа по никое време и сядам за малко.

Снеш, и аз благодаря за гостоприемството. Качих 100 снимки от около 300 ooooh!

Вики почти не вдига темп. или, ако вдигне веднага след хомеоп.л-во я сваля. Ужасно крива, не яде, не спи... Спи при нас в леглото, заспива в ръцете ми и, ако река да я сложа в кошарата, трябва пак да я приспивам 1 час, изпада в истерия, почва да вика "Каки, тати, дядо #Crazy" А иначе заспиването от няколко дни е някакъв кошмар-трябва всички да сме на леглото подред се извикват каки, тати и всички да лежим да спим, а Габито трябва по същото време да си ляга и е ужас. Направо като ви чета как си заспиват сами в кошарата.... завиждам... неблагородно. Снощи спа при майка ми, там разпъваме преносимата кошара, но я използваме само да подпира единичното легло, за да не пада от там Twisted Evil В спалнята на майка ми са 2 легла-на едното спи Вики, а на другото-майка ми и това означава, че ако трябва да оставим и Габи няма къде да спи. Чудя се какво да правя вече с това спане, всички нервни изблици и тръшкания през нощта мога да ги изтърпя, но вечер и нощем просто не го издържам.
Мисля вече да махнем кошарата и да залепя едно голямо легло до нашето и да я гушкам нощем, но това, че търси постоянно татко си и кака си вече минава границите на нормалната привързаност. Сега мъжът ми е отпуска, но като тръгне на работа и вечер нощна как ще става не ми се мисли.

# 504
Влизам пак набързо.Вече имам нет снимки не знам кога ще пусна,че в нас е лудница  ooooh!чакам майка и сестра ми да пристигат от Сф чистене прибиране,Ави на разходки и т.н.нали знаете как е.
Просто не се сдържа от хубавите новини Party Grinning Grinning Grinning

Ивка,честити сини гащи да е жив и здрав  bouquet

Емили,мила какво да кажа просто нямам думи Party CrazyЗнаех си аз предплогах,че едва ли ще има този синдром Алекс,но все пак не съм лекар и не исках да давам мнение така твърдо.Дай,Боже всичко е наред от тук нататък и само тези операции минат леко и безпроблемно Hug Praynig

снеш,хайде и аз пак да изкажа голямата си благодарност за чудесното събиране и на всички които дойдоха Hug PeaceБеше старахотно Peace

# 505
Страхотна среща варненки!!! Вери, на снимки изглеждаш като професионален фотограф!  Peace Много пораснали дечица и малки и, разбира се, големи.  Heart Eyes

Снеш, и аз правя примерна същата рецепта, обаче половин масло замествам с извара, и захар слагам по-малко също. Все пак да запазя нещо от фигурата  Blush Добавям и пакетче бакпулвер, ванила и малко сода. Беше много готина "кака Коледа"  Simple Smile

Миме, весело изкарване!

Ивка, честито и тук!

Еми, и аз не се съмнявах! Peace

Нани, дай си малко въздух, а баба ще го "отнесе" с удоволствие! Ух, че гладен КаИнка имаш! Hug

ПРи нас вече е пълна къща, менюто разписано не само за бъдни вечер, а за всеки ден. Кеф ми да готвя толкова много! Бабите ми абсолютни деца! Казват разни глупости, едната на другата се обиждат.. майка ми много се впряга, а аз и мъжът ми попи...ме от смях.
Например, вчера едната ми баба започна да звънни в Минск по дистанционно от ТВ! Когато разбра че не става ,взе другото (от приемника) и започна да щрака по него!  hahaha После чакаха ме два часа, за да им оправя телевизора.
А днес беше направо екшн! Изведох ги на разходка. Обаче, не могат много да ходят и ги оставих на пейка в едно паркче. С майка ми и Маги отидох ме да вземем кухня. Буквално след 15на минути се върнах ме, и ги заварих ме вече на различни пейки. Успяха да се скарат  Mr. Green Едната ми баба (майка на баща ми), толкова се зарадва на слънцето, че чак се расъблякала " да се попече малко", и когато аз исках да тръгвам ,те решиха да останат още. След половин час баща ми се притесни и отиде да ги прибере. И какво завари? Баба ми вече се запозна с едно 70годишно "гарджЕ", той й целува ръчичка, нарича я "мила девАчка", а тя го кани в Минск, и така мило си говорят!  Joy
Като казват, никого не късно, това си е истина  Joy

Вери, не знам дали ще помогне. Моята приетелка имаше подобен проблем. Търпя почти две години, но умора просто си казваше думата. Не знам как ти издържиш и да ходиш при всичко това на работа?! Общо взето ,тя стисна зъби, и три нощи (вечер си тръгваше, сутринта се прибираше) спа при зълва си, която живееше наблизо. Беше готова и още, но детето се укроти и започна да спи само. Всеки се ражда с различна нервна система. Като сравнявам Маги и Миша много са различни именна в това отношение. Маги е ужасен нервак, а пък Миша много спокойно ,но упорито отстоява своето. Опитай може би да се обърнеш на кадърен детски психолог. Няма да промени ситуацията, според мен, но ще промени, със сигурност, твоето отношение, твоят поглед върху нея. Все пак, това вече почти две години, ти се преуморена, това личи по твоите постове. Дечицата ни, колкото и да се малки, вече проявяват капризи, вече трябва да ги възпитаваме, а не само да ги гушкаме. Четох книги на Елена Образцова (руски детски психолог), на мен много помогнаха. Може би има нещо нейното на български в нета. Peace Много гуш от мен!  Hug

Олче, стига тези болежки вече! Малко снимки от 4 партита?  Hug Flutter

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 18:30 от Мамочка

# 506
Мамочка, много сладки бабки си имаш! Joy

Нашата баба пие хапчета за сън, та ако дам КаИнката няма да има смисъл да ги пие, че ще ходи като мъгла цяла нощ, а и още незнае какво й готвим. В краен случай вкъщи ще празнуваме, а догодина ще му мислим, белким сме се отбили. Joy На мен не, че това ми пречи, в повечето случаи засуква и аз отнасям плувката. Колко пъти съм се събуждала като Грешната Мадона с извадени карантии, а детето отдавна спи, обърнало ми гръб.

snesh, ma_lolo, Belbey, благодаря за рецептите! Тези сладки може ли да се украсяват с бял или черен разтопен шоколад?
Примерно формичките - елхички да украсим с бели точици, ако стават тъмни при изпичане или обратното - с кафяви. 

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 21:33 от Nanny

# 507
Еми, много, много се радвам за вас!!! Hug
Ивка, младежът е страхотен, да се роди жив и здрав! Hug
Миме, честито младоженство, много хубаво да си прекарате! Hug
Брилянтин, наистина малко остана, но точно сега трябва да си максимално спокойна, не му мисли толкова, времето ще си покаже как да стане, ще видиш, че бързо ще влезеш в ритъм и всичко ще е наред! Hug
Нани, аз съм правила сладките на Снеш, много хубави стават, само че аз ги правя с орехи.Yспех! Grinning
Мамочка, весли баби си имаш.Тя и мойта баба си има гадже, и тя си пада по разсъбличането Mr. Green hahaha
Варненки, страхотни стее!!!Снеш, недей да скромничиш! NaughtyИ домакинът е важен!
Вери найс, аз също съм на мнението на Мамочка!Децата ни вече никак не са малки и всичко разбират.Мен ако питаш, Вики си е намерила как да те манупулира и да вади душичката съвсем съзнателно!Аз откакто започнах да се държа с Ния като с голямо дете, виждам голяма промяна у нея!Според мен още от сега децата трябва за знаят кое може и кое не, кой е родителят и кой детето!Знам, че е адски трудно да държиш на своето, когато насреща си имаш неспящо, неядящо и непрестанно кислело и ревящо сладурче, което обичаш повече от всичко.Но Вики знае, че винаги ще обичаш толкова много и винаги ще си до нея за всичко и използва най- хитро този факт.Ето защо и при майка ти спи малко по-добре, при нея не се чувства толкова сигурна, там важат други малко по-непознати правила.Бъди твърда ако не отраз, то за една-две седмици въведи дисциплина.Аз например започнах с яденето.Ния е ужасно капризна и винаги се започва един страшен цирк като стане време за ядене.Обаче сега веднага щом започне да се лигави като донеса храната, й казва буквално:"добре, щом не искаш, взимам купичката и няма да ядеш"!И тръгвам да излизам от стаята с яденото в ръка, и да видиш как бързо си променя мнението.Е ако не е много гладна или наистина не й харесва яденето, не минава номера, но във всички други случаи минава и вече яде малко по-поносимо.За спането също: като се върти и не иска да спи нито при нас, нито в креватчето й, вече на не знам кой час будуване, я връщам будна в леглото и я оставям там, тя след малко пак се размрънква и аз без да ставам й се скарвам с леден тон да заспива, така няколко пъти и след малко е заспала.Разбира се, не винаги имам успех, но определено има огромна промяна в Ния и в яденето и в спането и в ежедневието ни изобщо.Не казвам, че Вики е копие на Ния и при вас ще проработи по същия начин, но съм сигурна, че ако опиташ, ще видиш положителна промяна!Много прегръдки имаш и от мен и се надявам скоро да се похвалиш!!! Hug

# 508
Нани, на сладките по рецептата, която аз пуснах, мложе да се сложи глазура.  И бяла и кафява ще изпъква, защото те стават бледо кафевички от канелата.
princessa raia, аз също имам на моменти строг подход към Виктор. На обяд той заспива като му се скарам няколко пъти да ляга. Понякога даже се разплаква. Другият вариант е обаче да скача и беснее в леглото с часове, да излиза от леглото.... и в крайна сметка така пощурява, че не може да заспи. Обаче с храненето, да му кажа "добре, тогава няма да ядеш нищо" ще е най-големия кеф за него. И гладен съм го оставяка с дни с надеждатат да огладнее - не и не! Само определени неща яде, само когато той реши. Няколко дена беше само на мляко вечер и сутрин и пак не пожела да яде.  Така че всяко дете си е различно. При някои минава номера със срогия подход, при други не. Вери, дано Вики скоро намери някакво спокойствие, че много се измъчихте.
Защо не махнеш решетката на кошарата и не я долепиш до леглото. (Ако сте с дървена)
А какво става ако я оставиш в леглото сама? много ли ще плаче? Може пък и да заспи по някое време.....

# 509
Олче, честит рожден ден! Жива, здрава и с пълна от щастие душа бъди!  Heart Eyes
Мамочка, няма да ви бъде скучно по празниците.  Joy
Мимето, хубаво да си изкарате!
Преди пропуснах да честитя на Рая напредъкът със заспиването и израстването при Ния.
Вери, мен едно такова развитие в неспането ме спира да отбивам, а не желая по принцип докато не излязат последните зъбки. (откога са го замъчили милото ми Close)). Да не говорим, че опитите да бъда заместена от някого вечер са съпроводени с повръщане заради уникален рев.  Shocked Аз няма да ти давам съвети, защото всяко дете си е със собствен характер, но бих опитала да слагам малчето да си ляга по-рано и да я пазя от предзаспиващо превъзбуждане.
Ще пиша друг път  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт