Бавно идва баба Зима, АПРИЛчето лудее за двамина!

• 40 831
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Влизам само за пореден път да пратя много положителна енергия на Еми и Алекс  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Много ми е мъчно и на мен, че такива хубави хора имат толкова неприятности. Незнам защо толкова гадно е устроен живота  Rolling Eyes
Енигма  Hug Hug Hug
Имамама   bouquet Всичко най-хубаво ти желая  Hug

# 241
  • Sofia, Bulgaria
Бях решила да не пиша повече за мойте проблеми ,но понеже има вероятност клетото ми сърце да не издържи искам да ви кажа ,че много ви обичам  .Зориме смени тази сутрин в 5,30 в болницата за час два да се прибера да се изкъпя и преоблека,че от стреса ми дойде първия МЦ и естествено съм с кръвоизлив.От понеделник сме в Пирогов.Операцията беше във вторник уж едно леко цепване на ануса заради стеснението.Оказасе обаче че и там има аномалия и почти наново е изградено цялото дебело черво
на мястото на девствената ципа е имало фистула и когато са се опитали да я отстранят се е оказало че тя няма влагалище.Работено е и там и тепърва ще има още най малко 2 операций .Оказасе че атрезията на хранопровода с която се роди води след себе си пакет аномалий,който при нея започнаха да излизат една по една.Тях или ги има или ги няма.При нея обаче се оказа че ги има.Другото което ме предупредиха да очаквам е порок на сърцето проблеми с бъбреци и бял дроб и след 8 месец да се изяви синдром на даун.Това е трябвало да се види на първата ФМ и да се прекъсне бременоста.Осъдете ме ако искате но щях да го направя.Нямаше да бъда вече човек,когато знам че съм убила детето си ,но по добре ли е да гледам детето ми как расте без бъдеще.А тя е толкова сладка и чаровна не заслужава това!Спирам защото се давя от плач а и трябва да се върна преди визитация в болницата.Моля бъдещите мамчета да не си вадят заключения от моя случай.Аз съм изключение на вас няма да ви се случи .Обичам ви много.Има една снимчица на Алекс от болницата ако и е удобно на Деси предполагам че ще ви я пусне .Благодаря ви много за огромната подкрепа.Деси,Рони,Олче нямаше да мога да издържа последната седмица ако ви нямаше.

# 242
  • Някъде там...
Ох, Еми, не знам какво да кажа. Каквото и да кажа ще е слабо.  Cry Прегръщам ви!  Hug

Влязох само да напиша, че днес в Хиполенд има 25% намаление на всички стоки. Много подходящ момент за пазаруване на коледни подаръци за малчовци.

# 243
 censored  да му се не види!!!!!! Еми........  Hug .....незнам какво да кажа  Cry

# 244
  • София
Добро утро! Hug

Кафенце за разсънване:

Отивам на оперативка Tired, после ще пиша повече!

Дописвам си:

Към Еми не знам остана ли нещо неизказано, наистина думите са слаби в този момент, но пък приятелското рамо е най - важното нещо и сме длъжни, считайки се за такива, най - малкото, да и даваме кураж. Колкото и банално, и глупаво да звучи на моменти.
И като майка на дете с проблем (въпреки, че не са много сравними нещата и съдбите ни, но пак си мисля, че я разбирам в този момент) ще и кажа и на нея, и на останалите - когато ти съобщят нещо такова, когато илюзиите ти станат на пух и прах, когато не можеш и не искаш да приемеш новината, нормално да не ти се живее, миличка... Но имаш още 3 (!!!) прекрасни дечица, мъж, който те обича и е с теб, и заради всичко това нямаш право дори да си мислиш такива неща. Камо ли да ги говориш.  Naughty
Станалото станало, да се обвиняваш и да те обвиняваме няма никакъв смисъл, не от това имаш нужда в момента... Толкова е жестоко всичко това, че умът не ми го побира. Нещо спестено, малко безхаберие, отлагане и спестяване на важни неща и... променени съдби после. Завинаги. Sad
Затова и аз моля бремелинките, и то не толкова тях е целта да плашим в момента, ами всички вас, на които ви предстои, които планирате бременност - не подхождайте безотговорно! Не вярвайте прекомерно само на едно лице, не пестете от изследвания, мнения, грижи. С Вели го изживях и ми е като обица на ухото... Може би... ако имаше кой да ми обърне внимание на високото кръвно (поне), нямаше да минавам през  всичко това сега. И не само аз, всички...
Но не това ми е думата.
Еми, дори опасенията да се потвърдят, длъжна си да не се предаваш! Заради Алекс. Знам, че си очаквала тя да се роди здрава и да ви носи само радост. И аз не съм очаквала, че моето момченце ще има някакъв проблем, не ми е минавало и през ума. Дори, когато беше видно, че нещо му има, че ТРЯБВА да му се обърне внимание, аз не вярвах. Не можех да го приема. Виждах го, като един осакатен, безсмислен и провален живот, без бъдеще... Отложихме намесата и помощта с цяла година! Това не мога да си простя. И пак... се гордея със себе си, дотолкова, че не се отказах напълно от него. И от мечтите си, свързани с него. Той в момента проговаря, повтаря, има огромен напредък. Praynig Ако бях казала, че не ми се живее, какво щеше да се случи с нас? Аз щях да се поболея, да изпадна в депресия, НИКОГА нямаше да се реша да имам второ дете, а Вели... на нивото, което беше... какъв живот го очакваше?
Виждаш ли, колко малко мобилизация и вяра е нужна понякога на човек. И ние сме способни да променяме съдби. Ако ни стиска, ако сме смели, ако вярваме. Без вяра няма надежда!!!

Знам, че НИКОЙ никога не е готов да живее такъв живот. Никой не мисли, че заслужава такъв. НО и "този" живот до голяма степен определяме НИЕ и пак само НИЕ можем да го променим към добро. Не виждай само проблеми, диагнози, бъдеще в черни краски. Погледни сладкото, красиво, гукащо, прекрасно БЕБЧЕ! Съсредоточи се върху това, което е тя в момента! Тя е специална, толкова крехка, не я приемай, като наказание.
На мен не ми звучи много сериозно, всичко това, което са ти наговорили. От опит знам, че колкото лекари, толкова мнения и диагнози.
Дори да има СД, не ти прави чест да говориш, че за теб няма живот, и да се предадеш. Длъжна си да и помагаш сега, и занапред, и винаги.
Както казах, никой не е готов за такава съдба. Но трябва да сте силни и сплотени. И да и помогнете да води нормален живот. Всички деца с проблеми, имат ОГРОМНИ потенции, идват тук с някаква мисия. ТЕ избират родителите си - неслучайно си избрана да водиш тази чиста душа, да и бъдеш майка. Помисли от този аспект.
Мъчно, ужасно мъчно ми е, защото само нашият "типичен" балкански манталитет отписва и изолира по - специалните деца. Другите религии, другите стандарти предполагат друго отношение към тези чисти сърца, друго бъдеще, много възможности, достоен и пълноценен живот.
Но всичко зависи от нас. Пак ще ти кажа. Разбирам те какво ти е в момента и много ти съчувствам.
Вярвам, че с подходящата Терапия, с грижи, любов и внимание, Али я чака хубаво и светло бъдеще. Но това зависи от теб, Еми! Най- вече от теб.
Колкото и да ти е тежко, мисли за нея... Както мислиш за Габи. Най - лесно е да се предадеш, най - трудното е да продължиш да се бориш. Няма да те убеждавам колко си струва да се бориш! Искам само да те накарам да се замислиш. Гледам снимката, която пусна Деси Heart Eyes, виж тези очи! Такова желание за живот гори в тях! Имам чувството, че някакъв стар дух живее в това мъничко тяло. Защо е изпратен, защо му е писано да се мъчи сега така, не ни е писано да разберем. Не можем да знаем.
Не се отказвай от мечтите си, и от мъничкото си момиченце, мила Еми! Нищо не е сигурно, и нищо не е изгубено! Моля се за вас, и най - вече за теб, да "прогледнеш"и разбереш! Praynig Всичко е в твоите ръце! Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 11:27 от ღолчеღ

# 245
  • Варна
Ох, Еми, миличка, не знам какво да кажа просто! Sad Горкичката малка душичка, дано все пак да могат да й помогнат докторите.  Praynig Ако има нещо, с което аз бих могла да ти помогна, освен всичките ми положителни мисли за вас, двечките, пиши ми, моля те!

# 246
  • Лудогорието
Еми  Hug  Hug
Човек намира неподозирани сили да се бори дори и в най-трудните моменти! Сигурна съм, че никой тук няма да те осъди!
Честно казано в сърцето ми от известно време се е загнездил страх от втора бременност и детенце. От както с Ванката тръгнахме по болници сериозно се замислям-ами ако пак се случи същото или по-лошо?! Знам, че не е правилно да се самонавивам, но...
Днес Иван плака по-малко, но като го питахме дали ще ходи при децата да си играе,  категорично каза "Не!" и добави "Баба" (баба да го гледа в къщи  Simple Smile )

# 247
Добро утро! Hug

Малкото геройче   Praynig Praynig Praynig

# 248
Eми,  Cry Praynig Praynig Hug Hug
Обещай да ни кажеш ако имаш нужда не само от морална подкрепа, не се колебай да пишеш.
Ще ти пратя GSM-a ми на ЛС. Целувки на мъничката душичка...боже, боже!

# 249
Еми, благодаря ти, че намери време да се включиш с всичкото, което ти е на сърце и на глава.  Hug Прекрасна Алексче!  Heart Eyes
Еми, АЛЕКС ИМА БЪДЕЩЕ!!! ДОКАТО ГИ ИМА ДО НЕЯ ХОРАТА, КОИТО Я ОБИЧАТ ТАКАВА КАКВАТО Е, ДОКАТО ХОРАТА ВЯРВАТ В ПОТЕНЦИАЛА Й, КОГАТО ХОРАТА НЕ СЕ ДЪРЖАТ С НЕЯ КАТО ОБРЕЧЕНА, БЪДЕЩЕТО Й Е И ЩЕ БЪДЕ ГАРАНТИРАНО КАТО ПРИЛИЧНО, ДОРИ ДОБРО! Вярвай във бъдещето на Али, твоята положителна енергия за нея ще бъде много повече от всякакви лечения, лекарства и безумно обществено мнение!
Вери, прегледът при Марков беше в много напреднама фаза от бременност (Еми беше вече влязла в 8-мия месец). Той беше видял някакви проблеми в коремчето на Али, но не се оказа точно това, което е в действителност. При такъв голям плод по-трудно се установява проблем.  Confused (когато излезе първата информация, че се налага операция заради черва, аз много бях набрала на Марков, че не е видял нищо, но после възстанових спомен, че Еми беше писала за нещо, видяно от него в коремчето)
Покрай всичко, което се случва съм на една носталгична вълна. Разглеждам най-бебешките снимки на Мария, вече прехвърлих и към другите ни сладунчета-априлчета, а където си намеря и някой батко, и на него не прощавам да му се налюбувам.  Embarassed Heart Eyes
Успех, Снежи!   bouquet

# 250
Еми, бъди силна, както само една майка може да бъде!
Искам да попитам - ти на колко ФМ ходи? Само тази късната при Марков ли? Че малко взех да се пришашквам  Confused Аз ходих на три, първата при Врагалева, вторите две - при Томова, дано добре да са разгледали и видели  Praynig

# 251
  • София
Брилянтинка, Врагалева има способности, опит и стаж да търси проблеми, ако има. В такава клиника работи и е тренирана! Няма да се плашиш, всичко ще ви е наред, не вярвам специалист като нея да си мълчи, ако има нещо. Hug
ФМ в 12-13г.с. е най - важна! За съжаление, много майчета си я спестяват... и отиват в 18г.с., за да разберат... пола! Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 11:31 от ღолчеღ

# 252
Брилянтинче, не съм Еми, но на нея "нейният лекар" й беше правил морфологиите. Толкова ги е и направил. Ти си гледана от хора, които знаят какво да търсят като гледат.  Peace Hug

# 253
Олче, ронка, благодаря, че ме успокоихте  Hug
Аз, като една примерна бременна си изпълнявам задълженията и тъкмо изядох 1 шоколад Кума Лиса  Mr. Green (между другото, един от малкото детски шоколади без растителни мазнини). Сега продължавам в този дух и ще полегна, че шкембата вече много ми тежи. А като си сложа седалката на колата напред, за да стигам педалите, коремеца подпира волана, простоооо  ooooh!
Искам да попитам ако някой знае - сега след като ще изляза в болничен за раждане преди първото детенце да е навършило 2 години, ще получавам пак 1 година високо майчинство, но как стои въпросът с размера на 45-дневния болничен?  newsm78 Спомням си предния път за майчинството рони ми беше отговорила, дали и сега не е наясно?   bouquet

# 254
Ох, страшно много работа имам, но не мога да не пиша. Толкова оформена, красива, прекрасна и ЗДРАВА изглежда Алекс. Простно не мога да повярвам, Въобще не съм запозната със СД, но те не изглеждат още от раждането така. Ох, дано, дано, не се окажат верни всички тези мрачни прогнози Praynig Praynig Praynig. И всички останали операции, които й предстоят, милото детенце, не мога да го проумея Confused

Общи условия

Активация на акаунт