Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 649
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, на последната консултация ми изписаха Магнерот заради втвърдяването на корема и малко високо кръвно, което се нормализира като полежах. Въпроса ми е към мамите, които са пили магнерот по време на бременност - помогна ли ви по някакъв начин лекарството? Защото аз доста се чудих дали да го почвам понеже знам, че втвърдяването на корема е нормално в тия седмици - 29 г. сед., а кръвното се беше повишило защото пих кафе, вече ми се е случвалло няколко пъти - като полежа и се нормализира.
аз пих , ама незнам как и колко ми е помогнал, само знам че акото ми беше със странен цвят Wink и пак имах високо кръвно на моменти, като походех малко и си го премерех беше космическо, а ми е ниско принципно

# 151
здравейте,
имам един бърз въпрос...възможно ли е изтичане на води в 10-та седмица? Влизам във филми, а прегледа е след няколко дни Tired

# 152
  • ул. "Мечтание"
здравейте,
имам един бърз въпрос...възможно ли е изтичане на води в 10-та седмица? Влизам във филми, а прегледа е след няколко дни Tired

По-скоро не.

# 153
Най-вероятно имаш обилна влагалищна секреция, чиста и прозрачна....и аз съм по същия начин и съм почти в 10 г.с.

# 154
Здравейте,
вчера бях на преглед и лекарката каза, че съм в 4 седмица. Само че ако първия ден на последната ми менструация е била към 5 Октомври, това не е ли към 8 гестационна седмица? В такъв случай би трябвало съвсем скоро да се запиша на ФМ? Това което се видя беше само едно кръгче, не се виждаше ембриона.. притеснявам се да не изпусна това изследване.. как мислите?

# 155
Здравейте. Бременна съм в 4-5 г.с.  и снощи вдигнах температура вследствие на нещо вирусно което ми лепна синчето. Накратко температурата стигна до 38.2 и след това успяхме да я смъкнем до 38 за около 2 часа. През нощта спадна, сутринта пак стигна 38 и сега вече съм добре. Около 37 е, имам много лека хрема която лекувам с много мед, лимони и чай. Ноооо ще се побъркам дали тази температура от снощи е навредила на бебето. Четох че сега се образуват зачатъците на органите и е много опасно. Дори в една статия пише че има риск от урвеждания. Не мога да се свържа  с доктора си. И за това бързам да питам вас. Ако на някой му се е случвало нека сподели.

# 156
Здравейте,
вчера бях на преглед и лекарката каза, че съм в 4 седмица. Само че ако първия ден на последната ми менструация е била към 5 Октомври, това не е ли към 8 гестационна седмица? В такъв случай би трябвало съвсем скоро да се запиша на ФМ? Това което се видя беше само едно кръгче, не се виждаше ембриона.. притеснявам се да не изпусна това изследване.. как мислите?
Може да си и в 4 г.с., зависи кога ти е била О, освен това те на прегледа виждат доло горе в коя седмица си, по това което виждат- няма да изпуснеш ФМ, понеже тя нали се прави в 12-13 г.с. при теб, ако се вижда само сакче и нищо др. няма как просто да ти направят прегледа

# 157
Това, което съм чувала е, че ако вируса е поразил бебето, то толкова ранна бременност едва ли би се запазила. Успех и дано всичко е наред.

# 158
Здравейте. Бременна съм в 4-5 г.с.  и снощи вдигнах температура вследствие на нещо вирусно което ми лепна синчето. Накратко температурата стигна до 38.2 и след това успяхме да я смъкнем до 38 за около 2 часа. През нощта спадна, сутринта пак стигна 38 и сега вече съм добре. Около 37 е, имам много лека хрема която лекувам с много мед, лимони и чай. Ноооо ще се побъркам дали тази температура от снощи е навредила на бебето. Четох че сега се образуват зачатъците на органите и е много опасно. Дори в една статия пише че има риск от урвеждания. Не мога да се свържа  с доктора си. И за това бързам да питам вас. Ако на някой му се е случвало нека сподели.
не искам да те отчайвам, но ако нещо се случи то ще е аборт, едва ли увреждане...просто си бременна в много ранен стадии, относно темп. от 37 градуса, аз имах такава в  началото на бременността си доооста време...май така се повишава темп. при бремените...

# 159
Здравейте, от вчера ме болят ребрата от дясно, точно под гърдите, и то като си поемам въздух.  Не мога да си го обясня, досега не съм имала такива болежки, нито с първата бременност , нито сега. За лягане на дясно не мога и да си помисля, направо ме прерязва. Имате ли идея на какво може да се дължи? Във вторник съм на консултация и ще питам док, такова чудо не ми се беше случвало досега.

silveto3, ранната ФМ се прави в 11-14г.с., според калкулатора си в 7г.с., но много зависи кога е била овулацията. Според мен е твърде рано да се види каквото и да е.

# 160
Цитат
Здравейте. Бременна съм в 4-5 г.с.  и снощи вдигнах температура вследствие на нещо вирусно което ми лепна синчето. Накратко температурата стигна до 38.2 и след това успяхме да я смъкнем до 38 за около 2 часа. През нощта спадна, сутринта пак стигна 38 и сега вече съм добре. Около 37 е, имам много лека хрема която лекувам с много мед, лимони и чай. Ноооо ще се побъркам дали тази температура от снощи е навредила на бебето. Четох че сега се образуват зачатъците на органите и е много опасно. Дори в една статия пише че има риск от урвеждания. Не мога да се свържа  с доктора си. И за това бързам да питам вас. Ако на някой му се е случвало нека сподели.

Стискам палци всичко да е наред! 38 не е чак толкова висока температура. Аз без да съм бременна си имам 37.....А сега представям си колко ми е. А съвсем в началото на бременността постоянно си бях болна.... Успех и от мен и  Praynig всичко да е наред.

# 161
Мерси, току ще се свързахме с доктора, каза да не се тревожа, че няма място за паника. Дано  Praynig сега остава чакането. Гледам да се успокоявам, че днес съм добре и хремата почти не се усеща.

# 162
Здравейте,
вчера бях на преглед и лекарката каза, че съм в 4 седмица.
Може да си и в 4 г.с., зависи кога ти е била О

Гестационните седмици се определят спрямо началото на последната менструация, а не зависят от това кога е била овулацията.

Само че ако първия ден на последната ми менструация е била към 5 Октомври, това не е ли към 8 гестационна седмица?

silveto3, какво означава "към"? Сигурна ли си, че ти е дошло на 5 октомври? Ако да, то тогава си в 7 г.с. (г.с. е различно от реалните седмици от зачеването) Моята последна М беше на 20 октомври и сега съм в средата на 5 г.с., така че не е възможно ти да си още в 4 г.с.

# 163
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте, от вчера ме болят ребрата от дясно, точно под гърдите, и то като си поемам въздух.  Не мога да си го обясня, досега не съм имала такива болежки, нито с първата бременност , нито сега. За лягане на дясно не мога и да си помисля, направо ме прерязва. Имате ли идея на какво може да се дължи? Във вторник съм на консултация и ще питам док, такова чудо не ми се беше случвало досега.
Най-вероятно бебчето се е завъртяло и му е тясно.
Зълва ми имаше същите оплаквания към края на бременността. Докторът й беше казал, че всичко е наред.

# 164
 ами като човек имал скоро такъв сблъсък- лекарите определят гестационната седмица, според О... и аз преди да отида на лекар си мислех друго, но когато 10 дни не се виждаше нищо и накрая видяха сакче ми казаха, че отговаря на 4 г.с., а не на 7- ма както мислех аз..... ако О ти е била няколко дни преди да ти дойде , както при мен, как наистина ще ти отговаря ембриончето на такова, което се е закрепило 10 дни по-рани и вече му се чува сърцето, например....... вероятно, ако всичко е наред после си я водят бременността както си е , но си имат едно наум- незнам и не можах да разбера за съжаление Wink

Общи условия

Активация на акаунт