Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 657
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Момичета вчера вдигнах малко тежичко и от тогава така ме боли стомаха...Може ли да е станало нещо? А между другото миналата седмица като бях на консултация бях точно 18г.с а доктора като ме гледа на видеозона каза че съм 18г.с и 2 дена?Как става това Simple Smile

# 166
  Не мисля, че от вдигането на тежко може да те заболи точно стомаха. Да не би да имаш киселини? Все пак внимавай с вдигането на тежки неща.
  А за седмиците, да не би по размерите на бебока да ти е казал това.

# 167
Ами да по размерите го каза...Ами вчера нямах никакви болки но след като поносих тежичко и почна да ме боли и имам толкова много бяло течение..  Cry Cry  Ходя по лекции,изпити,контролни (напрежение и нерви...) и нямам време да отида при доктора  Cry Cry

# 168
Три бързи въпроса
Противопоказно ли да се прави вана в ранна бременност?
Ниско кръвно ( 80 на 45) и бременност - как да си повиша кръвното?
Ниско кръвно в комбинация с вана и ранна бременност- това много лоша комбинация ли е ?  newsm78

# 169
 XxX, моето бебе по размерите си вървеше почти винаги с 2 седмици напред, а после даже го приносих.
В това няма нищо притеснително. Гледай да се пазиш повече и по- малко нерви.
  fat.wombat, мисля че ако се чувстваш добре няма проблеми, но пак не съм много сигурна. Аз секъпех с много гореща вода, но повреме на бремеността ми ми ставаше лошо от полата вода. За ниско кръвно пробвай с шоколад и мисля, че едно леко кафе също може.

# 170
Три бързи въпроса
Противопоказно ли да се прави вана в ранна бременност?
Ниско кръвно ( 80 на 45) и бременност - как да си повиша кръвното?
Ниско кръвно в комбинация с вана и ранна бременност- това много лоша комбинация ли е ?  newsm78

Доколкото на мен са ми казвали-не е проблема във ваната ,а в горещата вода.На мен ми казаха да не се къпя дори с много топла вода.Но от един път мисля ,че няма проблем.Аз не знаех ,че съм бременна и два дена киснах във ваната.Отностно кръвното-най-добре консултация с лекар,както правят тези с високо кръвно.

# 171
Гестационните седмици се определят спрямо началото на последната менструация, а не зависят от това кога е била овулацията.
Само че ако първия ден на последната ми менструация е била към 5 Октомври, това не е ли към 8 гестационна седмица?
silveto3, какво означава "към"? Сигурна ли си, че ти е дошло на 5 октомври? Ако да, то тогава си в 7 г.с. (г.с. е различно от реалните седмици от зачеването) Моята последна М беше на 20 октомври и сега съм в средата на 5 г.с., така че не е възможно ти да си още в 4 г.с.
Ами означава, че лекарката беше прекалено заета, за да ми обърне повече от 5мин внимание.
По принцип така съм чела, че зависи от първия ден на последната менстр., за това се зачудих какво е имала предвид под 4 седмици.
Тъй като ми казаха, че часовете за ФМ се записват трудно и за това реших, че ако съм в 7г.с. може да го изпусна.

# 172
  • Berlin
Здравейте! Аз в събота разбрах, че съм бременна, много случайно.. Изобщо не предполагах. Днес бях на преглед за потвърждение, д-ра ми каза, че според него съм в 7г.с. И аз съм много в чудене как се изчисляват тези седмици, но основният ми въпрос е - а сега какво следва?? Не знам къде се намирам и ми е много нереално, но знам, че трябва да почна да се ориентирам малко по малко, откъде да започна, с какво? чувствам се много глупаво, че питам, но съм доста объркана.

# 173
Следва да си избереш гинеколог, който ще следи бременността ти, да си вземеш направление от личния лекар и да се запишеш на ЖК. Честито и лек

fat,wombat, опасна е само горещата вана. Смята се, че влия на потока на кръвта към плацентата и от там на бебето. Също така може да понижи кръвното и да предизвика припадък. Хладки и нормални бани са ОК. Без ароматерапия обаче. За кръвното, на мен ми препоръчаха да приемам много течности. Лека и успешна бременност и на теб.

# 174
Здравейте! Аз в събота разбрах, че съм бременна, много случайно.. Изобщо не предполагах. Днес бях на преглед за потвърждение, д-ра ми каза, че според него съм в 7г.с. И аз съм много в чудене как се изчисляват тези седмици, но основният ми въпрос е - а сега какво следва?? Не знам къде се намирам и ми е много нереално, но знам, че трябва да почна да се ориентирам малко по малко, откъде да започна, с какво? чувствам се много глупаво, че питам, но съм доста объркана.
сега почети малко, напр. тук и се ориентирай в обстановката, в твоят етап не е нужно много да се ходи на лекар, освен ако нямаш някакви оплаквания- 12/13 г.с. трябва да отидеш на фетална морфология и доло горе тогава трябва да те запишат в Женска консултация, да ти направят първите изследвания и вече да ти казват кога , какво следва...за сега се ориентирай къде искаш да ти следят бременността и дали ще си плащаш или не, после се ориентирай да се запишеш някъде на фетална- ако си от София мога да да, съвет, но на лични Wink
Успех!! Hug

# 175
Може ли и на мен на лични съвет за ФМ. Аз не знаех, че толкова рано се ходи.....не се ли ходеше чак 5 месец?

# 176
Три ФМ е добре да се направят за цялата бременност: 11-14 г.с. (оптимално 12-13 г.с.), 18-23 г.с. , 28-32 г.с. Първата е добре да се съчетае с БХС и ако не се лъжа третата също. Поправете ме ако греша за втория БХС.

# 177
хм...защото на мен скоро ще ми правят БХС, значи да питам лекарката за ФМ?   newsm78

# 178
То едното не може без другото. Правиш ФМ и със снимката до 24 часа отиваш да ти вземат кръв за скрийнинг. Мисля може и обикновен УЗ, но ФМ е през същия период така, че по-добре да се съчетаят.

# 179
Може ли и на мен на лични съвет за ФМ. Аз не знаех, че толкова рано се ходи.....не се ли ходеше чак 5 месец?
аз си правих две-12/13 седмица- за Даун и др. аномалии, 18-22 седмица за някакви номалии пак и тогава ми казаха пола- повече от това, ако не е нужно по-добре не
Три ФМ е добре да се направят за цялата бременност: 11-14 г.с. (оптимално 12-13 г.с.), 18-23 г.с. , 28-32 г.с. Първата е добре да се съчетае с БХС и ако не се лъжа третата също. Поправете ме ако греша за втория БХС.
специално в 12-13 се гледа за Даун, понеже до тогава или по-скоро точно тогава по извивката на носа или нещо подобно му измерват нещо на бебчето- та това специално е свързано с Даун, след това не се прави за Даун повече, сругата е за нещо си друго...а до колкото знам тая първата вече май е задължителна

Общи условия

Активация на акаунт