Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Искам да попитам дали е възможно при положение, че последната ми менструация е била на 03.03.2010г. термина ми да е на 10.01.2011г.? Confused: Аз като си го смятам термина мие на 10.12.2010г. Отначало мислех, че са объркали, но после ми обясниха, че се нагаждали според плода, а не според последния ми цикъл, явно бебето е по- малко! А последния ехограф показа, че термина ми е на 03.01.2011г.???????? Това възможно ли е? Ами ако не е така както те казват и преноса бебо????  newsm78 #Crazy
еее, чак разлика от 1 месец, че то трябва да си забременяла по време на менстурацията си.... а и за 1 месец не ще преносиш.......абе много невероятно, с две седмици- да, но повече ми се струва странно и нереално... ти сигурна ли си кога ти е била последната менстурация?? Калкулатора казва 8.12....да не би да си пропуснала една менстурация??? Или непосредствено преди нея да си забременяла???

# 196
Момичета...Миналата седмица бях почнала да чувствам движенията на бебчо ,но от 2-3 дена и едно побутване не съм усетила и това ме притеснява  Sad Sad

# 197
XxX, отиди на лекар да видите бебчо,   bouquet

Аз пък съм настинала, и днес се наливах с чай от лайка. Сега обаче прочетох че бил противопоказен при бременност. Дали ще ми стане нещо? Повече няма да пия.

# 198
Здравейте! Искам да попитам дали е възможно при положение, че последната ми менструация е била на 03.03.2010г. термина ми да е на 10.01.2011г.? Confused: Аз като си го смятам термина мие на 10.12.2010г. Отначало мислех, че са объркали, но после ми обясниха, че се нагаждали според плода, а не според последния ми цикъл, явно бебето е по- малко! А последния ехограф показа, че термина ми е на 03.01.2011г.???????? Това възможно ли е? Ами ако не е така както те казват и преноса бебо????  newsm78 #Crazy
еее, чак разлика от 1 месец, че то трябва да си забременяла по време на менстурацията си.... а и за 1 месец не ще преносиш.......абе много невероятно, с две седмици- да, но повече ми се струва странно и нереално... ти сигурна ли си кога ти е била последната менстурация?? Калкулатора казва 8.12....да не би да си пропуснала една менстурация??? Или непосредствено преди нея да си забременяла???

напълно сигурна съм кога ми беше последния цикъл, не съм пропускала менструация, последния беше на 03.03. аз си ги отбелязвам винаги по календарче и никога не забравям. Просто те казаха, че така го смятали, защото се нагаждали според лода, а не според кога ми е бил последния цикъл, което аз за първи път чувам, и все пак то когато реши ще си излезе, но по техните сметки, ако трябва да родя януари, а термина ми действително си е декември, въпреки всичко е възможно преносване...... а знам, че дори ден- два преносване са опасни.... и за това се притеснявам и май ще се обърна към друг специялист за второ мнение все пак... в картона ми пишеше, че последната ми менструация е на 03.04., а тя беше на 03.03.  newsm78

Момичета...Миналата седмица бях почнала да чувствам движенията на бебчо ,но от 2-3 дена и едно побутване не съм усетила и това ме притеснява  Sad Sad

Не се тревожи, аз като бях в 5-6 и на мен ми се случваше така не знам ти в кой месец си, и аз се притеснявах, но бебчо сигурно си почива... все пак ако продължи още незабавно потърси лекар!

XxX, отиди на лекар да видите бебчо,   bouquet

Аз пък съм настинала, и днес се наливах с чай от лайка. Сега обаче прочетох че бил противопоказен при бременност. Дали ще ми стане нещо? Повече няма да пия.

Не знам къде си го чела, но аз имам проблеми с носа и почти през цялата бременност си пия по половин литър лайка на ден изобщо не вреди, дори и си капя в носа! Има вредни билки, но не и лайката! Също пия и жиловляк(теснолист) и той е много добра билка!

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 15:51 от AnMary

# 199
Момичета...Миналата седмица бях почнала да чувствам движенията на бебчо ,но от 2-3 дена и едно побутване не съм усетила и това ме притеснява  Sad Sad

В такъв случай е редно веднага да се свържеш с лекаря си.

# 200
Здравейте! Искам да попитам дали е възможно при положение, че последната ми менструация е била на 03.03.2010г. термина ми да е на 10.01.2011г.? Confused: Аз като си го смятам термина мие на 10.12.2010г. Отначало мислех, че са объркали, но после ми обясниха, че се нагаждали според плода, а не според последния ми цикъл, явно бебето е по- малко! А последния ехограф показа, че термина ми е на 03.01.2011г.???????? Това възможно ли е? Ами ако не е така както те казват и преноса бебо????  newsm78 #Crazy

напълно сигурна съм кога ми беше последния цикъл, не съм пропускала менструация, последния беше на 03.03. аз си ги отбелязвам винаги по календарче и никога не забравям. Просто те казаха, че така го смятали, защото се нагаждали според лода, а не според кога ми е бил последния цикъл, което аз за първи път чувам, и все пак то когато реши ще си излезе, но по техните сметки, ако трябва да родя януари, а термина ми действително си е декември, въпреки всичко е възможно преносване...... а знам, че дори ден- два преносване са опасни.... и за това се притеснявам и май ще се обърна към друг специялист за второ мнение все пак... в картона ми пишеше, че последната ми менструация е на 03.04., а тя беше на 03.03.  newsm78
ами не виждам друго обеснение, освен да си забременяла преди да ти дойде следващия път, това мнението само на един лекар ли е?? Хич не е толкова опасно преносването- някои преносват с повече от седмица и пак си раждат нормални деца...отиди на 4Д при друг лекар

# 201
 Терминът се определя според датата на последният цикъл, а не според големината на бебето. Както вече са ти казали най- добре потърси и още едно мнение.

# 202
Терминът се определя според датата на последният цикъл, а не според големината на бебето. Както вече са ти казали най- добре потърси и още едно мнение.
да, точно така, но ако като мен има толкова плаваща О и е забременяла малко преди менст. вероятно й върви много назад бебчето- т.е. наистина размерите и т.н. отговарят на по-малки седмици, аз с първата си бременност бях обратното- все беше много напред, но накрая си влезе в ритъм и дори преносих, а сега- когато за кратко бях бременна- беше обратното, в седмица, в която вече трябваше да се чуе сърцето-чаак тогава ми се появи сакчето....така че напр. моята О е много плаваща и в тези случаи се появява някакво разминаване, нооо чааааааак един месец, а дори и повече???

# 203
Моята последна менструация беше на 21 май, т.г., но според док термина ми е на 28 януари, според големината на плода, т.е. забременяла съм  още април, а имах цикъл и през май... newsm78

# 204
Моята последна менструация беше на 21 май, т.г., но според док термина ми е на 28 януари, според големината на плода, т.е. забременяла съм  още април, а имах цикъл и през май... newsm78
ами твоят случай вероятно е т.нар."цветна бременност" Wink аз само по себе си, ако съдя вече не се изненадвам от нищо Wink

# 205
да, точно така, но ако като мен има толкова плаваща О и е забременяла малко преди менст. вероятно й върви много назад бебчето- т.е. наистина размерите и т.н. отговарят на по-малки седмици, аз с първата си бременност бях обратното- все беше много напред, но накрая си влезе в ритъм и дори преносих, а сега- когато за кратко бях бременна- беше обратното, в седмица, в която вече трябваше да се чуе сърцето-чаак тогава ми се появи сакчето....така че напр. моята О е много плаваща и в тези случаи се появява някакво разминаване, нооо чааааааак един месец, а дори и повече???

забравих да кажа- чак сега се сетих, че в началото преди да почна консултации като разбрах, като ходих за установяване на бременноста, беше на 4-5 май, и тогава ми казаха, че съм в 6тата седмица, което означава, че съм забременяла малко след средата на март... но после другата, при която реших да си водя консултацията, се получи някакво разминаване, а и двете ме гледаха на 3Д, защото в началото не се виждаше по друг начин плода......  newsm78 явно няма да стане, следващата седмица ще ида някъде за второ мнение поне да ми е мирна главата..... Thinking

# 206
Здравейте,
Имам следното притеснение. Бременна съм в края на 8-ми месец. От преди 5 дена лекарката ми предписа Нутри- маг(магнезий) по 3 на ден. Откакто го приемам спя доста, но също така и усещам бебето доста по-малко. Възможно ли е той да влияе така и на бебето(да спи повече) и затова да го усещам по-малко? Ще се радвам да споделите какво мислите.

# 207
На мен пък ми излиза, че термина ти е на 8.12 newsm78 Сигурна ли си, че доктора не е казал 10.12? Имаш ли снимки от двата ехографа? Ако имаш там пише термина. Свери го или иди при още един гинеколог.

# 208

забравих да кажа- чак сега се сетих, че в началото преди да почна консултации като разбрах, като ходих за установяване на бременноста, беше на 4-5 май, и тогава ми казаха, че съм в 6тата седмица, което означава, че съм забременяла малко след средата на март... но после другата, при която реших да си водя консултацията, се получи някакво разминаване, а и двете ме гледаха на 3Д, защото в началото не се виждаше по друг начин плода......  newsm78 явно няма да стане, следващата седмица ще ида някъде за второ мнение поне да ми е мирна главата..... Thinking
ами, ако в началото не се е виждал плода значи си забременяла наистина маалко по-късно и вероятно заради това сега се вижда,че е по-малко бебето... и ако е така според мен, то ще си навакса малко и най-вероятно ще преносиш с малко, но не вярвам да е цял месец...заминавай скоро на др. лекар и пиши после какво са ти казали Wink
Успех

# 209
Здравейте,
Имам следното притеснение...

Втези седмици е нормално бебето да е по-малко активно, макар да не важи за всички. То вече е заело позиция за раждане, а мястото в матката е ограничено. Не знам Магнезия оказва ли влияние. Добре е да говориш и с гинеколога си.

Общи условия

Активация на акаунт