Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 714
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
На мен пък ми излиза, че термина ти е на 8.12 newsm78 Сигурна ли си, че доктора не е казал 10.12? Имаш ли снимки от двата ехографа? Ако имаш там пише термина. Свери го или иди при още един гинеколог.

Laughing Laughing Laughing Laughing абе в картона пише, че термина ми е на 10.01.2011г> какво по- точно доказателство??????????? първата гинеколожка не ми направи снимка.

На мен пък ми излиза, че термина ти е на 8.12 newsm78 Сигурна ли си, че доктора не е казал 10.12? Имаш ли снимки от двата ехографа? Ако имаш там пише термина. Свери го или иди при още един гинеколог.

Laughing Laughing Laughing Laughing абе в картона пише, че термина ми е на 10.01.2011г> какво по- точно доказателство??????????? първата гинеколожка не ми направи снимка.

до сега не се бях сещала, че на снимките пише термина, чак сега като каза погледнах.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy на първата снимка от 04.06.2010г. пише, че термина ми е на 27.12.2010г.- тя е с 3Д. А на последната от 05.10.2010г. пише, че термина ми е на 03.01.2011.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Joy Joy Joy Joy- само, че да уточня, че последната снимка не е на цялото бебе, а само на пишката му  Laughing и не знам това има ли нзачение! Simple Smile

Терминът се определя според датата на последният цикъл, а не според големината на бебето. Както вече са ти казали най- добре потърси и още едно мнение.
да, точно така, но ако като мен има толкова плаваща О и е забременяла малко преди менст. вероятно й върви много назад бебчето- т.е. наистина размерите и т.н. отговарят на по-малки седмици, аз с първата си бременност бях обратното- все беше много напред, но накрая си влезе в ритъм и дори преносих, а сега- когато за кратко бях бременна- беше обратното, в седмица, в която вече трябваше да се чуе сърцето-чаак тогава ми се появи сакчето....така че напр. моята О е много плаваща и в тези случаи се появява някакво разминаване, нооо чааааааак един месец, а дори и повече???

забравих да кажа- чак сега се сетих, че в началото преди да почна консултации като разбрах, като ходих за установяване на бременноста, беше на 4-5 май, и тогава ми казаха, че съм в 6тата седмица, което означава, че съм забременяла малко след средата на март... но после другата, при която реших да си водя консултацията, се получи някакво разминаване, а и двете ме гледаха на 3Д, защото в началото не се виждаше по друг начин плода......  newsm78 явно няма да стане, следващата седмица ще ида някъде за второ мнение поне да ми е мирна главата..... Thinking
ами, ако в началото не се е виждал плода значи си забременяла наистина маалко по-късно и вероятно заради това сега се вижда,че е по-малко бебето... и ако е така според мен, то ще си навакса малко и най-вероятно ще преносиш с малко, но не вярвам да е цял месец...заминавай скоро на др. лекар и пиши после какво са ти казали Wink
Успех

ами плода ми го гледаха с 3Д до 4-5 месец, защото на обикновенния видеозон не се виждаше. Вече реших при кой гинеколог ще ходя следващата седмица и обезателно ще пиша! Благодаря за съветите! Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 15:49 от AnMary

# 211
Между тези две дати: 27.12.2010г  и  03.01.2011,  няма голяма разлика и е нормално термина да се променя според големината на бебето доколкото аз знам....... разликата от цял месец ми е странна.

# 212
Да, так е. Наистина е много. Те ми обясниха, че се нагаждали според големината на бебето- значи по ехограх като го мерят, а по ехограф термина ми също не е бил януари месец, а декември, на първия ехограф! Не го смятали по последната менструаця- когато е трябвало да бъде на 10.12.- термина ми. А явно са си го сметнали както те си искат! До този извод стигнах!  #2gunfire newsm78

# 213
darito18, благодаря ти за отговора! Ами четох го на няколко места в интернет, но може би го казват за да се застраховат просто. Иначе днес бях на преглед (не заради лайката) и Слава Богу бебо си е добре, така че предполагам че нищо не ми е станало от лайката, сигурно си права.   bouquet

# 214
darito18, благодаря ти за отговора! Ами четох го на няколко места в интернет, но може би го казват за да се застраховат просто. Иначе днес бях на преглед (не заради лайката) и Слава Богу бебо си е добре, така че предполагам че нищо не ми е станало от лайката, сигурно си права.   bouquet

Laughing не се притеснявай да пиеш лайка, аз наистина през цялата бременност всеки ден пия, няма страшно, има други билки, които биха навредили, но не и лайката! Мога да твърдя, че болкоуспокояващите- като нош- па са много по- вредни(макар че казват, че не са)! Аз поне съм благодарна, че искарах много лека бременност и макар че ми бяха изписали да пия нош- па още от началото- аз не пиех само отвреме- навреме ми се случваше да глътна някое друго хапче! Жиловлека също действа много добре противогрипно и наистина не знам къде си чела, но аз ходих на доста лекари заради моя проблем и всички ми казваха да пия лайка и да си правя инхалации! Успех!  Wink

А на снимките от ехографа къде пише колко е голям бебо??? Ако е вдясно до датата на първата пише 7см., а на последната от 7мия месец- 18см., възможно ли е това да е? И не е ли много малко?    Rolling Eyes Confused

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 15:26 от AnMary

# 215
А на снимките от ехографа къде пише колко е голям бебо??? Ако е вдясно до датата на първата пише 7см., а на последната от 7мия месец- 18см., възможно ли е това да е? И не е ли много малко?    Rolling Eyes Confused
и на мен ми се струва малко?? newsm78 потърси в нета инфо за големината на бебето в месеци...ето тук има:
http://www.mamaibebe.com/index.php/www/22/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0% … D1%86%D0%B0.1.10/

# 216
  • София
darito18, според мен 18см за дължина на ембриона е малко.
Разгледайте този календар http://www.ladypill.com/calendar.php
Най-вероятно става дума за друг размер. На линка, който ви дадох има съкращения за размерите на плода.

# 217
  • Berlin
Здравейте!
Има ли нещо като календар за изследванията по време на бременност? Коя седмица какво се прави, като например изследванията през 11-13 г.с. за генетични заболявания (нали така).

# 218
Sad еми, то трябва да е към 30- 40 см. поне. А дали там пише големината на бебто или наистина е друго???

ЛАБОРАТОРНИ И АПАРАТНИ МЕТОДИ НА ИЗСЛЕДВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Лабораторни изследвания

Кръвна картина - включва изследване на хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити. При нормално протичаща бременност е желателно поне 5-кратно изследване в динамика - в началото на бременността, в V-ти, VII-ми, IX-ти и X-ти лунарен месец.
При данни за анемичен синдром е необходимо изследване и на серумно желязо, Fe-свързващ капацитет и кръвна натривка за морфология на еритроцитите. Това дава възможност за прецизиране на антианемичната терапия.

Кръвна група и резус фактор - изследването се извършва при регистрация в женска консултация (до 12 г.с.), заедно с кръвната картина. При Rh отрицателна майка е необходимо изследване на Rh-антитела в III-ти, V-ти и VIII-ми лунарен месец. Това изследване води до неоправдани страхове и притеснения на бъдещите майки и техните близки. Какво трябва да се знае? При първа бременност на Rh-отрицателна майка рискът за плода и новороденото от развитие на хемолитична болест е равен на нула. При Rh-отрицателни родители, независимо от поредността на бременността, рискът също е нулев. Когато в хода на изследването се открие титър на антитела (напр. 1:8, 1:16 …), също няма основания за притеснение - налице имунен отговор на бременната към чужд белтък - Rh положителни еритроцити на плода. При нарастващи в динамика титри (особено над 1:128), както и при рязко спадане (напр. от 1:512 на 1:64) е наложително ехографско изследване на плода, с цел диагностициране на евентуалното му засягане от хемолитична болест - разрушаване на феталните еритроцити от Rh-антителата.

Изследване за полово преносими заболявания - специално тези с висок риск от трансплацентарно (преминаващо през плацентата) засягане на плода.

* Сифилис - използват се различни диагностични тестове - популярно известни като "проба на Wassermann". Уместно е изследване в началото на бременността и в VIII-ми лунарен месец.
* Хепатит "В" - серологично изследване за т.н. австралийски антиген HbsAg - еднократно 6 седмици преди термина за раждане.
* Генитален херпес тип II - в последните седмици преди раждането, специално при жени с чести рецидиви преди бременността и/или в хода и.
* Хламидиална инфекция - изследване на хламидиен антиген от канала на маточната шийка- дава възможност за откриване и лечение на прясна хламидийна инфекция.
* СПИН - уместно е изследване в началото на бременността и около 6 седмици преди термина.

Изследване за т.н. "паразити" - листериоза, бруцелоза, токсоплазмоза. Те сформират поредния мит за бременните жени - тяхното позитивиране е "отговорно" едва ли не за всяка патология на бременността - случите с missed abortion, спонтанните аборти, вродени аномалии на плода, мъртвораждания, преждевременни раждания и т.н. истината е следната - изброените усложнения на бременността са възможни само и единствено, ако бременната е с тежка, септична форма на заболяването - за 12 години практика аз не съм срещал подобен случай. Позитивирането на титъра означава само, че организмът някога е бил в контакт с причинителя (най-често без развитие на клинични симптоми). Във Франция 84 % от населението е с положителен титър към токсоплазмозата.

Изследване на влагалищно съдържимо - в първите месеци на бременността (до III-я) и един месец преди термина. Цел - саниране на влагалището от патогенни микроорганизми. Това изследване е наложително и при всеки случай на клинично проявено течение, парене, сърбеж, генитален дискомфорт по време на бременността. Изясняването на всеки конкретен случай изисква задължително гинекологичен преглед, изследване на микроскопски препарат и микробиологично изследване.

ЗАПОМНЕТЕ - НЯМА НОРМАЛНО ТЕЧЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ!

Изследване на урина - белтък, захар, седимент - поне петкратно в хода на една нормално протичаща бременност. При наличие на бактерии в урината - задължително трикратно микробиологично изследване с определяне чувствителността на изолирания микроорганизъм към определен набор антибиотици.

Изследване на фецес (фекален материал) - за носителство на патогенни микроорганизми - дизентерия и E.coli - шест седмици преди термина.

Изследвания за вродени генетични аномалии - най-широко застъпени са за т.н. тризомии - например болестта на Down тризомия 21. Високо рискови групи са родители над 35 години, както и родилите дете с болестта на Down. В този случай се препоръчва хориална биопсия - вземане на клетки от хориона (бъдещата плацента в 7-10 г.с.) или амниоцентеза - вземане на околоплодна течност течност в 14-16 г.с. И двете методики се извършват под ехографски контрол - "под контрол на окото", имат минимален риск от усложнения и дават резултат с ниво на сигурност доближаващо се до 100 %.

Изследвания при вродени аномалии на невралната тръба - незатваряне дъгите на прешлените на гръбначния стълб (спина бифида) или липса на мозъчен череп и дефектно развитие на мозъчните полукълба (аненцефалия). При рисковите групи жени, родили вече дете с описаните аномалии се изследва нивото на ?-фетопротеин в серума на бременната до края на IV-ти лунарен месец. При надхвърляне на определена стойност се налага извършването на амниоцентеза. Ако нивото на ?-фетопротеина в околоплодната течност е над горната граница на нормата за съответната гестационна възраст, се приема за доказано наличието на този тип аномалии и се преминава към прекъсване на бременността по медицински индикации. Естествено, винаги се търси и ехографско потвърждаване на диагнозата.

Ехографско изследване на плода

Поради ограничения обем информация, само ще маркирам най-важните моменти:

* Методът е напълно безвреден за майката и плода;
* До 12-та г.с. безспорни предимства по отношение качеството на образа и точността на диагнозата има вагиналната ехография;
* При нормално протичаща бременност са необходими 4-6 ехографски прегледа.

Обобщено, ехографското изследване е в следните направления: ранно диагностициране на бременността; брой и виталитет на ембриото(-ните); патологични промени в структурата на плодния сак; възможно най-рано откриване на вродени фетални аномалии (особено на несъвместимите с живота); нарушения в нарастването на плода (патологично забавен или ускорен темп на растеж); аномалии в структурата и разположението на плацентата; аномалии в количеството околоплодна течност и т.н.

На финала на това кратко изложение, бух Ви препоръчал: интересувайте се от проведените Ви изследвания и при отклонения на резултатите от нормата, уточнете с Вашия гинеколог какво е необходимо да се направи, кога, къде и защо. При ехографските изследвания задължително изисквайте текстово описание на плода, а не само "снимка", и го носете при следващия преглед.

Задълбоченото и адекватно проследяване на бременността, включая лабораторните изследвания и ехографията, ще намалят до възможния минимум рисковете за Вас и очакваното бебе.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 15:46 от AnMary

# 219
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 909&Itemid=36 ето и това надявам се, че ще ти свърши работа.

# 220
  • София
abs, Вижте статиите в сайта - http://www.bg-mamma.com/articles/index/10/24
Задължителни изследвания
Генетично консултиране

darito18, напълно възможно е да е даден и друг размер. Имах някъде ултразвукова снимка, но трябва да я потърся.

# 221
  • Berlin
Много ви благодаря!   bouquet

# 222
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217742.0

ето аз намерих, значи не е големината на бебто защото след 18.0 см. пише HGen. явно е нещо друго само в 5я месец имам размер- 3.55 см. на плода, което е горе- долу нормално( е малко по- малко) трябва да е около5 см. Благодаря ви все пак за отговорите! Че аз се шашнах нещо тея дни!!!

# 223
Здравейте момичета, искам да попитам нормално ли е след като хапна повече да усещам корема си няколко часа след това по твърд и сякаш по издут. Това контракции ли са или е от храната. Според мен е от храната, обаче като казах на лекарката си тя ми даде да пия магнерот. Тя обаче изписва магнерот на почти всички бременни. Вземах магнерота 3-4 дни на 6 часа, видях, че няма разлика и го спрях. Стягане или болки не съм имала, в 30 седмица съм. Според вас сгреших ли като спрях магнерота?

# 224
  • София
toanto, лекарката най-добре знае за медикаментите.
Възможно е и от храната да чувствате корема си така. Подготвителните контракции не са болезнени, но корема е твърд.

Общи условия

Активация на акаунт