Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 83 806
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
AnGeLcHe90, направо ме изумява това АГ. Това е пълна глупост. Моят гинеколог ме гледа всеки път, каза си ми полът на детето и стотинка не ми е поискал.
  Успокой се, не е толкова страшно раждането. Аз докато бях в предродилна зала минаха 4 циганки пред мене и аз доста се забавлявах с тях и почти не разбрах кога стана разкритието ми. Всичко ще мине Hug

# 46
Аз не можах да разбера. Гинеколога иска пари за да те види на ехо и да ти каже пола ли? По каса има два или три безплатни прегледа, ако те са минали и пола не е бил ясен вероятно това е имал предвид под "трябва да платиш за да разбереш пола".

# 47
Стара тема
Последен въпрос от старата тема
Здравейте момичета, аз имам следния въпрос. Последния ми цикъл беше на 19.09. и на теория съм бременна в 7ма седмица. Овулацията ми беше обаче много късна (засечена с температура и уринни тестове) и видях 2те чертички едва миналата седмица.  Въпроса ми е кога най-рано мога да видя сърдечен ритъм в този случай? По принцип знам че е към 6та седмица, но при мен ще е по-късно нали?

Благодаря предварително!

bouquet

нани-нани, явно плацентата е била ниска още от самото начало. ФМ правихте ли? Казаха ли разположението, т.е. разстояние от канала, дали покрива канала и т.н.?

Здр, на всички!от няколко дни чета съобщенията тук във форума и реших и аз да напиша 2-3 реда!бременна съм в 10 г.с.,първа бременност ми е,но  newsm78 сега си сменям и АГ-то,че старата нещо не ми харесва!исках да питам нещо,ако на някой му се е случвало,ще бъда благодарна да прочета отг!вчера правихме т.нар.френска любов с приятелят ми,защото ме е страх да правим секс, заради бебето!след като отидох в банята, нещо ми прицапа-една тъмно кафява течност и сега мн се притеснявам,дали всичко е наред,дали бебето е добре?кажете нещичко, моля ви!благодаря предварително........... Sad

# 48
Аничка звънкай на доктора веднага или бягай при него!

# 49
  И аз съм на мнение като kilimiotlista. Най- добре ще ти каже АГ-то ти, защо се е получило това. Всичко ще е наред Praynig

# 50
  • ул. "Мечтание"
ani4ka87, само АГ-то може да ти каже със сигурност. Надявам се, че не е нищо притеснително!

# 51
За всяко вагинално кървене по време на бременност търси гинеколога си. На въпроса ти: не, от френсака любов не може да получиш вагинално кървене. Секса по време на бременност е противопоказен само в отделни случаи. Успешна бременност!

# 52
здравейте,

имам закъснение на МЦ - 10 дни, направих си тест и е положителен. Вчера отидох при личния лекар и си взех направление, на което тя е написала като диагноза Z34, което е наблюдение върху протичането на нормална бременност. Днес, обаче след като се обадих на АГ, за да си запиша час за преглед, тя каза, че не може да ме приеме с това направление, тъй като поставената диагноза не е правилна, поради факта, че бременност все още не е установена и е нужно да ходя поне на два прегледа, за да се установи. Според АГ е по-добре да се напише друга диагноза, като например N91, което е липса на менструация. Обадих се аз на ЛЛ и тя категорично ми отказа да смени диагнозата, поради това че + тест, за нея, е наличие на бременност. И двете твърдят, че това, което искат една от друга е незаконно - едната, че АГ иска да усвой повече направления, а другата, че ЛЛ - не иска да си хаби направленията и т.н.

Сега се чудя какво да правя?  Коя от двете е права или и двете нещо се опитват да прехвърлят проблемите на Здравната каса върху мен? В момента чета и каква е нормативната база, за да съм сигурна, но ще съм ви много благодарна ако ми кажете как е било или е при вас? И ако някой знае какви точно са процедурите, много ще ме улесни...  ooooh!   smile3511

# 53
eka, нямам думи! Пълен хаос. Ти се концентрирай върху положителните емоции от положителния тест  Hug за което честитоооо.  За съжаление аз не мога да ти помогна с този хаос с направленията, защото ходя на частно, но ти стискам палци за по-малко главоболия.

# 54
  • ул. "Мечтание"
Ека, и двата пъти когато се записвах на женска консултация отидах с направление, като твоето без да съм ходила предварително при АГ-то за потвърждане на бременността. Само казах на ЛЛ, че имам положителен тест и ми е еди кой си ден след закъснението и толкова. Не смятам, че АГ-то има право да те връща. Реално и ЛЛ може да установи бременност, като ти направи уринен или кръвен тест. Според мен е опит на АГ-то да изцоца повече пари от касата.  Rolling Eyes

# 55
Направлението за установяване на бременност и това за проследяване на бременността не са едни и същи. На мен ми бяха издадени две направления. Не е прищявка на гинеколога. Под поне два прегледа вероятно е имал предвид установяване на бременност и сърдечна дейност на плода. Едва после или на прегледа за установяване на сърдечна дейност жената се записва на ЖК. ЛЛ е длъжна да ти издаде направление за доказване на бременност. В противен случай варианта е да посетиш гинеколог на частен прием и със снимката от ехографа и направлението за проследяване на бременността да се запишеш на ЖК при избрания от теб гинеколог. Ако това е гинеколожката, която сега искаш да посетиш и тя след изпълняване на по-горното условие отново откаже да те приеме със същия мотив варианта е да подадеш жалба. Може да подадеш такава и срещу ЛЛ. Успешна и лека бременност.

# 56
Аз също първият път отидох с направлението, което е за проследяването на бременността, но гинекологът ми ми обясни, че първо трябва да отида с направление за установяване на бременност и чак след като е установена бременност се ходи с направлението за проследяването но бременността. Ека, мисля, че гинекологът ти е прав и личният ти лекар е длъжен да ти издаде и двете направления.

# 57
офффф,с тези направления и лични доктори луди ни направиха!аз също имах мн проблеми с ЛЛ,докато ми даде направление!5 пъти ме пита дали съм сигурна,че съм бременна!сега не ми дава отново направление за да се запиша на ЖК и ще плащам!плащаш-обръщат ти внимание, не плащаш-едно голямо нищо или просто си зависи от лекаря-нз!

# 58
Според прочетеното скоро във темата, проследяване на бременност в частна клиника излиза далеч по-евтино отколкото ако се следиш по каса. Еспиноза спомена за 530 лв. Доколкото разбрах това включва 2 скрининга, ФМ, ежемесечно проследяване с ехограф и доплер  и всичко, което се полага по ЗК. Обаче аз не мога да разбера как и защо ти е отказано направление, което не трябва да бъде отказвано. Crazy

# 59
Здравейте!В 5-та г.с. съм и вече 5-ти ден съм на папаверин 3*2 таблетки, моля ви кажете дали е нормално по време на органогенезата да се приемат медикаменти.Има ли сходен с моя случай?Притеснявам се, тъй - като по време на първата бременност не съм приемала нищо.Почетох доста из форумите тук в bg - mamma, но никъде не успях да намеря нещо, което да ми даде отговор.Има доста написано за папаверина, но не и за влиянието му в първите седмици на бременносттта.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 09:38 от daanan

Общи условия

Активация на акаунт