Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 641
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Тоанто, на мен ми откриха тази бактерия в урината, изписаха ми антибиотик- Амоксиклав. надявам се да е изчезнала, не съм правила излесдване на влагалищния секрет. Моята докторка ме успокои, че е доста често срещано при бременните.

# 646
Искам да попитам нещо относно Ескапеле.
Пих го около 2 седмици след раждане, лохиите още не са ми спрели, а сега имам и червеникаво зацапване, откакто го пих минаха към 5 дена. Това зацапване може ли да е по-оскъдна менструация или се дължи на Ескапелето? Кога най-рано се очаква да имаш цикъл след раждане секцио?

# 647
  • Бургас
Честита Коледа на всички!

Аз започнах да се мажа с маслото на Икаров от самото начало на бременността и не съм имала проблеми.

Попитах доктора си защо на опаковката пише да се използва след 4-ти месец, а отговора беше - защото тогава започва да ти расте корема, преди това няма смисъл да се мажеш.

Благодаря ти, аз също го започнах вече, имам си достатъчно стрии, да не се появяват повече  Hug

# 648
Здравейте,

Преди два дни бях на док и всичко беше ок с бебчо.

Лекаря ми предписа Вагизан песари,  които слагам от снощи. През нощта обаче два пъти се будих с усещането, че "нещо" изтича - безцветна течност. Дали е Вагизана?  И дали има причина за притеснение?

Сутринта като станах прочетох във форума, че това може да е изтичане на околоплодни води и се панирах тотално  #Crazy

# 649
Здравейте,

Преди два дни бях на док и всичко беше ок с бебчо.

Лекаря ми предписа Вагизан песари,  които слагам от снощи. През нощта обаче два пъти се будих с усещането, че "нещо" изтича - безцветна течност. Дали е Вагизана?  И дали има причина за притеснение?

Сутринта като станах прочетох във форума, че това може да е изтичане на околоплодни води и се панирах тотално  #Crazy

защо не звъннеш на лекаря си?

# 650
mareva, аз също мисля че е от лекарството и не са околоплодни води. Все пак знам колко се притесняваш, затова звънни на доки за собствено успокоение.  Разбирам те, защото и аз съм така за всяко нещо, но според мен нямаш основание за притеснение.  Hug

# 651
Здравейте! Отворих и друга тема по въпроса но видях , че и тук мога да попитам...При предната ми бременност преди година и 6 месеца ми откриха твърдост на маточната шийка и се наложи секцио.Казаха , че трябва да премина лечение преди следващата бременност , за да раждам нормално. Но забременях непланирано и сега гинеколога ми не казва нищо...Та искам да питам дали отново ще ми се наложи секцио и с това бебче? Моля ако някой има същият проблем или знае нещо да пише!  Praynig Благодаря предварително!

# 652
Едва ли това раждане ще протече по по-различен начин. Аз не знам какво е твърдост на шийката, но щом поради това се е наложило първото раждане да е оперативно, то и второто така ще протече. А и времето от първото до второто раждане ще е кратко.

# 653
 А и до колкото съм чувала(незнам дали вече не се отрича тая теория?) май около 3 години трябва да са минали за нормално раждане и то при все че всичко е ок, а при теб явно не е било.....дано да бъркам

# 654
Едва ли това раждане ще протече по по-различен начин. Аз не знам какво е твърдост на шийката, но щом поради това се е наложило първото раждане да е оперативно, то и второто така ще протече. А и времето от първото до второто раждане ще е кратко.

Има ли значение преди колко време съм раждала? Все пак разликата на децата , ако дочакам термина , ще е година и 10 месеца?! И ако има значение защо?

# 655
Има значение- да.Мисля,че минимума беше 2год,а при теб няма да ги има.Те докторите не се навиват и при по-голяма разлика,да не говорим,че си имала проблем- не вярвам някой да се навие да те пусне да раждаш нормално.

# 656
За да се навие някой да те изражда нормално трябва да отговаряш на определени условия. Трябва да се знае какъв е разреза (вътрешния), трябва да нямаш показания за секцио, т.е. да са налице предпоставки за естествено раждане, не може да се индуцира раждането със системи и пр., трябва да представиш пълна документация за първото раждане, време на протичане, начин, усложнения и там каквото се иска. Трябва да са минали 2 години от предходното раждане или бременност (не помня точно). И най-накрая трябва да знаеш, че след раждането ще те упоят и ще ти направят мануална ревизия на матката, за да проверят цялостта й. Намирането на опитен специалист е задължително, но доколкото ми е известно е адски трудно. Имам спомени, че в Стара Загора се навиват. Успех каквото и да решиш.

# 657
Здравейте,  бъдещи майки. НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ДОКТОР ПРАМАТАРОВ В ПОЛИМЕД. Ако беше видял навреме това, че бебенцето не расте и беше казал да взема някакви мерки нямаше да стигнем до тук.

Незнам дали го пиша на правилното място, но смятам, че трябва да го напиша, за да не пострадат други майки!

Успех във всичко бъдещи майчици!!!

# 658
Благодаря момичета! Поуспокоихте ме! Mr. Green Много се притеснявам от раждането...Предният път не беше много приятно! Единственото което ме облекчи е че мъжът ми издейства секцио след голям скандал в болницата! Praynig Надявам се този път да е всичко нормално! Пожелавам на всички бъдещи мами здрави бебенца и безболезнено раждане без проблеми!  Hug

# 659
ее, този път няма да му се наложи да вдига скандал Wink в коя болница си раждала,че беше нужно да се стигне да скандал...сега те омоляват да се съгласиш за секцио??

Общи условия

Активация на акаунт