Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 77-та тема

• 139 307
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Кюфтета на фурна

Ореховки Жужу  на пеп-4о

пеп-4о,браво на Жужу за вкусната рецепта! Heart Eyes
Момичета,за всички вас   bouquet

# 436
  • Стара Загора
Заинтригувахте ме с този карфиол със сирена и Бешамел. Blush Може ли рецептата, че не я намирам ?  Hug

# 437
Здравейте, вълшебници! Не съм влизала в темата цели 3 дни и вие сте я напълнили с вкусотии!!! Не знам кое по-напред да гледам, очите ми станаха така  Crazy и не мога да ви изброя. Затова поднасям своите комплименти на всички публикували вкусотии през последните 3 дни!  bouquet

Аелис, видях, че си ме питала за една салатка - правя я без да варя никоя от съставките, като ги разпределям така: 50% цвекло, 30% моркови и 20 %ябълки. Обелвам всичко и режа на ситно в блендера. Овкусено и с балсамов, и с ябълков оцет става много вкусно. Извинявай за закъснелия отговор и благодаря за чудесната идея за твоята салата!   bouquet

Почивните дни го раздавахме туристи и скиторихме насам-натам, в неделя въобще не стигах до готвене, а в събота направих само една обилна закуска (палачинки, които оплзотворихме със сладко от горски ягоди и сирене) и една набързо скалъпена вечеря (фондю, което гарнирахме с мезенца):

# 438
Заинтригувахте ме с този карфиол със сирена и Бешамел. Blush Може ли рецептата, че не я намирам ?  Hug

Не знам дали е това, но ето едно предложение от мен - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440623.0

Уф...аз пак се изгубих....Ама не мога да се намеря и самата аз.......Само да пусна нещо от това, което съм снимала......Извинявам се за снимките......

Гуинет, много вкусна скара......И рецепта за шоколадовия мус????? После ще гледам поста на Лулу....

Дулсе де лече дали ще имам нерви за него? После кой ще плаща тока обаче питам аз.......

Мадла, изброявай и заради мен......Направо се комплексирам от подобни постове...аз все отгоре-отгоре.....

Лабрекс, отново благодаря за съдържанието  bouquet, че иначе отпуск трябва да си взема за да изнамеря исканата рецепта....Пък аз какво правя, що струвам - все в твоята тема вися......

Иланг-иланг......Жак Пепен...да му пратиш поздрави...липсва ми......откак минахме на Булсата не мога да прежаля Фиестата....

Апр, искам палачинки.....

После пак ще гледам и ако имам време ше коментирам.....Дори не си спомням кое вече съм пускала тук...Ще ме извините ако се повтора, Гинкото не съм го пила....

Кокосоват& … 77;кс - Брауниса н … 85;ди - Пица - Пуешко с гъ … 88;из - Салата от ч … 77;ле - Крем - карамел - Питки - 1 - 2 - 3

За тази вечер - гювечета.......

# 439
Здравейте. Тук пак е всичко на MAX
Apr супер палачинки. Мен не ме бива много по тях.
delicate супер изглеждат кюфтенцата и гарнитурката, и десерта...
иланг-иланг  това яйчице може ли рецепта?
naia вкусно е у вас
mimi P27 бих хапнала един оризец
Madla  много вкусотийки си показала
mama1+2   тортичката изглежда прекрасно

Аз да си пусна гарнитурите към бобеца от вчера (днес дояждаме и тъй както гледам има да дояждаме цяла седмица от неделните манджи)
мус от авокадо   ;                                                                                  моркови с мед

зелена салата със сепия и синьо сирене;                                            пържени кюфтенца

и тиквения крем по рецепта на TheNMaster (от него имам такава доза, че ще го ядем до първа пролет)

# 440
  • ВАРНА
Ето рецептата-яйца Кокот с гъбен крем на Жак Пепен от Фиеста ТВ
½ ч. ч. ситно нарязан лук шалот

1 с. л. зехтин

1 ч. ч. ситно нарязани печурки

сол и черен пипер на вкус

4 с. л. вода

1 с. л. коняк

¼ ч. ч. пълномаслена сметана

4 яйца

2 филии хляб

масло (за мазане)

Приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган. Запържете шалота. Добавете гъбите. Овкусете със сол и пипер. Сипете водата. Пържете всичко докато течността изври. Деглазирайте с коняка. Фламбирайте, по желание. Добавете сметаната и оставете соса да се сгъсти на висока температура.

Разпределете соса с гъби в 4 керамични чашки. Счупете по едно яйце във всяка.

Сипете вода в голяма тенджера. Оставете я да заври. Сложете чашките вътре. Водата трябва да стига до половината на чашките. По желание, покрийте тенджерата с капак. Оставете ги да се варят около 5-7 минути, в зависимост от това колко рохки предпочитате яйцата.

Нарежете хляба на пръчици. Намажете ги с масло и ги запечете докато станат златисти. Подредете ги в чиния.

Поднесете яйцата „Кокот“ с хлебните пръчици.

# 441
Включвам се с един дъъълъг отчет и се връщам да разгледам какви вкусотии сте показали Laughing :

Салати:

Шишчета и пиле с ориз:

Десерти и закуски за училище - козунак, ябълков кекс и закрита пица:

Хубава вечер!

# 442
Smiley* , като ги гледам тия шишчета и направо припадам! Адски вкусно изглеждат!  Simple Smile
Лулу, тортата е велика!!!  bouquet

# 443
  • варненка от София

Маме, дай подробности за това чудо, залепих се на екрана...

# 444
  • сред люляците
Рибена чорба от мен Peace

# 445

И аз така и хич не можах да се позная! Heart Eyes Crazy  bouquet

# 446
Привет на всички прекрасни кулинарки.Както винаги е страшно вкусно ,няма да изброявам за да не пропусна някои.
От мен само едно телешко със зелен боб и картофки

# 447
# 448
Здравейте момичета   bouquet
Вече изпуснах цяла тема и сега да хвана да се разпиша поне, че както е тръгнало ще изтърва и тази  Rolling Eyes
Пържени филийки със сладко ог бели череши, пържолка със салата от зеле, туршийката на Селма, джолан с картофки, пиле с кисело зеле и ориз, това за сега, че ще станат много, утре продължавам  Wink

Лека вечер!

# 449

И аз така и хич не можах да се позная! Heart Eyes Crazy  bouquet

С такава снимка и аз няма да го позная....

Блата е от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg15439293#msg15439293, но маскарпонето не е в синхрон с портмонето ми на този етап и затова Лабрекс е винаги насреща с крема от тази торта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14715999#msg14715999

Общи условия

Активация на акаунт