SUPERNATURAL - Give me back my soul

• 24 364
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Не мога да се сетя за разкаяло се чудовище (изключая Мадисън от клипчето в предишния ми пост), с което крайно си противореча в горната теория, но мисля, че тя беше изключение, защото не осъзнаваше, че е чудовище.
Дейна, ами "тревопасните" вампири, които отвлякоха Сами, и те бяха като Мадисън. Даже Дийн в точно този епизод накрая казваше на Сами: "Колко ли неща сме убили, които не са заслужавали да бъдат убити"

# 61
Dana,

Радвам се, че ти е било интересно – мога да напиша цял научен труд за ‘Комедия’. Но да ти кажа отсега, че в България е била преведена и се учи само първата една трета част от нея, т.е. ‘Ад’, а останалите, за съжаление – не, и дори много хора не знаят, че ги има Crazy . Причините за това са много и не тук мястото да ‘беснея’ #Cussing out , докато ги пиша. Не знам дали би ти се занимавало да четеш цялото произведение на английски, като е необходимо да има бележки и пояснения, по обем поне половината колкото самото произведение. В интернет има много материали, но имай предвид, че Чистилището е раннохристиянска концепция, развита през Средновековието, но само при католиците. Моята голяма любов Данте все пак е поет и е писал, ‘стъпвайки’ върху теологията, католическата християнска доктрина, но има и много елементи от класическата култура и литература (не мисля че в някое канонично произведение може да се прочете, че римски политик е начело на Чистилището Peace ), както и доза фикция. Произведението му е обаче едно от малкото, които не са влизали в ‘Index Librorum Prohibitorum’, т.е. Църквата не го е намирала за еретично, не по канона.

Галинче мило,

Имах предвид, че ако ти омръзнат J2 може от скука да ми ‘скочиш’ – затова написах ‘беззащитна’, а не сложих любимата си емотиконка Twisted Evil .

# 62
Dana_Scully - що бе.. те хората не всички са мили и добри...и без да са чудовища има доближаващи се до това...нали не искаш да кажеш, че им няма душите на всички тях Wink
Говоря за чудовищата, не за хората. Simple Smile (Уендиго, ругару, рикшаса и всичките други митични гадове). За хората не смея да изказвам подобни твърдения, защото не съм наясно какво се случва с душите им, когато са corrupted. Wink

Impala, благодаря за разясненията. Наистина трябва да се разровя повече по темата, защото очевидно този сезон сериозно ще експлоатираме дантевата идея за Ад. Wink

Не мога да се сетя за разкаяло се чудовище (изключая Мадисън от клипчето в предишния ми пост), с което крайно си противореча в горната теория, но мисля, че тя беше изключение, защото не осъзнаваше, че е чудовище.
Дейна, ами "тревопасните" вампири, които отвлякоха Сами, и те бяха като Мадисън. Даже Дийн в точно този епизод накрая казваше на Сами: "Колко ли неща сме убили, които не са заслужавали да бъдат убити"
Вярно, Стиче, и за тях бях забравила. Ами значи имало примери доста.

# 63
Това за Чък ми стана интересно. Но не трябваше ли медальона на Дийн да го издаде? Иначе за Бог в Чистилището е само идея, просто предположение, че ще се скрие на място, за чието съществуване почти никой не знае.

Гледах клипчето със Сам и Мадисън - много въздействащо, а за Сам и Руби... нямам думи просто.

# 64
  • София
Дейна, ако губеха душите си надали душата щеше да е пречка за каквото и да било...
А алфата нали така каза на Сам - момчето без душа... Невероятно е как една малка, досадна душа пречи на всичко. Но не и за теб. Ти ще бъдеш перфектното животно...

За мен това е пълно доказателство, че душата не се губи...

Мише - за Бог казаха, че е на Земята...а също така и че с магически амулет или не , няма да могат да го намерят Wink

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 13:42 от Angel_Dust

# 65
  • # супернатурална #

Имах предвид, че ако ти омръзнат J2 може от скука да ми ‘скочиш’ – затова написах ‘беззащитна’, а не сложих любимата си емотиконка Twisted Evil .

Оо, ааа! Все забравям факта, че отскоро си склонна да делиш, че даже и да споделяш Wink
Ама аз всъщност за омръзване не съм споменавала, напротив, че към другите заниманя ще загубя интерес.

Сега не мога да не се впечатля от обширните ти познания по теология  bouquetРадвам се, че ги споделяш с нас!

# 66
  • Разпиляна във въображението
Чета, чета и накрая се сещам за едно изказване на Изи мисля че беше - перефразирам - накрая може да се окаже всичко едно голямо нищо. Най-големия ми пример е Изгубени.

Мисля, че Алфите няма да знаят нищо, а някой най-обикновен демон ще ги насочи  Whistling

# 67
Гале, губя се аз.. Едва смогвам да вляза, да ви изчета, та и да пиша Laughing
Мириел (Изи), недейте така моля ви се, ще бъде върховна глупост финалът да излезе нещо подобно Rolling Eyes
Между другото, съвсем не по темата, но щерката тъкмо си изгледа епизода на Вампирите и, минавайки покрай компютъра, що да видя - нашата Бела се вихри там като вампирка Laughing Не знам колко от вас следят сериала, но тъй като аз не съм в това число, останах изненадана.

# 68
Мише - за Бог казаха, че е на Земята...а също така и че с магически амулет или не , няма да могат да го намерят Wink

Ами точно, няма да го намерят, защото не знаят, че е скрит в Чистилището - нито знаят, че го има, нито знаят къде да го търсят.  Grinning Не ми обръщай внимание. Не вярвам Бог да се е скрил като мишка, но все пак...

# 69
  • София
Да де ама Дийн като пита къде е Бог, отговорът беше - на Земята Wink сега надяваме се земята да не се окаже чистилище

# 70
  • # супернатурална #
А, Ейндъл, това е много идейно. Всъщност съм си го мислела, ама по-скоро свързано с прераждането-колкото по-лош човек си бил в предишния живот, толкова повече страдания ще преживееш в следващия. Един вид живота като изкупление...или награда за предишния такъв. Ама не ми се вярва да задълбаят чак тлкова, наистина ще стане като в "Изгубени"

# 71
  • UK
Запис и от мен да ви следя.  Peace

# 72
Изгледах епизода и съм много доволна. Особено много ми хареса, че след като два сезона и шест епизода Дийн ме изнервяше, най-после ни върнаха стария Дийн от преди да отиде в Ада, който е решителен, суров и командори наляво и надясно Laughing Ето такъв го харесвам Grinning
Бездушния Сами е пълен хахо и много ме забавлява. И как безропотно се съгласява с Дийн, всеки момент очаквам да каже - "да, бате, както кажеш" Joy
Изобщо, давам отличен за епизода и чакам да видя какво са измъдрили в следващите Grinning

# 73
  • Разпиляна във въображението
Нещо съм в депресарско настроение и се ровя в нета и вместо да се развеселявам попадам на неща, които са в пълен ситхром с него.
Stay with Me, а после и това Dean Winchester Crying

# 74
Изгледах епизода и съм много доволна. Особено много ми хареса, че след като два сезона и шест епизода Дийн ме изнервяше, най-после ни върнаха стария Дийн от преди да отиде в Ада, който е решителен, суров и командори наляво и надясно Laughing Ето такъв го харесвам Grinning
Фейче, като за главна градинарка чудесно си хванала тенденциите на Маракана. И ние такъв си го харесваме Дийн и се радваме, че ни го върнаха. Wink
Самито наистина е като че ли всеки момент ще каже: "Да, бате" и послушно ще следва командите на нашия тренер. ;–)
И за поздрав, една закачлива Джаредова снимка, която аз не бях виждала:

Дано сценаристите да не ни разочароват, че както Мириел спомена, Изгубени е един много показателен пример за това как един сериал като се захване с прекалено сложна тематика и стане твърде заплетен, накрая нищо не излиза. Засега няма признаци да измислят някаква такава лудост, но нищо се не знае.

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 17:46 от Dana_Scully

Общи условия

Активация на акаунт