SUPERNATURAL - Give me back my soul

• 24 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Чета сега, че разсъждавате по въпроса имат ли чудовищата душа. Ами поне според сериалите и книгите, които съм чела (само художествена литература, един вид много достоверни източници  Wink) чудовищата нямат душа. Дори и тези, които преди са били хора, а после са превърнати в дзверове, при трансформацията губят душата си. И също както животните, които нямат души, нямат право на задгробен живот, било то Ад, Рай или Чистилище.
Не съм сигурна, щото съм много боса по религиозните въпроси, но в Чистилището нямат ли достъп само тези, които умират с вяра в Христа, демек - покръстени хора с души. А пък по време на престоя си там те се стремят да очистят душите си и да станат достойни да преминат в Рая. Доколкото си спомням от  Божествената комедия, учена в училище преди известно време  (все пак нали скоро навърших пълнолетие Mr. Green) в първия кръг на Ада се помещаваха душите на всички праведни хора, които са имали лошия късмет да се родят преди Христа. Включително и Вергилий, който е водача на Данте в Ада, пребивава там. Един вид Рая и Чистилището са запазена територия само за християни.
Така че споменаването на Данте от Алфа-вампа си беше само за разкош. Каквото и да са измислили сценаристите за Чистилището то не следва църковните канони, било на Католическата, било на Православната църква.

# 76
Гале, губя се аз.. Едва смогвам да вляза, да ви изчета, та и да пиша Laughing
Мириел (Изи), недейте така моля ви се, ще бъде върховна глупост финалът да излезе нещо подобно Rolling Eyes
Между другото, съвсем не по темата, но щерката тъкмо си изгледа епизода на Вампирите и, минавайки покрай компютъра, що да видя - нашата Бела се вихри там като вампирка Laughing Не знам колко от вас следят сериала, но тъй като аз не съм в това число, останах изненадана.

Аз го следя, и честно казано, епизода ми беше много интересен не само заради големия брат (Що ли все големите братя ме влекаааат ...), но и най вече заради Бела. Честно казано, липсва ми. Както сме казва ли и преди, тя вкарваше много свежест в сериала. Бела = Краули .....  Hug

А Краули .... ааааах Краули (как ми се иска да ми шепне на ушенце с тоз акцент  Blush , със сигурност ще ми омекнат капачките без време ...) много ми хареса появата му.

bichito, викаш ще се сродяваме, а Hug

С най голямо удоволствие .....  Hug Hug Hug

P.P.  Не знам епизода ли ми повлиа, но как сънувах Сами .....  Blush Heart Eyes Embarassed  Мъжа ми трудно би минавал през вратата  smile3536 ...  Embarassed

# 77
Стич благодаря за новта тема  Hug

Момичета, момичета, момичета!!! Ха сега някой да каже, че не съм писала сценария аз а!?!?
Злата?  newsm44
Цялата ми теория за дядката, Краул и т.н. излезе вярна  newsm81

Страхота серия!

# 78
Ей, какъв съм заплес!  ooooh!
Съвсем забравих да поздравя Стичето за прекрасното оформление на темата, както и на Фейчето за идеята, и на първият промощник Дейна. Момичета, благодаря!  Hug

# 79
  • # супернатурална #

P.P.  Не знам епизода ли ми повлиа, но как сънувах Сами .....  Blush Heart Eyes Embarassed  Мъжа ми трудно би минавал през вратата  smile3536 ...  Embarassed

Shocked
Чувала съм, че ако не се опише съня най-подробно, няма да се повтори Whistling Laughing
Злате и аз мисля, че "чистилището" в СПН няма да е по канон, както не бяха съвсем по канон и останалите взаимствани от религиите елементи.

Цялата ми теория за дядката, Краул и т.н. излезе вярна  newsm81
Страхота серия!
И bichito, и ти, и Дейна нацелихте нишката. Само на мен до последно не ми се вярваше, сякаш чаках някаква божествена намеса Rolling Eyes

# 80
Дами чели ли сте 14-те най - големи любови на Дийн Уинчестър Simple Smile

Simple Smile Редактира се видях линка Simple Smile умрях от смях на тая класация Simple Smile ама е доста верна  Naughty

# 81
Гале, губя се аз.. Едва смогвам да вляза, да ви изчета, та и да пиша Laughing
Мириел (Изи), недейте така моля ви се, ще бъде върховна глупост финалът да излезе нещо подобно Rolling Eyes
Между другото, съвсем не по темата, но щерката тъкмо си изгледа епизода на Вампирите и, минавайки покрай компютъра, що да видя - нашата Бела се вихри там като вампирка Laughing Не знам колко от вас следят сериала, но тъй като аз не съм в това число, останах изненадана.

аз го следя и ви го препоръчвам, особено следващата серия, в която часто от действието ще се развива в България и ще се говори на български с английски субтитри  moresmile Нямам търпение.
А тук Бела ми е много много по-симпатична, с тази къса причечска и направо ме убива акцента й - много ми харесва  Laughing

А за това, което следва в СПН, споделям общото мнение, че дядката е сключил сделка за Мери, НО... може би и за Джон, защото ако истински обича дъщеря си не би я върнал без любимият й, ако може да върне и двамата  Laughing

# 82
Чудех се от къде ми е позната тази вампиркааааа  ooooh! а тя била Свръхестествената Бела.... че даже малко го докарва на Здрачната Алис...   Mr. Green край тотално се омотах!

anbibian, страхотна новина за дневниците, нямам търпение за серията  Heart Eyes

Бездушния Сами е пълен хахо и много ме забавлява. И как безропотно се съгласява с Дийн, всеки момент очаквам да каже - "да, бате, както кажеш" Joy

Точно! Обаче как му личи на Джаред, че му е кеф да го играе лош  Mr. Green

# 83
  • В средата на времето
Свежа серия. Хареса ми. Дийн си беше...ех, старият Дийн  Heart Eyes  - командорещ, ядосан, целеустремен Grinning, Сам - чак мило ми стана как се опитава да слуша Дийн и се съгласява с всичко Joy Краули беше отново на ниво.  Grinning Кас си е Кас. Краули и Дийн се конкурират за лафове в тази серия Grinning
Идеята за чистилището обаче нещо не я разбирам и не мога да я вържа... Rolling Eyes Като как тези същества отиват в чистилището? И защо? Ако чистилището е гара разпределителна между Рая и Ада, там не попадат ли хора с не толкова тежки постъпки, които имат някакъв шанс там да изкупят греховете си и да станат достойни за Рая? Rolling Eyes Поне аз така си обяснявам предназначението на чистилището. Също така ми е интересно кой е създал алфите? Дали те не са някакво първично зло, т.е никога не са било хора...Просто като черна маса измъкнала се от някъде си..примерно Ада и започнала да живее на земята сред хората?  Rolling Eyes
Имам само една забележка Laughing  - много хилаво му беше връзването на алфата.  Crazy

И друго си мисля - ако дядото е сключил сделка с Краули за връщането на Мери, защо не каза нещо пред момчетата? Така най-лесно би ги върнал и приобщил към каузата. Все пак е кръвта на Уинчестър е да се жертват, за да върнат тоз или онзи от онзи свят Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 22:46 от Izida

# 84
Ей, какъв съм заплес!  ooooh!
Съвсем забравих да поздравя Стичето за прекрасното оформление на темата, както и на Фейчето за идеята, и на първият промощник Дейна. Момичета, благодаря!  Hug
Дейна няма никакво дейно участие - само морална подкрепа на Стичето по скайпа. Wink Но пък обича да я хвалят на чужд гръб, така че мерси Mr. Green

Злате, аз също съм на мнение, че злите същества губят душата си, когато се превърнат в зло, следователно няма как да знаят къде е чистилището, ако приемем, че то е място където душите на малко съгрешилите (като например нас с погрешните помисли към Дийн и Сами  bishop ) отиват, когато трябва да се попречистят, за да влязат в Рая, примерно. Престоя там предполага, че има душа, която е с нещо опетнена, но не непоправимо и може да бъде приета в Рая, въпрос на време е колко трябва да остане там, за да се пречисти.

Изи, аз също се питам кой ли е създал алфите и с каква цел, още повече, че доколкото може да се съди по думите на алфа-вампа, той е бил създаден още в най-древните времена, когато праисторическите хорица още са се учели да опитомяват огъня. Интересно е от къде ли са се появили гадинките и с каква цел?

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 22:45 от Dana_Scully

# 85
  • срещу двата комина :)))
малееееее,не мога да успея да се вмъкна  Joy много сте активни  Hug връщам се да ви чета

# 86
Аз много не разбрах как точно се измъкна алфата-вамп. Как успя да внуши на човека или демона да направи това, което ще го измъкне. Уж кръв на мъртвец, много кръв,  имаше в него, но беше сякаш недосегаем. И тази кожена пристяжка кой я измисли?  Останах с впечатление, че поне тази алфа е много древна, сякаш дори и преди хората. От ангелски времена. Може би сценаристите ще се забавляват и нас съответно със свободен прочит на съществуващите концепции по въпроса.

# 87
  • В средата на времето
Злате, аз също съм на мнение, че злите същества губят душата си, когато се превърнат в зло, следователно няма как да знаят къде е чистилището, ако приемем, че то е място където душите на малко съгрешилите...

Добре де, ама защо да е толкова тайно това чистилище? И демоните и ангелите имат спомени за Ада или Рая. Знаят къде се намира или поне помнят престоя си там. Защо точно чистилището да е тера инкогнита? Thinking Какво му е специалното? От какъв зор алфите ще са в чистилището?! Той сам си каза, че съществува още от много древни времена (ако може да му се вярва, разбира се Laughing)...Чистилището е част от християнската религия, която се появява много след първобитните хора...Освен алфата да ползва просто този термин, като по-близък и познат на днешните хора, мястото да наподобява чистилището, но всъщност да е нещо древно, много, което няма нищо общо с християнството... Rolling Eyes

Аз много не разбрах как точно се измъкна алфата-вамп.

ИзчегъртА с нокът дървените пранги Crazy, с които го бяха заключили и хоп...изчез Crazy Ще речеш, че само те са го спирали Crazy

# 88
Сценаристите са много добри в свободния прочит на всякакви писания, включително и на Библейските такива, но пък сериала затова е интересен - стъпват на общопознатото и го доразвиват с нещо интересно. Надявам се само да не му изпуснат края в един момент и да не ни обяснят нищо (както стана в Загубените). Sad

От какъв зор алфите ще са в чистилището?! Той сам си каза, че съществува още от много древни времена (ако може да му се вярва, разбира се Laughing)...Чистилището е част от християнската религия, която се появява много след първобитните хора...Освен алфата да ползва просто този термин, като по-близък и познат на днешните хора, мястото да наподобява чистилището, но всъщност да е нещо древно, много, което няма нищо общо с християнството... Rolling Eyes
ю
Хм, същото се чудя и аз! Идеята ти, че чистилището може да е нещо много древно ми допада. Simple Smile Ох, много интересно се завърза цялата история, нямам търпение да видя какво ли ще стане по-нататък...

И пак офтопик - като си говорим за грешни помисли.....  Twisted Evil Twisted Evil

очевиден фейк, но пък какви мисли подбужда!  #Onfire

# 89
И сънища и сънища ...  Embarassed Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт