25-та младежка бригада по магребско се подвизава!

• 48 922
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
MMMмммммм да се намърдам и аз в темата! 

Тези дни влизам на бързо и все да пиша...да пиша...да пиша и все не стигам! А сега и това, за което исках да пиша забравих!!! Старост - нерадост!  Crazy

Далка, и аз се присъединявам към призива да покажеш коледен Париж, моля, моля, моля  Hug

Една песничка от мен за лека нощ!   bouquet

ЦЪК за песничката

# 121
Добро утро/ добър ден/  bouquet
 Днес ученика замина с усмивка и като видя директорката и вратата на градината наду гайдата.Заминах го пак ревящ   Sad
Марси за твърдата арабка незнам до колко съм прихванала  Wink, но  вече карам на издихания/ последни сили/, нема мърдане само градината е спасение. Така ще мога да свърша нещо/ чистене готвене и най- вече пазаруване  Peace/ без да се изнервям, че Тамир ме дърпа. При нас много застудя и е не мислимо да ходя да пазарувам с него. До градината се караме с колата  Laughing, като замине таткото не знам к'во ще правим.Трудно ми е вкарването в гаража , а  за изкарването  няма проблем, справям се  Mr. Green.
 Днес съм решила да готвя ръща   chef, но понеже не я обичам със бял сос мисля да импровизирам нещо с червен сос  Thinking.Да видим дали ще го докарам на вкус  Laughing.Приемам предложения bowuu приготвила съм малко пилешко .
Далче, хубаво е че с другаря харесвате подобни филми. У дома това е само мечта да гледаме заедно телевизия Peace.Особено за нещо такова историческо и свързано с арабския свят  ooooh!.Трябва бая да си мечтая, или знам ли да пиша на дядо Коледа Grinning.
 Чакаме си колета с елхата  Praynig дано да пристигне на време  Praynig!
Дани,много се радвам че съм уцелила подаръка, пък и таткото е минал по тънката линия с играчка. Хитър е той  Laughing.
Изи, Дала всяка година е кореспондент от мястото на събитието Париж.Кога  ли  Thinking ще и направим изненада по форуски да се стоварим у тях всички за коледа- Дай Боже   Hug Hug Hug.
Хаджи,моляте за малко уроци по месенето на постната питка щот съммммммм много зле  Praynig.Пък и тук содата не е като нашата и не знам дали ще мяза на нещо.
Файме, как е поста.Лек да ти е  Hug
Рали, дано кошмарите да не се повтарят повече  Hug.
Хубав ден и дано мога по-късно да се включа пак    bouquet

# 122
Далче, хубаво е че с другаря харесвате подобни филми. У дома това е само мечта да гледаме заедно телевизия Peace.Особено за нещо такова историческо и свързано с арабския свят  ooooh!.Трябва бая да си мечтая, или знам ли да пиша на дядо Коледа Grinning.
 Чакаме си колета с елхата  Praynig дано да пристигне на време  Praynig!
Изи, Дала всяка година е кореспондент от мястото на събитието Париж.Кога  ли  Thinking ще и направим изненада по форуски да се стоварим у тях всички за коледа- Дай Боже   Hug Hug Hug.

Бейче-много се радвам за Тамирчо,че се реши да го пуснеш. Добре е за детето , ще пореве,ще пореве пък ще си намери мястото.И Софи и Тони от 9месечни съм ги заводила по ясли,после по градини...научиха се сами рано-рано да се обличат,а и да си защитават интересите. Peace само Райчо-мамин син излиза и то...по принуда-тук ги вземат задължително от 3годинки.дано сега януари ни се отвори късмета-но само ако има свободно местенце...ако ли не-от септември...ама и на мен бушоните ми са прегрели до...червено вече. Sick
зимата е ад...студ,вятър,дъжд...Аз с моя синузит гледам да ограничавам излизанията във лошо време-а Раян блъска ли блъска по вратата...Другаря на работа.

Вратите и на сърцето и на дома ми са отворени за Всички редовно списващи приятелчета във тази тема Hug
но,ако трябва да съм откровенна -хич не е очарователен париж през зимата.Сградите са сиви,всичко е едно сиво-мокро-влага,влага-просмуква се в тялото и дробовете...най-красиво е на пролет-цветя,птички,туристи.добре,че е коледа и нова година да се поукраси -та да светне малко и да грейне и да се внесе изкуственна топлинка като за нещо специално.

Бейче-тази година другаря пак зацепи -залепна...не дава Елха в къщи!щуротии един куп наговори...Ама ще видим накрая де-хич не съм склонна да се съглася!Не ми се влиза и в излишни спорове и конфликти...аз си знам-просто  трябва да намеря някой от познатите ни-например онази двойка от французойката и египтянина..сто на сто ще имат елхичка в къщи и...ето-при нас най-добре действа Принципа на примера!!!Виждаш ли-те имат...

Колкото до филмите....хе-хе-хее на теб ли да обяснявам как гледаме ..като се почне от коментарите
-ми то..египтяните са всички плешиви,и не умеят да се обличат-носят сака на карета
-после се иде при мароканците-те пък са с упадъчен морал...срам за магреба,осоенно пък около историята с полицарио
-после се почнат другите...саудиа арабия -добре-ама защо докарват на работа тия индийци...
-и така дрън-дрън коментари...нали знаеш че само Алжетата сме китки миризливи и красиви! Joy Joy
но пък ми е адски забавно де!само май-май тунизийците са  равностойни Joy hahaha
разбираш ме-чувството за национална принадлежност и гордост е ОСОБЕННО развето при нашите

Изи-мерси за хубавата песничка и ...споделените фотоси във фейса

за всички  Hug Hug Hug

# 123
  • Varna
ДАЛЧЕ,
Както си описала Париж през зимата и пролетта, все едно Варна си описала Laughing
Пожелавам ви късмет, във борбата за Елхата newsm10

# 124
Далче, през зимата навсякъде е сиво, мръсно и пепеляво.Затова понякога и ние така се чувстваме- сивее ни.
Днес тук беше приятно топличко през деня, но сутрин и тук сивее.Тамир, сутрин плаче когато го оставям, но вечер когато го вземам е усмихнат.Това ме радва.Надявам се утре като останем сами да няма ревове за таткото.
 От три дни борим едни сополи, дано да се разминем само с бабешки лекове, промиване на носле , витамини, и камфо биотик Praynig.Не ми се иска да пие пак  разни сиропи и най- вече антибиотици.
 Утре се надявам да мога да си сложа киселото зеле за Коледа.Най-после си купих кофа с капак и стискайте ми палци да се справя  Praynig!.
Далке за елхата имаш стиснати палци за успех.Дано да може да си украсиш и да си при дадеш коледната атмосфера на дома  Hug.На 24 като започнеш да готвиш и уханията на разните постни гозби много допринасят за уюта по Коледа  Sunglasses.
 Аз чакам да си получа и колета със сухите чушки  Praynig.Смятам да не се лиша от пълнените чушки с боб  Laughing.Така че тази Коледа ЖЗ смятам да се отдам на чревоугодничество за себе си  Wink

# 125
Делте-точно така е....на тези градове Чарът е в туристите,в  Шума ,в зеленината и топлината
Харесва ми зимата,ама да е в планината,след борчета и елхи...а не такава сополива и сива в града Sick

Бейче-стискам палци за зеленцето.Ох-х-х и аз съм  му верна приятелка.Права си,че като почнеш да приготвяш храната и лека полека и настроените се появява...А колко ли ще е по-хубаво ако и всички любими хора са около нас Hug  bouquet
а за елхата у дома-оооооооо купувам,украсявам си и ...ако пак има протести се разиграва сцена от войната на сем.Роуз.
Празнувах  Лаид-и подаръци правих даже...който има Акъл в главата няма да търси Под вола теле ...и ще ме остави с моите си празници и настроения...не преча на никой,а и  от никой нищо не искам!
А  за Коледа  ще имам страхотен подарък-ама няма още да се хваля...под секрет само,ще споделя че с нетърпение си го чакам и от сега е скъп на душицата ми bowuu

Фаиме- как си ? разпиши се и ти за Коледата. В Египет как ли ще е?

Марси-при теб как ли ще е?

Искате ли всеки отнас да направи снимки...на нещо коледно-каквото му е харесало -в гръдът, където живее,в къщи ,от украсата.
Марси е царица в тая област-помня една супер сладка книжна елхичка и снежинките,които Линда беше направила...по мило нещо в реалност така,а не из нет пространството ... не съм виждала!

За коледен Париж-е вече обещано...
ама ще си снимам елхичката и коледната трапеза-макар че...от мен не очаквате Чудеса в тая област Blushнопоне питка ще замеся...

# 126
  • по пътеката
белби, дай рецептата за зелето, де! ама тук е около 20 градуса в момента дали няма да превтаса  набързо?  newsm78
далка, не знам нищо, решаваме на момента най-4есто! не мисе стои в града, много е умряло, но дано се измъкнем нанякъде! ина4е тук за белби ,го казвам има сухи 4ушки 4ервени, аз купувах мин. година, в малките магазин4ета виж!
линда си 4ака пер ноел и дядо коледа като най-хубавите  празници! защото има подаръци!  Mr. Green
иска ми се нещо мнго бг и мнго разли4но, но зависи от продуктите,които открия!
дядко, да знаеш намерих си маслото от евкалипт мажем се, но този грип си ни изкара дробовете на вси4ки!  Sick питките, сладкиш ,това е просто етикет за наш си празник! Peace
аз тук два дни правя един сладкиш, мой патент, нали не мога да  следвам рецепти и все някой продукт го е хванал липсата, баш като ми дойде музата! може да пусна рецептата в готварската като ми дойде писанката!

# 127
Може ли и на мен рецептата за кисело зелел в кофа,че и тук е горещо ,сега денем е поне 25.
дала ние редовно си слагаме елха,но за нова година.Децата ги водя и в културният център ,пак за Нова година с Дядо Мраз.

# 128
Извинявам се, че все не ми остава време да се разпиша. Embarassed

Далка, много хубава идея за снимките! Hug Аз ще се включа, макар че едва ли мога да впечатля с нещо от моето градче. Иначе с нетърпение чакам да видя тазгодишните елхи на Диор и Шанел. Money

Дидонка, нещо подобно чувствам и аз, но не само нощем, а започна и през деня да ми става така. Tired Ходих на лекар и ми правиха всички възможни изследвания. В крайна сметка нищо ми няма. Казаха тревожност и ми изписаха уж някакви леки успокоителни. Да ама не смея да ги пия. Страх ме е от такива лекарства и ще гледам да се справя без тях. Stop  Продължавам да сънувам приятелката ми. Cry Откакто почина не знам дали е минала и една нощ, без да я сънувам. Тя работеше заедно с майка си и след тази случка си помислих, че вероятно ще е много тежко за майката да продължи да работи там. Заех се да й намеря работа и да се премести на друго място, но нещата доста се бавеха. Не съм суеверна, но ми минаваше една такава мисъл, че я сънувам, за да напомни да помогна на майка й. След като й намерих работа, жената много се успокои и се премести, обаче сънищата си продължават. Confused Иначе съм много весел човек ама и  много чувствителна. Страдам за познати и непознати, за неща които ме засягат и които не ме засягат. Май трябва да променя мисленето.

Марси, на мен хиляди пъти ми пати главата, като се намесвам по такива въпроси ама, като не мога да си мълча. Както съм си добра, като ми се откачи понякога ченето… Идеята ми беше съвсем друга, но никой не си направи труда да ми прочете коментара, а скочиха заради клипчето. Както и да е. За мен няма значение кой се е конвертнал и кой не, а какво има в сърцето си. Аз примерно не бих го направила никога, но това не ме прави нито по лоша, нито по добра от тези, които са го направили. Дразни ме изкуствената паника, която се опитват да създадат след нещо подобно. Някой си бил сменил вярата! Е, и? Ще кажеш, че е равносилно на това да го въоръжат до зъби и да тръгне да избива. Така го приемат хората.

И нещо хубаво накрая да напиша. В блока, който живея имаме тавански помещения, които се състоят от една голяма стая и малко помещение за кухня. Реших и купих съседната таванска, съединих кухните за баня и тоалетна и стана много хубав апартамент. В момента обзавеждам и смятам да се преместя и да живея там с половинката. То няма да е съвсем съвместно живеене, тъй като той си е в София, но пък 4 дни от седмицата е тук. Въпроса е как да кажа на родителите ми. Това ме мъчи. Не се решавам, а Далка и сватба чака. Joy

Попрекалих с поста.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 129
Прибрахме се с ученика  PeaceВидимо изглежда доволен, дори и сутрин да го заминавам ревящ. Надявам се раздялата с таткото също да мине леко, чеот днес вече сме сами Peace.
 За киселото зеле- наши хора тук го правят със сол на вкус и за около 2 седмици става.Саламура сеправи да ти е приятно на сол( човека си ми каза малко на късмет) той вече втори път залага. Първата кофа е била свършила вече  Peace.Явно фатката е да сезалага малко количество което да се консумира максимално бързо.За да не превтасва!
 Днес така и не можах да се занимая със зелето, но утре със сигурност е неговият ред  Peace.
 Рали Hug дано бързо да се нанесете в новото жилище  Wink.
Делтич, почини си малко, ремонта на спалнята след нова година Grinning.
Марси идеята за разходки извън града са многооооооо подходящи.А пък ако се разхождаме по коледа извън страната  Sunglasses още по идеално. но мен няма да ме огрее.Ще си готвя и създавам уют сама на себе си и на Тамир.
Далче, обешавам да снимам  Peace стига да има има какво.
Марси, търсих сухи чушки но така и не намерих сладки, подходящи за пълнене. Пак ще сеогледам, дано да намеря нещо  Praynig
Хаиде сега със здраве и лека и топла вечер  Hug

# 130
  • Varna
РАЛЧЕЕЕЕЙ Hug
Страхотна си бе душата, страОтнаааа newsm10 Честито ти апартамент, да си го ползваш със здраве и да си много, ама много щастлива там. Само незнам какъв съвет да ти дам за вашите. Ако бяха като мене, май, нямаше да се чудиш как да им кажеш newsm78
А там където си се описала, каква си, все едно четях за себе си. Незнам как ще се промениш, защото аз не  можах. Все съм си такава весела и много чувствителна. И аз страдам за познати и непознати и то много. Но пак ти повтарям, аз неможах да си променя мисленето. А това много ме мъчи, особенно когато страдам за някой. Но пък ми е страшно щастливо когато  постигнат нещо. Както сега със твоето апартаментчИ. Хайде, чакам да мЪ пУканиш на чай, Турски черен чай със три бучки захар ама във техните чашки във вид на лаленцИ Winksmile3521

БЕЙЧЕ Hug
То ние не сме се уморили. Но ще оставим за като се прибере БатЮ. Щото се налага да му правим две операции една след друга тоя месец. Във Понеделник е първата. А той не иска аз сама да се занимавам със строителни работи.. Голяма гИрой си със това зеле. Трябва да сЪ засрамя и аз да опитам. Но сега ми е маааалко притеснено и нямам желание. Но пък ти ще даваш съвети, когато вече съм по спокойна, нали Hug

ДАЛЧЕ Hug
Дано да не забравя и аз да направя някоя снимка и да я изпляскам тука. Иначе във Варна Коледните светлини са пуснати от мисля първи Ноември.

# 131
  • София
Ми като ви остане кисело зеле па си го затворете в буркани бе хора. Моята булка си го кълца за готвене или пък си затваря цели листа за сърми и така и през лятото готвим понякога с кисело зеле, щото някои ястия определено ги предпочитаме с такова.

# 132
Ей ме на и мен !

Рали, миличка, няма страшно!  Все пак няма как да прескочих момента, в които да съобщиш на родителите ти за това твое решение!  Flowers Four Leaf Clover

Делтичка,  много късмет Flowers Four Leaf Clover за батко!

Белбейче, наскоро чух от позната за някакъв фикс на д-р Йоткер за туршии - ставали много по-бързо. Всъщност понеже не разбирам от такива неща не знам дали става и за зеле. newsm78

Далка, радвам се че са ти харесали снимките във фейса  Hug

Аз да ви попитам за коледните снимчици (и по -скоро тези, които сте в чужбина) - искате ли  smile3509 от мила родна България по това време на годината? Мога да нащракам тук из София......

Аз вече цял месец ходя като избит електрон  - всяка година "смяната на часовника" ми се отразява по този начин. Вярно, че връщаме само един час назад, но направо ходя и спя, и съм уморена до безкрайност!!! Почнах да пия разтворими витамини, минерали....химизирах се тотално.

Днес тук е слънчево и аз също грейнах.  Grinning         Хубав и усмихнат ден и на всички вас   bouquet

# 133
Делти, много си мила! Hug Благодаря!  bouquet Стопли ми деня! То явно и аз няма да се променя, но съдба… Много завиждам на хора на които не им пука от нищо, а пък аз все преживявам, преживявам…  Благодаря много за пожеланията! Hug Аз съм си поръчала от тези симпатични чашки, обаче чай още не съм се научила да правя. Embarassed А който желае, винаги е добре дошъл. Много бих се радвала! Simple Smile Много стиснати палци за Батку и много кураж! Praynig Всичко ще бъде наред, само да е спокоен! Praynig

Бейче, твоето мишле е точно, като мен, като бях на неговата възраст! Аз си ревях до последно, но само сутрин. Като си излизаше мама от градината и вече бях готова за игри. Mr. Green А съм тръгнала от 9 месечна по ясли и градини.  Дори имам спомен от яслата. Там не ни позволяваха биберони и аз си държах бибката в джобчето на престилката. Спомням си как от време на време я попипвах и какво желание имах да я лапна ама страааах. Laughing И като видех мама на вратата и на бегом в движение си слагах бибата в устата. Дано при вас отмине сутрешния плач. Има време, той още се адаптира.

Изи, благодаря! Давате ми много кураж момичета! Hug Не знам, как ще се справям с родителите. За тях е много важно мнението на колегите и приятелите им. Tired До някъде ги разбирам, че ще им е трудно, но пък, кой е по важен аз или колегите им? Аз знам, че ще има неизбежни скандали, но, като го опознаят ще си променят мнението. Ще трябва да изтърпя. Cry

# 134
  • Varna
ИЗИ, РАЛЧЕ Hug Hug
Благодаря ви Душички милички  bouquet Hug
ИЗИ, смятам, че ще им е мило на момичетата от чужбина да им пратим нещо и от Българийка, нали Hug

РАЛЧЕ,
Споко за чая. Значи първо идваш у дома. Аз докато те черпя и ти показвам как става тая работа със тоя мой любим черен Турски чай.
Виж сега, не искам да ти бутам мухи във главата, но майка ти и баща ти за кого жЮвеят бе, за колеги и приятели ли. Ти ли ще се жениш за тях newsm78

Но хората сме различни де. Как да вдигна скандал на детето си newsm78 заради някое момиченце което обича. А, де newsm78 Нали и него майка е раждала и майка и баща го обичат.

Общи условия

Активация на акаунт