Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава терминът „късмет“ и как човек може да привлече благоприятни обстоятелства в живота си?
Как се приготвя кус-кус и какви са някои рецепти за неговата подготовка?
Какво представлява празникът с овчици по улиците и какво е неговото значение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава терминът „късмет“ и как човек може да привлече благоприятни обстоятелства в живота си?
-
Как се приготвя кус-кус и какви са някои рецепти за неговата подготовка?
Кус-кусът се приготвя чрез заливане с гореща вода и изчакване да набъбне. Може да се готви в тенджера под налягане, приставка за варене на пара или подходящ съд за прецеждане. За по-богат вкус могат да се добавят различни зеленчуци и подправки като черен пипер или сос Тика Масала. Важно е да следвате времето и инструкциите за приготвяне, както е посочено в рецептата, за да постигнете желания резултат. Кус-кусът може също така да се приготви чрез задушаване в масло и разбъркване няколко пъти в тенджера, за да не залепне. За по-бързо готвене може да се използва специална тенджера за кус-кус. Рецептите могат да варират според регионалните предпочитания, като добавянето на червен пипер, чесън или специална маринада може да придаде различен вкус на ястието. Кус-кусът се приготвя чрез заливане с вряща вода или бульон и оставяне да престои няколко минути, след което внимателно се разплита с вилица. След това могат да бъдат добавени подправки, зеленчуци или месо по желание за постигане на желаната текстура и вкус.
-
Какво представлява празникът с овчици по улиците и какво е неговото значение?
-
Какви са основните традиции и празници в исляма?
-
Как се приготвя агнешко месо?

Май можеше да се приготвя и като десерт с ядки и стафиди ама там магребинките ще кажат.
Спазих всичко по рецептата на
толкова невежа се чувствам
ХУбУ, Ралчето, му изпляскала отгоре гореща вода. Това го разбирам. Колко време трябва да стои във тая УдА? И след като разкарам водата, почвам да го обработвам във съд и пак във вода, така ли? И варя вече до готовност?
в голяма чуденка съм. Тъй като ние не долюбваме агнешкото месо
, по обясними причини няма да колим агне си купихме котлети и парче месо. Приемам идей как може да се сготви това чудо.
) Идейки за марината моля
.
и нещеш ли днес ( понеже при мен чисти в събота), ни в клин ни в ръкав се появи.Аз останах в потрес викам ми сега, леко тактично я отпратих с опция евентуално да и се обадя- щот свеки пристигна да ми съобщи за чистачката едва ли изпаднала в нервна криза: Ето аз понеже съм арабка тази не иска да работи а при теб идва
абе кошмар. И накрая аз си хванах да си чистя
Поздравяваме го със моя, че му четох какво си ми писала. И един твой блог му показах.