Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 2

• 81 445
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Надежда, възхищавам Ви се. Колко смело и изпълнено с енергия решение сте взели да последвате нашите любимци в Загреб. Жалко за снимката, но споменът от срещата ще остане завинаги. Човек може да запази само онова, което е в душата му. Желая Ви още много вълнуващи пътешествия.

# 421
Темата е много интересна,поздрави Hug
Сюжета на очаквания от вас филм ме заинтригува, прочетох исторически сведения и откъси от литературно произведение и с това предизвикахте интереса ми.Аз съм от "гостите" Laughing скоро се регистрирах, но нямам време да участвам в  дискусиите на темите,чиито    филми следя.
За анкетата гласувах ,че  ще гледам защото обичам исторически филми.Втората причина е ,че темата и съфорумките ,които са активни тук   много   ми допадат.Нямам много време да пиша но ще гледам филма и ще ви чета. Hug
Пожелавам успех на филма и темата  bouquet

# 422

I wish to thank Anna    bouquet    for her help and Alex   bouquet  for the translation.
Thank you, girls, for your time and work !!!!!
    Hug Hug

# 423
               .

# 424
# 425
# 426
# 427
# 428
# 429

Halit Ergenç - advertising clip for Konzum (1) - Croatia

translation

Halit Ergenç:             - I’m so glad to be here, with you...
Marijana Mikulić:    - I still can not believe my eyes.
Halit Ergenç:             -  But I do...
                                           In your eyes I see all the beauty and colors of Istanbul.
                                           One day I’ll want to take you there.

Marijana Mikulić:  - Am I dreaming ?

To be continued...

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 02:34 от simo66

# 430
Miki and Simo66, thank you sooooo much for all pictures and the video 

# 431
Hasret Bg,ако се интересуваш дали имам снимки на Халит и Берг
правени от мен-нямам.Аз не успях да стигна навреме за празника
на Конзум,където свободно е можело да снимаш на воля.В пресата
нямаше предварителна информация къде ще ходят на следващия ден
за да мога да отида ако искам на същото място и ако е удобно да правя снимки.Аз ги виждах само в хотела и самолета.Хотела в момента беше
тяхния дом и аз никога нямаше да си позволя да снимам без разрешение.
Когато опитах, охраната на Берг не ми позволи.Каква беше причината
не разбрах. След това повече не се опитвах  да искам разрешение.С Халит нещата бяха съвсем различни.
В самолета е същото.Изключено е както си седят жена на моята възраст
да застане с камерата пред тях и да ги снима.Не ,че не ми се е искало
да имам снимки.Просто ги гледах и им се радвах.

Всъщност, след като се усъмних още на 4 ви пост след завръщането ви от това пътуване и липсата на актуални снимки, не се интересувам особено.Опитах да бъда тактична със семплия си намек.
А сега ако позволите да разсъждавам на "глас" след като ми писахте, по простата причина и, че обяснението ви издиша...
Препътувайки хиляди километри, всеки уважаващ себе си и идолите си, човек -ще намери начин да "щракне"
 поне един общ момент.Още повече, това което прочетох под формата на пътепис-аерогари,хотел, асансьор, фоайе и прочие...
При положение, че един така разпален и обичащ Идолите си-фен, ще намери едноминутен момент да съхрани(не само в сърцето и спомените си  Wink )изминал хиляди километри.
Другото, което е,  че НЕ е възможно в 5 звезден хотел да ограничат гостите от Wi Fi  връзка. Wink Oще повече през 3 врати, както твърдите от Президентския ап-т.  Rolling Eyes
И за последно наблягам на тази снимка с жената(която твърдите, че Ви е приятелка) и Халит Ергенч-публикувана в нашият форум от Вас. Същата тази снимка неслучайно забелязвам в  това клипче...
http://www.youtube.com/watch?v=7wTBGknufXo&feature=related
И дълбоко се съмнявам, някой от Хърватските журналисти, медии и т.н. да занича в нашият скромен форум за  да я присвои, че и да я изпозлва за "монтаж"в своя материал.

Това са моите наблюдения и съмнения...Не очаквам в никакъв случай да ме опровергавате и оспорвате.Никак не приемам фалша, предубедена ще съм към Вас и в бъдеще.
Позволих си да бъда дръзка и открита с това мое становище.Уважавам факта, че безмерно обичате и се възхищавате на тази двойка:Берг § Халит.Но съм на мнение, че мечтите ни си имат граница макар и малка с реалността.И не бива да позволяваме на фантазиите ни да нахлуват прекалено драматично в емоционален план. Wink

Виждам и оставам с мнение, че  в този форум е солидно присъствието на умни, ерудирани, интелигентни потребители....Не смятам за редно обаче със същите тези хора да се злоупотребява, само защото сме на една обща вълна.А именно-възхищението и Любовта ни към тези личности...Конкретно към Берг § Халит.

Подозирам, че сега ще ме нападне една агитка, която не е съгласна с мен.Но, всеки има право да изрази мнението си.И аз се възползвам от това си право.Но, не бих отговорила на евентуални нападки...не, че не бих могла да отговоря.Но, ще постъпя разумно-избягвайки евентуални ексцесии.
А на Вас, мила Г-жо Надежда..искрено пожелавам един ден да имате щастието да "запечатате""не само на снимка срещата си с това семейство, обичано от всички нас : Берг § Халит!  Hug Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 02:50 от Hasret_Bg

# 432

/   18 Kasım 2010, Perşembe

Tatilde hasret giderdiler

'Bitmeyen Şarkı'nın başrol oyuncusu Bergüzar Korel, tatilde Halit Ergenç'le hasret giderdi. İkili el ele dolaştı.

# 433
На 14 октомври, Православната църква почита Света Преподобна Параскева - Петка (Търновска). Тя е почитана и обичана не само в България, но и във всички православни страни. На нея са посветени много храмове и църкви. Света Петка живяла през Х - ХI век. Родена е в град Епиват (Тракия) на Мраморно море. Израснала в семейство на заможни българи. Брат й приел от рано монашеството и дори стигнал до архиерейски сан. От малка обичала да помага на бедните, подарявала им дрехите си и заради това родителите й често и се карали, а тя все им отвръщала с думите: Иначе не мога да живея!
След смъртта на родителите си, тя раздала имуществото им на бедните и се отдала на монашество и аскетизъм. Отначало живяла в Цариград. След това прекарала 5 години в пост и молитви в Ираклийското предградие, при усамотения храм Покров Богородичен. После отишла да живее в светите земи на Палестина. Осъществила и мечтата си - да посети и да се поклони на Гроба Господен, както и да посети местата, в които е живял Божия син. Останала и живяла в Йорданската пустиня почти до края на живота си. Последните 2 години от живота си прекарала сама в родния си Етиват. Казват, че нейните мощи са чудодейни - изцелили са безброй тежко болни от неизлечими болести, помогнали са на слепи да прогледнат, на други да проходят...
От съборния храм Свети Апостоли по заповед на цар Иван Асен през 1238 година, мощите на Света Петка са пренесени в Търново в храма Преподобна Петка, който бил специално построен в нейна чест. През 1393 година турците превземат Търново и затова мощите и биват пренесени във Видин. Три години след това, когато и Видин пада под турско владение, светите й мощи са пренесени в Сърбия. Там те остават до 1521 година, когато Сюлейман Великолепни превзема Белград и изпраща мощите й в Цариград. След повече от столетие през 1641 година биват преместени от Йон Василий Воевод в град Яш, Румъния, където се намират и до ден днешен.
Освен благочестивия й живот и чудотворните й мощи, за всеправославната почит към Света Параскева голямо значение има и нейното име, което на гръцки означава Петък. Това е денят на кръстната смърт на Спасителя. Монахинята Света Параскева често се изобразява на икони и стенописи редом със Света Неделя в царски одежди - символ на Възкресението в неделния ден. Света Петка се смята за покровителка на децата и овчарите.
С празнуването на деня на Света Петка - Петковден, започват зимните календарни празници. На този ден освен, че се отбелязвал края на стопанската година, но и започвала подготовката за дългата зима. В чест на светицата се извършвали най-различни традиционни обреди. Правели се наречени курбани, служби за здраве, сборове, освещавали се къщи, жените раздавали питки за здраве. На курбаните се колели само мъжки животни, а при освещаването на къщите стопаните оставяли на прага сито, за да могат в него гостите да пускат пари и кокоши пера - за лек, спорен и заможен живот. На този ден празнуват именниците: Параскева, Пенка, Пенчо, Пеньо, Петкана, Петко, Петка, Петра.
От този ден се разрешавали годежите и сватбите, забранено било извършването им в петък, защото това бил денят на кръстната смърт на Христос. На този ден също са се правели и първите зимни (момински) хора. На които са се хващали всички несгодени моми.
Старите хора са вярвали, че 12-те дни след Петковден до Димитровден са лоши (нечисти) дни и не бива да се подхваща нищо ново, да не се шие, тъче, сее - за да не донесе нещастие в къщата.

# 434
Hasret Bg -  ???????   no no no

Общи условия

Активация на акаунт