Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 2

• 81 467
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Последните 6 снимки са част от "мокрите" помещения на султана и неговата майка/Валиде Султан..
На онези със златните решетки са баните..приспособени са така, че да избегнат евентуални ексцесии от покушения над Султана и майка му...
Зала Империал с трона на султанa..

Лукреция, престоят ни още вълнуващи снимки и кадри...Особено вече филма като е факт и имаме привилегията  да се потопим в тази епоха...

# 361

Лукреция, престоят ни още вълнуващи снимки и кадри...Особено вече филма като е факт и имаме привилегията  да се потопим в тази епоха...

Потапянето става бавно, но сигурно! Важното е да не се "удавим"! hahaha hahaha hahaha hahaha
Ние пътуваме в миналото! Hug Hug Hug

# 362
в по-близък план

Този часовник е подарък от кралица Виктория на Обединеното кралство ... а 09:05 - часът от смъртта на Кемал Ататюрк Confused

Два линка, които са много интересни/единият от който-тъжен/за Кемал Ататюрк..
http://www.youtube.com/watch?v=nJO0gOVynh8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=uFg3EAdr7DA&feature=related

Лу  /ако позволиш така да те наричам/ под ръка да ти е.. Wink Laughing

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 21:49 от Hasret_Bg

# 363
Хасрет Hug  приказно е   bouquet Б Л А Г О Д А Р Я   bouquet

# 364
Лу  /ако позволиш така да те наричам/ под ръка да ти е.. Wink Laughing

Диаметърът е малък за мен!
Но "под ръка" ще ми стане! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 365
# 366
simo66   newsm51    love001

# 367
Thank you, Simo66 Great picture of Halit

# 368

Halit Ergenç & Bergüzar Korel - leaving Zagreb - 11.11.2010

# 369
# 370
# 371
Най-после успях да преведа статията от сп. АZRА, но имах доста ангажименти и не успях по-рано. На мен ми звучи познато, но понеже гледах и клипове на хърватски и английски, които не съм превеждала, не можах да се сетя кое вече съм превела и кое не. Това като статия не съм го превеждала, но ако се повтаря, се надявам, че ще ме извините. Praynig

АЗ СЪМ ЕДИН ТВЪРДОГЛАВ БАЛКАНЕЦ

Онур Аксал, един от главните герои в „1001 нощ” е мъж, за който мечтае всяка жена. Освен, че е един успешен бизнесмен, каквито има безброй, той е и нежен, романтичен, надежден, грижовен, верен, на него може да се разчита във всяка една ситуация, с него можете да се чувствате сигурно, което всички жени, в края на краищата търсят. Олицетворява го Халит Ергенч, 40-годишен турски актьор, който има много прилики с Онур. Свързва ги и любовта към една и съща жена- Шехерезада, пресъздадена от актрисата Бергюзар Корел. Съдбата е пожелала тази актьорска двойка да се влюби и закълне във вечна любов, снимайки наистина една от най-големите любовни истории на турската ТV сцена. Тази история им донесе такава слава извън границите на Турция, каквато никой не е сънувал.
- Преди всичко, бих искал да пожелая всичко най-добро на вас – нашата публика в Сараево и цяла Босна и Херцеговина! Изобщо не сме предполагали, че нашият сериал може да постигне такъв успех. Беше голяма изненада за нас и ние сме много щастливи от това. Факт е, че през всичките тези години, не семе знаели много за изкуството в близките до нас държави, но се надявам, че това бързо ще се промени. След успеха на „1001 нощ” вярвам, че качеството при създаването на турските сериали ще бъде оценено и в други европейски страни.
? Били ли сте някога  в някоя друга страна, в която се показва в момента „1001 нощ” и бихте ли желали да бъдете?
- За съжаление не съм бил! Надявам се най-напред да дойда в Босна. /Но все пак първо отиде в Загреб и може би затова там го питаха ще отиде ли все пак и в Сараево/
? Вашата баба е от Балканите /Албания/. Има ли нещо във външността , характера Ви, което да е типично за Балканите?
- Може би светлите очи и коса – това не е типично за Турция. Също така и един на друг в семейството си казваме, че сме упорити като албанци.
? В сериала „1001 нощ” имате чудесно приятелство с Керем. Приятели ли сте с актьора  и в частния живот?
- Не сме, но често се срещаме на едни и същи събития и винаги много хубаво си говорим и се смеем заедно. Иначе не съм се сприятелил с хората, с които снимахме.
? Какво мислите за любовта между Шехерезада и Онур? Възможна ли е такава любов и в истинския живот, при която хора, преминали през толкова проблеми и изкушения, въпреки всичко да останат заедно?
- Разбира се, че е възможно! Истинската любов съществува. Любовта е любов, устоява въпреки всичко, което е срещу нея и иска да я унищожи. Затова я наричаме любов…
? Бергюзар казва, че сте й предложили брак по много романтичен начин – коленичили сте пред нея и сте й заявили, че й поднасяте сърцето си. Дали тя очаква и в бъдеще такива романтични изненади?
- Разбира се! Аз обичам да го правя, а тя се радва на романтиката. Освен това, от време на време и тя ми поднася подобни изненади.
? Какво най-много ви допада в Бергюзар?
- Тя е чудесен човек, притежава много хубави качества и ми е трудно да отлича някое от тях. Все пак, в последно време тя заблестя като майка. Мисля, че в тази си роля тя  просто е прекрасна! Всички други нейни качества са несравними с това.
? Как разбрахте, че тя е истинската жена за вас?
- Не мога да опиша това усещане. Просто го знаех…
? Беше ли ви трудно да играете заедно и бихте ли искали да се повтори?
- Не беше трудно. Ние и двамата сме професионалисти и в работата лесно се напасваме. Бихме играли отново заедно, но, ако и двамата ни заинтригува някой проект.
? Бергюзар казва, че и Вие сте напълнял покрай нейната бременност. Как се отнасяхте към това, бяхте ли притеснени, внимавахте ли или се отпускахте?
- Да, качих няколко килограма по време на бременността. През всичко минахме заедно, но все пак тя беше бременна и тя ражда. През тези 9 мес. Съм се опитвал да я накарам да е спокойна, да се чувства добре и да й е възможно най-леко. Така сме чакали с нетърпение и двамата раждането на нашето дете.
? Присъствахте ли на раждането и как се чувствахте в този момент?
- Бях с Бергюзар през цялото време до идването на Али на бял свят. Само по този начин можех донякъде да я облекча, да й бъда подкрепа. Трудно ми е да опиша как съм се чувствал тогава, беше много емоционално. Най-вече се възхищавах на нея и на сина ни.
? Обичате ли да си играете със сина си, сменяте ли му памперсите, храните ли го, водите ли го на разходка?
- Обичам да прекарвам времето си с него, това са скъпоценни мигове, в които си играем, пеем, приспивам го, в които се променя… Бащинството ми харесва…
? На кого прилича Али – на Вас или на съпругата Ви?
- Променя се. Когато се роди, бях убеден, че прилича на мен. От известно време започна да ми заприличва на Бергюзар… Мисля, че сега прилича по малко и на двамата, но вече има и други, свои черти.
? Радва ли ви славата, която имате Вие и Вашата съпруга? Имало ли е случаи, в които сте искали да не Ви разпознаят?
- Опитваме се да се радваме на славата, но и на нашето лично щастие. Ако трябва да пътуваме някъде в чужбина, първо обмисляме колко сме познати там, тъй като наистина предпочитаме да бъдем сами, да прекарваме времето си заедно и никой да не ни притеснява.
? Хубаво ли е да се живее в Истанбул? Кои са неговите предимства и недостатъци?
- Обичам Истанбул с всички негови предимства и недостатъци. Фестивали, концерти, изложби и много други събития, всички тези позитивни хубави неща ми харесват. О другата страна е начинът на живот в големия метрополис – всеки някъде тича, работи, съобразяваш се с трафика, всичко това може да бъде доста напрегнато и уморително. Затова не излизам много навън, освен ако не се налага. Предпочитам да оставам в къщи със семейството си.
? В „1001 нощ” можем да видим модерна Турция, но и страна, която почита традициите, възрастните хора, обичаите…Живеете ли и вие по този начин?
- Живеем модерен, но в същото време и традиционен живот. Нашите родствени връзки са доста силни. Ние сме същите като нашите родители преди няколко години.
? Въпреки това, един ден сте си стегнали куфарите и сте заминали за Ню Йорк. Как Ви хареса животът в град, съвсем различен от Истанбул?
- Животът там е същият, като в Истанбул – има своите възходи и падения, но не трябва да се предавате. Радвах се на Ню Йорк такъв, какъвто е. Но, все пак, Истанбул е незаменим, невероятен е!
? Вярно ли е, че в Ню Йорк сте работили като сервитьор?
- Да, работил съм като сервитьор и барман. Беше трудно, тъй като съм актьор, но в същото време и забавно. Това беше съвсем ново занимание за мен. Заплатата, която получавах в театъра не беше голяма и се налагаше да работя допълнително, за да мога да преживявам. А и беше  по-лесно да станеш сервитьор, отколкото актьор.
? Успяхте ли да реализирате Вашата американска мечта? Колко актьори от Турция или от други страни могат да успеят в Холивуд?
- Не съм постигнал американската си мечта в истинския смисъл. Мога да кажа, че съм изпълнил очакванията си и съм се върнал доволен у дома.
? Завършили сте университета „Mimar Sinan”, факултета за оперета и мюзикъл, и обичате да пеете. Мислили ли сте някога за музиката като за своя професия?
- Играл съм и съм пял в много музикални театри. Сега съм само актьор и това ми харесва. Но никога не се знае какво може да се случи във времето. Ако дойде добро предложение да пея – защо не?
? Какви роли харесвате?
- Различни, аз съм актьор и ролите си ги избирам според сценария.
? Вашият баща също е актьор. Бил ли сте горд от неговата кариера и обратното?
- Баща ми има свой собствен начин на живот. Бил е много креативен и талантлив. Направил е всичко най-добро в своя бранш, а и за нас. Щастлив съм, че имам такъв баща. Дори и сега мога да науча нещо от него.
? Учил сте корабостроене. Защо сте се отказали от него? Имате ли лодка и харесва ли Ви да плувате?
- Учих корабостроене под влияние на родителите си. За щастие, бързо разбрах, че тази работа не е за мен и се отказах. Не исках да се занимавам с това, то не беше онова, което съм желал. Едни от нещата, които най-много харесвам са морето и гмуркането, но корабостроенето не е за мен. За жалост нямам лодка.
? Имате ли някакво хоби и имате ли изобщо време за такова нещо?
- Обичам природата и пътешествията. Обичам да се гмуркам. Под водата съм много спокоен и свободен. Обичам да работя и от това зависи и моето свободно време. Когато го имам, често правя неща, които също са свързани с работата: слушам музика и гледам филми /но не е гледал „Гордост и предразсъдъци” и г-н Дарси – голям пропуск!/ Откакто се роди Али, през свободното си време съм най-вече с него. Струва ми се, че дългите пътувания ще са отложени за известно време заради него.
? Ще се появите ли скоро в някой нов сериал? Харесва ли Ви да играете в него и гледате ли после филмите си?
- През лятото завърших снимките на филм, който скоро ще се появи по кината. Вече има и сериал, в който ще играя следващия сезон. Играя ролята на султан Сюлейман Великолепни. Дълго чаках за този проект и съм много развълнуван, че ще изпълня тази роля. Гледам всички свои проекти, критикувам се, старая се да разбера къде съм сгрешил, за да не го допускам в бъдеще. Все пак, на мен не ми е забавно да се гледам на телевизора, както е това за Вас, предполагам.

simo66, miki23, Hasret_Bg, Лукреция,   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 10:20 от alex_b

# 372
Алекс, още веднъж благодарности за превода  newsm51 Лично на мен ми беше много интересно да прочета интервюто. Някои неща ги знаех от преди но като цяло е много интересно четиво. Ех, да можеше и от турски така да превеждаш  Laughing Heart Eyes

# 373
Най-после успях да преведа статията от сп. АZRА, но имах доста ангажименти и не успях по-рано. На мен ми звучи познато, но понеже гледах и клипове на хърватски и английски, които не съм превеждала, не можах да се сетя кое вече съм превела и кое не. Това като статия не съм го превеждала, но ако се повтаря, се надявам, че ще ме извините. Praynig

АЗ СЪМ ЕДИН БАЛКАНЕЦ

Алекс, чудесна си! Благодаря за превода!    bouquet  bouquet  bouquet
Хубаво е, че всеки дава нещо от себе си/най-вече време/, за да имаме най-четената тема във форума!
Ани и за теб мила, за твоите папарашки възможности, за да бъдем добре информирани    bouquet  bouquet  bouquet

# 374

Истинската любов съществува.
 Любовта е любов, устоява въпреки всичко, което е срещу нея и иска да я унищожи.
Затова я наричаме любов…

Какво прекрасно начало на деня Hug
 Да, има познати,но и непознати неща , това е Халит - винаги е удоволствие да  се докоснеш до мирогледа му.  bouquet

АЛЕКС

Общи условия

Активация на акаунт