Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 181 095
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте! Много бързо се плете тази тема, бре Hug! Докато се включа и тя стигнала до 11-ти ред  Laughing!
Благодаря за отговорите за плетенето на картинка на една кука! Интересуваме още и все още не съм се пробвала, така че всяка информация ми е полезна. Благодаря и на варненки за "магазинната" справка!

Ама останаха ми очите в шала на рози и във филцовата шапка! Много искам да пробвам и двете техники.
И за да не е "гол запис", поредната мадамска бебешка шапка от мен:
http://picasaweb.google.com/100385880074638270584/Handmade#5537801994570782354
    Можеш ли да обясниш каква е преждата - лилавата и зелената и откъде? Аз търсих в Александър и скоро поръчвах, но точно тези цветове ми трябват, а толкова наситени не видях.
    И ако може схема или линк (или поне обяснение) как се плетат маковете.  Praynig Много е хубаво всичко, което си изплела!   bouquet

# 166
доста страници изпуснах-и от страат тема и от новата,но ще наваксам...

първо да попитам за бебешката розова жилетка,дето се плете "он лайн" дали ще е подходяща прежда меланж...аз искам да я изплета в розово,но по нашите магазини няма розова прежда,колкото и да е странно, а през нета не ми се поръчва

и да покажа шапката на бебка

# 167
доста страници изпуснах-и от страат тема и от новата,но ще наваксам...

първо да попитам за бебешката розова жилетка,дето се плете "он лайн" дали ще е подходяща прежда меланж...аз искам да я изплета в розово,но по нашите магазини няма розова прежда,колкото и да е странно, а през нета не ми се поръчва

и да покажа шапката на бебка

tuly, Нова тема,бебоците ви ще са номер 1 с тези шапти,страхотни са Heart EyesПоздравления и за всички други красоти които сте сътворили  bouquet
Калинка-малинка,тея азиатки спирка нямат,страхотни модели Mr. Green
А сега на въпроса ти :ooooh:tuly,с меланж и аз се чудех как ли би изглеждало,но нямах и затова го плета с ярт ан бебе,но ще е хубаво да направиш една пробичка от 2-3 реда с по 5-6 бубинки,и да го покажеш,че и аз съм любопитна как би изглеждало newsm78.На мен ми остава още 2 реда бобинки,и почвам да умувам за разпределението на ръкавите Laughing

# 168
http://www.liveinternet.ru/users/mirellka/quotes/

nomatka това е моя албум приеми ме за приятел(само ми драсни едно лично че да си знам другарчето Mr. Green).Малко не е до оправен албума обаче все нямам време . Embarassed
Момичета който има регистрация и албум да се включва ; има много интересни идеи;схеми и списания и разни сайтове . Hug

# 169
  • на брега на морето
Супер албумче!  Hug

# 170
Здравейте Момичета това е новият ми проект http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5537895801299683394 имам и една схема но колкото и да я увеличавам все ми е размазана, някой ако има друга схема ще съм много благодарна да я сподели

# 171
Аз да ви се оплача. Нали плетох ръкавички без пръсти.  Отгоре с плетеници-чудя се защо ми се кривят а аз със наддаването за палеца съм ги обърнала лява и дясна. Да бяха само лицево, .лесна работа. А то сега плетеницата ще се падне на дланта.

# 172
Поздравления за новата тема докато напиша, и тя стигнала до ... 9 страница  Mr. Green. Много интересни неща показвате, иска ми се толкова много неща да изплета, ама време откъде...  Thinking.

Бебешкото пуловерче със снежинките ми върви към края вече, като го направя ще го покажа, имам въпрос: как може да се направи бието? Искам да се закопчава отстрани на рамото.

Откъде в центъра на София си купувате прежди, аз знам магазините на Алабин и на пл.Македония само, цвета който търся обаче го няма там.

А някъде да сте срещали схеми на пуловер с картина - женско лице в профил? Много отдавна моя приятелка имаше такъв....

Момичета, никой ли не знае друг магазин в центъра на София?

# 173
Здравейте,
аз съм нова във форума,но се занимавам и с плетене по малко EmbarassedМога да плета на една и две куки ,но досега не съм могла да изплета нещо качествено и завършено.
Миналата година изплетох на детето една шапка,на една кука.Но сега искам да изплета на две.
И понеще ще бъде на обръч,искам да ви попитам има ли стандартни като брой бримки за 3 години и половина дете?
Все не мога да улуча диаметъра Sad Както и за голям човек.
Ако можете да ми кажете колко или къде да прочета,ще съм ви благодарна Heart Eyes

# 174
  • София

Виж на ул.Братя Миладинови - като тръгнеш от Стефан Стамболов в посока Сливница, се пада отляво.
На Пиротска - като тръгнеш от Христо Ботев към Опълченска, се пада отдясно.
На Георги Вашингтон - като тръгнеш от Екзарх Иосиф в посока Сливница, се пада отдясно

Съжалявам, но не знам точните адреси. Мисля, че в библиотека имаше нещо.

# 175
Здавейте, момичета  bouquet  bouquet  bouquet

Най-после съм готова с моя "рогат" шал Wink и мога да го покажа Hug

# 176
  • На брега
    Можеш ли да обясниш каква е преждата - лилавата и зелената и откъде? Аз търсих в Александър и скоро поръчвах, но точно тези цветове ми трябват, а толкова наситени не видях.
    И ако може схема или линк (или поне обяснение) как се плетат маковете.  Praynig Много е хубаво всичко, което си изплела!   bouquet
Зелена съм аз още  Mr. Green. Нито разбирам от прежди, нито пък им запазих етикетите... Повечето ми прежди са Linate. Турски са и с много хубави цветове. Имат акрил и акрил+вълна. За лилавата не съм сигурна... Не е бългаска със сигурност. Тя и на пипане стои някак по-гладка, копринена... Така и така ми свърши, като си купувам тези дни ще си запазя етикета и ще пиша. Зелената, бялата и червената мисля са български. Те са малко по-остри, боцкави на пипане, а бялата даже ми се струва и неравномерно пресукана. Ще ти пиша задължително какви са като проверя марката.
Мака го мярнах на сникките на Малена и се влюбих в него. Експериментирах. Оплетох основа с 4 листа и после всеки лист го изплитах отделно, като наддавах и използвах различни по височина крачета. Сега бих го оплела по-добре, с помоща на нещата научени от тук!!! 

# 177
  • София
   Благодаря ти за отговора - ще чакам да кажеш за преждите или някой друг ако е виждал толкова ярки и наситени цветове някъде, че аз не съм много спец. И аз съм специален почитател на сайта на Малена и точно такива неща искам да оплета на моите момиченца, но качествените прежди са повечето бледи или нямат много избор на цветове, та помагайте!  newsm51

# 178

Магазини в София
ВИДИНГ - МИК ООД
ET MADLEN KRIS-ANJELA ALEKSANDROVA
КСК ТРЕЙД
адрес: София, бул. Княгиня Мария Луиза 25,Централни хали, ет. 1
САЗО 2004 ООД
АКСАКОМ ЕООД
АКВАФИЛ ТЕКСТАЙЛ ЯРНС БОЛКАН ООД
НЕКСТЪН ДИВЕЛЪПМЪНТ СЪЛЮШЪНС ЕАД
ДИТЕКС-П.ГЕОРГИЕВ ЕТ
АУЕЙК ЕООД
БЛАИВ
ТВС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД
РУНО КОМЕРС-96 ООД
НИТЕКС 50 АД
СВЕПОЛ ЕООД
САС ТРЕЙД ЕООД
МОНДТЕКС АД
БЪЛГАРИЯ-22 АД
ИТАЛТЕКС ЕООД
СЕЛИНЕКС-Н.КОНСТАНТИНОВ ЕТ
РЕЙНБОУ ФЕШЪН ЕЙДЖЪНСИ ООД
класификация
ФАЙБЪРТЕКС 2001 ООД
КСК ТРЕЙД

# 179
Здравейте Момичета това е новият ми проект http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5537895801299683394 имам и една схема но колкото и да я увеличавам все ми е размазана, някой ако има друга схема ще съм много благодарна да я сподели
Много готино моделче си си избрала!  Hug Схемата

sweetasme, добре дошла. Аз не знам да има стандарт за брой бримки при плетене на шапки, но ако има ще се радвам някой да сподели. В повечето описания пише за колко месечно дете е модела, може по това да се ориентираш, но пак не е гаранция че ще пасне на твоето дете. Най добре в началото като си избереш прежда, си направи мостра на плетката с иглите които ще плетеш, и така спрямо см които искаш да постигнеш ще знаеш с колко бримки да започнеш.
http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+knit+hat&aq=f
Шапочка-шлемик. В ravelry, като напишеш "knit hat free" излизат много обяснения на шапки, аз днес ги разглеждах, сайта изисква регистрация.

аз най-накрая имам да показвам нещо, но след малко Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 16:18 от pepito21

Общи условия

Активация на акаунт