Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 934
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
# 481
Суха Мащерка, страхотен шал, на принципа на ентерлак, само че жартиерна плетка вместо гладка лицева, ли се плете? Blush

# 482
Суха Мащерка, страхотен шал, на принципа на ентерлак, само че жартиерна плетка вместо гладка лицева, ли се плете? Blush

Аз ентрелак на две куки едва ли ще си оплета  Embarassed  ooooh! . Пробвах, пробвах и не успях  Crossing Arms
За този шал съм ползвала плетката която ако не се лъжа биг пуфана сподели в темата.

Показала съм няколко снимки тук

# 483
Страшно е красиво. Пулих се, пулих се, сега загрях, че това е плетка "тунел" от книгата ми от 1980-та Laughing. Принципно се плетеше с по-дълга кука, нали?

# 484
  • Варна
модата как се връща обратно: ............като малка имах такава шапка-комин........ама сега гледам се носят на врата като шалове......ама май е доста по-удобно от нормалния шал,че не ти се мотат краищата,а и като съблечеш палтото си стои като яка........мисля да си направя......... newsm78

# 485
Колега Суха Мащерка, превъзходен е шалът. Имам планинг за такъв и за ... такава дългааа тунизийска кукич.

Поредното поло за студ на мис Каприз - http://prikachi.com/images/915/2676915y.jpg

# 486
Страшно е красиво. Пулих се, пулих се, сега загрях, че това е плетка "тунел" от книгата ми от 1980-та Laughing. Принципно се плетеше с по-дълга кука, нали?

Аз не я знам тази плетка "тунел"  Laughing
Иначе, да, ако се плете цялостен шалът ще е нужна и по-дълга кука.
Но аз този го плетох на "квадратчета" от по 7 бримки и не беше нужна дълга кука  Simple Smile

Колега Суха Мащерка, превъзходен е шалът. Имам планинг за такъв и за ... такава дългааа тунизийска кукич.

Поредното поло за студ на мис Каприз - http://prikachi.com/images/915/2676915y.jpg

Благодаря   Flutter

Учудвам се колко бързо можеш да плетеш   bouquet
Аз нямам нужното свободно време  Sad

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 09:42 от Суха Мащерка

# 487
Учудвам се колко бързо можеш да плетеш   bouquet
Аз нямам нужното свободно време  Sad

И аз нямам, мила, но явно начинът, по който плета е много бърз. Пък мис Каприз предпочита ластици, за да са по нея. newsm78 Това поло го изплетох точно за 2 дни. Довършителните работи, които мразя, ми отнеха повечето часове.   chef

# 488
Намислила съм да организирам плетачески срещи във Варна, при мен в салона! Simple Smile Simple Smile
Плетки, прически, маникюри, кафенце кой що душа му сака! Ако сте навити да се организираме!

Егати кефа  Shocked какво по-хубаво - жалко, че съм толкова далече.

Суха мащерка - страхотен шал, много добре си го направила  Hug

big pufana - как за два дни????? Ти си като плетачна машина  Laughing Wink

# 489
big pufana - как за два дни????? Ти си като плетачна машина  Laughing Wink

Е така, миналият петък вечер го почнах. Малко събота, малко неделя, защото пътувах и ето снощи беше готово. Все пак съм с 8-часов мониторен работен ден. А "машина за плетене" ме е кръстила мис Каприз.  Joy

# 490
  • Варна
Пуфи, чудесно е полото  Hug и в много топъл и слънчев цвят.
И аз ти се чудяи мая на бързото плетене, а аз се моткам още с един мъжки пуловер, а в главата ми се блискат разни идеи и проекти и си харесвам все нови и нови неща и прежди.....оффф smile3517

# 491
Това поло го изплетох точно за 2 дни. Довършителните работи, които мразя, ми отнеха повечето часове.   chef

Shocked Леле Пуф, ти ме разби!!! Започвам и аз да си мисля че имаш плетачна машина, или някоя феичка за помощник.
 Полото е невероятно!   bouquet

Суха мащерка, останаха ми очите в шала! Ще се пробва.   bouquet

Анелина, задължително да покажеш ангелчето после, моля!  Praynig И аз разполагам с такава прежда, но се чудех няма ли да е прекалено тънка.   Hug

Търся подобна схема на жабка, но по-симпатична, ако някои е срещал нека сподели.

П.П. Кажете в някое детско филмче няма ли жабка, аз не се сещам за такова. Confused
Ако някои се интересува, картинки с "актьорите" от Дисни.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 10:35 от pepito21

# 492

Ако намериш такава, моля да споделиш от къде. Аз лично използвам обикновена кука, на която се мъча да задържа бримките. Така изплетох едно одеяло, но в момента си  плета чанта по схема от vladjjj и установих че ако преждата е по-твърда не е необходимо да се мъчиш, а просто да оставиш бримките да се изнижат и после като стигнеш пак до тях си ги нанизваш отново. Малко е изнервящо, но не става бавно. Иначе шала е трепач, но при тази плетка лицето е ясно изразено, а гърбът изглежда като опакова плетка и не знам как ще седи като вземе да се носи. Освен това плетката стои малко твърдо за шал. 

# 493

Ако намериш такава, моля да споделиш от къде. Аз лично използвам обикновена кука, на която се мъча да задържа бримките. Така изплетох едно одеяло, но в момента си  плета чанта по схема от vladjjj и установих че ако преждата е по-твърда не е необходимо да се мъчиш, а просто да оставиш бримките да се изнижат и после като стигнеш пак до тях си ги нанизваш отново. Малко е изнервящо, но не става бавно. Иначе шала е трепач, но при тази плетка лицето е ясно изразено, а гърбът изглежда като опакова плетка и не знам как ще седи като вземе да се носи. Освен това плетката стои малко твърдо за шал. 

Гърбът наистина е опакова плетка, но не е грозно в никакъв случай.
Дори да се види не загрознява шала  Simple Smile
Плетката е твърда за шал може би, но зависи как е плетено.
Преждата ми е кашмира на ализе 100% вълна и с куката която плетох се получи мек шал, не е твърд, но не е и хипер мега пухкаф.
От пухкави шалове си изпатих - след известно носене стават с двойна дължина  ooooh!

Аз ще го нося така:

http://foto.bg/data/500/david-beckham.jpg

и опаковата плетка няма да се вижда.  Hug

# 494
такава дългааа тунизийска кукич.

Ако намериш такава, моля да споделиш от къде.

Няма ги в БГ - http://www.purplelindacrafts.co.uk/knit-pro-symfonie-tunisianafg … ok-set-4408-p.asp

Общи условия

Активация на акаунт