Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 917
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
ali4e качила съм мои чертежи на шала с кукичка 4,5мм с прежда Yarn Art Elite http://picasaweb.google.com/105569037943653961399/aEYnNB#5540479892541669970 от тази снимка нататък само с  една забележка, защото не съм плела до сега по схеми и незнаех как изглеждат знаците и съм сгрешила единия знак, за да не се заблудиш всичко което е със знак за полустълбче всъщност е стълбче без наметка а другите знаци съм ги обяснила може би не отговарят на оригиналните знаци за което се извинявам. А шапката съм я плела по няколко модела ето го моето крайно описание: Легенда ch-синджирче
               Sc-стълбче без намятка
Със кукичка 5,5мм с прежда на два ката, прежда Картопу
Ред 1: ch5 свързвам ги в кръг
Ред 2: 10 sc
Ред 3: 2sc във всяко
Ред 4: 1sc и 2sc във следващото, нарастват през едно
Ред 5: нарастват през две
Ред 6: нарастват през пет
Ред 7: нарастват през седем
Ред 8: нарастват през девет
Ред 9: нарастват през единадесет
Ред 10: нарастват през четиринадесет
Радиус 7,5см

Ред 11-15: sc във всако
Ред 16: sc във всако, свих на две места
Ред 17-26: sc във всако
Ред 27,28,29: плетем във задната бримка sc във всяко
Ред 30: sc във всако
Ред 40: увеличавам на 8 места, според това колко са ти бримките при мен е през 8 бримки
Ред 41: увеличаваме през 9 бримки
Ред 42: увеличаваме през 10
Ред 43: увеличаваме през 11
Ред 44: увеличаваме през 12
Ред 45,46,47: sc във всако
Минавам три реда във бримките които ми остават

Надявам се да е разбираемо защото плета предимно от видео и не съм свикнала с описанията
Свещичка искам да те попитам за схемичка на това нещенце http://picasaweb.google.com/savanna1972/MyCrochetAndKnitting#5524284581814089378 много ми харесва

# 451

Додо, може и на мен да пратиш схема на рибките, да се пробвам да ги плета.
Каква прежда трябва да си купя за тях.

Дай мейл и ще ти пратя. Може да се кооперираш с другите девойки от Варна и да пращате заедно.
Преждата е Джинс на ЯРнАрт.

Ето схемата на квадратите. Само голямото квадратче трябва да е 9 реда с наметка плюс един ред нисък пълнеж, за да се нанесат върху него четири малки и да са равни бримките при съединяването.

eat. sleep. knit...

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 14:13 от dodofit

# 452
  • София
Raq_, ивка27, по принцип рядко плета неща по схема, само мотиви или по-сложни плетки.
Шала се плете на обръч широк и дълъг колкото искате, като поло яка си е. На този шал с качулка отидоха 200 грама прежда. Може и само поло яка да направите по-дълга, пак става хубаво.

Цветето е направено така - плета синджирчеот 4-5 бримки, затварям в кръг, отгоре още един ред плета, за да се получи срединка на цвете, към която после се зашива закопчалка. След това около срединката наплитате 5 синджирчета от по 4-5 бримки пак за да станеформата иоснова за цветето. Всяко синджирче оплитате вече с високи пълнежи 2-3 реда като всеки следващ ред да е с двойно-тройно повечко бримки. Така се получават много нагънати листенца, които придават обем и форма на карамфилче. Такива листенца може да направите 2 реда около срединката, както на другите цветя от албума ми, само че там са по-плоски, т.к. са по-малко бримки във всяко едно листо.
Съжалявам, че така обяснявам, но не мога по друг начин. Rolling Eyes

# 453
Здравейте, от доста време Ви чета и се уча от Вас. Учила съм се преди години да плета от баба ми, но сега си припомням. Сега за мен е предизвикателство да се науча да плета на една кука. Давам Ви линк към нещата ми,плетени в последно време, дано да се отварят. Последна е снимката на шала, който плета в момента и е на една кука.
http://picasaweb.google.com/103468914850081199266/Pletivo?locked=true#

# 454
Радвам се, че ми харесахте чантата, тя наистина е за харесване. Виждам, че сте дискутирали довършителната работа с кожа, катарами и т. н. Истината е, че аз изобщо нямаше да я захвана ако няма кой да ми я довърши макар, че мога и сама да си я направя но ме мързи да вадя шевните машини. Кожа се продава, катарами халки всичко има. Мисля, че не е особено голям проблем да се довърши една чанта. Другата истина е ,че има достатъчно красиви чанти, които са само плетени. Така, че ако човек има желание може да се справи. Simple Smile

# 455
  • София
Inat4o, затворени са ти албумите. Simple Smile

# 456
http://picasaweb.google.com/103468914850081199266/Pletivo#
Редактирах го - дано да се вижда. Извинете ме, но сега се регистрирах в Пикаса-та и ми е за пръв път да качвам снимки там Embarassed

# 457

и от мен ръкавичка Mr. Green

# 458
Ох, с тези прекрасни ръкавички, които показвате започвам да се комплексирам. Изплетох моята прословута ръкавичка по метода на Додо/пета подред ми е/-, ама съм тъпа и упорита/ та сега палеца си е на мястото, ама леко го отесних. И др проблем е че ми се получи дупка от едната страна newsm78

# 459
Ох, с тези прекрасни ръкавички, които показвате започвам да се комплексирам. Изплетох моята прословута ръкавичка по метода на Додо/пета подред ми е/-, ама съм тъпа и упорита/ та сега палеца си е на мястото, ама леко го отесних. И др проблем е че ми се получи дупка от едната страна newsm78

УиУи
, снимай и показвай! Може да ти спестя следващи главоболия Simple Smile

Само една ли е?! Wink Аз имам половин дузина, които очакват еш-а си. Може ли по-голяма снимка?

Мечко Малинарке
, и теб да помоля поименно! Би ли се включила в изплитането на одеялцата на надеждата?

еat. sleep. knit...

# 460
Много е дебела преждата и ги плета на дебели игли. В приключение се хвърлих с тези ръкавици, ама съм дървена и ще се науча. Довечера като плета другарчето ще снимам, а следващите ще ги плета от по-нормална прежда

# 461
  • София
И от мен много поздрави за ръкавичката   bouquet
Аз започнах една, но хич не ми въри с нея - първо май става доста широка, а и на ме ми е супер неудобно да плета с тея 5 куки - малко ми идват нещо ръцете - може би трябва да имам и поне 5 ръце  hahaha та изплетох около 3-4 см ластик и така стои.
Ето обаче за вършено едно рогато шалче от мен - и то ме измъчи - плетох го поне 2-3 седмици - явно не бях подбрала добре преждата (Финес) и/или куката - 2.5 мм. Може би ако преждата беше по-гладка, а не леко като букле, щеше да ми е по-лесно  Crossing Arms Затова и не му правих втори ред да го обикалям, че предвиждам, че още бих се влачила да го плета.

Иначе като е така по-рехав и си го ползвам като целодневен аксесоар - по принцип не ползвам шалове, че много ме душат  hahaha

# 462

Ето по-голяма, не исках да заемам място само. Малко кофти качеството на снимката, ама... Mr. Green
Аз плета по малко бройки, черният чифт и без друго го глътнаха веднага.

И аз пръстите по на Додо схемата, само плетениците си ги импровизирам.Разместих обаче две бримки на палеца, тоест отворът се качва две бримки нагоре откъм горната страна на ръкавичката. И на мен ми се получиха дупки почти между всички пръсти, в това число и при палеца, но на втория опит схванах къде да наддавам. Пръстите ги завършвам на два реда. Взимам крайната - изплитам следващата, и взетата намятам върху изплетената. Получава се много сладко лицево ръбче отстрани. Както при чорапите.

Додо, благодаря за поканата, ако имах време, с удоволствие, но се разправям с магазинчето в момента, имаме и поръчки, а и правя от плетените великденски яйца за нашия пазарджишки великденски базар. Рано е, но пък януари се връщам на работа и до март-април просто няма как да се справя с 20-30 бройки яйца - съхнат бавно и доста играчка е да се украсят Confused

Тук има много плетачки, с които ще наваксате.

(всичко ми харесва каквото правите, а плетката на чантата ми взе акъла. Някой ден ако остане време, ще я разуча)

# 463
  • София
Здравейте, много красиви шапки и шалове видях! Радвам се, че има много нови попълнения във форума! Аз пиша рядко, но ако някой има въпроси към мен да ми пише на лични! Показвам блузка, коят отдавна е готова, но нямаше снимки!

Направих и сутиен, който лятото ще се превърне в сребърен бански!  Simple Smile
От тук отиваме на конкурс! Simple Smile

Преждата е фроте с ламе на габровската фирма, около 450 гр. разход.
Ластикът съм го плела на два ката с обръч 2,0, мотивите с кука 1,75

Чудесна е!!!

# 464

Ето по-голяма, не исках да заемам място само. Малко кофти качеството на снимката, ама... Mr. Green
Аз плета по малко бройки, черният чифт и без друго го глътнаха веднага.

И аз пръстите по на Додо схемата, само плетениците си ги импровизирам.

Додо, благодаря за поканата, ако имах време, с удоволствие, но се разправям с магазинчето в момента, имаме и поръчки...

Тук има много плетачки, с които ще наваксате.

Щом използваш и едно пръстче от моята схема, трябва да ми се отплатиш!  Twisted Evil
С две рибки и две квадратчета!
Като те гледам каква си чевръста ще отделиш два часа за четирите парчета.
Нали! Mr. Green

А наваксването никак не върви, ако всички мислят като  hahaha теб.

eat. sleep. knit...

Общи условия

Активация на акаунт