раждане в Шейново

• 4 316
  • 46
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, мамчета.
Имам един въпрос за Шейново: Вярно ли е, че там имало стафилококи? Поне моята свеки каза там да не раждам в никакъв случай,  защото в миналото всеки знаел, че в Шейното била така.
А моята лекарка, която ме следи работи там, не съм я питала, за да не се злепоставя евентуално преди да съм проучила.
Изобщо, имате ли близки, които са раждали там, какви са условията, вашите лични преживявания?
Предварително благодаря на всички и се извинявам предварително, ако съм засегнала нечии симпатии към Шейново с въпроса си (дано да не е мотивиран слуха).  Hug

# 1
  • София
По принцип вътреболнични инфекции има почти във всеки голям родилен дом.
Аз лично в Шейново не бих родила дори да няма такъв проблем.

# 2
  • София
Да, благодаря за мнението nana77, но не разбрах защо не би родила там?
Би ли се мотивирала?  newsm51

# 3
  • София
Да, благодаря за мнението nana77, но не разбрах защо не би родила там?
Би ли се мотивирала?  newsm51

Защото смятам, че големите болници от типа на Шейново и Тина Киркова са конвейр за родилки.
Второ - ненавиждам когато някой ми извива ръцете да се записвам на ЖК, която принципно е безплатна, а в Шейново те карат да плащаш.

# 4
  • София
Моята жк я води просто лекарка, която работи там. Тя работи и в друга частна клиника, която работи и по здравна каса. Така че, поне за жк не плащам нищо. Същото това, което и ти казваш за Тина Киркова съм го чувала и аз.
А къде тогава е добре да се ражда?

# 5
  • София
Моята жк я води просто лекарка, която работи там. Тя работи и в друга частна клиника, която работи и по здравна каса. Така че, поне за жк не плащам нищо. Същото това, което и ти казваш за Тина Киркова съм го чувала и аз.
А къде тогава е добре да се ражда?

Всеки си решава.
Аз лично родих в Окръжна болница.
Първо заради лекарката ми.
Второ сега условията там са страхотни, защото направиха основен ремонт.

# 6
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ето тук има цяла тема за Шейново.  Peace

# 7
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз родих в Шейново и нито съм чула за стафилококи, нито съм ги усетила. Всичко си беше наред. Не се паникьосвай излишно с неща, които ти казват хора, чули нещо отнякъде. А и какво свеки ти казва, че било в миналото.....в настоящето е по-различно.

# 8
 Да, в Шейново има такова чудо (моето човече се сдоби с тези гадорийки там, но беше в много по-лек вариант от кокитата на други бебета от други болници), но да, и във всички стари държавни болници ги има.
А не бих родила обаче в широко-профилна болница, не бих раждала заради обстановка, както не бих препоръчала на някой да ползва услугите на живеещия на стара слава МД.
Шейново е доста компактна с добра връзка между звената там.  Peace

# 9
Чувала съм какви ли не случки за Шейново, но нямам личен опит в това отношение и няма да коментирам. 
  както не бих препоръчала на някой да ползва услугите на живеещия на стара слава МД.

Аз пък съм много доволна от МД, а бях доста наплашена от такива изказвания във форумите  Peace

# 10
За мен Шейново е едно от приятните места за раждане - малка, уютна квартална болница. И двата пъти раждах там - нямам никакви възражения и оплаквания.
Но в крайна сметка в нито една държавна болница човек не може да получи такова внимание, каквото би искал. Така че за нашата действителност, това си е една доста симати§на болница.

# 11
  • София
Буби, здравей!
Аз понеже съм си избрала гинеколожка от "Шейново" и съм решила там да раждам, действително много положителни неща съм чувала и затова така съм преценила, но аз искам да те попитам ти при коя лекарка си водиш ЖК, тъй като аз в "Шейново" не искам да я плащам, защото ми се струва глупаво да дам 400 лв, при условие, че всеки месец плащам осигуровки, а и в крайна сметка каквото е необходимо ще си го платя, но не така да ми извиват ръцете!
Предварително ти благодаря!

# 12
Аз раждах в Шейново, защото и моят доктор работи там. Нямаше никакви проблеми нито с мен, нито с бебето. Съответно съм много доволна от престоя си там, раждането ми остана прекрасен спомен Simple Smile А за ЖК - никой не те задължава да е там.

# 13
Това с инфекциите може да се случи наистина във всяка болница. Въпреки че е на две преки от дома ми не избрах да раждам в Шейново, защото регламентираното раздаване на бебетата на три часа е в пълен разрез с разбиранията ми за постоянен контакт на бебето с майката възможно най-скоро след раждането. Но все пак някои майки предпочитат да си починат след раждането, въпрос на избор. Аз родих нормално /на 41 г./ във Втора Градска и нямахме проблеми с болнични инфекции.

# 14
  • София
 И аз родих в Шейново и съм доволна.За щастие нямахме проблеми нито аз нито детето. Не е хотел 5 звезди, но тридневният ми престой беше много приятен.
 ПС: Аз пък съм от майките, които се радват, че бебето не беше при мен през цялото време  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт