раждане в Шейново

• 4 216
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
Аз раждах в Шейново и съм много доволна,с добро впечатление съм от всички лекари.

# 16
Раждах в Шейново и мисля, че живот и здраве- няма да повторя. Не ми хареса да виждам бебето под час, с него всичко беше наред, но аз имам доста инфекции след раждането и се лекувах дълго. Може би е било съвпадение, всеки сам си решава...

# 17
на мен ми предстои раждане след 1седм но не сам чула добри отэиви эа Шеиново както и эа Окръжна по скоро чувам добро эа 2ра градска

# 18
 За мен водещото, когато решавах къде да раждам е да има отлична неонатология. Аз ще се оправя, каквото и да "хвана", но бебето? Затова родих в Майчин дом и съм много доволна. Мои приятелки раждаха в Шейново и също споделиха, че не им харесва да виждат бебето под час.

# 19
  • София
Аз раждах секцио в Шейново. И съм изключително доволна.  Ще се аргументирам и защо избрах Шейново:
1. Специализирана болница с добро неонатологично отделение - за мен беше важно детето ми да получи необходимите грижи откъм специалисти и оборудване, ако нещо се обърка или не е наред.

2. Изрбах си доктор там, на когото разчитах 100% (и не сбърках).

3. Отношението беше перфектно.

4. За мен беше първо раждане и честно да си кажа преживяването си е доста стресиращо. Секцио, болки, раздвижване, бебето, дали ще ми дойде кърмата - след всичко това имах нужда да поспя и да си почина, а в това време бях спокойна, защото се полагаха необходимите грижи за детето ми. Не бих казала, че в тези първи дни, моите грижи биха били по - добри. Вече вкъщи, с педиатърката под ръка и мама като пръв помощник, нещата изглеждат доста по - добре. При второ дете нещата са други, но тогава всичко ми беше непознато и страшно. Боже, даже задачата "смяна на памперса" ми изглеждаше като мисия невъзможна...

5. За инфекциите - мисля, че няма "чиста" болница. При нас нямаше проблем.

# 20
  • Отвъд алеята зад шкафа
По принцип стафилококи има навсякъде около нас, дори и по кожата ни, въпросът е вече кой точно вид стафилококи. Специално разискването за наличието на стафилококи в която и да е болница само всява ненужна паника у бъдещите майки.

# 21
  • София
1. Специализирана болница с добро неонатологично отделение - за мен беше важно детето ми да получи необходимите грижи откъм специалисти и оборудване, ако нещо се обърка или не е наред.

Мисля че това трябва да е водещото - болницата да има техника и специалисти. Това беше и съвета на моето АГ за 1-вото раждане.
При 2-рото се водех от същите съображения и добре че беше така - проблем при бебчето, който беше правилно диагностициран и след спешна операция, нещата са ок.
Раждах в Шейново и 2-та пъти.

# 22
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
При мен нямаше проблеми.
Всички бяха много мили и услужливи.

имах нужда да поспя и да си почина, а в това време бях спокойна, защото се полагаха необходимите грижи за детето ми. Не бих казала, че в тези първи дни, моите грижи биха били по - добри. Вече вкъщи, с педиатърката под ръка и мама като пръв помощник, нещата изглеждат доста по - добре.

Аз съм на същото мнение.
Правиха ми епизиотомия и после ме шиха под пълна упойка. Бях като пребита и шевовете ме боляха. Ако през това трябваше да следя и бебето.......
Иначе за второто вече ще съм по-подготвена.  Peace

# 23
  • София
Толкова е досадно да четеш: не бих препоръчала там,не бих препоръчала онам,откъде накъде някой като не е раждал в МД или в Шейново например,може да дава оценки?На база на какво?На слухове?Споделете мнението си просто оттам,откъдето имате впечатления?

Раждала съм 2 пъти-във 2-ра градска и в Шейново-без да платя стотинка под и над маса-обърнаха ми внимание,държаха се с мен като с човек,доволна съм!

# 24
Толкова е досадно да четеш: не бих препоръчала там,не бих препоръчала онам,откъде накъде някой като не е раждал в МД или в Шейново например,може да дава оценки?На база на какво?На слухове?Споделете мнението си просто оттам,откъдето имате впечатления?
Точно така е. Затова напълно отричам "звездния" МД и мога да си позволя да дам добра оценка за Шейново. Сигурно ако навремето бях обърнала на завоя към втората болница (но тогава вярвах, че специалистите са само в МД - обаче не бяха, липсваха, имаше анонимни хора и арогантни всезнаещи и всеможещи акушерки), сега в подписа ми щяха да си стоят и двете ми дечица, а не само малкото ми. 

# 25
  • София
Да,Рони,чела съм историята ти-ужасно е това,което си изживяла,дори не е ужасно,смазващо е...
Но си съгласна,че тези ужасии се  случват и в Шейново,и във 2-ра градска,и във Варна,и в Бургас,за съжаление в цялата ни мила родина,защото останаха много малко лекари,които си спомнят клетвата,която са дали някога, някъде-и напоследък,много,адски много зачестиха грешките от немарливост и не добре свършена работа,която обаче при тях е с цената на един човешки живот!

# 26
  • София
Раждах втория път в Шейново, като междувременно доста пъти ми се налага да лежа там по време на бременността (както и на първата). Изключително доволна съм. Не съм си водила ЖК там, а и никой не ме е карал.
Бебето ми не е имало инфекции.
Ако има следващ път, пак бих избрала тази болница Peace

# 27
  • София
Здравейте искам да питам вие кога започнахте да си търсите екип за раждането и мнението ви за доктор Лозанов защото нищо не намирам в нета за  него и това ми се струва странно

# 28
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Д-р Лозанов беше на смяна когато раждах аз. Принципно ме пое друга лекарка (чието име не мога да си спомня), но тъй като в този момент в предродилно бях само аз, той редовно минаваше.
Запомних го като много мил и спокоен професионалист с чувство за хумор.  Peace
Иначе екип се избира в началото на 9 месец.

# 29
  • София
Бебенцата не се дават, защото са много уязвими през първите дни, може за минути да се влошат, за това трябва да има специалисти около тях и да може да се реагира моментално, ако нещо се случи...
Не виждам това да е лошо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт