Деца, отгледани от един родител

• 24 826
  • 220
  •   1
Отговори
# 150
Виждам, че си от Варна. Питай в темата на tais, тя е адвокат от Варна, Пела също.
Благодаря ти! Но каква е тази тема" tais " и къде се намери?

# 151
# 152
Аз съм дете на разведени родители и искам да ви кажа, че е абсолютно невярно твърдението, че дете, което живее само с единия родител, може да е комплексирано, нещастно, да му остане травма... Пълна глупост. От какво да ми остане травма, от липсата на скандали, дрязги, взаимни упреци, често и физическо насилие? Отраснах като много щастливо дете, не съм била ограничавана, тормозена, не са ми налагани забрани. За щастие и материални неща не са ми липсвали, винаги сме били добре финансово. Като си спомня разказите на приятелчетата ми, поне на тези с двама родители, ми настръхва косата. Единия баща с любовници, другия-алкохолик, третия-побойник...Не че, е нямало и добри семейства, но бяха малко. Все си мисля, че изкарах късмет, като живях само с единия си родител Grinning.Не че, баща ми е лош човек, но с майка ми са съвсем различни типажи и едва ли щаха да се чувстват добре заедно...Така че, мили момичета, хич да не ви пука, ако сте сами! А ако сте омъжени, но не се чувствате добре, и правите компромиси, само и единствено заради детето-не си струва! Никое дете няма да е щастливо, растящо между родители, които не се обичат, карат се, бият се...Най-важно е спокойството и хармонията в душите ви, вашите и тези на децата ви! Бъдете сигурни, че дори и да ви е трудно сами, един ден детето ви ще ви каже" благодаря ти, че живях спокойно, а не в страх и гняв от драмите вкъщи" Simple Smile

# 153
Благодаря ти, още веднъж!

# 154
Зависи от това дали детето е момче или момиче. Има достатъчно литература, в която е написано какво става с едно момче, отгледано само от майка си, какви опасности крие това, какво се случва с поведенческите модели и т.н. И кой ще формира мъжкото в момчето? Майка му??? Съвременните майки нямат грам акъл. Когато става въпрос за това кой кого за по колко часа да вижда здравият разум отстъпва пред желанието за налагане над партньора (екс-партньора). Тогава личният интерес измества интересът на детето и нещата си е****т м*****а.

# 155
Съвременните майки нямат грам акъл.

Като потенциален родител, който ще отглежда сам детето си (независимо от пола), това как точно да го разбирам?  newsm78

# 156
Ми че нямаш грам акъл, как! Wink

# 157
Чакай, още не съм станала майка! Може би все още имам малко акъл  Joy

# 158
Имам светъл пример за момче отгледано от баща си. Към днешна дата е зрял мъж, който не знае, че дрехите не " живеят" на пода, върху леглата и по столовете, а се прибират по гардероби и шкафове. Разбира се, повтаря поведенческия модел на баща си, засядане в кръчмата от ранния следобед, до късна доба. Възпитание...изобщо не може да става дума. Бащата явно е решил, че е достатъчн детето му да е нахранено и облечено с някакви дрехи, с това се изчерпват задълженията му.

# 159
Имам светъл пример за момче отгледано от баща си. Към днешна дата е зрял мъж, който не знае, че дрехите не " живеят" на пода, върху леглата и по столовете, а се прибират по гардероби и шкафове. Разбира се, повтаря поведенческия модел на баща си, засядане в кръчмата от ранния следобед, до късна доба. Възпитание...изобщо не може да става дума. Бащата явно е решил, че е достатъчн детето му да е нахранено и облечено с някакви дрехи, с това се изчерпват задълженията му.
ами като жена му ,само се кара и не го привлича

# 160
Ми той май не е женен човека.. Laughing

# 161
  • Най-сетне у дома
ами като жена му ,само се кара и не го привлича

Хе-хе, това с карането и непогалването по главичката част от личната ти история ли е  Grinning
Тези лоши жени  Laughing
А за жена ли говориш или за майка? Щото се карат майките, изразяването на недоволство от жените се нарича по друг начин.

А що се отнася до мъжете, жените и възпитанието на децата, не обичам детските състезания между двата пола... Но и смятам,че не е никак случайно, че в цивилизования свят, при разпада на двойката, децата остават с майка си. Иначе - всякакво адекватно и смислено участие от мъжка страна е добре прието, желателно, даже направо задължително. Повтарям - адекватно и смислено. 

# 162
Ейй, тотално се оспами тази тема Confused
Зависи от това дали детето е момче или момиче. Има достатъчно литература, в която е написано какво става с едно момче, отгледано само от майка си, какви опасности крие това, какво се случва с поведенческите модели и т.н. И кой ще формира мъжкото в момчето? Майка му??? Съвременните майки нямат грам акъл. Когато става въпрос за това кой кого за по колко часа да вижда здравият разум отстъпва пред желанието за налагане над партньора (екс-партньора). Тогава личният интерес измества интересът на детето и нещата си е****т м*****а.
По-тесногръдо, ограничено, пристрастно, стереотипизиращо и откровено малоумно мнение не бях чела, но дойде и този ден Laughing Laughing Laughing То книги и теории всякакви, далеч по-безумни Crazy
Аз пък съм доволна от "свекърва" ми, която явно е успяла добре да формира мъжкото във втория ми мъж Laughing Поне аз забележки нямам - рядко ще се намери мъж от нашето поколение, който да е такава опора за жената във всяко отношение, а не да се оповава на еманципацията и да бяга от отговорност (аз да си го похваля Blush) И добре, че баща му не е възпитавал мъжкото в него, че щеше да е алкохолок и женкар - джуниър Laughing

# 163
Таня, свекърва ти не е от съвременните майки, затова си е с акъла жената и го е възпитала, а ние днес се раждаме без " грам мозък" и ги увреждаме момчетата.  LaughingИнтересно като сме без грам мозък, това няма ли да повлияе и на момичетата ни, защо само на момчетата? Simple Smile

# 164
  • Най-сетне у дома
Ейй, тотално се оспами тази тема Confused
По-тесногръдо, ограничено, пристрастно, стереотипизиращо и откровено малоумно мнение не бях чела, но дойде и този ден Laughing Laughing Laughing То книги и теории всякакви, далеч по-безумни Crazy
Аз пък съм доволна от "свекърва" ми, която явно е успяла добре да формира мъжкото във втория ми мъж Laughing Поне аз забележки нямам - рядко ще се намери мъж от нашето поколение, който да е такава опора за жената във всяко отношение, а не да се оповава на еманципацията и да бяга от отговорност (аз да си го похваля Blush) И добре, че баща му не е възпитавал мъжкото в него, че щеше да е алкохолок и женкар - джуниър Laughing

Вторият ми съпруг е отгледан само от майка си, в съветски времена, три деца и тежко пропил се баща, изчезнал от картинката, когато мъжът ми е бил на 5. Той ми разказа един спомен, било е преди 5-та му година, защото оттогава е виждал родителя си мноого рядко. Та, споменът: баща му го вози, вързан зад него на колело. Паркира возилото пред кръчмата, опира го на стената и влиза. Мъжът ми - детенце - седи на колелото, докато баща му не излиза от кръчмата... много пиян, след няколко часа.

Мъжът ми е страшен пич. Отдаден на дъщеря си, моя син, който не му е "билогичен", покрай него се чувствам леко безполезнав домакинството и... покрай това е постигнал забележителни неща професионално. Отгледан само от майка си. Не се оплаквам, ама хич, от мъжкото у него.

Общи условия

Активация на акаунт