Отговори
# 60
  • Мнения: 9 785
Виждам, че ползвате брашна с подобрители -  добавените ензими, глутен и още не знам какво не ви ли притесняват?
Хич не ме притеснява.
Мелко-450 и 500.

E то без глутен няма как да стане newsm78
И аз не се притеснявам.

# 61
  • Мнения: 34
ако се добавя глутен, ензими и т.н. това означава, че в натуралното брашно са били в твърде ниско съдържание... Което от своя страна означава, че е използвана изключително нискокачествена пшеница, така наречената фуражна

Та няма нищо притеснително от гледна точка , че няма да ви отрови. Но има много притеснително от гледна точка на качеството на храната , която консумирате, хранителните вещества, които съдържа и здравето ви като цяло.

# 62
  • София
  • Мнения: 565
Доскоро ползвах това

, но откакто промениха опаковката му и на нея пише "универсално", както е в тази реклама, не съм доволна. Два пъти купувах от него и хлябът в хлебопекарната не бухва достатъчно. Вече ползвам "Мелко" и нямам проблеми.

# 63
  • Мнения: 1 698
Аз също съм много доволна от МЕЛКО, но напоследък не го намирам във веригите, където пазарувам.  Rolling Eyes
Хляба ми ставаше страхотен и много вкусен.

# 64
  • Варна
  • Мнения: 3 128
Kупих вчера "Примера" 400, ако някой го е ползвал да напше отзиви, че питка  смятам да правя в събота с него.
Иначе позвам "Мелко"

# 65
  • Мнения: 7 433
Доскоро ползвах това

, но откакто промениха опаковката му и на нея пише "универсално", както е в тази реклама, не съм доволна. Два пъти купувах от него и хлябът в хлебопекарната не бухва достатъчно. Вече ползвам "Мелко" и нямам проблеми.
  И при мен се получава същото....
  Къде ли не търсих причината: в рецептите,в тавите,във фурната,в маята..... ooooh!

# 66
  • Мнения: 7 779
типово и пълнозърнесто на Panino и продуктите на Арчар.
неам провал   chef

# 67
  • Мнения: 90
Ползвала съм софийско, но напоследък ползвам
брашно свищовско или павликенско. Харесват ми.
Софийското също е хубаво. Винаги преди да започна
да приготвям тесто, си пресявам брашното.

# 68
  • Мнения: 753
Същите лоши наблюдения имам от споменатото софийско брашно откакто стана универсално.

# 69
  • Варна
  • Мнения: 251
Здравейте, мами! С интерес прочетох темата на един дъх, и от всичките видове брашно, които съм опитвал, си спомних, че най-хубавият хляб стана с готова смес " Лукс " на Мелко - нямам търпение да опитам и брашното им, но в Kaufland го нямаше.Пробвал съм какво ли не, най-доволен останах от Мелко и СБА, а най-гнусната пародия на брашно беше именно на София Мел.Не съм броил 400 лв за най-модерната хлебопекарна, че да пестя от отпадъци.
  По отношение на Техра - ръженото им брашно не е най-доброто, но готовата им смес за хлебопекарна " Градинарски хляб ", която купувам от METRO, за мен е нещо божествено, вкусът и мирисът са вълшебни! Някой да сподели мнения? Не е евтина, но обикновено цената е определяща за качеството на храната (макар и невинаги).От няколко седмици активно диря информация как да си направим сами брашно - намерих какви ли не форумни теми за " фуражомелачка " и други такива, но нито намерих информация откъде да си взема нужното устройство, нито откъде да си купя пшеница, ръж, ечемик и прочие...

# 70
  • Мнения: 1 698
stedra, и аз много харесвам хляба, който става с Мелко. Проблема е, че от доста време не го откривам никъде по големите вериги магазини.
Благодаря ти, че сподели за "Градинарския хляб", ще го пробвам в най-скоро време.

# 71
  • Варна
  • Мнения: 52
И аз използвах до скоро само Мелко, но след няколко страхотни провала с една опаковка от 5 кг. и се отказах. Сега използвам само на "Денислав" - Белослав, тип 400 и всичките ми печива стават страхотни.

# 72
  • Мнения: X
"Мелко" го има в Кауфланд.И в една местна Пловдивска верига магазини -"Триумф".По-едно време  в "Лидл" имаше брашно "Перса"-то също е тяхно....и определено бях доволна от него/особенно от цената му/.

# 73
  • Мнения: 2
Инфото отиде в готварската ми тетрадка и аз ще изпробвам предложениете видове!
И за мен най-хубаво брашно на Мелко, тип.450, а след него на СОФИЯМЕЛ. Laughing Laughing Laughing

# 74
  • Мнения: 702
За мен най добро е на Мелница "Н.Панайотов" Асеновград,свекърва ми взима жито от село,дават го там и в замяна взимат брашно,всичко с него става много хубаво,баници пити,хляб,до сега с него нямам провал.Преди фаворит ми беше София мел,но вече остана на второ място.
Пълнозърнесто и типово взимам на Мелко и съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт