Вятърко жълти листа разпилява, Юлче вкъщи не се застоява

• 24 498
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • в 1001-та нощ
честно да Ви кажа, на мен ми се струва, че в началото - в първите месеци - напрежението беше повече, може би защото бяхме и по-изнервени и по-притеснени и по-желаещи да направим най-доброто за малките  Hug а това напряга

аз лично бях посрещната малко на нож от една от мамите и ми беше криво дълго...свивах се да не пиша - за да не чета после острите шипове ...беше ми неприятно ...но и това отмина

сега ...някак съм се имунизирала срещу такова поведение - ако на някой му се критикува - да критикува - щом му харесва - негово право е - аз пък взимам от "всичката каша" това, което ми е полезно - няма да си сложа - всички драми на сърцето - то е родено за обич  Hug

знам, че светът не е идеален и през различните очи идеалите са различни - затова харесвам различните и уважавам индивидуалностие; харесва ми да прочета мнение различно то моето - то е шанс да науча нещо ново - иначе ако всички говорим едно и също - какъв е смисълът да се четем изобщо

но разбира се е важно и как е казано

скоро пускам анкетата - ако има още предложения за заглавие - моля освен тук и на ЛС - да не пропусна някое  Hug

прегръщам Ви  с 2 глътки ликьор   bouquet

# 541

Qkova(Elena) А как успяваш да го поддържаш? Мен ноктите ми се чупят, косата пада, кожата на ръцете ми се напука. Малката си казва думата Sad

С много пластове лак, за да са по-устойчиви. А иначе аз пих едни витамини и още ги пия, който според мен са много хубави и засега нямам проблеми с нищо, освен с килата, бях ги свалила, ама от 1 месец айде пак съм +  Mr. Green

# 542
Маритка, може пък проблема да е в този, който така пише, че се налага да трие.
На мен не ми се налага да си редактирам мнението.

Аз подържам свободата на изказа, свободата на спора и всеки да си гледа детето както намери за добре, защото той / тя си носи отговорността.
Но, не толерирам някой да използва квалификации за "некадърни лекари" или "вие в България" и т.н. само защото един чете едно - друг друго.

Първоначално мислех да захранвам с пюре, сега започнах със сок. Да си прочела да давам тон на някой , че трябва да захранва ако не иска. Не......ето за това говоря.
Всеки да споделя своя начин. Естествено е логично да има различни мнения.  Peace

Ели
, и аз съм така с килцата. Какво стана, че качих пак, не знам.... Mr. Green

а.л.е.н.а  Hug

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 20:40 от *Teyа*

# 543
 Peace сега редактирах да добавя Wink, че да не пълня с постове темата.

# 544
тея,то не е само захранването.има някакво разделение тука и се усеща.е там е проблема.в крайна сметка всички знаете,че хели_сън ми е приятелка.е тя като захранва и дава сокове и бънджита това не ми пречи д ами е приятелка.проблема е някъде другаде.ами клер? верно,че тя пишеше с малко по-особен тон,но това не е повод да бъде обидена толкова зле.....има и други подобни примери,но това мисля е достаъчно да се разбере какво имам предвид.
какви са тия моди,какви са тия чудеса? всички знаем,че именно "старата" схема в бг е модата,а тия "новите" схеми са класиката.някой беше споменал тука,че детето се захранвало на времето като може самО да седи и май е много прав.

аз мислех да не давам грам нищо до 6 навършени мсеца,но за три дена до вчера мойто дете изяде крушово пюре до половината (от малките бурканчета),но пак спирам.това беше само за проба и от любопитство.мисля на 5 месеца да започна,защото така ми подсказат инстинктите.неискам после да имам драми с лъжицата,както със шишето.моя Алессандро неиска д апогледне биберони във всичките им разновидности.за сметка на това като ме види гола и примлясква,а легна ли до него се извръща към мен в кърмаческа поза...значи знае от къде и как баш идва храната.именно това ме навява на мисълта,че ще имам проблем с лужицата и затова дадох пюре,но после се позагрижих,ч еизбързвам и затова пак ще почакам.

# 545
  • в Кошера
аз мислех да не давам грам нищо до 6 навършени мсеца,но за три дена до вчера мойто дете изяде крушово пюре до половината (от малките бурканчета),но пак спирам.това беше само за проба и от любопитство.мисля на 5 месеца да започна,защото така ми подсказат инстинктите.

Мисля, че вече си захранила  Peace

# 546
Ама Маритке, ти си захранила Алессандро. Щом е омахал половин бурканче значи му харесва  Peace

А за Клер, какво да ти кажа, желая искрено успех във всичко и здраве в семейството им и се надявам всичко да е ок при тях, но като видях снимки на детето преди да започне да качва, направо се втрещих.
Всичко приемам, но не и да се държи гладно. Ако трябва 150 мл ще давам с лъжица половин час, но ще нахраня.
Темата е отдавна приключена, просто е жалко и смешно, когато някои хора мислят че знаят всичко и от всичко разбират и се изказват компетентно по всяка тема.

А и ти помниш, че в началото имахме сходни проблеми с теб с кърменето и все посягахме към АМ, т.е. бяхме готови ако заподозрем макар и малко, че не храним щяхме да дадем допълнително, нали?
Аз вчера даже му дадох, че с тези зъбни екшъни сучеше няколко дена през час, та реших, че не му стига.
Цокна 5 мл и се възпротиви.
Оказа се - не е гладен а го болели венците - и ето зъбчето проби.
Дано не се заблуждавам, ама наистина усетих връхче като пипнах венеца преди 2 часа днес е в пъти по-споко, спи, играе си......ново дете.  Peace

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:08 от *Teyа*

# 547
аз мислех да не давам грам нищо до 6 навършени мсеца,но за три дена до вчера мойто дете изяде крушово пюре до половината (от малките бурканчета),но пак спирам.това беше само за проба и от любопитство.мисля на 5 месеца да започна,защото така ми подсказат инстинктите.

Мисля, че вече си захранила  Peace

Габи на няколко пъти изсмука малко смекта, която е като сок с портокалов аромат, мисля че е вече захранена   Mr. Green Но много й хареса  Mr. Green

Сега сериозно - някой се беше оплакал от зелено аки и разтройство - при нас за втори път се получава зелено аки. За разтройство - не е, тя винати си е акала така, по веднъж на всяко хранене, това е откак се роди. Педиатърката ни каза по половин смекта два пъти на ден. Отделно даваме и биогая. Първият път мина за към две седмици, сега също почна да се пооправя, вече е доста жълтаво.

Със сядането и аз се чудя как ще я захранвам като почна, ако не може да седи, не знам къде да я сложа  newsm78

a.l.e.n.a  Hug Hug

# 548
  • в 1001-та нощ
абе ...  ooooh! ooooh! ooooh! и аз влязох да пиша за пюрето, че някой сподели, че ещ започва и къде се отнесох  Joy (преди малко)

та, едното педи каза - като мине 5м и половина да започваме - и аз - съпротива - не, докато не стане ан 6 коригирани - няма (но това си го мисля вътрешно - без да й казвам нищо)

та, тя каза така - сварен картоф - смесвам с АМ - но не разредено 1лъж. на 30 мл вода, а 2 лъж. на 30 мл вода и добавям масло; давам 3 лъжички 1 ден и всеки следващ с по 3 отгоре, докато станат 20
втората седмица добавям морков, а третата тиквичка

обаче - нашият стана много стабилен като стойка, млякото ми зверски не му стига вече, четох, че запасите от желязо няма да му стигат (ще правим изследвания)...та реших да започна - и без това няам да се наяжда с това - ще опитва и свиква

направих манджата - той обича с лъжица, обаче .... все да се дави, нещо не му влиза като мляко ... изплю го - наведох го - заради давенето ...да е изял около 1/2 лъжичка ...та така се започна

вкусът му беше странен, не мисля, че му хареса, разбрах, че в началото трябва да е основно мляко с малко картофче и преходът да е по-плавен, никой не ме гони  Hug

та - препоръчвам по-рядко и по-млечно в началото - ако някой се интересува от мнение на "препатил"

# 549
  • Бургас
А чакайте сега,не ви знам кой в коя група е,просто изказах мнение,веднага ме сложиха в графата на невъзпитаните.
Аз за себе си съм решила кое е правилно,никой не може да ми промени решението,просто лекарката е супер крайна и говори за страшни последствия от АМ,аз не съм убедена ,че това е точно така.
Защо сте толкова тънкообидни,няма нужда от драми.
Аз не харесах лекарката,други пък много я ценят,всеки казва какво мисли и къде е проблема?
Хайде и аз ще се откажа от темата,че да е по възпитан изказа в нея.

# 550
  • в 1001-та нощ
възпитан/невъзпитан?  newsm78
момичета - най-важна е информацията, която можем да споделяме  Hug

аз пък не започвам всеки постинг с "Честито ....", но не ми идва отвътре и поне съм искрена и непинудена - не преиграваам, не че другите преиграват - личи си, че се вълнуват  Hug и аз се вилнувам, с тях  Peace усмихвам се, но не го пиша  Peace

аз да попитам, че последните страници ... малко не бях в темата - как се справяте с драмата около зъбките?

знам, че е писано, но ако някой има нерви да сподели - ще съм благодарна Peace четох за хачета, някакви играчки, които са пълни с вода и се държат за охлаждане .....ако е удобно да споделите  Praynig Praynig Praynig

# 551
Mira 1919, а ти защо приемаш лично нещата? Wink Предполагам, че визираш моя постинг,но това е моето мнение по принцип. А и не виждам връзка между грима на лекарката и отношението й към АМ (което пък не видях да е толкова крайно newsm78).

Маритка, ама то направо си е захранено детето. Не се притеснявай за лъжицата...за всичко си има време.

Алекса, надявам се да си промениш решението! Hug

алена, а не е ли рано за маслото? newsm78 Ние нали сме вероятно с АБКМ и като чуя за млечни продукти,аз се изприщтвам. Laughing

# 552
тайра,тея,анди,ами знам,че съм захранила.то нали и сок,ако дадеш се води захранване.нищо де.просто ще му дам почивка,защото дадох круша уж с цел да не е толкова кисело. незнам защо съм си втълпила,че киселото вреди на стомаха повече (а може и да е вярно),а крушата се оказа не толкова сладка,колкото ми се искаше (на хипп).сега почивка.не е все едно,дали м удадеш малко и не толкова на често,отколкото ако го набумкаш с едно пюре наведнъж. той има-няма половината е изял (от най-малките бурканчета) и то за три дена,а не на ден по половин бурканче.незнам хареса ли му,но беше изненадан,избутваше с език и последните лъжици вече отваряше устата и го взимаше,но ревеше.хем отваря уста,хем реве,а после го кърмех разбира се,а той сучеше много настървено.мисля,че се е дразнил,че му давам нещо за ядене,но то не е това,което той иска и познава.струва ми се,че не е готов.

да допълня.
тея,знам за АМ.да аз съм давала в началото като не бях много сигурна на кой свят сме.мойто дете е изпило сигурно 200 мл АМ.аз не съм крайна.ама от къде ви мина през ум,че на клер детето гладува? аз незнам такова нещо.че имаше проблем с кърмата-да,но тя го регулира бързо.

ние махаме вече памперсите или по-точно пелените за еднокрана употреба:) минахме на перящите се и съм абсолютно приятно изненадана! дори и нощем изкарват.като памперсите са наистина!:) (е и там има марки разни и хундурми де)

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:55 от Гаца Баца (марита)

# 553
Добре де само аз ли нещо не схващам - ако има проблем (аз честно казано не виждам)но да приемем че има проблем - не е ли редно да се обсъди?
Извинявам се предварително ако засягам някого,
allexa.7 ти защо реши да оставиш темата, моля те кажи кое точно изказване те провокира, ако искаш просто пусни един цитат.
Опитвам се да разбера проблема, но все още не успявам...даже си мисля, че аз нещо съм написала и съм достатъчно ГОЛЯМО ЗЛЕ , че да не се усещам...  Rolling Eyes

Joy и аз не мога да стопля защо се изпосърдиха мамите тук  newsm78
Нека всеки да си пише неговото мнение, да има различни схващания, да обменим малко идеи.

# 554

четох за хачета, някакви играчки, които са пълни с вода и се държат за охлаждане .....ако е удобно да споделите  Praynig Praynig Praynig

Аз и купих такива, даже 2 бр, ама не им е голям фен. По си харесва пласмасовите или плюшените за количка, поне тях си ги смуче и хапе бая, а тези с течност почти никакво внимание  Peace

Общи условия

Активация на акаунт