Вятърко жълти листа разпилява, Юлче вкъщи не се застоява

• 24 496
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
За зъбите-купих днес Дентокинд и Калгел да видим дали ще има ефект.

ще споделиш ли как ще ги ползваш?

Аз давам дентокинд като стане много неспокойна и ако не може да спи - тази нощ се върти от 4 часа, гризе си пръстите, яде до повръщане и продължи пак да си гризе пръстите и се върти неспокойно. Малко след като дадох се поуспокои достатъчно за да заспи.

Иначе на упътването си пише по-колко дневно може да се дава, аз не давам всеки ден. Калгел също имам, но още не съм ползвала, реших че е за зачервени венци, а нейните не са зачервени, но я болят. От време на време вечер когато е много нетърпимо мазвам венците с малко панадол (съвсем малко на връхчето на пръста)

# 586
леле, колко сте изписали Simple Smile

Бъги, не си спомням да съм писала нещо с толкоз много удивителни и въпросителни, колкото казваш, просто не ми е в стила на писане...ама няма да ходя назад да търся дали е вярно или не... тая тема не ми се връща пак. На никого не съм налагала нищо, само съм се опитала да защитя решението си. Най-много се подразних от изказването на Диването, че неваксинираните деца трябва да бъдат затворени в отделни детски градини и там "да си боледуват от каквото си искат" - все едно са чумави. За мен истината е съвсем различна и това изказваме ми прозвуча доста нелепо и губо. След това разбира се последваха определенията на Диването към мен...и..се "разсмърдя" в нейния стил Simple Smile Разбира се, че всеки може спокойно да си изказва мнението, нали за това е форума, но мисля, че ако имаме поне малко уважение към другите ще се въздържаме от изречения и личностни определения, които ще обидят другия. Иначе ще ни бъде отговорено пак със същото, и със сигурност ще има пак нахапани и обидени. Знам, че на някой изобщо не им пука, но не всички са такива, деиствителността показва обратното.
Моля да не връщаме старите дразги отново, на мен лично никак не ми е приятно..

Qkova(Elena), аз също имах мъъъничък маникюр, 3 мм, но го отрязах до дъно защото се уплаших. Съседката ми която има бебе на 9м ми каза как малката се е задавила с една бисквита - от тези дето се разтапят уж. Посиняло е, спряло да диша...тя я обърнала с краката надолу, тупала я по гърба, но без ефект. Тогава бръкнала с пръст дълбоко в гърлото и извадила залепналото парче бисквита. Едва тогава малката изплакала. Тя няма маникюр, но въпреки това каза, че и разранила с нокът гърлото и имало кръв.
И тогава се замислих... ако нещо такова стане....ПазиБоже...ама си ги отрязах до дъно.
Иначе и аз съм голяма фенка на хубавия маникюр. Имах страхотен...и ще си го пусна пак след време  Peace

# 587
Ами аз съм поотгледала едно дете и въпреки това ми е много интересно да чета по-различни и алтернативни мнения, точно защото освен кърмене на поискване и захранване след 5 м не бих рискувала да пробвам "нови" методи върху първото ми дете Wink И ако не беше форума преди 4 год, със сигурност не бих кърмила и месец и бих започнала със сокче 2-3 месец както ме съветваше педиатърката ни. (която сега ми обяснява, че вече се захранва късно Wink и след като сложихме пентаксима й казах,че гастроентроложката ни отлага Синфлоринкса за след 6-я месец (което не е вярно), ми каза, че според нея тази ваксина няма никакъв смисъл, но трябва да я сложим, защото може да й направят проблем от ХЕИ.)

# 588
За зъбите-купих днес Дентокинд и Калгел да видим дали ще има ефект.

ще споделиш ли как ще ги ползваш?
аз давам хапченцето директно в устата (четох, че имало повече ефект ако се разтопи в устичката и има контакт с венците). Хващам здраво хапченцето и го слагам в устичката, тя започва да го лигави, а аз го търкам по венците. Така то много бързо става на каша и след това с тази кашичка и търкам венците. На нея много и харесва. Но знам, че някой го дават разтворено във вода.

# 589
  • София
диване, аз пък ще мога да се порадвам още на беззъбата усмивка на Тото - просто не очаквам скоро зъбки; нито нещо му е подут венецът, нито се плюнчи повече от обикновено, нито е нервен повече ... ще почакаме, само дано да не е по Коледа Joy

тото от седмица пее, ама наистина, много е сладък, завира си палеца и показалеца в устата и започва да вика, докато му свърши дъхът

# 590
И ако не беше форума преди 4 год, със сигурност не бих кърмила и месец

Едно време и майка ми, и баба ми са кърмили повече от месец. Без форум, представяш ли си?  Peace

# 591
a.l.e.n.a. Дентокинд давам 3 пъти по едно хапченце разтворено в малко водичка(дневната дозичка е до 6).
Калгел-а само снощи преди лягане му мацнах венеца.Не очаквах чудеса и те и не станаха де,пак проплакваше доста пъти.
Обаче забелязах тази сутрин,че има промяна в акото- по-тъмно,гъсто и нещо като пресечен белтък.
newsm78трябва ли да се притеснявам?

# 592
гледам, че захранването си говорите, и на мен сега това ми е темата на "проучване" Simple Smile Даже питах майка ми кога е захранила - каза към 6-7 месец, до тогава само на кърма. Изненадах се, предвид, че само преди 9 г, ни караха да започваме от 45-тия ден със сокчета и то прясно цедени, дори портокал! Аз май само ябълка и морков давах, но все пак захранихме по старата схема - рано-рано. Давах много вода и чайчета и кърмих до края н 3тия месец, защото си втълпих, че не ми стига кърмата, а джипито ми каза :" е, давай АМ тогава". Не знам дали това е било причината или най-вероятно е сбор от много грешки, които съм направила с каката..но сега знам колко е неприятно ежедневно да страда от тая гадна алергия, която между другото се появи преди няколко години. Като бебе нямаше никакви признаци и видимо захранването вървеше съвсем добре.

Сега се опитвам да предпазя малката доколкото мога, иска ми се да захраня в края на 6тия месец или при навършен 6-ти. Тя обаче е родена 20 дни преди термин и с доста ниско тегло при раждането, и не знам сега трябва ли да прибавя още 20 дена отгоре...Ще видим след месец какво ще е положението, но признавам си и аз се изкушавам да и дам нещичко да "пробва"... но няма Simple Smile Сега като се замислих, явно всички се умиляваме при гледката на бебе, което сладко примлясва и с готовност отваря устичката за още Simple Smile Сигурно затова и бабите постоянно искат да набутват разни не особено полезни неща на малките - за да гледат как с кеф ги излапват набързо Simple Smile Само дето това не е най-хубавото за децата..
Тааа, мислех си, че може би ще почна със зеленчук...може би тиква. Защото като започне захранването повечето бебета се запичали, а ориза, картофа и моркова са запичащи..
и си мисля че тиквата може да е добре като за начало, а после към нея ще добавя морков или картоф... не ми се иска да се запича.
Дали ще замествам постепенно хранене..или ще опитва само от туй-онуй без да премахваме хранене - още не знам, то зависи как ще приема новата храна...
Ако не е особено фенка на новата храна няма да я насилвам и ще я караме само на малки количества от различните храни. Ако обаче вземе да плаче за още...май ще трябва да замествам ханене. Абе бебето само ще си покаже Simple Smile

# 593
И ако не беше форума преди 4 год, със сигурност не бих кърмила и месец

Едно време и майка ми, и баба ми са кърмили повече от месец. Без форум, представяш ли си?  Peace

Браво на тях! И на 40-я ден са започнали със сокче, нали? Или пък са били "по-отворени" и не са слушали съветите на участъковата? Mr. Green

И отнова да спомена за тона в онлайн общуването...а ти защо въобще четеш този форум...за да се убедиш колко са тъпи всички и те ЗАДЪЛЖАВАТ да правиш нещо ли? hahaha

# 594
а ти защо въобще четеш този форум...за да се убедиш колко са тъпи всички и те ЗАДЪЛЖАВАТ да правиш нещо ли? hahaha

Не всички. Само някои. Simple Smile
Майка ми е захранила и трима ни след четвъртия месец. С пюре. Бабите ми... идея нямам. А не мога и да ги питам.

А ти не си прочела за разликата между казвам и задължавам, явно. Щото ако беше, щеше да си разбрала, че никой с нищо не може да ме задължи. Simple Smile Мисля, че претендираш да станеш лидер на групичката от "някоите".

# 595
А ти прочете ли и моята редакция? Wink

Наистина майката тиопределено не е захранвала по схемата...аз съм кърмена до 20-я ден и понеже съм разранявала зърната на майка ми, съм минала на дом. кисело мляко по съвет на братовчедката на дядо ми, която е била страхотен педиатър и завеждаш на Педиатрията. Брат ми е хранен с кърма до 7-я месец и е захранен около 4-я месец, но само защото е бил недоносен.

И не мога да разбера защо смяташ, че някой го интересува как точно ще си гледаш детето, така че да се стреми да те задължава нещо...всеки пише каквото иска, а останалите са достатъчно интелигентни да решат дали да го приемат или не.

Останалата част от постинга ти няма да я коментирам... Peace

# 596
Мисълта ми беше, че когато човек пише, трябва да подбира внимателно изразните средства, които използва. Особено, когато се дават съвети. За мен не е уместно да кажеш "Не трябва да ваксинираш", "Трябва да кърмиш до 2 години" и т.н. Първо, защото може да е в разрез с нечии разбирания. Второ, защото неволно можеш да подведеш някой по-неопитен и по-малко чел. Все пак, има хора, които приемат всеки един пост за чиста монета.

# 597
Ааааа, значи все пак стигнахме до начина на изразяване... Wink

Съгласна съм с теб, но какъв трябва да е отговорът на въпроса:

Да давам ли сок от мандарина?
- не трябва да даваш!;(коя си ти, че да ми казваш дали да давам или не?!)
- не давай!;(що да не давам, майка ми ми е давала)
- според специалисти е открита връзка между ранното захранване с цитруси и хранителни алергии. (я сега изброй поименно тези специалисти и къде са защитили докторската си степен!)

# 598

Бате, по-добре недееейй. Защото мандарината е цитрус, а цитрусите са алерген.  Grinning

# 599

Бате, по-добре недееейй. Защото мандарината е цитрус, а цитрусите са алерген.  Grinning

Добре, предавам се, какууууу...съвсем оспамихме... Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт