Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-22

• 64 463
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • пловдив
 Хули, докато си призная, че и моите палци са в групата и ти се похвали! Браво, все такива добри новини!

По повод интересната дискусия около данъка на колата намерих само това, дано помогне

"В чл. 58, ал. 1, т. 4 от ЗМДТ са регламентирани преференции по отношение на данъка върху превозните средства на лек автомобил – собственост на лице с намалена работоспособност. По силата на тази правна норма от данък превозни средства се освобождава, лекият автомобил - собственост на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.
Освобождаване от данък настъпва при кумулативното наличие на всички изисквани от закона условия.
Съгласно чл. 19, ал. 1 от Семейния кодекс (СК) вещите и правата върху вещи, както и паричните влогове, придобити от съпрузите през време на брака в резултат на съвместен принос, принадлежат общо на двамата съпрузи независимо от това, на чие име са придобити. Този текст от обнародването на СК с ДВ бр. 41 от 1985 г. до момента не е променян.
Предвид гореизложеното, когато лекият автомобил, за който се претендира освобождаване от данък върху превозните средства, е съпружеска имуществена общност, преференцията се прилага относно идеалната част, притежавана от инвалида.
07-00-211 цитат от отговор на НАП "

а тук е пълния текст на писмото - отговор
http://accountplus.info/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0% … 9F/07-00-211.html

# 661
Антом, благодаря за точните цитати от закона! Беше много полезно! Peace
Ако не го бях прочела ,щях да си се чудя,дали не съм пропуснала още някое данъчно облекчение... Joy Joy Ама така си е-то човешкото нахалство край няма... Mr. Green

Мамче, честити добри резултати! Това ти е най-хубавия Коледен подарък!  bouquet

# 662
  • у нас - на брега на морето
Хули, бравос за резултатите! smile3501 smile3501 smile3501
Цитат
Сега под сурдинка - толкова ме беше страх сега, както никога досега.
Заради водката по празниците ли бе Хули?! hahaha Joy Joy
nanastef, имаш право на преференция  само върху една кола. Аз попитах, ако евентуално си купя кола на мое име, ще мога ли да ползвам облекчението след като сега подавам документи за тази и ми отговориха - НЕ! Попитах, ами ако преди да се плати данъка на тази кола и това, че съм подала документи има ли значение, ми отговориха, че след 2 месеца ще ми отговорят. Сега не знаели.
Ти ми казваш да проверя на "Генерал Колев",но там за целия град ли е, защото аз съм към кметство Младост?
Сисссс, да са ти честити ботушките, а за чантичката ще се погрижи добрия ШЕФ!
antom , благодаря за полезния линк!  bouquet Като разберете нещо полезно обаждайте на другарчетата. Praynig

# 663
  • у нас - на брега на морето
Сиссс, писали сме едновременно.

# 664
Здравейте, момичета!
Първо, поздравления за Хули! Браво! Само така!  Hug Hug Hug
antom, благодаря за информацията. Много ми беше полезна. Мен две години са ме изиграли с данъка за колата, а и за апартамента...ще подам документи...да видим какво ще стане. Знаех за тези облекчения, но както казва Йовчето, на касата са някакви лелки и дядки, които не знаят за какво става въпрос.
Сиссс, честито за ботушките! Това си е чудо, наистина, в тая скапана държава в която живеем, рядко се намират грамотни и вежливи служители..., а за чантата...може пък Дядо Мраз да тия донесе, щом Дядо Коледа е пропуснал... Hug Hug Hug

# 665
Привет банда!
Хули, като е най-зле - така да е!

antom, и аз се присъединявам към благодарящите.
Ще взема да попрочета тук там и да се възползвам през идната година. То ако сега пусна документи, кой знае кога ще стане, ама ще пробвам пък каквото дойде. Дано не ме мотаят много.

КазвАхте ми да го направя по-рано, ама оно рУпа ли рУпа.

# 666
  • Варна
Хули, Браво!  Grinning

Само да вметна, че има едно много важно словосъчетание което определя кое се приема за обща съпружеска собственост:
...в резултат на съвместен принос,...
По силата му наследени, надарени, закупени с чужди средства и някои други подобни имущества НЕ са обща съпружеска собственост. Както и в моя случай - на мъжУ колата й обща, пък мойта сий мойта!
Йов,
засега планувам да спра покупките на МПС-та. Усещам, че съседите от блока вече се изнервят доста впредвид ограничените места за паркиране във Варна. Ах, междувпрочем ... има чудесно място с изглед към залива на тополата пред входа. хм .... дали да го заплюя ...  baby_neutral

# 667
  • В царството на игрите:)
Ох, успокоих се - поне тук има движение newsm78 Във фацабуката никой не е мецнал цял ден. Утре и аз ще подавам документи за винетка и за намаление на данък сгради. Добре, че ще сколасам да о направя на 30 декември Mr. Green
Хули, много се радвам за  теб. Дано те е страх все по - малко, а резултатите ти да са все такива Hug Второто, обаче е по важно Peace
Бабилийке, наистина не слушаш много, ама нали си рогато Mr. Green Шъ додиш ти на нашта Joy
Целуфани от мен  love001

# 668
  • София
    Dobro утроооо! Първа съм станалааа.... Laughing

Хули, поздравявам те за хубавите резултати!!!!!
 За съжаление не мога да се възползвам от винетки и др.екстри защото съм до 1.яприл с телк и после не знам 5година става,сигурно няма и карта  за градския транспорт да  имам. А апартамента като е писан на дъщеря ми,май не мога да се възползвам от намаление на данък,нали? Здраве да е,това е важно, другото малка подробност.
 Днес ще правя баклавата,имам поръчки за две тави,ще се чупят орехи на поразия.....
 Хубав ден ви пожелавам!  love001

# 669
  Ей ,Хулито ,много обичам хубавите новини  Heart Eyes

Аз ходих скоро на ТЕЛК и има нещо ново ,до колкото може да се разчита на инфото от Павликенският Телк ,-- имало някаква нова наредба , според която онкоболните след 5 година оставали до живот с 50%.

# 670
     Аз ходих скоро на ТЕЛК и има нещо ново ,до колкото може да се разчита на инфото от Павликенският Телк ,-- имало някаква нова наредба , според която онкоболните след 5 година оставали до живот с 50%.

Ами то май така трябва да е! Че едва ли някоя от нас се надява след петата година да започне да и расте нова цици... Joy Joy

# 671

Ами то май така трябва да е! Че едва ли някоя от нас се надява след петата година да започне да и расте нова цици... Joy Joy

И аз знам, че това е новата наредба, но нали знаете, че в Бг всичко е предпоследно! Но каквото - такова - здраве да е! По - добре да поемат един имплант, отколкото да ми дават некакви пари Mr. Green

# 672
Сиско, писали сме заедно. Обичам теееее Hug

# 673
Мила ми Венето,това с импланта е good idea !  Така го виждаш ти,защото си на това дередже!
Ама мислиш ли,че тези дето пишат законите и наредбите ,могат да гледат нещата от позицията на една жена,която има нужда от имплант...Нали знаете,че на чужд гръб и 100 тояги са малко! Mr. Green

А иначе и аз те айльовю,нЪл си знаЙш!

# 674
Освен цици ще вземат да ви пораснат и лимфни възли и потни жлези и всичко ще ви е наред.
Ние сме като в приказката "Бопен здрав носи". Понесохме всички реформи и безхаберие, но оцеляхме.
 santa2

Общи условия

Активация на акаунт