Отговори
# 615
Тихичка, аз освен че я кърмя и правя някои от кашите с кърма или примерно банана с малко карма, съответно замразена. Аз се цедих до 4-тия и месец, освен, че я кърмих и имамм доста замразена. Давах на едно момченце, но спрях и ми остана доста количество. Аз я съхранявах във фризер тип ракла, но сега, тази , която ползвам е въвъ нашия фризер, който е към хладилника, но отделна врата. Ползвам кърма, която е цедена май-юни месец и нищо и няма. Четох, четох има различна информация, едни казват 6 месеца , други 9, трети 1 година, чела съм и 18 месеца. И най ми хареса , една майка от форума беше писала в една тема, че кърмата си личи, като прясното мляко е негодна, т. е. се пресичала един вид.
Давай смело
 Hug

# 616
Благодаря много на Вени и Щастлива съм!Вече почти 9 месеца откакто се цедя,но замразена кърма почти не съм прибирала и много се притеснявам.Прибирах първите месеци и после я подменях,но се притеснявам все,че е развалена и ако ви кажа колко много литри съм изхвърлила сигурно ще се изумите.А сега когато ми намаля и едвам ми стига за деня така ме е яд на себе си и искам да си прибера още мъничко,че като не ми достига да не се притеснявам.Но сега като прочетох успокоителната информация съм спокойна за петък,че и да не мога през деня да отделя достатъчно за вечерта когато няма да ме има,ще мога да оставя замразена. Hug Hug Hug Hug Hug
Звездичка браво за уолкъра ви.Дано да си го хареса малката и да си го ползвате със здраве
Днес ще пристигнат календарите,а в петък снимките.
Нямам търпение да ги видя.
Някой знае ли нещо за мамите ,които не пишат-golddigger,Стелле,Диди пейчева,Сусалинда и т.н сега не се сещам кой бяха другите.
Аз ставам,че ще ходя до магазина да купя кафе,че чакам сестра ми. Hug

# 617
  • На брега
Момичета, в неделя "Tемата на NOVA" ще бъде за качеството на детските пюрета и за това - безопасни ли са те, как се произвеждат и какво точно съдържат. Очаквам с нетърпение!

# 618
Добър вечер,майчета.
Влизам набързо само да ви кажа,който ще ходи на Коледното парти на Gymboree на 17 ти-петък, че ако искате може да купите подарък за вашето дете и дядо Коледа да му го връчи там.Това е личен избор и не е задължително,това ми казаха днес от клубчето.
Честити месечинки днес на порасналите. Целувки от мен за тях.

# 619
ilein7, NovaTema Ние имаме сребърна лъжичка, подариха ни я като се роди Вини, и с нея го захраних. Първото опитване на храна беше с лъжичката. Има смисъл това за антибактериалните свойства на среброто. За съжаление, по дивите острови няма такива екстри като сребърна вода, но добре че съществуват устройства за правене.
И нашият омалял космонавт е съвсем нов, необличан. Как растат тия деца...

NovaTema Хайде гледай за пюретата, и после разкажи основното инфо, мооооля ти се  Hug Heart Eyes

Вини започна най-после да пълзи. Досега не искаше, но го сложих на пода в средата на стаята и повика Неволята да го научи  Grinning

Блазе ви за джимборетата, пожелавам на всички да се забавляват много и дядо Коледа да подари на всички бебковци и мами каквото си пожелаят.  Simple Smile

# 620
Добро утро майчета и честит ви сняг! Днес тук в Русе също вали. Вики се събуди порядъчно в 7:30, хапна сисирнената попарка, походи малко в проходилката докато хапна и аз и сега е в кошарата си и си играе. Майчета нищо не казахте, какво мислите - дали мога да й давам БИО царевичен корнфлейкс?Ако й го давам ще е най-вероятно от края на януари - началото на февруари де, но да питам от сега. А от кога може да им се дава кисело мляко? Не мисля да го започвам скоро, но пак да питам.

Ох, ще приключвам вече, че Вики и тя вече е на компа и си иска пространството само за нея. А за Коледа тук в Русе мислим да й вземам стол за хранене, че не можем да си разнасяме постоянно тоя от София и едно гърненце. От начало исках музикална тоалетна, но се отказах. Струва ми се, че може да го обърне на игра с тая тоалетничка и да не я използва по предназначение.

Хайде лек и спорен ден от мен     

# 621
Здравейте майчета!
elzas    ето един разкошен линк за захранване, изпратен ми от Щастлива съм! http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66 Там пише за млякото, за царевицата, моята кукла вече е захранена под формата на кисел с царевично нишесте. Ако и Вики е захранена с царевица, просто прочети състава на корнфлекса и ако всичко сте яли, какъв проблем може да има?
Blackangel , много благодаря за инфото за Коледното парти, не ни казаха и щяхме да гледаме жално без подарък. Нашата кукла ще е с червена рокличка с качулка, че да се познаем.
Аз да питам. На сокчето от круша на HIPP, пише да се разрежда с вода, то концентрат ли е? Не може ли директно да се дава и в какво съотношение да се разрежда?
Ахони, чакам да ме упътиш за кукличката. Вчера бяхме в Комсед и пак бебетата са за над 3 години, има едно за над 1 година, не правеше много неща , но и не ни показаха. ОБАЧЕ имаше един Мики Маус, който разказва 8 приказки и пее 8 песни и танцува. Леле, как го е зяпала. Пише за над 18 месеца, но ми се иска да и го купя за Коледа. Мъж ми ме спира, че ще го налегне да го яде  и ще го счупи.  newsm78

# 622
  • Варна
Здравейте, мили мами и сладки бебчета  Heart Eyes
Мнооого отдавна не съм писала, но успявам поне да чета  Embarassed
Радост е вече голяма щуротия  Grinning, пълзи, изправя се в кошарата и по дивана, обикаля цялата стая
и постоянно я гоня, че като излезе от килима е паркет и се плъзга, все едно е на ледена пързалка, страх ме е
да не падне да си удари главата. Привличат я само дистанционни, телефони и въобще всички
играчки за големи  Laughing. Сега в студеното време си стоим в къщи, мен лично ме е страх да я извеждам на вън.
От вчера сме на ДК и мисля, че и харесват манджичките. Украсихме си елха и тя много и се радва.
Най-после се появи и първият ни зъб. Аз все гледам отдолу, а той се появи отгоре и първа го видя мама Krasita1  Grinning.
Опитвам се заедно да се забавляваме в къщи, песни игри и др. подобни. Вече спи по 2 пъти на ден, но ни е проблем следобедния сън.
Вечер също много трудно си изпива млякото, голям рев е, май не го иска вече  Thinking. дали мога да го заместя с кисело мляко?
Не съм го решила твърдо, просто питам.
Момичета моля Ви за вашите вълшебни палчета за Михаела на mama Krasita1, болна е милата и от вчера са в болница.
тя от 1 седмица кашляше и вчера вече са има казали, че е бронхит и са ги приели в болница. Сега се чух с Краси и каза, че са по-добре.
Пожелавам им скорошно оздравяване.
Ами това е за сега, ще се постарая скоро пак да имам време да пиша.
Прегръщам ви всички  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 11:04 от hellena

# 623
Добро утро момичета.То направо вече си е добър ден ама както и да е.
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ.
Мама да и на мен ми го бяха дали тоя линк за захранването -много е полезно.
Елзас аз вече дадох кисело мляко.По няколко лъжички на седмица.Няма нежелани реакций и долу горе и харесва.Но не ,че смятам да и давам кой знае колко.
Гледам,че навсякъде си имате сняг само при нас в Бяла няма  Sad.Искам и аз поне като ще е студено и няма да може да излизаме да има сняг.
Йоанка вече почти навсякъде се изправя.Много бърбори.Май ще вади зъбче,защото все тика играчки и ги дъвче.Но много намали дневния сън-само веднъж,най много 2 пъти спи по не повече  от час.Вашите деца по колко спят?
Лек и приятен ден на всички  Hug Hug Hug
Сега прочетох поста на Хелена и много съжелявам за Красита и дано бързо да се оправят.Стискам всички палчета на света да не се задържат в болница дълго и скоро да се похвалят ,че са се оправили.

# 624
Здравейте,мамита.
И ние не сме съвсем здрави. И двамата повръщат от вчера. Цяло чудо е. Аз не мога да вдигам тежко заради операцията. И горката ми свекърва, да е жива и здрава,върши работа за трима. Praynig
При нас освен това е лудница. Пълзят навсякъде, добре,че мокетите са нови. Изправят се за части от секундата, Христо прави крачки и ме вика постоянно -мама мама мама. Играят с всичко друго, но не с играчките си. Телевизор,телефони, дистанционни. Май всички деца си приличат.
Имаме по 8 зъбчета всеки. Вече си слагаме телефоните на ушите. Когато казвам браво и пляскам с ръце и те повтарят като  пляскат с ръце. На мама умните момченца. До края на годината целта ми е да казват чао и да дават целувка с ръчички на тати като тръгва на  работа. Освен  всико Филип върти глава когато баща му започне да върти глава. А Христо обича играта криенка с кърпа закрива лицето, а когато го открие пада голям смях. Вече не мога и в проходилките да ги оставям без наблюдение, че успяват да се наберат нагоре и буквално изкачат. Осъзнавам, че вече не са като картофчета, само да гледкат, вече правят неща целенасочено.
Пожелавам на всички да са живи и здрави. Hug Praynig
На Мамма благодаря за менютата. Hug

# 625
Здравейте момичета:))
Голям кеф пада с Уолкъра,само не ползваме частта за ходене, а музикалната част:))Нещо  е страх малката да се отпусне:))
Иначе от 2 дена раздава яко целувки-целува по бузката,но също така  долепва ръчичка към устните за въздушна целувка:))Също така се опитва да  имитира конче,но и е малко сложно и не успява да доизкусори всички съгласни накуп:))
От снощи сме вече с украсена елха и лампички:)))Галка много им се радва.Тя ми беше го;ям "помощник" в украсяването ма елхата-мама слага играчки,Галка ги сваля.По едно време даже щеше да събори и елхата.При нас ще е изкуствена,но при баа в Ботевград ще е естествена:))
Ние от 2 дена излизаме навън-вчера на терасата за 5 мин,а днес пред блока за 5:))Така да свикваме със студения  въздух:))и да се каляваме:))
Честити месечинки на порасналите:))
4елси при вас си е лудница:))Добре,че има кой да ти помага:)
Относно проходилката-моята принцеса си я надига и преминава през 10см праг:))Аз си мислех,че няма да може,но я гоних един ден по стълбите-а тя щастливо усмихната:))
Имате моите палчета за Михаела на mama Krasita1 , бърз оздравяване и излизане от болницата:))
Carmen  браво на Вини.Както неусетно започна да пълзи,така неусетно и зъбчетата да се покажат:))
Аз ви оставям ,че малаката Галка иска внимание:))
 Hug Hug Hug Hugза всички:))

# 626
МНОГО ЗДРАВЕ ОТПРАВЯМ ЗА МАЛКАТА МИХАЕЛА. Мама Краси нека да е силна. Детето ще оздравее. СТИСКАМ ПАЛЦИ и се надявам по-скоро да свърши тая кашлица гадна и да не се мъчи детето.

# 627
  • София
Здравейте, чак сега сядам за малко пред компа и не знам дали ще успея да изчета всичко, но бързам да отговоря.
NovaTema, в попарата слагам и сирене и масло. Аз въведох едновременно глутен и млечни продукти с попарата. Докторката каза, че на 8 месеца вече нямало причина да се притеснявам за глутена, особено като се има предвид, че до 6,5 е била само на кърма, та аз смело дадох попара със сухар, сирене и масло. Започнах с козе сирене, но краве масло. Вики я яде със страхотно удоволствие, правя й я с обикновени сухари на Голдис или пълнозърнести (бебешките са много сладки) и гранулиран плодов чай на Хип.
Щастлива съм!, аз като съм с нея ми се иска да изляза, а като реша да го направя и така не ми се разделя.
Аз още не съм купила бяла дрешка за зъбчето, но го чукнах със сребърна лъжичка.
ilein7, аз си мислех, че много съм й купила, но сега свеки каза, че опаковала подаръците и тези за Вики били 10  Shocked
mamanaAni, браво на Андрея за пълзенето!  Hug
Мама Да, ще потърся линк, но току що я опаковах (аз опаковам много сериозно) и не погледнах марката  Sad Аз въобще не гледам указанията за години, след като получих комплект дрънкалки (съвсем обикновени), на които пишеше за деца над 3 години  Shocked Какво ще ги правят тригодишните деца??? Според мен това го пишат, само за да се застраховат. А за мики мауса какво като го счупи, аз и за това хич не се притеснявам - нека чупи, не й купувам много скъпи неща и толкова. Точно този е скъпичък обаче.
Стискам палци за малката Михаела. Дано бързо се оправи!!!

# 628
  • София
Мама Да, http://toy.bg/detski-kukli/44-palziashta-kukla-bebe.html
това е куклата, но моята е розова, струваше малко по-малко (30 лева) и не изглежда толкова мизерно, колкото в този линк  Hug. Купих я от един магазин на Шипченски проход срещу зала Универсиата, не помня името, но има много дрешки. Дадоха ми изложената, но не съм питала дали има други. Тя е твърда и със сигурност не е безопасна, т.е. да оставиш детето само с нея. Аз лично мисля, че Вики доста бързо ще й види сметката, но здраве да е. Може пък да я научи да пълзи.

# 629
  • София
Здравейте, момичета  bouquet
Надявам се не се сърдите , че нахлувам в темата ви Rolling Eyes
Аз съм от бъдещите мартенските мами 2011, чета ви с интерес и много се вълнувам Grinning
Минавам да ви пожелая весели новогодишни празници и много здраве и усмивки на вас и слънчицата ви  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт