Отговори
# 600
  • На брега
Здравейте! Ама много коледна ни е станала темата  Hug!
Честити месечинки на празнуващите днес!
Честити зъбчета! Ние имаме едно. Подаде се безпроблемно, но от няколко нощи Елена започна да си поплаква нощем и не знам дали това не е от болка от растежа на показалото се зъбче или пък ще ни никне ново.
ahoney, виждам че обсъждате едро смляните пюрета. Вчера по грешка взех 2 едро смляни (пише, че са за след 12-ти месец) и се чудех дали ще има проблем ако ги давам сега... Имам въпроси и за попарата тъй като ти също захрани Вики по-късничко... Със или без сирене я правиш? Аз още не съм въвела млечните.  Преди седмица въведох глутена с овесена каша и вече се оглеждам за нови храни. Ръж и ечемик не знам как да въведа. Не намирам бебешки продукти с тях, а и не знам как да приготвя ръженото брашно от диетичния щанд, така че да е подходящо за бебешко хранене, така че може би ще продължа с пшеница.
Щастлива съм!
и дребната ме прецоква по цяла нощ... Особено призори "освирепява" Mr. Green През час ми приплаква... в 4-5-6-7! Не всеки път е от глад май, а само за успокоение, тъй като често суква малко и заспива.
Хубав ден!

# 601
NovaTema съгласна съм, че не е глад в най- честият случай  Wink Даже съм забелязала, че докато си легна се буди и проплаква когато усети че ме няма в леглото. Така, че за сега нощните излизания са мираж, даже и на коледно парти от работата не мога да си помисля да отида. Но не ми пречи, тази година съм му нужна и съм до него Heart Eyes Това във връзка с поста на Ахони, че и тя милата не може никъде да отиде. Толкава бързо растат и си променят нуждите, а след това ни  става едно мило и носталгично, за това какво е било  Hug

# 602
Svetlichka, Mama Da, Щастлива съм!  Благодаря ви! Hug Hug Hug

И на мен педито ми каза, че може да дъвче с венеца, но явно го мързи диването.

Какъв е този обичай с купуване на бяло за зъбче? За първи път чувам. Кажете ако трябва да го облека от горе до долу в бяло, че да поникнат тия зъби  Laughing

Току-що направих елхата, стана много хубава. Днес сутринта излизахме на разходка. Докато беше слънчево, беше много приятно, но накрая слънцето се скри и стана студ. Дечко цял следобед мрънка, не знае какво иска, влуди ме. Установих, че единия космонавт не му става изобщо, а другия му е окъсял! Колко бързо растат, милите  baby_neutral

За протокола - още едно нещо, което тук няма, е Pampers Premium Care. Вини за първи път в живота си има зачервено дупе  Confused

# 603
Здравейте момичета!
Ние сме добре. Да се пихваля- днес си успешно взех и последния изпит за този семестър и вече съм последна година, последен семестър.
Честито на призьорите! Браво на децата, те са наша гордост!
Кармен, радвам се, че си по-добре.
Аз все още не съм и давала пюрета с по-едри частици, но пък попарата си яде без да я пасиарам , само я разбърквам и готово.
Мале момичета, този пост го пиша от 1 час, защото...Тази вечер нашият татко е нощна смяна и сме сами. Сложих я да спи. Тя нещо се размърка, но аз след като я сложа да си легне и я оставям сама да заспива. Няма проблем със заспаването. Много рядко се разплаква, но за 1-2 мин. и заспива. Тази вечер се размърка и аз отивам след 1-2 мин. и гледам тя цялата оповръщана, такава голяма локва между нейното и нашето легло, направо се уплаших. Аз като голям човек, не знам дали мога да повърна такова количество. Стана ми толкова жал, но тя след като я измих и започна да ми се смее. Та 1 час чистих, сменях и чаршафите, сега пера. Уплаших си се де, да си призная, такава гледка е стряскаща и тя милата, нали и се спи и седнала в леглото и една така потреперваща...
Сега спи спокойно, дано е така цяла нощ. Е предполагам, че ще се събуди по никое време да яде, но това да е.
Лека и спокойна нощ!

# 604
Привет ,маминки!Днес сме доволни,че следобед изгря слънце и поизлязохме,ми 3 дни не го бях изкарвала момчето!
Carmen4е,обичай е като излезе зъбчето да се купува нещо бяло ,за да са бели зъбките,чувала съм за сребърна лъжичка,но незнам защо,а също и за игла,та да пробиват лесно и бързо следващите!
Щастлива съм! ,Норка,всичко с времето си,досега сме излизали,излизали,и пак ще почнем да излизаме,наистина сега сме им най-нужни!  но защо не изцедиш няколко бурканчета да имаш във фризера,аз така имам и например    както снощи излизахме и майка му е стоплила на водна баня,
NovaTema,честито,нека всички ви излизат така лесно!

За пюретата,аз също съм взимала   такива ,аз надробявам хлябчето и давам,без да пасирам!,но за след 8 м и нямаше проблем,пък и нали се храним и от кухнята,и давам,без да пасирам!

Норче-
  ,,Аз като съм ти казала, че  ние с теб докато сме обикаляли алейките в парка мислейки си че дребните спят , те са си говорели телепатично  да не ядът човешка храна, а да си карат само на майчина ,,
аз пък викам,че Жорко ще го кърмя до 1 клас,а пък може и до 4ти,че нали се пада аз да го уча,та в междучасията може да си цоква Joy Joy
Ама той поне и-човешка храна Laughing- си яде,дай му и манджички,и луканки,и пюренца!Да  ми е жив и здрав,все така да си хапва!
Аниии,много подаръци,много нещо,щастливка е Вики Сладуранкова!
Меги,Бони,веднага Simple Smile да оздравявате! Hug

Олях се,на всички лека нощ и много,много Hug!

# 605
Ох, успях и аз да пиша...не е истина просто...
Тези дни Андреа е като залепена за мен, дори и да не е на ръце, трябва да съм в стаята иначе се започва един рев, ред сълзи, ред сополи.
Да се похвалим-НИЕ ПЪЛЗИМ!!! Най-после и ние да затътрим тежкото си дупе(което всъщност не е много тежко, ама....) по земята, но всяко добро нещо си има и недостатъци, сега не мога и до 00 да отида без да я сложа в кошарата, или да и намеря пазач. Но важното е че пълзим и то със всеки ден сме по смели. newsm30
Иначе с всеки ден става все по-изобретателна, изправя се по всичко, даже вече и по леглата в кухнята, и по нашата спалня, абе по всичко, даже онзи ден се опита да се изправи без опора, сама от земята, подпря се на ръчички и изправи единия крак, но другия не можа и някак се извъртя, та на края беше седнала на дупето си, абе прави акробатики всякакви.
За едро смляната храна, да кажа, на Андреа от доста време и давам да си гризка разни неща, каквото и да и дам сама си го гризе, още от преди да има зъбче(даже по сборовете, мисля че на последния, баща и и давал кюфте да си гризка и тя си отхапала, пристигам аз и ми показват гордо как детенцето си дъвче кюфтето и колко и харесва). Удома в момента менюто е съобразено с най-малкия човек и всичко се готви, така че тя да може да яде, а иначе всеки да си добавя подправки каквито иска в неговото, та се справя супер с манджичките, много и харесват(яд ме е че нямаме детска кухня тук, но от домашното, за което между другото ние си произвеждаме продуктите, няма по-добро). Исках да кажа, че не и стиня много много храната и се справя доста добре.
Megito_vc радвам се, че картичката ви е харесала толкова(впрочем аз се чудя как оцеля да ви я пратя, защото на Андреа също и хареса как пее и все към нея протягаше ръчички, хубаво е че беше на високо Grinning )
Аз ще ви оставям, че моите герои вече са уморени, а и заспали.

П.С. Ако някоя е ходила на карнавала да сподели мнение и снимки, че така ми се ходеше, ама съм далеч Sad .

# 606
  • На брега
Добро утро! Честито на празнуващите днес!
Браво на Андреа!
Ние украсихме елхата на двора и вече чакаме Дядо Коледа! Поръчали сме си телефон или дистанционно, че това са и любимите играчки, пък мама и тати не дават да се смучат  Mr. Green.

Carmen4е,обичай е като излезе зъбчето да се купува нещо бяло ,за да са бели зъбките,чувала съм за сребърна лъжичка,но незнам защо,а също и за игла,та да пробиват лесно и бързо следващите!

Среброто има антибактериални и противовъзпалителни качества. В периода на зъбоникнене- възпалените, раздразнени венци и микро раничките по устната лигавицата са предпоставка за различни инфекции и затова, според някой детето трябва да се храни със сребърна лъжичка.  Simple Smile Освен това сребърната лъжичка (особено с гравирана дата на първото зъбче) си е чудесен спомен от детството, а и символ на късмет и богатство  Wink. По аптеките се продава и сребърна вода (на съвсем достъпни цени) със същите свойства...
За протокола: и нашия/гащеризон космонавт е умалял, а дори не е обличан... Мисля новият да е 80-ти номер  Mr. Green.
Пропуснах да споделя, че вече сме 8 200 гр. и 70 см. високи(ама пак беше сгърчена докато я мереха) и ни поставиха последния синфлорикс!
Хубав ден!

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 08:26 от NovaTema

# 607
Привет мацки!
mamanaAni , честито пропълзяване, пазете се. Ние още си седим на дупето, но вече се изправя на колене на дивана да докопа нещо от масата.
lapiovra , честито и успешно завършване! Браво!
Щастлива съм!, вярно са се наговорили, но до деветия месец  само Naughty Мога да се похваля, че хапва по 5 до 10 лъжички пилешка супа с картоф и кромид, парченце авокадо, 3 лъжички плодово пюре и бананова каша. Бавно но славно напредваме с храната.
Ахони, дай линк за вашата кукла, че ме заинтригува, ако има. Аз търся такава, но все пише за над 1 година и не съм намерила още.
Прекрасен снежен ден на всички и усмихната седмица!

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 09:15 от Mama Da

# 608
Здрвейте Simple Smile
Хайде на снегааааа  Laughing

Мама Да няма да споря и да се бъркам в бебешките работи, щом казваш не са се!   Peace

Цвети браво на Ани.  Hug

Илианка имах цяло чекмедже с кърма във фризера и се наложи да го изхвърля Sad заради лактозната непоносимост и това че бях пила прясно мляко когато го бях цедила. А вече не ми се цеди  Wink, но и смятам че той по скоро търси мен отколкото самото ядене и ако му подадеш шише със биберон се ядосва и обижда чак. Истински мъж - не признава силикона  Joy Той и Коко отдавна хапва с желание, но количеството е далеч под това за възрастта му.

Днес е време за нашето писмо до дядо Коледа, че да има време да ни направи подаръците  Joy

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 11:10 от Щастлива съм!

# 609
Честит първи сняг!

# 610
  • Враца
Здравейте момичета.
Честити месечники на всички бебоци и разбира се на мойта шуша Laughing
Айде почерпете се за нейно здраве,че днес ставаме на цели 9 месеца

Гледам обсъждате яденето.
3-4 дни Ичка ми отказваше пюрета и се бях видяла в чудо.Оказа се,че просто консистенцията вече е рядка за нейния вкус и си търси по твърда храна.Ние сме още само на плодови пюрета и каши защото отказва категоричнo зеленчукови и месни.За сметка на това се нахвръля върху нашите гозби.Но не иска да и го надробя и да давам,а да и топя в манджата и да я храня с пръсти.Съответно ми е нахапала ръцете Mr. Green
Боже още нещо щях да пиша,ама пуста склероза Mr. Green рано рано е дошла при мен.
Хубав снежен ден желая на всички,а на болните бързо оздравяване Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 10:48 от Венито

# 611
Здравейте момичета!Радвам се за тези които имат сняг-ние нямаме само е студено.
Честита месечинка на Ичка на вени.Да е жива и здрава и да расте щастлива и много да радва мама и тати. Hug за нея и за майка и.
Щастлива съм,Мама да и моето дете предпочита кърма вместо твърда храна.Всички с които съм споделила това ми се чудят как така ама тя била голяма вече
мама на Ани браво на Андрея.Приготви се за големи лудории вече.Ние по цял ден лудеем откакто се научи да пълзи.
лапиовра браво за изпита и съжелявам,че малката така те е уплашила
Колко неша си бях намислила да пиша,а като седнах и ги забравих.
А сетих се за едното-майките които са замразявали кърма дали могат да ми кажат колко време издържа във фризера,че имам една от септември и се чудя дали става още.Че нали в петък сме на банкета на мъжа ми и етърва ми ще я гледа и искам да и оставя повечко,че понякога вечер се буди честичко
А щях да питам и за други неща,но забравих.
Лек ден на всички,когато се сетя ще пиша. Hug Hug Hug

# 612
  • Враца
Тихичка ето провери тук какво пише за замразената кърма,но мисля,че няма проблем Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Ето и таблицатаhttp://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1047

# 613
Тихичка  6 месеца, щом ти е във  фризера вадиш рамразяваш на стайна температура и се яде до 6 часа след това  Peace

Уф тя Вени дала линкова, точно за кърмата, ама като съм си го написала няма да го трия сега  Blush  

Вени, честито на Ичка   bouquet

Илианка как е моя роден град, бял ?

# 614
Здравейте момичета:))
Сутринта така Коледно ми стана настроението с този сняг:))Ако знаете как искам да изведа малакта и да ис играем,но много студено:(Може и за 10-15 мин да излезем малко да дишнем студен въздух на терасата:)), за да не я изнежвам толкова много.Довечера с тати ще украсяваме елхата:))
Вени,честита месечинка на Ичка,да е жива и здрава и да радва мама и тати:)
Да ви почерпя послучай рождени ден на моята Свеки:))Който каквото си поръча,има го веднага от нас:))
mamanaAni , честито пропълзяване на малката Андрея.
lapiovra , честито за семестъра хайде и да се похвалиш догодина и за успешно дипломиране!
Тихи4ка вече са ти дали достатъчно материал за четене:))
Относно пюретата,аз отдавна давам на Галка по-едросмляна храна.Онзи ден даже,имаше по-едри парченца морков и тя си ги прекарва с езиче до зъбките и ги гризка,въпреки,че има само 2 долни зъба:))Но не го плюе-дъвче,дъвче и после ис го гълта:))Майка и обаче,като малка е била пълна противоположност.Всичко,което е било по-едро смляно е изплювано:))
Имаше още нещо за писане,но...малко го забравих.Признавам си:))
А да се похвалим,баба ни е купила Уолкър от Карфур на Чиполино за 30лв.Simple Smile)На промоция:Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт