Отговори
# 630
  • На брега
Горката Михаелка! Бързо оздравяване и пожелавам!
ahoney, мерси! Ама така я описа тази попарка, че чак на мен ми се дояде  Laughing! Спомням си, че това и макарони със сирене ми бяха любимата закуска и като ученичка даже...
zvezdi4ka , браво на вас! Мойто чаеве издава само някакви гърлени вокали, бръмчи с уста и завършва с едно "да"...
4елси, представям си какво става у вас. Не знам, как ще се оправяш с тези мъже като се разщъкат в различни посоки, по различни белички  Mr. Green!
elzas, кое те притеснява - да не се задави или дали е здравословно? И Елена е захранена с царевична каша (на Нестле), а и в някой пюрета има смляна сладка царевица.
Carmen,
Цитат
За съжаление, по дивите острови няма такива екстри като сребърна вода, но добре че съществуват устройства за правене.
И нашият омалял космонавт е съвсем нов, необличан. Как растат тия деца...
Joy Joy
ще разцъкаме темата, но май ще разследват българските пюрета...

# 631
Привет мамита  Hug

За мама Красита и малката Михаела бързо оздравяване Praynig Praynig  Praynig

Челси и твоите сладури бързо да се оправят Praynig и браво на свеки  Peace Дано и ти се почустваш скоро много по добре  Hug

Мамите на момиченца гледам са се ентусиазирали да купуват кукли  Laughing И аз бях така, но да ви кажа на Дени и купихме първата интерактивна кукла на 2 г, на 3 бейби Борн и т.н. е да ама тя едва сега като е на 5 ясно проявява смислен интерес към тези кукли със всичките им функции. Та тази година си е поръчала бебе Аморе  Mr. Green което акало  Joy Та такова ще купуваме. Иначе четох че някой майки купуват разни Барбита-  за мен са крайно не подходящи тези кукли за малките дечица- ръцете винаги са им с дълги пръсти, което ги прави доста остри и опасни да си бръкнат в окото с не толкова добре координираните им движения все още.  За някои неща наистина има смисъл от това за коя възраст са си.  Що се отнася до Мики Мауса идеята му е да слушат приказки. Е моя Никола още не обръща никакво внимание на приказките, но на песничките танцува. Що се отнася до по скъпите играчки, стига да можеш да си ги позволиш де, по добре една скъпа и доста по здрава, както им казвам аз кретеноусточива  отколкото 5 счупени до седмица  Peace

maiski3 и на теб хубави празници и здраво сладко бебе на финала  Simple Smile

# 632
  • София
maiski3, мерси за пожеланията. Пожелавам ти весело изкарване на празниците, лека бременност и много сладко бебче на финала  Hug Hug
Щастлива съм!, при нас вариант играчка, която не се пипа не съществува. Ако не искаме да пипа не й го показваме. Всичко трябва да се пипне, да се лапне, да му се намерят всички дупки и след това да бъде изхвърлено с всичка сила. След приключване на ритуала може вече да се играе с въпросната играчка.  Joy Относно ограничението за възрастта имах предвид, че е по-добре да се водим по собствените си виждания, а не по надписите на кутиите. За барбитата съм абсолютно съгласна с теб,  и не само за пръстите, но косите им се опасни, а за дрехите с разните му пайети и т.н. да не говорим.
NovaTema , хапни една попарка за мое здраве  Laughing Аз пък никога не съм понасяла попара и до скоро я давах на Вики със свито сърце, ама тя с такова удоволствие я лапа, че вече ми е хубаво да й я давам. Сега вече давам и кисело мляко с бебешки бисквити, но й слагам и плодово пюре, че иначе й е много кисело.

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 18:06 от ahoney

# 633
Здравейте момичета.Така се ентусиазирах за Коледа вече,че нямам търпение.Другата седмица в сряда или четвъртък щяло да има на центъра Дядо Коледа и да се снимат децата с него.Можело и родителите да купят подарък и уж добрият старец го е подарил.Много се развълнувах и стискам палци да е хубаво времето и да мога да заведа Йоанка.Тя още не разбира кой е добрия старец,но все пак.
Не смея да се похваля ,но на вас ще ви кажа-днес и вчера Йоана много хубаво си хапва ,почти всичко от кухнята си изяде.Дано да продължава тъй да си яде ,че с това неядене вече незнам какво да правя.И то без да я лъжа с играчки и песни,а само я обърнах към телевизора.Аз ако знаех,че е толкова лесно............А досега все я обръщах с гръб към телевизора.............
Лека вечер и нощ на всички. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 634
здравейте момичета
доста сте изписали,едва смогвам да ви изчета.
първо стиснати палчета за михаела и краситка,много бързо да се оправят и да се завърнат сред страничките ни.целувки Hug Praynig
вие доста сте напреднали с подаръците,ние чакаме събота,ако пуснат пътя на дефилето да ходим до джъмбо,така или иначе имаме доста неща да купуваме и решихме направо там да отидем,а не да се лутам тук из магазините и пак да се чудя какво да взема.на краско съм му харесала някои неща и предполагам че ще вземем всичките а и още Blush  да ви кажа днес му взехме една книга с животни които като натиснеш и издават звука на животното,но краси изобщо не я отразява.предпочита да си играе с топки.има много топки и само ги търкаля.а ако не стопки,сега на първи план му е да се хване за нещо и да се изправя сам.от ч седмица се научи да лази и постоянно се изправя на нещо и ме е страх да не тупне да се уплаши.иначе много мерак има и да ходи.тези 3,4 дни в студа не сме излизали и в тази връзка мисля че тихичка питаше за съня.какво да ти кажа мила спим 2 пъти на ден по 15 или най-много 20мин.ето днес като изгря слънцето излязохме от 12.30 до 15.30.ами той спа навън 2 часа,направооо незнам какво ще правим.готово е и другото зъбче да пробие до това което вече има.дано да пробие лесно и то и другите.
нашия тати онзи ден беше на сф и от там му купи едно магаре което рапира песента джингъл белс и си върти главата,краско го гледа гледа и се научи и той да си върти главата,само да му покажеш и започва.освен това онзи ден даде първата си целувка за мама и сега не спира да го прави,върти и сука някак си езика и го дъвче,въобще имам чувството че толкова бъзро научава толкова много неща че незнам как ще го стигна,но да ми е жив и здрав.
за нова година искахме с моя мъж да празнуваме някъде,но от друга страна искаме да сме си и с него и все още не сме измислили какво да правим,много ни е трудно да решим Rolling Eyes
кармен как сте,всикнахте ли с обстановката там.радвам се че и вини е проходил и дано скоро има зъбче Hug
честито и на останалите със зъбчета.
честито на месечинковчета.
аз приготвих картичката,остава само да напиша пожеланието и да я изпратя.понеже не смогнах да направя купих гптпва,много хубава музикална.та наскоро прочетох една мама каза че са я накарали да слага нещо в плика,или в картичката и аз не разбрах точно.ще помоля ако може да пише на лични какво се прави за да знам,да не се мотая.благодаря предварително.
сега ви оставямще лягам че все немога да се наспя
лека и мека Hug

# 635
Пожелавам на малката Михаелка на мама Krasita1 да оздравява бързо, много гушки и цунки  Hug Hug Hug

Mama Da Леле, какъв е тоя Мики Маус от Комсед, някакъв компютър трябва да е. 8 приказки и 8 песни са много нещо, аз не знам толкова  Laughing

И ние искаме да играем много с дистанционните, но тати изнамери едно старо, аз го мия хубавичко и тогава му давам да си чеше венците на него. Иначе когато мрънка много, тежката артилерия е един мобилен телефон Сони Ериксон уокмен модела, пускам му го на музика само и детето се диви и кротува. Днес даже го сложих в найлонче за замразяване на храна, за да не го повреди като го лапа и ближе. Ей, голяма енигма - как да махне проклетото найлонче newsm78 Така и не успя да го отвори, но много се постара да опитва Mr. Green Момчето не се отказва лесно! Иначе не е като да няма музикални играчки. Има 4, но друго си е музичка на истински мобилен телефон.

Днес ме хвана яд на свеки по няколко въпроса, за които не ми се пише. Нямам търпение да се разкара, въпреки че не знам като си тръгне как ще успявам с детето сама. Поне няма да се нервирам. Още цели две седмици ще стои тук. Ще лети на 27-ми  afwitch  Дано Бог даде жега и суша, че да се състои полета!  fingerscrossed  Mr. Green

Днес се обаждах на най-близкото възможно Gymboree и ме осведомиха, че имали само записване за занимания от по 45 минути веднъж седмично в групи, и това струва 35 лири на месец. Освен това нямат клас по музика за нашата възрастова група, а само за физическо и умствено развитие. Което не е малко, но аз много исках музика, защото мисля, че детето е музикално, и че музиката се възприема много по-интуитивно.
За сметка на това, открих друго място тук, изглежда добре измислено и направено, където има игри на закрито за всички възрасти от 0 до 11 годишна възраст, и за късмет, то е през три улици от нас, което е супер, може и пеша с количката (като ми минат краката). Цената е много по-добра, но няма организирано обучение за нашата възраст, ами просто си влизаш с дечко, и си ползвате съоръженията. Трябва да отида да го проуча на място, да разгледам какво има там.

maiski3 Поздравявам те, желая ти леко раждане и да гушкаш най-сладката кукличка на света   ylinfant

ahoney
при нас вариант играчка, която не се пипа не съществува. Ако не искаме да пипа не й го показваме. Всичко трябва да се пипне, да се лапне, да му се намерят всички дупки и след това да бъде изхвърлено с всичка сила. След приключване на ритуала може вече да се играе с въпросната играчка.  Joy
Колко добре си го описала, точно така е hahaha hahaha

eniq Благодаря за пожеланията за зъбчетата, дано! Адаптирахме се, само дето нощем не спи той добре, много се върти и се буди. Но пролази накрая. И преди го бях виждала да лази по 2-3 стъпки, но го мързеше. Сега вече нямаше накъде. Наистина много бързо научават всичко и копират точно мъниците. Вини онзи ден беше буден когато татко му тръгваше за работа и ме целуна за довиждане. После излезе от стаята, а Вини веднага долази на леглото до мен и постави устничките си върху моите за целувка, също както тати направи  Shocked Копира каквото види. От време на време го хващам, че без видима причина гледа свеки на кръв. Чудя се мен ли копира и дали трябва сериозно да контролирам изражението на лицето си   Twisted Evil

Изпратих моята картичка до мамата, която ми се е паднала, но не знам ще стигне ли, че английските пощи традиционно са по-бавни от охлюв по Коледа, и даже се е случвало коледни картички да не стигат местоназначението.

Хайде лека нощ, че пак стана история славянобългарская.
 Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 02:36 от Carmen

# 636
Видях, че обсъждате куклите. Аз се чудя дали да купя първата кукла на Fisher Price
Не съм убедена обаче, че ще и обърне внимание. Иначе си е специално предназначена за бебета над 6 месеца.
Повечето от останалите кукли ми се струват крайно неподходящи за тази възраст, особено пък Барби-тата - мисля, че всички Барбита са за деца над 3 годишна възраст.

Дарина много се забавлява, когато и разиграваме сценки с играчките и може би по-скоро ще взема от куклите-ръкавици - тези, които са за куклен театър.
Нещо от този сорт

Но така или иначе подаръкът от нас под елхата за Дарина ще е символичен, защото все взимам нещо уж за Коледа и не издържам и го давам Simple Smile
Уж подаръкът щеше да е образователното куче
Извадих го обаче и голяма забава пада с него.

Иначе по отношение на забавленията, празниците и Дядо Коледа, аз направо съм изумена от нашата купонджийка.
На Коледния празник в НДК Дарина се държа невероятно. Очаквах, че ще се стресне от толкова много хора, силна музика и т.н. Нищо подобно. То не беше смях, то не беше клатушкане тип "танцуване". Подскача, усмихва се, весели се. Голям кеф. Отново фотографите снимаха благотворително и направихме поредната фотосесия на Джуджанка (беше спретната с рокля, наподобяваща костюм на Дядо Коледа) и с нетърпение чакам да станат готови снимките. Снимахме я и седнала в скута на Дядо Коледа, така че вече си имаме първата снимка с добрия старец.

tihi4ka, къде в Бяла има детска кухня и какви са условията за записване? През лятото дали ще работи?

Аз мисля от януари да запиша Дарина на кухня, че вече не смогвам. На обяд си изяжда една купа супичка и сухарче едно, но не и стига и изяжда и едно малко пюре - зеленчуково или с месо.
Но затова пък точно като брат си ми отказа млякото. Мляко пие само на вечерното хранене преди заспиване.

Бързо оздравяване желая на двамата юнаци на Челси и на Михаела на mama Krasita1!

maiski3, весела Коледа и една прекрасна, успешна, здрава и щастлива Нова година желая на теб и на останалите мартенки 2011.
Още малко е останало до вълшебната среща. Безпроблемно добутване на бременността и леко раждане желая на всички ви!  Hug
(ех, като се сетя миналата година по Коледа как се търкалях и се чудех дали ще успея да удържа поне до Нова Година)

# 637
Един бърз въпрос момичета. Искам да захраня с глутен. Вече е захранена с пилешко. Четох, че следва глутен и после сирене и жълтък. Имам и каша овесена с глутен и бисквитки. Май реших с каша, но правилно ли е да започна с 1 ч.л. в безглутеновата и каша оризова с банан на Хумана? Или не бива да ги смесвам?

# 638
Мама Да захранването с месо го дават да е поне две седмици и тогава глутена  Peace

Започва се с овес, после ръж и накрая просо, но ти си прочела де  Wink

Според мен ако смяташ че едната лъжичка е малко да я наяде, дай я направена отделно + другата бананова каша пак отделно  Peace

# 639
оф вече ги дадох смесени и не изяде и половината. палчета за Михаела и за мартенката 2011

# 640
ахони мерси, ето линк за мики мауса http://www.youtube.com/watch?v=x4y73NNFwY0&feature=related  жесток е

# 641
Здавейте,сладуранки, добро ви утро:)
Ние бяхме на консултация-Дара е качила 500 гр и е пораснала с 2 см, та вече сме 8.500 и 74 см:) Зъбче не се очертавало скоро, педиатърката вика май по-скоро ще проходите, отколкото ще поникне зъб-хахаха:)Вече ще хапваме телешко и 1 в седмицата рибка:) Дара хапва всичко, попарата я обожава и я правя с обикновенни сухари, масло и краве сирене. Дадох и сметана и извара, но киселото и прясното мляко ще ги забавя. Иначе е толкова сладка и щура, едвам я удържам. Най-добрите ми помощници са рекламите.. за Барни, кренвиршите Сачи и бонбоните Мерси..Няма такава радост и пее с тях, върти ръчички..много е смешна:)Боже, колко я обичам и все едно цял живот я е имало:)
Стискам палци на Мишето на krasita1 да се оправя бързо и скоро да се приберат вкъщи:) Hug
Сега четох за Коледния базар и цялата информация, която е дадена за събитията..Страхотно..Аз много уважавам ДБМ, най-вече заради помощта им при моята първа благотворителна кампания..информацията за Защитеното жилище..АБЕ СТРАХОТНИ СТЕ И СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ХОРА КАТО ВАС:) Hug Hug Hug
Carmen  bouquet
Челси, бързо оздравяване на малките и целувки за трима ви:)
Maiski3- леко бременеене, здраво и кротичко бебче на финала и дано си намериш такива готини сладурани като в нашето форумче:) preggo  ylinfant
Ahoney, eniq, zvezdi4ka, bobita,щастлива съм,tihi4ka, Nataly,Nova Tema, Петенце и на всички останали newsm51
Целуваме ви с Малечка-Палечка:)

# 642
  • Sofia
Здравейте момичета,
не съм писала отдавна, но не пропускам нищичко от темата.
Искам да ви почерпя за деветата ни месечинка  party023

Малкия става все по-непослушен - няма нищо общо с онова спокойно и усмихнато бебе. Не иска да спи през деня. В проходилката пипа всичко.... А по цял следобед пиша домашни с каката. Почти без сили съм останала.

Аз със захранването съм по-смела и малкият вече яде почти всичко. Единствено прясно и кисело мляко не съм давала. Въпреки, че ми направи реакция от домашни супи - явно са му прекалено силни.

Пожелавам на болничките да оздравяват.

# 643
  • На брега
оф вече ги дадох смесени и не изяде и половината. палчета за Михаела и за мартенката 2011
Може да не е била гладна или да и се е спяло. И аз така захраних - в оризовата каша добавях овесена. Сега Елена е вече на чиста овесена, която през ден смесвам с плодово пюре. Дори чистата и приготвена само с вода каша не е проблем за дребосъчка - изяжда се Simple Smile. Аз бях чувала, че трябва да са въведени поне 2 вида месо, но мисля, че няма някакъв проблем, ако до сега не сте показвали проблеми със захранването, без фамилна обремененпст е, а и щом е било на кърма 6 месеца (и продължавате) вече е със зряло стомахче. Моята гастроентероложка (а тя подкрепя кърменето и не е от старата школа) ме съветваше даже да започна направо с попара със сирене и масло.
Ръж и/или просо са следващите, според някой източници, но аз не открих детски ръжени каши. Ръжения, купешки хляб ми е съмнителен (той е смес с пшеница и е оцветен) - т. е. варианта за попарка с ръжени сухарчета при мен отпада. Аз съм месила домашен чист ръжен хляб - е няма такъв кирпич Mr. Green!
Вариант е да си приготвям каша от запечено ръжено брашно или варени и пасирани ръжени ядки (както е посочено в блога на Косе Босе)... Ще пробвам, но много ме съмнява, че резултата от пасирането на варени ръжени ядки ще е жилава и лепкава маса, като захранките за риба на баща ми  Mr. Green. Мисля да пробвам да въведа ръж и полека лека да започна да давам пшеничена коричка за чесане на венците. Така количеството погълнат пшеничен глутен ще е минимално... и после да си продължа с попарки, бисквитки и грис (който пак според блога е добра алтернатива на хляба, бивайки без консерванти, оцветители, набухватели...).
Честити месечинки!  bouquet
При нас заваля снежец!
Поздрави с това "парче"! Два дни търсех изпълнението му от хОра на БНР  Laughing:
http://www.youtube.com/watch?v=QdKLWiYZygk

# 644
Добро утро момичета!Честито на днешните месечинки.
Мамма детската кухня в Бяла се намира в детската градина.Работи целогодишно.На нас за записване ни искаха 6 навършени месеца,копие от акта за раждане и бележка от педиатърката,че няма алергий към храни,медикаменти и съставките им.На почивка ли ще идвате тук?Ще се радвам да се запознаем ако искаш  Hug Hug Hug.
Днес навън има сняг  Grinning.Сега приспах малката и смятам като се събуди да я изведа за 5 минутки.Да и направя малко снимки пък и да видя реакцийте и.Откога го чакам този сняг и сега му се радвам като дете!  261uu.
Днес е последния ден от отпуската на мъжа ми.Толкова свикнах 15 дни да е вкъщи,че сега чак ми е гадно.
Ахони Вики направо ще е отрупана с подаръци.Искам и аз такава баба  Laughing.А това за играчките дето си го написала и Кармен те е цитирала,все едно ,че аз съм го писала за Йоана.Същата работа е.
Приятен снежен ден на всички. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes специално за Слънчо,Ахони,Мама на Ани,Мамма,Мама да,Натали Иванова,Диди Пейчева,Звездичка,Ения,Щастлива съм,Илейн,Кармен,Нова тема,Мама Ив и ако съм пропуснала някой моля да не ми се сърди.Ау сетих се за Венито.Лек ден.

Общи условия

Активация на акаунт