Подсъзнанието може всичко 32 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 83 579
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Моят син, пък, е супер контактен, никога не се е боял нито от новото, нито от непознати хора, даже напротив - винаги е търсил предизвикателства, нови запознанства. Дори ми се налага непрекъснато да му повтарям, че това може да е опасно.

# 571
  • София
Виждаш ли, КЛОНКА, това е най-старата, животинската част (включваща първосигналите) на мозъка ти, чийто глас трудно "се чува" заради най-късно развититата част, отговаряща за интелекта. Тук ще вземеш да се тешиш, че док е рекъл "няма страшно", всичко е под контрол и т.н., а после ще попълниш тъжната статистика от зле завършили раждания... Браво, реагирала си като самата природа!  Wink

Вела, физическите болки и заболяванията са проекция на травмте и емоциите. Дълга тема. Сега отлитам, а някак се вдъхнових при вас...  Blush Обичайно не се впускам в такива дискусии из нета...  Sunglasses

# 572
  • София
много интересно! Благодаря, Ивонска!

# 573
  • София
Моят син, пък, е супер контактен, никога не се е боял нито от новото, нито от непознати хора, даже напротив - винаги е търсил предизвикателства, нови запознанства. Дори ми се налага непрекъснато да му повтарям, че това може да е опасно.

При тези неща няма стандарти, а и много други фактори влияят...

# 574
  • София
Това важи и за децата ми (особено за дъщеря ми), но външният израз не е гаранция за това, което става вътре. Все пак понякога се хвърляме в предизвикателството само за до го преодолеем.  Confused
Между другото и аз бях убедена, че трябва да родя дъщеря ми секцио накрая. Въпреки, че през цялата бременност, до 10 дни преди раждането бях за естествено раждане, поне външно. Не ме беше страх от него. После изведнъж нещо ми каза, че няма да стане така, а ще е секцио. И 1 ден преди термин си намерих лекар, който направи секциото 2 дни след термина.  Joy Което за планово секцио е свръх срок. Но бебето беше голямо, високо горе, никакви контракции, нито мм разкритие - изобщо нямаше "нишан" да се ражда само. В последствие се оказа, че въобще е нямало да се роди естествено и ако не бях послушала себе си единствено сме щели да се измъчим и двете и пак да се стигне до секцио. Вътрешния ми таз е бил с много малки размери, за да родя бебе 4кг, с главичка 36см. Но това няма как да се разбере предварително.
Още един пример от собственото ми тяло.  Mr. Green Имам нос с подобаващо големи размери, широки ноздри - изобщо...така да се каже, направо се набива на очи.  Laughing При преглед УНГ се оказа, че едната ми ноздра почти няма отвор вътре, толкова е малък, че почти не минава въздух от там. Не е чупен или нещо такова, просто така съм си родена.
Така че - не вярвайте на очеизвадното.  Peace

# 575
  • София
Хе-хе...относно ноздрите - синът ми е с големи, а покрай безбройните му кашлици, накрая се оказа, че и той е с някакво стеснение на канала, физиологично си му е, та заради това носните секрети го дразнят ужасно и кашля безобразно.

А за поведението - не зная, всичко има своята логика, понякога тя не е обяснима само с познанията ни по психология.
Дълбоко в себе си, детето ми има своите вътрешни конфликти и страхове, както и странни реакции на света и хората. Като всички нас.

# 576
Мила в отговора ти към Рози и рози се съдържа всичко онова, което и аз бих й отговорила, но със сигурност ти си намерила най-точни думи! Поздравявам те за мъдростта, което не за пръв път ме впечатлява!
Йо и аз учтиво бих им затворила вратата, без никакви съмнения и чувство за вина или за невъзпитано поведение  Laughing Имаше преди време едни супер нахални, аааа свидетели на йехова, бреее с усмивка на уста още малко в джоба ще ти бръкнат, и едни миловидни и добронамерени....Хич не им се връзвай на номерата!

Прекрасен ден на всички!

# 577
  • София
И аз бих изгонила такива, които влизат без покана, ееейй че нахали....

а за секциото - докато четох инфо преди да родя, попаднах на случай на една мексиканка, която сама си направила секцио....първото и предполагам единствено познато в света...изведнъж почувствала нужда жената - да извади бебо от себе си - действително е имало някакво страдание вътре в нея...не помня подробности, но и двамата са живи и здрави, големия й син тръгнал за помощ, но докато дойде лекар, тя вече била извадила бебето си....
Пиша го по повод, че понякога вътрешния ни глас е толкова силен, че няма заглушаване  Peace

# 578
  • Tам през Атлантическия океан
- нашата душа ("жива" или не) може да бъде навсякъде и по всяко време... Илюзия е, че всичко се случва тук и сега!

Ох , така е  Peace

Цитат
Няма тук и сега - Вселената, ние, времето, всичко е едно! Не ме питай как, и моят мозък не го възприема съвсем ясно!
  Да не се възприема  Crazy

Като се замисля съм склонна да направя такова пътуване със Свещения кактус   Grinning 
Споделеното от теб се покрива с това което знам/съм чела за шаманското пътуване  Peace, просто "друга техника"   Simple Smile

Има  пълнометражен документален филм в който френския  режисьор Jan Кounen   се впуска в такова пътуване  Hug  филма е мн. добре направен и страшно ми хареса  Peace казва се Other Worlds / Други светове (2004) (има го в Колибка)

Цитат
Моят специалист каза (обучаван в Италия, в университет! ), че хората, които умеят, не бъркат по-надълбоко, тъй като са наясно колко висок е риска нещо да се обърка! Знаете, че човешката психика не е подвластна на математически алгоритъм!

Много е важен специалиста  Peace МНОГО !  който води това "путуване" .
Знам че има мн. добри руснаци в тази област,  за  съжаление за българи не съм чувала  Rolling Eyes ( ако има са  един,  двама)
Трябва да се внимава  да се попадне на самозванец  Thinking

Мерси за споделеното Hug

# 579
  • Русе
- нашата душа ("жива" или не) може да бъде навсякъде и по всяко време... Илюзия е, че всичко се случва тук и сега!

За мен това е смисълът на тук и сега. Където и да си ,във всеки момент си определящ,защото си свързан. Важен е вътрешният избор,който правиш.

# 580
Интересът ми към психология ме 'срещна' с ребъртинг преди 4 г., участвах като страничен наблюдател. Познат психотерапевт, читав, с медицинско образование и негови клиенти. През процеса на ‚транслация‘/ ‚превода‘ в алфа ниво освен, че телата се гърчат, заемат странни пози и т.н., никой не разказа нищо след това за преживявания. Загубих интерес и не се подложих на тази дихателна практика. И за себе си, не съм убедена, че се 'преминава по този начин' през кармични полета да го наречем, въпреки положителната ми нагласа към тази мощна техника дишането като ‚употреба‘ в йога, чи гун и др.

За смъртта тибетците се подготвят и учат цял живот. За тях това е изкуство и кулминацията на живота им. Много е важно как ще умреш и кой ще ти помогне да преминеш отвъд. Затова и да умре преди Учителя си за тибетеца е върховно щастие, защото няма да бъде сам в този процес, а ще има опитен, който да го преведе.

Би ли споделила, освен популярната Тибетска книга за живота..., за друга литература, на която си попадала по темата.
Благодаря!

# 581
  • София
....‚превода‘ в алфа ниво освен, че телата се гърчат, заемат странни пози и т.н., никой не разказа нищо след това за преживявания.
...

Аааааа!  Naughty Това е едно друго дишане, не е рибъртинг! Забравих как се нарича (скоро чух за него), но там е съвсем различен принципът... При рибъртинга не се гърчиш!

# 582
  • Варна
....‚превода‘ в алфа ниво освен, че телата се гърчат, заемат странни пози и т.н., никой не разказа нищо след това за преживявания.
...

Аааааа!  Naughty Това е едно друго дишане, не е рибъртинг! Забравих как се нарича (скоро чух за него), но там е съвсем различен принципът... При рибъртинга не се гърчиш!

Холотропно дишане ?

И аз си мислех, че е едно и също с рибъртинг-а  Embarassed

# 583
Точно ребъртинг (визуализация, дишане) и преди малко отворих сайта на инструктора-психотерапевт, преподавател е в университет. Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 17:01 от Ив

# 584

Би ли споделила, освен популярната Тибетска книга за живота..., за друга литература, на която си попадала по темата.
Благодаря!

Ето тук също има информация: http://www.helikon.bg/books/178/25187_tibetska-kniga-na-martvite.-bardo.html

Ако се интересуваш от тибетски будизъм бих препоръчала и Пема Чодрон, много интересна авторка, родена американка, приела впоследствие тибетския будизъм. Не зная дали има издадени на български книги. "The Places that Scare You" е една от най-известните й книги, на руски може да се намерят части от нея в нета - "Там, где страшно". Много мъдрост има там  Blush

Общи условия

Активация на акаунт