София.ДРУЖБА.

• 67 183
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Ако не си забелязала от ИСОДГ са пуснали 4 места за ОДЗ Пеперуда и 1 място за Звездичка  Peace за класирането 18.06 

Да де, и най-отпред се мъдрят 2 деца със женски втори имена... едното беше класирано още на 30.04., ама що да се записва, като винаги ще си е най-отпред, независимо с каква дата е кандидатурата

Като гледам така първото ще бъде класирано в "Звездичка", че му е първо желание и няма друго дете с неговите точки  Peace
Остават второто и третото дете. Третото е на една позната, за която ви говорих преди време работеща частно училище. Тя не искаше да мести детето си от градината, в която били кандидатствали, но като гледам явно се е навила да го направи  Peace
Остават 2 места за дечицата с  8,1 точки  Peace
Успех  Cuckoo и hoty дано вашите  да са от приетите   bouquet Praynig

# 571

Като гледам така първото ще бъде класирано в "Звездичка", че му е първо желание и няма друго дете с неговите точки  Peace
Остават второто и третото дете. Третото е на една позната, за която ви говорих преди време работеща частно училище. Тя не искаше да мести детето си от градината, в която били кандидатствали, но като гледам явно се е навила да го направи  Peace
Остават 2 места за дечицата с  8,1 точки  Peace
Успех  Cuckoo и hoty дано вашите  да са от приетите   bouquet Praynig
klodia, явно имаме общи познати Wink А иначе Пипи няма да е от приетите Sad На 13-то място сме в класирането Sad Направо много ме е яд... Колкото и да не ми се иска да си го призная, ще взема накрая да ги обиколя всичките градини и да ги питам колко пари ще ми искат, за да ми приемат детето! #Cussing out Twisted Evil  Бях се примирила уж, че ще сме на часна ясла, ходихме даже да гледаме и да видим договора, но още не сме подписали... Но като видях, че пак са пуснали места и пак ми се вдигна кръвното! Twisted Evil #Cussing out

# 572
Цитат
klodia, явно имаме общи познати
Явно, явно Wink
Вчера случайно научих че в Дружба 2 някъде към Била имало частна ясла (градина). 400 лв. била и детето на една от майките ходело с голямо желание там.
Не знам как се казва, но ако разпиташ може да разбереш повече подробности за нея  Peace
Там гледали децата дори и нощем и събота и неделя, почасово и целодневно стига да се обадиш нямало да откажат  Peace
400 лв. ми се вижда прилична сума  newsm78, макар че аз нямаше да мога да си я позволя дори и да почна работа, т.к. чувам при нас намалили драстично заплатите  ooooh!

# 573

Вчера случайно научих че в Дружба 2 някъде към Била имало частна ясла (градина). 400 лв. била и детето на една от майките ходело с голямо желание там.
Не знам как се казва, но ако разпиташ може да разбереш повече подробности за нея  Peace
Там гледали децата дори и нощем и събота и неделя, почасово и целодневно стига да се обадиш нямало да откажат  Peace
klodia, благодаря ти много за инфото! Hug  bouquet Можеш ли и ти да поразпиташ от там от където си научила случайно, ако е възможно, де...И аз ще питам, сестра ми е в Дружба 2 имаме и приятели там, но те ако знаеха щяха да споделят досега, защото всичките ми познати са впрегнати да търсят варианти и инфо за яслите.
Ей сега ще питам, но моля те ако разбереш поне къде се намира да ми пишеш. Ще ти бъда много задължена - повече от един шоколад! Wink   bouquet

# 574
  • София
Пуснете и търсачката във форума,тази частната е обсъждана тук,чела съм за нея,но не мога да се сетя в коя тема.

Намерих я - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461700.0

# 575
# 576
  • София
Аз също се поинтересувах за частни и видях някъде около Плиска - Вила Вилекула. Май беше 345 лв. месечно + 5 лв. на ден храна, което излиза 450 на месец.

hoty, голям ви е номерът... ние сме доста по-напред и какво от това? С тези томболи за номер дето се правят на всяко класиране вече не знам... само ако си номер 0000.....е сигурно

Сега като се класират за Н-ти път, ще чакаме и тези с по 10+ точки 2 седмици дали ще благоволят, а отсега за едното съм 99% сигурна, че няма да се запише. Всъщност дано и другото се класира в Звездичка по 1-во желание...

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 17:04 от Cuckoo

# 577
Пуснете и търсачката във форума,тази частната е обсъждана тук,чела съм за нея,но не мога да се сетя в коя тема.

Намерих я - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461700.0

Благодаря, но като незнам какво търся...Вече видях сайта, хареса ми, в понеделник ще им се обадя за среща.   bouquet
Благодаря и на теб, Danito_d   bouquet
Аз също се поинтересувах за частни и видях някъде около Плиска - Вила Вилекула. Май беше 345 лв. месечно + 5 лв. на ден храна, което излиза 450 на месец.

hoty, голям ви е номерът... ние сме доста по-напред и какво от това? С тези томболи за номер дето се правят на всяко класиране вече не знам... само ако си номер 0000.....е сигурно

Сега като се класират за Н-ти път, ще чакаме и тези с по 10+ точки 2 седмици дали ще благоволят, а отсега за едното съм 99% сигурна, че няма да се запише. Всъщност дано и другото се класира в Звездичка по 1-во желание...
Така е, голям ни е номера...Аз затова все се оглеждам за другите градини, където още нямаме номерче, но все не стагаме до "джуркане".. Twisted Evil Като ви видях вас къде сте - ами влизате!  Praynig  Peace Ще чакам да се похвалиш още в събота!   bouquet
За частните ясли - аз много се бях навила за доверие в редута. Имаме много познати, чиито деца са били или в момента са там и са много доволни. Но цената е 550 лв. А тази в дружба 2 е 430 лв, което е много по-добре. Simple Smile
Аз що си мисля, че Питър Пан беше на Плиска... newsm78 Е и вила вилекула ще видя, щом си се интересувала за нея и ме съветваш да я погледна Wink
Хайде лека вечер и късмет на всички утре на класирането! Simple Smile Praynig   bouquet

# 578
  • София
Като ви видях вас къде сте - ами влизате!  Praynig  Peace Ще чакам да се похвалиш още в събота!   bouquet
За частните ясли - аз много се бях навила за доверие в редута. Имаме много познати, чиито деца са били или в момента са там и са много доволни. Но цената е 550 лв. А тази в дружба 2 е 430 лв, което е много по-добре. Simple Smile
Аз що си мисля, че Питър Пан беше на Плиска... newsm78 Е и вила вилекула ще видя, щом си се интересувала за нея и ме съветваш да я погледна Wink
Хайде лека вечер и късмет на всички утре на класирането! Simple Smile Praynig   bouquet

Да, права си, точно на Плиска беше Питър Пан, а тази май е по-скоро из Слатина. Само давам идеи, аз пък тази в Дружба 2 не бях я видяла.

Ще се похваля, ама друг път. Така както теглят всеки път произволни номера, нали ти е ясно че шансът да се падне по-малко от 36.......е много голям. А сега преди нас има една неприета кандидатка с по-малък номер.

# 579

Ще се похваля, ама друг път. Така както теглят всеки път произволни номера, нали ти е ясно че шансът да се падне по-малко от 36.......е много голям. А сега преди нас има една неприета кандидатка с по-малък номер.

Пфу, ей сега видях, че не сте приети Sad #Cussing out Така ме хвана яд! Щото вчера си викам - е поне една майка има шанс за тая Пеперуда, а то какво стана.. #Cussing out
Аз днес забравих да си запиша телефона на тази градина в Дружба 2 да им звънна за среща. И цял ден бяхме по разходки и вечерта вече беше късно да звъня.. Sad Утре ще се пробвам, ако не - остава за др.седмица. Но разчитам, че може да имат курсове и в неделя (на сайта пише, че се организират такива) и да успея да се свържа с директорката... Цената ме устройва, а и е близо до сестра ми и някой път ако се наложи може тя или зет ми да вземе детето от ясла...
Все си стискам палци за държавната, ама като не става, поне да избера по-малкото зло дето се вика Wink  bouquet

# 580
Момичета, някоя от вас скоро да е карала шофьорски курс? Препоръчайте някоя школа, от която сте доволни. По възможност да е в района  Hug

# 581
Здравейте, дружбенски мами!
За малко да родя, докато стигна до последната тема Simple Smile. Отскоро сме в Дружба 2 и още се чувствам като извънземно, та се чудя от къде да започна с питанията  Embarassed Виждам, че последно обсъждате въпроси, които ще ме вълнуват след две-три години  Simple Smile. Дали ще мога да ви върна малко назад с молба за съвет? Аз съм с термин юли и трябва да избера педиатър... попрочетох предишни теми, така че няма да ви занимавам пак с препоръки (но няма и за се разсърдя, ако някой реши да ми даде такива, че последните май бяха от преди година - може да има новости  Wink). Проблемът ми е, че юли повечето лекари ще са в отпуски, по-специално доктор Илиева, която е един от двата възможни варианта за Д2, отсъства... Чудя се как да стане, има ли начин да се запиша при нея все пак или единственият вариант е някой "наличен" педиатър? Някоя от вас имала ли е тази дилема8 проблем? Кое е най-доброто време да отида да говоря с лекар? То пациенти винаги ще има... Дали ще може по телефон да се уговорим?
И един по-маловажен въпрос: от къде пазарувате бебешки неща? Както става ясно от предишния ми въпрос, не съм от най-организираните и както съм оставила педиатъра за последния момент, така и с пазаруването се получи Sad Разбрах, че Пинокио в Дружба 1 е скъп и с нелюбезен персонал  Simple Smile. Препоръчайте някое магазинче, от където да мога да купя, ако не всичко необходимо, то поне повечето неща, че с този корем вече трудно се търчи насам-натам...
Много благодаря и се извинявам за дългия пост  Blush

# 582
ginny Ние сме при Конова и сме много доволни,за друг педиатър нищо не мога да кажа.
За педиатър аз се обадих към края на 8-мия месец,за да се разберем, да и кажа кога ми е термина.След като родих, докато бях още в болницата и звъннах и казах кога ни изписват и тя дойде на следващия ден.
За магазин не мога да помогна, почти всичко си купих от английски и български сайтове, а от Пинокио съм купувала само пюрета и кашички,защото имат голямо разнообразие.Памперси взимах от Кауфланд.

# 583
Много благодаря, tufituri! За Конова наистина лошо не съм чула (прочела де  Wink) и дори май не е в отпуска (!), но за жалост на вратата има бележка, че не приема нови пациенти  Sad. не вярвам за един месец да се "освободи"... Много малчовци в тази Дружба много нещо  Simple Smile, ама това хубаво - нека има деца, че взехме да изчезваме българите...
Да не се отклонявам. Инфото за Кауфланд и Пинокио също е полезно - мерси и за него. Това с пюретата ми се вижда като да има цял век до тогава, ама и то ще дойде без да се усетя  ooooh!

# 584
ginny, добре дошла в Дружба Simple Smile  bouquet
 За педиатър, нашата е Стоилова, но и тя е там - при Конова и Илиева Simple Smile За отпуските - те се заместват взаимно лекарките. Може би е най-добре да отидеш да попиташ лично Илиева или й се обади по телефона и я питай - не вярвам да ти откаже да ти отговори.
За пазаруването - Пинокио е скъп магазин. До нас е, персоналът не е нелюбезен, но май се държи по-приятелски с по-редовни посетители. Мен ме познават и няма проблем с тях и винаги направо питам каквото ми е необходимо, а не да обикалям и да се мотая. Ние първите неща ги купихме от Вис Виталис на симеоновско шосе. Там е значително по-евтино, а и дрешките са български предимно. Има всичко - от количките и креватчетата до биберони, шишета, храни и други такива. Аз от там си купих и помпата за кърма, и сутиенът за кърмачки и еднократни гащи за родилки... Просто си направи един списък какво ти е необходимо да купуваш и действай по него. Според мен най-добре е да напазаруваш всичко от един магазин. А после ако трябва нещо друго да се докупува винаги можеш да си го набавиш от някое квартално магазинче за детски стоки. Тук около нас на пазара има поне още три магазинчета от където можеш да си купиш дрешки, пелени, одеалца или други такива нещица. Шишета и биберони има и по аптеките..
Пюретата ще ги почнеш само след няколко месеца, така че не е цял век време до тогава Wink
Ако ти трябва нещо конкретно - питай, да не пиша тука фермани;)

Общи условия

Активация на акаунт