София.ДРУЖБА.

• 67 175
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Детските градини ги коментирахме, точно преди 3-4 странички. Четете бе хора, стига с едни и същи въпроси през страница...

Както вече съм казвала, аз съм много доволна от 36 ОДЗ, сега сме при Манова и Христова - страхотни са Hug

# 601
  • София
Аз нямам спомен да сме ги коментирали задълбочено.Може и да е имало нещо вмъкнато.
Ако не ти се повтаряше,нещо твое писано,защо не подмина,а трябваше непремено да се направи забележка?

# 602
Нямам намерение да спорим , но в крайна сметка постоянно се обсъжда едно и също нещо педиатрите, градините, фризьорите....не мисля че е проблем за някого да се върне малко назад.

# 603
Няма проблем момичета  Hug

Аз съм от редовно пишещите и четящите темата (поне в последните месеци), но не си спомням точно за "Пеперуда" да сме коментирали.
Понеже си смених първото желание от 13 на 36 ОДЗ, та затова си позволих да попитам. Струва ми се, че там имаме по-голям шанс.

Май без да искам създадох напрежение  newsm78

# 604
Няма проблем момичета  Hug

Аз съм от редовно пишещите и четящите темата (поне в последните месеци), но не си спомням точно за "Пеперуда" да сме коментирали.
Понеже си смених първото желание от 13 на 36 ОДЗ, та затова си позволих да попитам. Струва ми се, че там имаме по-голям шанс.

Май без да искам създадох напрежение  newsm78

Няма напрежение, не се притеснявай  Peace Погледни тук, темата е само за градините
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233551.0;topicseen

За 36 Пеперуда мога да дам инфо и за яслата и за градината, поне за групите на сина ми, ако някой има въпроси на лични  Heart Eyes

# 605
Благодаря  Hug

# 606
  • София
Гледахте ли снощи по новините за подобряването на храната в градините? Вашите впечатления досега какви са?
Аз лично съм за вдигане на таксите, но децата да ядат по-свестни неща.

# 607
Въпреки, че все още не ме касае пряко, темата за храната на децата отдавна ми е "болна".  Направо сърцето ме боли като гледам как се съсипва и без друго разклатеното здраве на малките.  Sad За жалост в нашата държава повечето пари за такса не означават автоматично по-добра храна, но пък ако няма пари - съвсем никакъв шанс, така че струва си да се опита да се реши проблемът, като се вдигнат таксите. От друга страна, да не го обръщам на политика, но съм убедена, че пари могат да се намерят и без да се товарят родителите, но... Rolling Eyes
Ако поне част от мерките се приложат, това значително ще улесни родителите, които се опитват да наложат здравословно хранене. Иначе как да даваш вкъщи плодове и зеленчуци като навън всички се тъпчат с вафли... ами не може да стане!

# 608
Гледахте ли снощи по новините за подобряването на храната в градините? Вашите впечатления досега какви са?
Аз лично съм за вдигане на таксите, но децата да ядат по-свестни неща.
Гледах го Sad И аз съм за увеличение, ако това ще реши проблема. Но се съмнявам... newsm78 Както е казала ginny "пари могат да се намерят и без да се товарят родителите".  Но... Аз по принцип съм "за" за подпомагане със средства за всякакви инициативи, които има такъв характер, но има много родители, които нямат възможности...

# 609
............ Иначе как да даваш вкъщи плодове и зеленчуци като навън всички се тъпчат с вафли... ами не може да стане!
    "Навън" имаш предвид в градините ли?

Не съм гледала новините снощи,но съм с 3 ръце за подобряването на храната в градините!
    Отдавна тръбя за този проблем!И теми съм пускала....И в часът на мама съм писала миналата година.....Ама....Сещате се....
    Аз не мисля,че проблема е само в парите.
    И манталитета(погледа,информираността) на тези ,които измислят и одобряват менютата за градините, трябва да  се промени.  Naughty

# 610
    "Навън" имаш предвид в градините ли?

В случая, да, за градините се отнася, въпреки че наблюденията ми са повече от училищата - малко по-далечен, но още по-непреодолим проблем. Имам предвид, че в тази възраст вече съвсем губим контрол. То като всичките му връстници се юрнат към барчето за сокчета със съмнителен произход и кроасани, как да го убедиш да ръфа ябълка?  Tired
В градината поне още не могат сами да вземат решения какво да ядат, та дано се намери достатъчно разум там поне да им спестят малко "отрови". Пък кой знае може да остане нещо положително в хранителните навици и на по-късен етап...

# 611
Селма ,напълно подкрепям мнението ти. newsm10 Манталитета трябва да се промени.

# 612
Цитат
То като всичките му връстници се юрнат към барчето за сокчета със съмнителен произход и кроасани, как да го убедиш да ръфа ябълка?
   Абсолютно!  Peace И аз се питам същото.

Обаче,представи си, в нашата градина са решили,че децата трябва да се запознават със колкото може повече вкусове(явно независимо какви),и всеки петък за следобедна закуска им връчват по някой пакет:кроасан ,меденка,вафла.....
   А за сутришна закуска най-редовно има пастети,маргарини и т.п..

И така детето свиква на боклуци всякакви още през първите 7......

Tired

# 613
   Обаче,представи си, в нашата градина са решили,че децата трябва да се запознават със колкото може повече вкусове(явно независимо какви),и всеки петък за следобедна закуска им връчват по някой пакет:кроасан ,меденка,вафла.....
   А за сутришна закуска най-редовно има пастети,маргарини и т.п..
    Tired

Ужас!!! Верно ли?! Shocked То положението било по-трагично, отколкото си мислих... Rolling Eyes
Май ще спра да се кося, че няма места по градините и яслите... Излиза, че е жив късмет, ако се наложи да го дадеш в частна  Confused

# 614
 ginny,100% верно. Уви!

Между другото,ако искаш да видиш, с какво се хранят децата в някоя градина,просто влез вътре и на входа ще видиш седмичното им меню.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт