На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 406
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  Милкинис ами ще си караш според деня и събуждането Peace
     Явно само моята Таня ще излезе най малко ящна  и пиеща мляко:ooooh: какво да я правя.

# 121
  • София
Честито на всички празнуващи днес  Hug
И аз да почерпя за моето пораснало момче:

Много му се услажда тиквата. Тези дни ще въведа и картофа, та в този ред на мисли към мамите захранващи с готови пюрета: Направо ли да му дам пюре тиква с картоф (на хип съм взела и чета, че съдържанието на картофа е малко) или първо да сваря картоф и да добавя малко към пюрето само от тиква  Thinking
На снимките от срещата пак сте зашеметяващи  Hug

# 122
Момичета, Павко падна. За секунди го оставих, уж беше сънен.
Оххх, ще умра от притеснение. Не съм на себе си.

# 123
Здравейте и от нас!  Hug

херцог най- безопасно наистина е с едно одеало на земята- с баткото така процедирах. Сега като започне да седи и Димитърчо и той на земята в детската при батко си. Така е най- добре!

От вчера като кажеш на Димитърчо: "Дай ръчички да те гушна" - и той си ги протяга. Ама това го репетират с баба си два месеца.  Laughing

инка на нас от една чушка в пюрето на Димитърчо ни започна разстройството. Та не знам дали е съвпадение с вируса, ама сега като чуя зелена чушка и настръхвам. И като гледам и в готовите пюрета много не я слагат. Ама, аз овца да му е разнообразно на детето.  #2gunfire

мами, дайте идея за хубава и лека лятна количка

Ани, и аз засега се отказах от домашно приготвените пюренца. Такава мацаница е, ама не мога да докарам вкуса на чичко Хип според Димитърчо, така че няма смисъл. Днес купувайки от една аптека пюрета на Хип се оплаквам на продавачките, че Димитърчо друго не признава и едната се засмя и вика " Ами, той явно ще бъде богаташ, като порасне". Laughing

Днес дадох на Димитърчо няколко лъжички само оризова каша на Милупа, ей-така без нищо вътре. Малее, облиза си пръстите това дете.  

А за това с режима и храненията; и ние сме на 5 хранения- та се чудя сега като въведа и кашата като отделно хранене и ще му останат на малчо само три с мляко. Дали са му достатъчни?  newsm78

Славче, Дудински вие сте по напред със захранването; Споделете как е при Вас?  Praynig

tedunmedun спокойно мила  Hug

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 16:36 от грахка

# 124
Гледах снимките от срещичката на 11-ти: Много мами и много прекрасни бебета. Дано и аз успея някой ден да се класирам и да се присъединя. Не мислите ли че трябва и мола в Младост да уважите  Hug
Луксче, ти стабилно слабееш. С диетата предложена от Бръмбазела или друга. Сподели, плиииз  Heart Eyes
Ани, голяма усмивка вадиш ( на снимките, че и по принцип  Heart Eyes ). Много си свежа  Heart Eyes
Чета, поста на Вени за мамата, бебето и шкембе чорбата... Не бих процедирала така, но Дудунски е права- всеки сам предценява според ред обстоятелства. Едно време , когато бабата е захранвала свекървата, на една година директно с боб и е дала и сега докато беше в нас се чудеше как така само зеленчуци, по лъжичка, две , бурканче... давай директно вика, време за месо не остана  Mr. Green Аз и казах , че като майка на детето си сама предценявам кога, какво и по колко да му давам. Колкото хора, толкова и теорий. Отказвам се да съдя и да се възмущавам  Naughty
Аз сега друго да питам: чета в нета отново полюсни отзиви за това дали може да се правят домашно приготвени пюрета от пликове замразени зеленчуци ( купени). Едни майки казват, че това е по- добър вариант за несезонни зеленчуци, тъй като се замразяват по време когато им е сезона, други отричат заради метода на замразяване и найлоновите пликове в които се съхраняват  newsm78. Мой Крис , като по чудо се оказва че обича пюретата на мама и често ( почти винаги) отказва купените. А аз като една предвидлива жена , освен тиква и картофи друго чисто откъм нитрати зеленчуче нямам. Thinking
Грахка, за лятна количка, аз съм супер доволна от моята и много се радвам че се реших да я извадя и да я ползвам сега. Тяе на Джордани, супер лека е, удобна за бебето и майката  Wink, за мен в голям плюс е възможността да се събира бързо и че става много малка ( и в багажник на трабант с газова уредба ще влезне  Joy ), гумите и се махат с едно движение, мия и пак слагам ( така мъжа ми няма да ме гони нон стоп за това че разнасям буклуци и зарази с нея вкъщи  Mr. Green
Елинка, ще се почерпя с бонбонче... да ти расте във здраве момченцето и честито на всички месечинковци   bouquet

# 125
  • Под кленовите дървета
tedunmedun как падна? Когато бебе падне се гледа за следното:
1. повръщане
2. зениците - отговарят ли на светлина, еднакви ли са
3. фонтанелата - трябва да не е издута
4. поспаливост
5.непрестанен плач

Срещичката е минала супер Simple SmileМного сладки са ни бебоците обаче, все едно всичките по каталог избирани - от сладки, по-сладки.

Луксче, Силве - много сте се разхубавили Hug  bouquet направо как ви се радвах на снимкитеее.
Надявам се и аз да дойда на някоя среща, но ме е шубе да карам сама в София все ще. Ако Малини се навие да караме заедно с нашата кола може ще се организираме двечките Hug

# 126
Veni, сякаш е добре малкия. Благодаря ти  Hug
1. повръщане - няма.
2. зениците - отговарят ли на светлина, еднакви ли са - еднакви са.
3. фонтанелата - трябва да не е издута - ок си е, вдлъбната
4. поспаливост - спа, но му беше време, сега играе
5.непрестанен плач - плака малко, но се успокои като го нагушках

Не мога да си простя. Аз съм виновна, че не го сложих в креватчето както винаги.  Rolling Eyes

# 127
  • Под кленовите дървета
tedunmedun - случило се-случило се. Ще имат да падат. Ники два пъти вече тупна.  Embarassed

# 128
tedunmedun , ти пъкк, Лю на хабиби 6 път е падала. Какво ще правиш като проходи? случва се, спокойно Hug

Вени, мила, много ще се радвам да се видим Simple Smile мерси за милите думи , но Нари ме води с няколко дължини  Laughing

# 129
еее я недейте ще взема да се възгордея - благодаря много за милите думи  Hug Hug   Всички сте най-прекрасните мамита който съм срещала през живота си - Heart Eyes Hug

Вили - 90 дневната диета изкарах 3 дни  Embarassed аз не съм за диети, не мога да живея без сладко, направо ми се подкусяват краката - Simple Smile просто почнах да си възвръщам стария метаболизъм - храня се сутрин с овесена каша с прясно мляко- и през деня се храня през 4 часа т.е 4 пъти Simple Smile като 6 месечно бебе Simple Smile понякога и 5 ако много прегладнея към 22 часа, пия едно мляко с един банан  Blush

т.е храня се малко по често - пия по 3-4 литра вода - пия бирена мая заради кърмата-  това е нищо специално не правя, винаги съм била слаба, не разбрах защо толкова качих по време на бременноста, но да ми е жив и здрав Ати  Peace

Hug

# 130
 Друго, което се гледа при падане- дали детето е изплакало веднага след падането.

# 131
И Йоана днес падна
Отидох в другата стая да говоря с джипката за резултатите й, че тя пееше шумно и тъкмо затварям и отивам да й кажа, че е добре и се чува реееев, ужас ама аз съм виновна, все се питах кога ли ще се случи  Embarassed
Да споделя огромния ми успех днес с бататите - сладките картофи - омота си ги с морковче... не бях опитвала ама много ми хареса, чудя се дали да не потърся дядото, от когото ги купих и да изкупя каквото има  Mr. Green
И сега да кажа как дадах сефте попара, не ме критикувайте, ама... много й хареса, без масло и захар обаче

# 132
Момичета здравейте от нас  Peace Hug

Недейте да  си мислите само лоши неща като паднат децата  Peace успокойте се   Mr. Green много пъти ви казвах Лю падна първа тука ако помните вече са 5 паданията няма страшно и аз като падна първия път се уплаших много  Hug

Бях писала за жълтичкото на зъбчетото но явно при никое друго бебче няма такова явление  Confused ще я водя на педито и зъбар скоро да я видят  Praynig

Щях да питам нещо ама забравих какво, ние накусихме тиква но бутаме с езика  Joy цокаме си още  Peace

Ооо момичета днес бях на шопинг терапияяяяяяя  Flutter Flutter

# 133
Почнала съм да пиша то 18,30 хахахха , не знам какво щях да пиша ... ама ще кача снимки от днешната срещичка - съжалявам за орязаните снимки, ма днес не бях фотограф аз ... то си личи има ме и мен на снимките Wink

Много хубаво си изкарахме днес - хубаво време, хубава разходка, със супер компания Simple Smile

СНИМКИ ОТ СРЕЩА ЮЖЕН ПАРК 12.11.2010

СНИМКИ МАЙЧЕТА НА 6 МЕСЕЦА

# 134
Ох, че сладко Цветето Simple Smile Такава чаровна усмивка, как да не го нацелуваш  Hug

Хубаво сте си изкарали в парка ама то и времето беше страхотно, толкова ми харесва да е топличко!
И ние с Марти се разходихме доста днес той си поспа доволно.
Иначе днес си направихме един ден само на кърма и утре ще му дам пюренце от картоф и спанак Grinning

хабиби, супер терапия е тази, приветствам  Laughing Много добре се отразява! Успя ли да си купиш нещо за теб?

Общи условия

Активация на акаунт