На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив

И аз искам, ама не давам гаранции, че има вероятност мъжо да работи в събота, а да се помъкна и с двете деца, ще ми е трудно. За всеки случай, Алекс, прати ми на лични телефон, а ти, Змейче, дай координати за кърмаческата среща, плийз!

Елче, кърмаческата ще е в книжарница Хеликон - тази срещу Каменица от 10,30 в събота  Hug Ако искаш аз ще ти звънна в събота като се видим с Алексчето

Алекс - много се радвам, че е минала гърдата - напълно ти съчувствам като знам какво е  Confused

Тук досега валя като из ведро, преди малко пекна, а сега пак е мрачно - ужасно време, а Бел не може да заспи горката и мрънка постоянно  Cry

# 676
  • София/Сливен
Сетих се още нещо - Нурофена се дава при много висока температура - 39-40. Ако не е толкова критично положението - някакъв парацетамол (Калпол, Панадол, Ефералган). Ако не мога да се справя с него, тогава включвам Нурофена. При болящо ухо давам направо Нурофен. Нурофена се дава на по-големи интервали - 8 часа може би трябва да закрепи положението. Не пречи и на 6-я час, ако се налага (в листовката май че пише не повече от 3 пъти на денонощие).

# 677
върнахме се от консултация и резултата е Т-8 000 и Р- 71 см. лекарката ми е кретенка - настоява и пропагандира децатада са само на къррма и АМ до 6 месеца, а изведнъж на 6м. и 1 ден ми казва захрани го с пюре от картоф с АМ, захар, масло и сол  Joy като през цялото време и обяснявам, че вече съм го захранила и няма да му давам захар, сол и масло. казах и че продължаваме да неакаме и нищо не ни помага, а неината реакция беше: аааа, не е възможно! кретенка  Twisted Evil

и доставчиците ми на интернет ме издразниха - нямат никаква координация м/у работни групи и офис. трябваше да ги заплаша, че ще сезирам комисията за защита на потребителя за да се размърдат - омръзна ми всичко със скандал да се оправя  Close

# 678
Уфффф, и тук вали много яко  Sad дребното преди малко заспа, ама голямо мрънкотене беше, усеща се, че не сме излизали днес  Crazy

лилка, замрази си ябълковото пюре във формички във фризера  Peace не знам защо не става със стерилизирането, не съмварила досега буркани  newsm78
На Ива обяда днес го измислих да е спанак с тиква и картоф  Sick ама на нея й хареса, всичко си изяде  Heart Eyes

Нат, тая пък и сол и захар, че и масло  ooooh!

# 679
  Здравейтеее!!!
   Тази сутрин много набързо минах щото това пишо беше голям зор.Лина благодаря за отговора.Таня изпиша много малко в колектора-няколко капки,сложих ги в стерилна чашка,сложих й  друг колектор и към доктора.Там докато ми издаде направление и като й бодна ваксината тя се разрева и се изпиша,голяма радост настана,даже доктора се развесели с нас Grinning.А като й вземаха кръв никаква реакция,само се хилеше на лаборантките. След малко ще звъня да питам за резултатите.
 Аз към един часа с енаканих да поизляза малко и минах известно разстояние и като поглеждам зад гърба си-една чернилка,тъмница приближава и беж обратно,то като се раздуха като затъмня малеее,голямо тичане му ударих и тъкмо се прибрахме и рукна един дъжд даже гърмя ooooh! Кви са тия бури незнам.Днес нямаме късмет с излизането,сега пак се облачи нещо.
  Лилка и аз мисля да си замръзиш във формички пюрето PeaceАз сега отмръзявам две кубченца и после ги добавям към каша например.
  Мале изчетох Ви открай докрай,но на кого какво исках да кажа забравих  Crazy За всички  Hug
  Само да допълня Меги ,че наскоро видях в аптеката че има сироп за деца Тайлол който също е парацетамол Peace и си взех да имам и от него.Аз съм стигала най много до свещички Ефералган и Нурофен и чорапи с оцет разбира се Rolling Eyes
Наталка хубави размери на неакащ  Андрейко Heart Eyes
  Жулайчо успех със свекитата Whistling
  Десекс браво на Ивката,комбинацията не е лоша Peace
  Страхотни календарчета си правите и аз като Чори обаче  не мога да се оправям с тези сайтове иначе цената на снимките е много примамлива и веднага бих си извадила стотина Mr. Green
  След като няколко майчета писахте,че случайно сте ги захранили с глутен,аз съвсем не случайно реших да я захраня с кора хляб Mr. Green,голямо смукане беше онзи ден. И днес какво й направих- нещо като супа с картоф,морков,тиквичка,малко фиде и капки зехтин,като го пасирах прибавих едно сухарче,стана с много хубав аромат,малко редичко,но вкусно и ооо чудо Таня изяде над 200гр. Crazy
  Ау много писах  Rolling Eyes прощавайте  Hug

# 680
Привет момичета!

Искам да питам и другите за ампулките Витамин Ц. Аз знам, че може да се дава по половин или най- много по една на ден на бебоците, защото се натоварват бъбреците. Така ли е?  newsm78

Нашия батко въпреки, че в голям още вярва в Дядо Коледа и снощи ми даде писмото с думите: "Пускай го, да не закъснее!". Той си е поискал мнооо-го голямо колело и такова мислим да му купим.

Раличка с коричката хляб определено си въвела глутена.

Облаче дай инфо за някой изгоден инхалатор.  Praynig

Севде, браво на Кари за плуването! Тук и при нас има, ама нещо не ми се иска да го водя в зимния период.

Ани, и Димитърчо като беше болен: само като видеше помпичката за нос се разплакваше ( и хем моята е такава, дето се дърпа с уста - върши работа, много съм доволна), ама след няколко дни свикна и си търпеше милия.
Баткото пак донесе сополи от училище. Дано да опазим бебко!  Praynig

Момичета дайте инфо за елдата. Как я приготвяте? В зеленчуковото пюре ли я слагате?

И аз гледах тоя кус-кус на Плазмон, ама не съм сигурна дали няма да се дави Димитърчо. Може би трябва да започна да му давам по- малко, за да свикне да дъвче.

Алексче, Димиърчо си ака по два три пъти на ден- като каша,. Много рядко е по-гъсто, почти нищо не го запича това дете. Не знам вече кое е по- добре: случаите с неакането или като нашия.  newsm78
Просто всяко дете си има различно стомахче- аз затова съм се заредила с 20-30 пюрета и в последния момент решавам какво ще ядем.

Ани и зупката на Гербер не иска да яде Димитърчо. Караме си само на Хип и това е. А зеленчуковите на Семпер хубави ли са?

# 681
НаТи ,благодаря ти  Whistling

# 682
И Димитърчо не иска да яде междинното хранене сутрин. Тази сутрин пи мляко в 05,00 часа и в 10,00 часа едвам успях да му набутам 90 мл АМ. Та реших да му дам и малко плодово пюре. Като е с лъжицата нямаме проблем. Вие какво давате сутрин?

От днес сложих Димитърчо седнал в кошарката, изсипах му един куп играчки и сега имам вече повечко време.

Jilaj4o нашия батко имаше трета сливица. Ние с мъжа ми не се решихме да я махнем и взе, че се сви и изчезна. Водихме го при д-р Олевинов в детската белодробна болница.

Натали браво на Андрейко за килограмите и см.  Hug
И моята ми каза да му давам картоф с масло, ама кой я слуша.

Айде, ставам да ядем каша и излизаме.

# 683
Привет  Grinning
Грахче, аз вече писах за елдата, но пак да си кажа  -комбинирах я с лапад, респ. със спанак също би станало добре. Абе въобще - с всичко, с което примерно би вървял ориз  Peace
За вит. Ц - давала съм по една ампулка на ден, но така ни беше изписано  - не съм се ровила да чета по колко може на ден  Rolling Eyes Ефект обаче определено имаше!
Меги, много ценна информация за лекарствата си дала  Hug
Джулайчо, не ти е лесно на теб с тези гости  ConfusedАма акакво да се прави - стискай зъби, и дано по-леко да мине престоят им за теб  Peace
Някой питаше за снимките от кравичката - аз не съм видяла оферта 50бр за $0.99  Rolling Eyes, но пък моите поръчани (50) ми излезнаха $3.99 - всъщност това е смао доставката, защото всеки новорегистриран потребител има около 1200 безплатни снимки, от които на месец може да поръчва до 150  Peace
Ние днес бяхме на доктор, да види резултатите от изследванията - добри били. Ноо, оказа се, че сълзенето на оченцето било конюнктивит  Confused и сега сме с капки Тобрекс. Горкичката бебка, въобще не се въодушевява като трябва да й ги капя  ooooh!Какво да се прави - и това ще изтрае детето...
Като излизахме от вкъщи грееше хубаво слънце. След иам-няма час, седнахме на кафенце, и като залупка един ми ти дъжд, все едно сме в тропиците  Shocked Това време вече въобще го няма, какво ли още има да става  Rolling Eyes. Прибрахме се като мокри кокошки (добре, че дребната поне си беше на сухо под дъждобрана)  Laughing
Чета, че сте писали за някакъв кус-кус на Plasmon - от какво е произведен  newsm78

# 684
Върнахме се разходката.Много топличко е тук при нас подухваше,но под дъждобрана си беше супер .Сега гледам почерня.
Севдалина това с плуването сигурно е много забавно и интересно за всички.Наистина пусни едно клипче. Peace
Облаче аз бях взела преди подобно на племенничката от този тип.Насочва се върху дъската и се получават картинките и детето започва да ги риссува и оцветява според картинката.Идеален е подаръка.  Peace
Оф ,тези колекторчета за момиченца по трудничко се закрепят #Crazy.Ние около 2-3 не пикахме или сме пикали но педиатърката не го сложи добре че купувах друго и нам и 5-10мл имаше в него но и това си е достатъчно.
Алекс хубава новина че се разнася бучката дано утре вече е само спомен. Peace
Наталиник ти да вземеш да я питаш и черно пиперче да сложих и ....... Mr. GreenА кога наистина се почва са се слага малко масалце или солчица.
Нати ,desex ,благодаря и на мен майка ми ми каза че тези които тя ми прави от праскови и не са станали ги замръзила.И аз мисля така да направя, но в чашките, които замръзявах кърмата или имам още от торбичките за кърма  newsm78 ,ще видя.

О и ние днес на разходката си купихме гърненце, да се пробваме, ние не сме от пикливите и дрисливите, ама да има ,знай ли човек.Снахата слагаше малката всяка сутрин и следобед след сън .И аз мисля така да пробвам ,защото като се събудим всяка сутрин памперса ни е сух или съвсем леко мокричък.Сега като я приспа малко после ще пробва ,ама май може и да не спим ,на спалнята я чувам припява а- ба-ба ,а мама кучета я яли  Crossing Arms.Вчера и двете баби им наду главите с това баба и ги чувам кажи мама.Тя като плаче вика мам-а-м,ама май не се смата Grinning

Унесесох се .
Честито  на месечинковците днес.  bouquet

# 685
Майчета, помагайте!
На Шишо едното му пръстче е леко набрало (още е само червено, не се вижда гной). С какво да го мажа? Пратих да ми вземат йодасепт маз, но пише, че е за над 6 месечни (ние ги направихме едва преди 2 дни). Дали е препоръчително? Много ме е страх от такова набиране, като бях ученичка ми цепеха пръстта от гной и беше много гадно!
Помагайте, моля!

# 686
Ей ме, на, днес не съм се разписвала.

Превъзмогнах яда по календара  Party Мен ме хвана яд, че ако поръчам нов сега, няма да дойде за НГ, ама здраве да е. Севде, искрено се радвам, че не съм само аз  Laughing Пусни ни клипче на Каролинка от плуването  Peace

Десекс, Нели, тъкмо се чудех дали има пресен спанак по това време. Ще се разходя и аз по пазара тия дни, че вече се чудя с какво да разнообразявам тиквата  Laughing Без майтап, мойто дете вече оранжевее от толкова тиква....

Бяхме на консултация днес. Сестрата се бъзикаше, че ще го проверят Криско колко може да носи, че му се бяха събрали Синфлорикс и хепатитна за биене, а пък казаха, че и двете били от най-болезнените. Той пък милия гък не каза, нооооо после оревахме етажа докато му взимаха кръв.
Иначе с колектора се справихме за секунда, не се наложи дори да го лепя  Peace
Иначе за протокола 8300 г/67 см(?!? имам чувството, че 3 месеца подред това дете не е мръднало на ръст )

А, и последно, похвал  Party Мъж ми спечели от играта на Семана 3 литра омекотител  LaughingГолямо пране ми се отваря...

п.с. Лилка какви бурканчета ползваш? Че тези от Хип, Мип, Гербер не стават за стерилизация заради капачките. Ама ябълката според мен няма смисъл да я стерилизираш. Като суров плод си е достатъчно трайна. Аз през 3 дни правя плодово (круша и ябълка) и го оставям в хладилника

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 17:28 от кака Лара

# 687
  • Sofia
Rallichka, има вирус, който протича по този начин - с конюктивит. Не се шашкай - аз капах Тобрин (БГ вариант на Тобрекс) в очите и нослето. В очите капвам във вътрешното ъгълче и тя като мига, й влиза в окото. Капала съм си и на мен затова знам, че й няма нищо - като водичка са  Peace
Jeni, идея нямам какво да се сложи на пръстчето  Confused
Лилка, аз за картофът мислех да ти кажа, че не се поддава на стерилизация - разваля се. Отделно и престоял картоф е гаден. На свеки праскови се бяха развалили. По принцип захарта е тази, която запазва "консервите", а не само изваряването  Rolling Eyes
Грахи, и Криста не иска такова междинно сутрешно, колкото и рано да е яла  Confused

Днес имахме обедно попадение в гърнето, но не ми се занимава с това разгологъзване през 1 час  Embarassed Crazy

Утре ще се виждаме ли в  МОЛ-а?

# 688
Привет

След 40мин чакане младежа да се изпишка, най-накрая събрахме предостатъчно матрял набегом отидохме да го дадем и да се боцнем и резултатите са ни перфектни, хемоглобина му е 129 направо на Макс, много съм доволна Mr. Green

Жени Енчева, внимавай как му режеш ноктите за да не набира, аз съм имала и продължавам да имам страшни проблеми със забрали пръсти та знам каква мъка е. На мен ми помага домат със захар върху гнойта ама на малчко не знам как ще му го закрепиш на пръстчето

Лилка, ти какви бурканчета се опитваш да стерилизираш? Ако са от сегашните пюрета ЗАБРАВИ!Капачките НЕ хващат втрои път

Джулайчо, не ти свършиха мъките Hug

# 689
  • Под кленовите дървета
ние се върнахме от консултация Simple Smile 7860 гр., 69 см Laughing Каза сутрин да закусва попара със сирене и масло и гореща вода/чай. Може и с бисквитки.
Някой дава ли такава попара?

Сега ще я видя тая крава, дето всички се зарибихте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт