На половин годинка става вече МАЙското човече! №11

• 23 407
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Облаче, хайде сега пък кашлица Sad Дано мине много бързо  Praynig Ако му е зачервено гърлото е нормално да намали храната Sad
vivid, аз днес дадох Плазмон - имах от това с бобовите. Учудващо вкусно е за съдържанието си, но понеже е малко и все пак не толкова вкусно, смесих с Бебивита. Имам и от това със спанак и картоф. Гандичко изглежда, ще го пробутам с нещо и повече няма да купувам Плазмон или пък само от месните. Малки са на грамаж, а зеленчуковото разнообразие им е никакво  Crossing Arms

Имам питанка за месните пюрета - за първи път цяло наведнъж ли дадохте или смесихте със зеленчуково?

Хабиби, честито трето зъбче   bouquet И ние сме си още само на точене на лиги и дъвчене до забрава  Crazy

# 586
Ани, смесвах със зеленчуково. и продължавам да смесвам

# 587
СОРИ Embarassed, искахме да споделим страхотна тортичка, но все още не съм задобряла с почерпите(явно съм по-стисната Embarassed).
Честито и на Александър, на Марти и на Меги - и те да почерпят ..... хи хи хи....
Утре ще ви чета назад, а сега банята ни зове....
Спокойна нощ...  bouquet

# 588
 за застрел съм -  да почерпи Александра  на мама Еми, а аз и дълха подаръче  Hug
СОРИ Embarassed, искахме да споделим страхотна тортичка, но все още не съм задобряла с почерпите(явно съм по-стисната Embarassed).
Честито и на Александър, на Марти и на Меги - и те да почерпят ..... хи хи хи....
Утре ще ви чета назад, а сега банята ни зове....
Спокойна нощ...  bouquet
#2gunfire

# 589
Здравейте момичета.  Влизам на бързо , че сме на гости  от петък.

Само да се похваля , че си имаме зъбче, изби в петък почти без нукакво киселеене.

Утре вечер ще ви чета, лека вечер на всички.

# 590
Творя кравешки, ама ми изникна въпрос към който е правил фотобук. Кирилицата излиза ли коректно след печат?
Гледам, че има книжки 15*15 за 3,99 shipped, и се хванах да правя образователна книжка с буквите  Joy, ама малко се притеснявам да не ми забият ножа в гърба с някой китайски йероглиф под картинка на пате  Joy

Иначе днес (2ри ден на НАН) имаме два!! наакани памперса  newsm18. Само, че Крис много странно го пие - правя стандартно шише 120 мл (нали първо подлагаме с кърма колкото има), изпива половината и стиска устни. След разходка от 5 мин и оригване изпива без проблем останалото  Crazy

Кали, честито ви зъбче тук! Тая мацка Габи изпревари мойто щураче, а уж заедно пуснаха първите  Laughing Да ви е здраво и беличко!

Хабиби, вие пък трето вече?! Shocked Grinning Честито и на вас!

Алексче, оправяй се бързо!  Hug И всички болнички дечица бързо да оздравяват!!

Абе Бръм нещо ми липсва от известно време  Rolling Eyes Дано да са добре и заети с приятни занимания  Hug

# 591
кака Лара, и аз много се чудих за кирилицата, но накрая пуснах (не съм правила фото бук) Направих мемо листчета и ги разчете, явно зависи от шрифта, на който го напишеш Wink

# 592
А, да, да, шрифта е важен  Peace Ползвам Ариел, щото със сигурност е кирилизиран.
И аз чакам едни листчета, ама там не се осмелих да слагам БГ букви, нооооо сега ще се пробвам  Grinning

Абе много съм зле, не мога да измисля на В каква картинка да сложа  Laughing

# 593
Аз използвах Georgia, мисля че щом се появява текста там значи е кирилизиран Wink

Memo Notes

Карти

# 594
vivid_v,хабиби имат трето зъбче, ние все още си нямаме.Нормално е да се обърка човек ,доста сме и на всеки все нещо му се случва. Peace
Rorii и на вас честито зъбче.
Аз пък днес направих повече от пюренцето и взех от нашите малки пюряни бурканчета, точно като тези 190 гр. и мисля да ги затворя и стерилизирам ,като варя 10-15 мин за капачката и така да са ми на разположение по всяко време,че за замръзяване нямам място във фризера имам кърма какво ли да я правя(запасих се за всеки случай знае ли човек-отвреме на време давам от нея).

# 595
Здравейте  Grinning

Ние днес пак голямо разхождане направихме  Party ходихме на църква, на кафе с едни приятелки, на пазар - купих домашни карфиол, спанак и круши досега ги варих, пасирах и т.н. , после се разходихме из парковете, абе поредния страхотен ден, ама май от утре вече ще вали  Confused

Ани, за бобчетата питах щото едно момиче ми беше разправяла, че ги вади, ама според мен не би трябвало, той, зеления фасул си се яде цял, но пък да съм сигурна, попитах  Wink

хабиби, Rorri, Малини, честито ви поредно зъбче, ние още си чакаме първото  Whistling

Алексче, ти пък сега - бучка  Confused Дано бързо се оправят нещата, че много боли това чудо  Praynig

Ели /кака Лара/, аз със сигурност знам, че Comic Sans е кирилизиран /щото ми е любим и все с него пиша  Crazy/ и друг съм ползвала, ама не се сещам кой е - нещо от типа на Ариел, Джорджия, Тахома, ама незнам точно  Rolling Eyes
Ох, аз моята фотокнига още не съм я довършила  ooooh! Захванах се с 40-страницова и то са едни снимки, едни шаренийки, пък и текстове.... Crazy
А с В - влак нещо такова  Rolling Eyes

Славче, много хубави са станали кравешките нещица  Peace

Ей, снощи до никое време четох в темите за захранването и приготвянето на храна, та една мама беше писала, че докторка й е казвала за килограмите на бебетата, че след 6 месец /нали до тогава по принцип трябва да си удвоят рожденото тегло/, та след това килограмите отговарят на месеца, т.о. 7 месец - 7кг, 8 месец - 8кг,... Това естествено е ориентировъчно и е минимално май, нали всяко детенце си е индивидуално, но все пак е някакъв ориентир за такива модели като нашите - Ани, Злати, Ники  Hug

Честит празник на християнското семейство!   bouquet

# 596
Да споделя нещо интересно от темата за захранването /ама е от архива и не мога да пусна цитат както трябва  Rolling Eyes/ :

Цитирам herelina от Четвъртък, 21 Август 2008

Цитат на: Lilcho в Четвъртък, 21 Август 2008, 00:21
[Момичета някой приготвя ли домашни месни пюрета с купешко месо(пилешко, телешко)? Не успях да намеря домашни засега, а ми се иска да пробвам да му ги приготвям аз. Какво мислите?

аз му правя домашни пюрета. пилешко месо купувам на DUC= пилетата се отглеждат по френска технология без антибиотици и хормони. нещо като био-производство. едно пиле излиза около 10лв. има ги в била и пикадили. варя, правя на кубчета и пилето и бульона. после си варя само зеленчуците. от водата, в която са врели си слагам в едно бурканче малко, после слагам едно кубче пилешки бульон. този месно-зеленчуков бульон го давам преди пюрето. а в пюрето слагам 2 кубчета месо и 1 кубче бульон.

лично мен ме притеснява да давам домашно месо, защото не е  изследвано. а и обикновено домашните плета са доста по-жилави
  [/i]

А това намерих за пилетата на Дюк http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2189

Гледах, че има бурканчета само с месо на Хип цък, цък, цък
Вие месните пюрета ще си ги бъркате вкъщи или ще давате готови купешки?  newsm78 Не че съм се втурнала да й давам месо скоро де, ама мисля в песпектива  Laughing Mr. Green

# 597
 По кравешките въпроси- аз винаги съм си надписвала на български и не съм имала проблем, всичко си е излизало нормално.
 Аз лично горещо препоръчвам фейсбук офертата на кравата за тесте карти 54 броя за 2,99 долара, направени като календарчета. Изпълнението на моите беше много добро, още не мога да им се нарадвам и не мога да се разделя с тях и да ги раздавам Mr. Green Една част са на дечица, на които имах хубави снимки:)
 Кака Лара, къде видя оферта за 15*15??? Аз само за 6*6 виждам....

Аз мога само да се оплаквам... тия дни в нас всички се тръшнахме болни, а ние сме доста хора. Кви вируси ни донесе Бела не е истина. Тя ги кара на крак за ден-два /пу-пу/ а дъртите по сума време. Аз още не мога да се освестя... Отгоре на всичко синузита пак ме почна, главата зверски ме боли, носа ми е запушен, обоняние нямам. Но понеже всички са болни, та не можах да се отпусна да си боледувам, ами ми се наложи да се стегна:( И за капак от оная вечер Габчо се разкашля.. ама  как кашля, чак се уплаших и го заведох на дежурен да го чуе... Е тая дежурната каза, че гърдичките са му чисти, да продължавам да давам каквото си давам... нищо общо взето. Но пък каза, че главата му била крива #Crazy Добре, че не се опита да каже колко е слабичък, че тогава вече...
 Днес още си кашля, като дърт тютюнджия... много рядко, просто като се закашля звучи страшно, иначе се храни нормално, няма Т, в много добро настроение си е, хили се непрестанно и мнооооооого пее с прегракналото гласче Cry Утре може да си го заведа при неговата си лекарка.
 Между другото, доста добре похапва пюренце. Днес с картофа му сложих и едно кубче тиква и мисля известно време така да караме, после да въвеждам и друго, докторката ме посъветва да направих пентаксима и тогава да захранвам по-усилено. Ама това не знам кога ще е с тия болести... А след бомбата, която направи в памперса в деня, в който го мериха, подозирам,че теглото му спадна още повече Mr. Green

По въпроса за месните пюрета- аз нали правех на Бела с домашни зеленчуци и взимах от бурканчетата на Хип, дето се водят чисто месо, разделях ги на 3 и така си правех месно-зеленчуково пюре. Те нямаха заешко, затова заешките бяха купешки.  Бульон не съм й давала. Голяма хамалогия ми се видя това да го приготвям всеки ден, а тя определено не го искаше. Пробвах 1-2 пъти и ударих на камък Mr. Green

# 598
Добро утро:) да почерпя за порастналото ми момче Андрейко - цели 6 месеца  Heart Eyes

# 599
  • Sofia
Леле, леле, Нати, каква черпня си спретнала - ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЮНАК - по-малко врънта-мрънта, повече усмивки и пълни памперси  Hug Heart Eyes  bouquet

Ей тези месните пюрета са супер вариант - ще правя като КикиНики  Peace
И аз купувам DUC  Peace Като прояде по-едри неща, ще й давам мое приготвено, но да се занимавам да й смилам, пасирам и т.н. ...  Crazy Някой път, като ми дойде музата, забърквам по нещо и слагам в буркначе за следващия ден.

Плаша се като чета за тези кашлици и сополи  Cry

Добре де, Славче, Ники, каква доставка плащате за тези картички, календарчета и т.н. ?

Общи условия

Активация на акаунт