Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 543
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 640
Няма как да са 100% пасищни за месо. Само от трева бутче не става.. Требе си зоб Simple Smile

# 5 641
Аз не виждам нищо страшно в това пилето да яде смески. Просто в смеските е добре да няма АБ и хормони.

# 5 642
  • В градината...
При нас няма сняг, цяла зима нямаше. Може и да кълват тревичка пилетата.

# 5 643
При нас няма сняг, цяла зима нямаше. Може и да кълват тревичка пилетата.
Ами като видиш къде са, до Ботевград в Балкана, едва ли няма цяла зима сняг.. Пилетата се гледат на топло. Иначе не им се получава особено. Зимата определено не е за навън. Особено на бройлери за месо.
Тая зима си беше снежна и студена в цяла България. Освен ако не сте съвсем на юг Петич/Сандански. Даже на морето духа, валя на поразия... Свекито е в Бургас - кокошките са прибрани. Иначе цяло лято си попасват насам-натам.
Нищо им няма на смеските, разбира се.
Гледат си децата с АМ, ама за пилетата само зелена тревичка натюр Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 5 644
  • Пловдив
Навремето имах баба и дядо на село и прекарвах много време там, кокошките и пилетата винаги хапваха и смеска, независимо колко трева има.
Аз пробвах от двама производители да взема пиле и яйца, но за мое съжаление повече приличат на тези в магазина, отколкото на тези които помня....

# 5 645
Всъщност им има много неща на смеските, но не виждам смисъл да се обяснявам.
Който има желание, ще прочете.
Къде съм писала за 100% хранене с трева?

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 17:48 от Дъждец

# 5 646
  • ...живея на последния етаж...
Понеже обичам да говоря от първо лице - като човек, който има кокошки и петли в двора си, да си кажа. Само с тревичка не става . Не ядат ли житце и царевичка,  няма яйца. Нашите са си пасищни, обикалят два декара двор , даже и сега си газят в снега. Не знам колко от вас са яли свободно тичаща и летяща кокошка, но  по нищо не прилича на тези от магазина. Доста по-жилаво е пилето и без тенджера под налягане много трудно се сварява и месото си стои на конци. Става дума за пилета на месеци, нямат година.

# 5 647
Нашите пилета обикаляха градината  но и зърно хапваха.Изтървах ги понеже бях болен.Малко повече пораснаха от нужното но такава жълта кожа и добър бульон имат,че цена нямат.Варят се по дълго но няма мръсна пяна.Да яли са зърно наше но въпреки това пак са по добре от магазинските.Заслужава си въпреки цени време нерви чистене и т н.

# 5 648
  • ...живея на последния етаж...
И аз това казвам, за супа са перфектни. Невероятни. И само за супа. Няма как да се направят шницели или печени бутчета.
Жилаво е. И ако някой си купува пасищно свободно пиле, което е крехко и може да се опече , без преди това да е сварено, ами просто не е такова.

# 5 649
И аз това казвам, за супа са перфектни. Невероятни. И само за супа. Няма как да се направят шницели или печени бутчета.
Жилаво е. И ако някой си купува пасищно свободно пиле, което е крехко и може да се опече , без преди това да е сварено, ами просто не е такова.
Зависи комшийката беше мариновала едните гърди с олио сол и чесън пекох ги на тиган споделям без да преувеличавам месото беше топ.От дом пиле бяло месо въобще не беше сухо.Даже и аз се учудих.

# 5 650
Здравейте.Интересувам се от яйца. Поразчетох, поразрових,  но под 5лв за 10 яйца св.кокошки без доставка цена не намирам.. това е скъпо за мен.
В момента цените в големите вериги като Кауфланд и Лидл са вдигнати, но още държат по-приемлива цена. 6бр 2лв брей от К. И родна стряха на лидл 3.69лв за 10бр. И не плащам доставки.
"Хоризонт" 3.89 за 10бр. Имат сайт със снимки показващ пуст двор с кокошки и до там....
Но купувате ли от тези яйца? Какво ви е мнението..лъжат ли ни?
Идва Великден и съвсем скоро ще пуснат промоция предполагам.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 10:36 от Didity02

# 5 651
Яйцата във веригите и домашните яйца са 2 съвсем различни продукта, съответно са и на различна цена. Да, предполагам както винаги скоро ще има промоции в супермаркетите покрай празниците.
За каква лъжа говориш - всеки продава стоката си на такава цена, на каквато му е изгодно и на каквато се купува. Търсенето и предлагането определят цените. На мен ми ги доставят в къщи по 50ст./бр., заслужават си всяка една стотинка.

# 5 652
Лошото е, че не знаеш какво купуваш. Предполагам това има предвид авторката. Ако знам, че са хубави и домашни яйца, бих дала 50 Ст. Но няколко пъти съм попадала на лъжци, та имам 200 на ум. Като видя някоя баба с 20 кори еднакви яйца ...ясно е.
От магазините избягвам, особено 2 и 3.
Споделете откъде взимате хубавите по 50 ст

# 5 653
На женския пазар идва едно момче  /четвъртък, петък, събота и неделя/ , продава мляко , яйца, кашкавал. Отскоро и други неща. Яйцата последно бяха 0,35лв. Само веднъж съм взимала. Аз не намирам голяма разлика с купените. Купувам мляко и го кваса и съм доволна. Най ми харесва,че шишетата и капачките са нови и като развиваш капачката се къса и пръстена .
Също така съм купувала яйца от Орландовци на бул.Първа българска армия има борса за хранителни стоки. Там собствениците имат собствена ферма /поне така са ми казвали/ и поне са пресни. Карат ги мисля два пъти в седмицата. Как са гледани не знам. Последно кора яйца беше 7,20лв. Аз от там купувам, но ми е на път.

# 5 654
Във фермата са индустриални. Знам, че бабите купуват оттам и им трият кодовете. После - домашни.
След като една баба на женския ми поиска левче за яйце ..  ????? Нищо не може да ме шашне.

Общи условия

Активация на акаунт