Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 837 812
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 6 615
  • Sofia
Кой хляб с квас купувате? Има ли такъв в масовите магазини?

Въпросът не е адресиран към мен, но ще си позволя да споделя: последно време купувам този хляб за мъжа ми. Вземам го от малко квартално магазинче, не съм го засичала в големите вериги, което, естествено, е неудобство.
Мъжът ми твърди, че това е най-вкусният хляб, който е ял от много време насам. Simple Smile
Аз не мога да коментирам нито качество, нито вкус, защото не консумирам тестени изделия.

# 6 616
На много опаковки вече пише "с квас", но освен квас, си има и всички останали стандартни набухватели и добавки, включително и добавен глутен. Затова аз лично хляб с квас си правя сама. Така единственото, което не мога да гарантирам, е качеството на брашното, което използвам.

Да добавя, че понеже синовете ми понякога се мусят на ръжените ми пълнозърнести хлябове и си искат купешки, купувам "Здраве" на хлебозавод Стражица. Но не гарантирам за качеството му.

# 6 617
  • София
Въпросът не е адресиран към мен, но ще си позволя да споделя: последно време купувам този хляб за мъжа ми. Вземам го от малко квартално магазинче, не съм го засичала в големите вериги, което, естествено, е неудобство.
Мъжът ми твърди, че това е най-вкусният хляб, който е ял от много време насам. Simple Smile
Аз не мога да коментирам нито качество, нито вкус, защото не консумирам тестени изделия.

Те на вкус го докарват, не е това проблемът. Но като го гледам ми изглежда от тези пухкавите, при които със сигурност не са чакали да втасва квасът, а както някой по-горе спомена -  с добавен квас, за търговски трик.

Купувам 100% лимецов хляб с квас, от пекарна - твърдичък е, сбит. Лично аз не консумирам хляб, купувам го за другите вкъщи. Този не предразполага към прекаляване с него Wink , а колкото да послужи на подложка за сандвич или подобно.

# 6 618
  • пустинята Гоби
Хубавият хляб с квас си личи по структура на филията като я разрежеш. Кората е твърда, вътре се виждат мехурите от кваса, вкусът леко киселее. Хляб от квас от супермаркет с подобен вид и вкус, аз не съм виждала.

# 6 619
Хубавият хляб с квас си личи по структура на филията като я разрежеш. Кората е твърда, вътре се виждат мехурите от кваса, вкусът леко киселее. Хляб от квас от супермаркет с подобен вид и вкус, аз не съм виждала.

Така е, и за съжаление на следващия ден, макс след 2 дни, вече целия хляб е камък и невъзможен за ядене. Нашето скромно домакинство не може да изконсумира един хляб с квас за един ден, и затова минахме на масовите хлебчета, тип Тонус Бонус Живена. Ако имаме път през Римската стена в събота, вземаме някоя малко хлебче с ръж, лимец, но и те мисля не са с квас.

# 6 620
  • пустинята Гоби
Това зависи от хляба и начина на съхранение. От години моето семейство купува хляб с квас от един хлебар в Стара Загора, той е доста популярен, има хлебарница и в София в долен Лозенец. Хлябът е завит в дебела амбалажна хартия и става за конкумация докато свърши.

# 6 621
Ще споделиш ли името на хлебарницата?

# 6 622
Малко късно се включвам, но имам въпрос. Аз преди много харесвах нещата на Млекаря 75. Сега вече няма близо до нас и не купупвам. Може ли конкретно да ми кажете защо не струват?

# 6 623
Това зависи от хляба и начина на съхранение. От години моето семейство купува хляб с квас от един хлебар в Стара Загора, той е доста популярен, има хлебарница и в София в долен Лозенец. Хлябът е завит в дебела амбалажна хартия и става за конкумация докато свърши.
Ами купували сме от различни пекари, наистина се разпознава хляба с квас, но в каквото и да го увиваме, пак си се втърдява преди да го изядем, макс на другия ден да може да се дъвче, и на третия вече е камък.
Дайте го и този в Лозенец - ще пробваме и неговия.

# 6 624
  • София

Така е, и за съжаление на следващия ден, макс след 2 дни, вече целия хляб е камък и невъзможен за ядене. Нашето скромно домакинство не може да изконсумира един хляб с квас за един ден, и затова минахме на масовите хлебчета, тип Тонус Бонус Живена. Ако имаме път през Римската стена в събота, вземаме някоя малко хлебче с ръж, лимец, но и те мисля не са с квас.

Ние също ядем много малко хляб. ММ хляб не яде, ние с детето ядем по филийка вечер. Затова аз хлябът го замразявам, нарязан на филийки! После само вадя колкото филийки са ми необходими, препичам на парти грила и хлебчето е като току що изпечено.

Спомням си едно време баба ми си съхраняваше хляб като го сушеше, а после го хидратираше на пара!

# 6 625
Моят хляб с квас никога не се втвърдява (съхранявам без да е увит в нищо, направо в дървена кутия), обаче дали не би помогнало затопляне във фурна на невисока температура с купичка вода?

# 6 626
  • пустинята Гоби
“Милин камък” се казва пекарната в София.

Днес се замислих, че едно време на село хлябът, който се продаваше в селската фурна нищо чудно да е бил с квас. На вкус беше като този, който сега ядем, само че по-голям и бял. Съхраняваха го в един шкаф, не е бил увит в нищо. Седеше мек, докато се изяде, но разбира се топъл беше несравнимо по-вкусен. Аз и сега обичам като купя топъл хляб да го почна още от улицата Grin .

# 6 627
Ами купували сме от различни пекари, наистина се разпознава хляба с квас, но в каквото и да го увиваме, пак си се втърдява преди да го изядем, макс на другия ден да може да се дъвче, и на третия вече е камък.
Дайте го и този в Лозенец - ще пробваме и неговия.
Аз си меся хляб с квас, но само с бяло брашно. Стои си мек 3-4дни . Започва да киселее ,чак към края, ако остане нещо разбира се.

# 6 628
Хляб с квас, без мая и подобрители - само от братя Хлебари. Съхранявам го в два плика едновременно - хартиен, а отгоре - найлонов .

# 6 629
  • София
Малко късно се включвам, но имам въпрос. Аз преди много харесвах нещата на Млекаря 75. Сега вече няма близо до нас и не купупвам. Може ли конкретно да ми кажете защо не струват?

Това мнение намерих в стара тема тук от 2015г .
"За съжаление Млекаря 75 явно целят да заблудят хората, че имат собствено, качествено производство. Продуктите им се произвеждат в различни мандри за тях, Млекаря 75 е само марка, а не производител, въпреки че твърдят, че имат собствена мандра и даже в магазина на Дондуков има голяма снимка, озаглавена "Нашата мандра" - без обаче да е посочено къде точно е тази тяхна мандра  Mr. Green
Аз също купувах от тях, най-вече сирене Жарсе и кашкавал и дори ми харесваха, но фактът, че лъжат, че те лично произвеждат продуктите ме кара да съм подозрителна. По кодовете на опакованите продукти научих, че част от асортимента им се произвежда от мандрата в Равно поле, други са от мандра във Враца. Учудва ме богатия асортимент сирена в Млекаря, които не се предлагат например във фирмения магазин на Равно поле..., но пък е възможно сиренето да не се прави конкретно в Равно поле. Непакетираните продукти нямат кодове, по които да се разбере от къде произлизат, а пък на информацията от продавачките категорично не може да се разчита.

Не съм правила изследване на продуктите, за да твърдя, че не са читави, но пък заблуждаването на хората категорично ме отблъсква, така че аз спрях да пазарувам от тях."

Общи условия

Активация на акаунт