Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 830 625
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Кората е мека и се сварява/изпича добре.

Влизам да ви кажа да гледате картофите, ако купувате мрежи. На някои от тях пише, че са третиране след като са обрани. Третират ги с хлорпрофам, имазалил или тиабендазол срещу плесени и бактерии. Не претендирам, че съм ги превела правилно. Въпросните в-ва проникват и през кората.
Hug
 ooooh! ooooh! ooooh! Ако е мрежа, да прочетем, но ако са насипни ще си хапване "витамините" ooooh! Благодаря, че написа!

# 406
Някой ще пробва ли да яде семките от тиквата?

# 407
  • София
Кората е мека и се сварява/изпича добре.

Влизам да ви кажа да гледате картофите, ако купувате мрежи. На някои от тях пише, че са третиране след като са обрани. Третират ги с хлорпрофам, имазалил или тиабендазол срещу плесени и бактерии. Не претендирам, че съм ги превела правилно. Въпросните в-ва проникват и през кората.

Soleil, за вносни или бг картофи става дума? Щом става дума за превод сигурно са вносни. Мислите ли и че бг производителите третират с такива красоти?  newsm78

# 408
  • София (Възраждане)
Относно лещата от Хранкооп, докато я чистих попаднах на дребни черни и кафеви топчета /по-дребни от зрънца черен пипер/, на зрънца с триъгълна форма, както и на също толкова дребни половинки от бодливи шушулки. Тъй като нямам никакъв опит с чистенето на леща, съм малко притеснена, още повече че лещата е купена полулегално. Има ли повод за притеснение?

# 409
  • софия
Относно лещата от Хранкооп, докато я чистих попаднах на дребни черни и кафеви топчета /по-дребни от зрънца черен пипер/, на зрънца с триъгълна форма, както и на също толкова дребни половинки от бодливи шушулки. Тъй като нямам никакъв опит с чистенето на леща, съм малко притеснена, още повече че лещата е купена полулегално. Има ли повод за притеснение?
Не. Това са зрънца от други култури. Преди (`89 г.. Признах си колко съм дръта) лещата от магазина беше такава - задължително се честеше и винаги имаше такива нещица (камъчета, зрънце от жито и т.н.) И оризът се чистеше. Колко съм чистила да помагам на майка да готви...

# 410
  • София (Възраждане)
Житото и камъчетата са лесни за разпознаване, другите семенца ми изглеждат странни.
Иначе и аз помня времето на голямото чистене на разни зърнени култури преди готвене, само дето не съм запомнила подробности Mr. Green и то не защото съм била прекалено млада Twisted Evil#Crazy
Благодаря, Звънче!   bouquet

Впрочем на страницата на Хранкооп има снимка на различните примеси, намерих почти всички Mr. Green
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 14:53 от Mooimeiske

# 411
  • София
ей сега получих писмо от сайта на Хранкооп - няма да има повече тиква, който купил - купил Cry
Ето какво са ми писали: "..Поради неправилни условия на съхранение в склада, където са чакали да ги вземе камионът за София, са наранени и не в състояние за продажба.."
А аз така се бях настроила за една крем супа утре вечерта.. страшно ме е яд на мене си - трябваше миналия четвъртък да ходя, а заради една глупост не ходих Tired

# 412
Здравейте,

с голямо съжаление ви съобщаваме, че *нова доставка на тикви няма да има*.
Поради неправилни условия на съхранение и предоверяване на
производителите спрямо хората, отговорни за това, тиквите са увредени и не са в състояние, годно за продажба.

Молим ви да приемете нашите и на производителите извинения за
разминаването, и се надяваме в следващ момент да можем да ви предложим
други добри възможности за закупуване на качествени продукти.

Поздрави,
Екипът на Хранкооп

.................

Не разбирам смисъла на текста, който удебелих.

# 413
  • София
Аз си го обяснявам горе-долу така - производителят е трябвало насляпо да се довери на доброволци за съхранение на някаква част от тиквите, и тези доброволци не са оправдали това доверие Confused

# 414
  • София
Mooimeiske,  
 Само тази леща е "легална" Simple Smile
 Всичко, което може да се купи от магазина е абсолютно неизвестно и подозрително, колкото и надписи да има.
Например красивата едра леща от магазина с надпис БГ абсолютно не вярвам да е българска, защото се оказа ,че в Бг няма машина, която да чисти до нула примесите.
Значи до Китай или Канада се е разходила лещата, само за един примеси.....?

Лещата от Хранкооп е отгледана на девствената ни плодородна земя от семейна БИО СЕРТИФИЦИРАНА ферма и това буди подозрение? Дават ни я лично в ръцете, жива, нетретирана с нищо, уязвима за молци, плесени и всякакви нападатели и това само може да ни радва! (справка- последния потресаващ пост на Солей)

Жената-производител беше лично там , на раздаването последните пъти....

Трънчета и шушулки и зрънца в лещата? Красота!
Топченцата ги има в овесените ядки, редовно. Ту сплескани, ту цели Simple Smile

За тиквите съм адски разочарована, че са съсипани. Сигурна съм, че хората в които са били на "съхранение" не търсят истинските храни. Моето предположение обаче е не за "доброволци", а за някой  склад...

Семките от тиквите хокайдо са много лесни за ядене сурови, от две тикви вече ги изядох, сама, на никого на дадох Simple Smile
а варена на пара я ям с корите Simple Smile

Да споделя за хляба правен от цели зърна , тип Боус и Тонус.
Споменатите Бонус и Тонус са отвратителни с количеството консерванти, които при отваряне на опаковката те лъхват като вятър и спираш да дишаш.

Но открих един истински !
На Елиаз, със странното име: 100зърна
Ухае много приятно при отварене, на вкус е превъзходен, и е без брашно, консерванти и тн. С мая е обаче. И квас Simple Smile

# 415
Много добре знаем, кое е "легално" и кое "полулегално", или "нелегално".
Лещата спада в последната категория спрямо начина си на продажба. Твърде сериозен разговор проведох с доста хора, заети в предлагането й, никой не успя да ме убеди в обратното. Което за мен поставя под съмнение и всичко останало. Но има лъч светлина, в Органично май четох, че е подета кампания за легализиране на хранителните кооперативи.
Няма какво да се лъжем.
Когато ви дадох линка към групата в Пловдив, ми направи впечатления плахия опит хората да поискат етикети на стоките поне със срока на годност. Не е лошо като начало.  Simple Smile

Хлябът 100 зърна е много вкусен, взимала съм няколко пъти.

# 416
  • София
В Лидл си пишат всичко на вносните опаковки, там може да се разберат химикалите.
Първият и последен път, в който купихме мандарини оттам, бяха изписани  4 (четири) химикала.
И да припомня онова изследване на независима гражданска организация , което гръмна в медиите преди 2-3 години.
Бяха открити 64 (или 84 ) пъти над допустимите норми химикали .
 Защото са направили изследването в западноевропейска лаборатория, не в наша. В наша, направено на същите , е показало нормални стойности...

# 417
  • София
Къде мога да купя зрял фасул от бг производител?

# 418
  • София
Mooimeiske,  
 ](справка- последния потресаващ пост на Солей)[/size]

Но открих един истински !
На Елиаз, със странното име: 100зърна
Ухае много приятно при отварене, на вкус е превъзходен, и е без брашно, консерванти и тн. С мая е обаче. И квас Simple Smile

Да и аз съм го открила този и когато не мога да си взема от Слънце и Луна се задоволявам с него:) Но ние много много хляб не ядеме вкъщи. Стига ми това, че в градината децата си хапват доста.

# 419
  • София (Възраждане)
Някакъв недостатък ли се е появил на Хмелбред-а, че не го споменавате Rolling Eyes?

Общи условия

Активация на акаунт