Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 831 877
  • 6 804
  •   1
Отговори
# 5 520
  • София
Аз харесвам кисело мляко Vеdrare.

# 5 521
  • София
Аз харесвам кисело мляко Vеdrare.
Всеки може да харесва различни неща.  Но пишете по темата, а не спам!

# 5 522
Хм, самоназначеният регулировчик на темата ще разреши ли да напиша, че прокисването на кисело мляко, което е съхранявано в хладилник за 5-6 дена, говори за лоша хигиена на производството? Самата аз квася домашно мляко от производител и то стои без проблем поне 10 дена в хладилника.

# 5 523
  • софия
Имаше един период, в който купувах домашно краве и овче мляко. Дояха пред мен. Квасях и държах доста дълго време в хладилник без да се променят вкусовите качества. Многократно сме писали, че това дали ще стане кисело или не млякото не е показател за общо взето нищо, освен за написаното от уиш.

# 5 524
Аз пак да попитам кои сирена и кашкавали са “най-истински”?

# 5 525
  • софия
Какво означава истински?
От години купуваме сирене на Съединение и колкото пъти съм пробвала друго, толкова пъти пак към тях се връщам. За баница и приготвяне на печива ползвам на ЕлБи.
Кашкавал не съм открила. Или е мек (недоузрял) и мухлясва, или не е моят вкус.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 19:54 от zvаnchе

# 5 526
За Съединение и аз подкрепям. Вземахме преди време Пастир, но нещо сякаш го развалиха. За кашкавал ми е още по-трудно да намеря хубав…

# 5 527
Не съм попадала на хубаво кисело мляко, само домашно квасено е истината и то частично. Съединение въобще не ми харесва, Ведраре е смехотворно дори да се споменава в темата. От промишлените поносими за мен са елби (всичко), кисело мляко Домлян също.
Апропо, домашното кисело мляко издържа доста. Всъщност аз го харесвам по-кисело, та мога да си ям и бая дърто такова. Нищо му няма, даже е по-полезно.

# 5 528
  • София
На Горна Врабча ми харесват киселите млека.
Ползвам ги само за закваска и съм много доволна.

На пазар Красно село има ли натурални цитруси?

# 5 529
  • Пловдив
Като стана въпрос за цитруси, който е от Пловдив може да поръча на това момиче, производителите са и портокалите им са наистина много сочни и вкусни, корите също може да се ползват, понеже не ги третират.
https://www.facebook.com/groups/216666471684630/user/100001118798537
Кисело мляко и кашкавал купувам на Добротица, понеже до нас имат магазин, не знам вече колко са истински, просто ми е удобно.

# 5 530
Като стана въпрос за цитруси, който е от Пловдив може да поръча на това момиче, производителите са и портокалите им са наистина много сочни и вкусни, корите също може да се ползват, понеже не ги третират.
https://www.facebook.com/groups/216666471684630/user/100001118798537
Кисело мляко и кашкавал купувам на Добротица, понеже до нас имат магазин, не знам вече колко са истински, просто ми е удобно.
Леко странично, но искам да предупредя. В тази група, а и в още много, се подвизава една Ninova Maya, пълен мошеник. Предлага и цитруси и уж нейно производство какво ли не. Детето на моя приятелка пострада от продукти, взети от нея. Продуктите ѝ са основно турски внос и каквото има на борсата.

# 5 531
  • София
Купувах сметана Добротица и беше разслоена, приличаше на естествена. Киселото мляко имаше разлом, пускаше течност.
Сега сметаната не знам как е, но киселото мляко Добротица е една хомогенна, втвърдена бяла маса. По нищо не се различава от Верея и Ведраре.

# 5 532
  • софия
На Добротица заквасената сметана като вкус и консистенция най ми се доближава до истинска. Няма пластмасов и стегнат вид като тази на Данон, напр. Само нея и течната купувам от Добротица, както и понякога масло за готвене. То също не е лошо, не е пръскало при разтопяване.

# 5 533
Донесоха ми турска фета, която има превъзходен мек сметанов вкус. Но не е само до вкуса. Селянчето в мен има небце, което различава продукт, направен от мляко и продукт, в който са вложени незнайно какви боклуци.  Днес ще се разходя до магазина на "Самуил", откъдето е взета, ще проуча какво още имат и ще докладвам.

# 5 534
  • София
Намерила съм си едно Глоговица е марката, продава се в малко квартално магазинче, София. Къс срок на годност, забравено 5-6 дни си става въз прокиснало, мен не ми пречи, намирам му приложение. Кисело като някога.
Къде в Сф?Аз писледно време хапвам  Каймакани.
В люлин 4 до аптека Медея, има един плод зеленчук, вътре продават и други неща, не само зарзавати.
Нали се сещате, че преди да си купя млякото то е произведено някъде, не в къщи, отнело е време да стигне до магазина, така че прокисването за 5-6 дни в моя хладилник не е нещо извънземно. Който иска да си кваси и да му стои 10 дена в хладилника без да мръдне, да си ревизира и закваската. Имам не малък селски опит, и 10 дни домашно мляко без да мръдне ... за мен е невъзможно. Но тук в темата всички са такива чистници, че знае ли човек.

Общи условия

Активация на акаунт