Купуване на ЧИСТА ХРАНА

• 844 020
  • 6 804
  •   2
Отговори
# 6 375
  • София
Аз рядко купувам био зеленчуци, защото по принцип не им вярвам много. Реших да взема от BILLA едни български моркови и за първи път усещам вкус на химия в морков. Ще ги изхвърля. Ужасно ни тровят. Вече и сезонните зеленчуци са гадни.

# 6 376
Лятно  време ми дават домашни яйца - те са различни по големина,черупките са по-тънки и почти всички с различен цвят на жълтъка.
тънките черупки не може да са критерий или може, защото ако са имали щемпел и е много тънка черупката при триене се чупи яйцето ?
не знам.
На пазара на Ситняково има точно срещи Булгарикус млекарницата едно магазинче пак за мляко и сирене и там имат големи яйца с кафява черупка и много крехка черупка. Аз ги харесвам.

# 6 377
според бабите тънката черупка е от повече сол.

# 6 378
Кукумицинке, прави ми още впечатление, че яйцата които ми носят сега са с еднаква големина. Това не е ли странно?

# 6 379
те ги сортират. аз мисля че тънката значи по-малко калций.

# 6 380
странно е. аз заради това спрях да купувам от една жена - първите два пъти бяха хубави, различни...след това еднакви по големина и цвят.

# 6 381
Кукумицинке, прави ми още впечатление, че яйцата които ми носят сега са с еднаква големина. Това не е ли странно?

Ако са на една възраст кокошките и от една порода, яйцата би следвало да са със сходна големина, ама чак пък еднакви, ако не са сортирани, едва ли. Иначе много младите и много възрастните снасят дребни яйца.

# 6 382
Сортират ги. Свекърва ми има двайсетина кокошки и продава яйца от време на време.(когато има в повече или някои и е поръчал да му събере) Забелязала съм я, че разделя по - едрите от дребните и дори по цвят ги дели. На нас също ни дава само от един цвят, но с различна големина. Рядко в една кутия от 10бр. има с тъмна, светла и синьо-зелена черупка.

# 6 383
на Гурмазово не са домашни яйцата, но уж биват. нямам никакви пртеснения да купувам от баби и колежки, ама няма.
Малко дума срещу дума се получава, но ги познавам и са им домашни яйцата и кокошките. За другото не знам.

# 6 384
вие какво разбирате под домашни яйца?

# 6 385
Яйца от кокошки гледани на двора, какво има да му разбирам.. както и да е, както казах - дума срещу дума се получава, та не настоявам да спорим

# 6 386
Ферма Гурмазово са голям производител.  Аз харесвам яйцата им, но не бих ги нарекла домашни, а от свободни кокошки.
Домашни са от 10те кокошки на съседката, която не зарежда магазини. Според моето тълкуване.

# 6 387
Това важи за маса продукти по супермаркетите на които пише 'домашно' . Би трябвало да е по-скоро марково или фирмено , но домашно както се вижда тук е доста подвеждащо. В Германия мисля забраниха подобни подходи.

# 6 388
Най важното е с какво се хранят пилетата и дали са навън по цял ден това е.

# 6 389
Ферма Гурмазово са голям производител.  Аз харесвам яйцата им, но не бих ги нарекла домашни, а от свободни кокошки.
Домашни са от 10те кокошки на съседката, която не зарежда магазини. Според моето тълкуване.

именно. което не означава, че не са ок.

Общи условия

Активация на акаунт